Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam 😉LEER ja nie miallam nic takiego robione.Ty masz z cisnieniem klopoty a ja znowu mam zle wyniki moczu 😮jakies bakterie,leukocyty powiekszone i az sie boje co na to w poniedz.powie gin 🤨 mam nadzieje tylko ze do szpitala mnie nie skieruje.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no u mnie z ciesnieniem to jest tak że u gina zawsze mam powyżej 135/80 ostatnio miałam 145/90 a w domu i w przychodzi mam normalnie 110/60 lub max 125/70 wiec nie wiem jak to jest..
co do bakterii to miałam na początku ciąży teraz wyniki mam gitez majonez 😁
i Hiva ani hcv nie mam 🙃

• Mamusia
Madziu, ja miałam robione to badanie bo ponoć to bardzo ryzykowne dla dziecka... Jeśli masz tą bakterię i wyjdzie to podczas porodu to dziecko od razu musi jakiś antybiotyk przyjąć ale kiedyś w Pleszewie był przypadek że dziecko zmarło bo nie wiedzieli że to ta bakteria ale to było dawno kiedy jeszcze lekarze nie zlecali takiego badania. Mi mój lekarz zlecił i opowiedział mi o tej historii więc pędem poszłam zrobić wymaz do szpitala. Ale mojego Rafała kuzyna żona nie miała tego badania (rodziła w Pleszewie) i jej córeczka musiała dostać antybiotyk po urodzeniu i leżeli tydzień w szpitalu. Lepiej dmuchać na zimne i zapytać lekarza. A propos Madziu to masz już te skurcze co ja miałam parę dni przed... Odpadł Ci już czop śluzowy??

kurde zapytam o to badanie serio sie teraz zdenerwowałam 🥴
Albo pójdę sobie prywatnie nie bede sie prosić koszt 35 zł eh ide w poniedziałek jak wrócę od położnej.
mam skurcze ale one zawsze przechodzą wiec nie wiem czy to to.. oby jeszcze nie,
muszę zdążyć to badanie wykonać..
a czop mi nie odpadł bynajmniej żadnego krwawienia ani nic podobnego nie miałam..

Hej, ja mialam robione badanie na paciorkowca i wynik był ujemny 🙂 lepiej żebyś Leer zdążyła zrobić a jak się nie uda to w szpitalu powinni wziąć to pod uwagę że nie masz tego wyniku jeśli byś wcześniej rodziła 🙂 nie martw się na zapas, wszystko będze dobrze 🙂 a jak masz skurcze to już sie zbliżasz ku końcowi 🙂 🙂 🙂
a agatce dzisiaj wyszedł a raczej dopiero wykiełkował pierwszy ząbek 🙂 dlatego się budziła z płaczem wczoraj i dzisiaj w nocy 🙂 moja już duuża dziewczyneczka 🙂

• Mamusia
Leer napisał(a):
a tak mniej wiecej w tysiącach, setkach? bo ja licze że z 3 tysiace musiałabym miec na brzuszek.

Leer, o ile się nie myślę, to wydałam ok. 1500 PLN, ale dokładnie nie pamiętam, bo znajoma troszkę upustu mi dała - jako stałej klientce 😁
Jeśli chodzi o super kosmetyczkę to polecam 2: panią Gosię z Ambasady Urody (świetne zabiegi i cudne makijaże) - mnie będzie malować do ślubu (zresztą na wszystkie imprezy się u niej maluję) i pani Basia z AE Visage (świetna kosmetyczka, jeśli coś się dzieje na twarzy).

• Mamusia
Kochane, ostatnio nie miałam dostępu do neta. W szpitalu jest kiepski zasięg, ze względu na aparaturę medyczną. A ja...LEŻĘ...Na szczęście chwile grozy minęły i obrzęki ustąpili i lekarze twierdzą, że jeśli będę grzeczna, to może raz dziennie będzie mi można wstać. Ale nic nie obiecują. Dziś siostra przyniosła mi szampon w sprayu - rewelacyjna rzecz, bo nie mogę sama umyć włosów. W ogóle po tym pobycie będę wyglądać jak obraz nędzy i rozpaczy i pierwsze, co zrobię po porodzie, to wizyta u fryzjera i kosmetyczki 🤪

• Mamusia
Leer, pytałam o badanie na obecność paciorkowca w Poznaniu i tutaj jest to obowiązkowe. Dlatego zadbaj, żebyś miała to badanie zrobione. Ale nic się nie denerwuj, bo nawet jeśli nie zdążysz, to powiedz w szpitalu - oni już będą wiedzieć, jak zadziałać. Ja w sumie cieszę się, że jestem w Poznaniu - tutejsza neonatologia jest bez porównania do Kalisza.
Aha, i jeśli będę rodzić siłami natury (choć szanse nikłe), to mogę rodzić w wodzie. Myślicie, że to dobry pomysł?

• Mamusia
EwAA napisał(a):
Ulcia, jestem i żyję 😉 U mnie to już w ogóle zupełnie inna bajka - 2 zęby na dole, 3 na górze, lada moment wyjdzie dwójka górna i dwójka dolna, także zębów pełna paszcza 😉 A dopiero co czekałyśmy któremu maleństwu pierwszy ząbek wyjdzie 🙂 Natalii Filipek też już ma, a co u pozostałych dzieciaczków - jakieś mleczaki są 🙂?
Dwupaczki nadal podwójne, ale już niedługo 🙂 Przydałyby nam się jakieś świeże ciężarówki, bo tu już u nas wszystkie u schyłku 😉
Acha, póki pamiętam - Aniu, miałam telefon odnośnie tego o czym rozmawiałyśmy w naszej jedynej rozmowie telefonicznej, i mówiłam tak, jak prosiłaś, jeśli wiesz o co chodzi, co by tu nie rozwijać szerzej wątku 😉
Kobietki, kiedy robimy mój pseudopanieński brzuszkowy 😉? Bo 3 września już niedługo 🤪 🤪 🤪 Bo zostaje chyba tylko tydzień przed weselem, czyli końcówka sierpnia, bo w ten weekend jadę na Prodigy na Woodstock, w przyszły mam panieński koleżanki, a w jeszcze przyszły jej wesele. Także jakby któraś miała chęć, to można by jeszcze na jakieś piwko panieńskie pod koniec sierpnia wyskoczyć. A może uda się dotrzeć tym mamusiom, których jeszcze osobiście nie poznałyśmy 🙂? Pomyślcie,zwłaszcza te spragnione piwka 😉
A przy okazji prośba do wszystkich tu kobietek - znacie jakąś dobrą i doświadczoną kosmetyczkę? Polecanie znajomych bliższych i dalszych, o ile kompetentni - jak najbbardziej pożądane 😉! Bo szukam kogoś do makijażu ślubnego, i żeby mnie jeszcze teraz obejrzał, to może jakieś oczyszczanie twarzy się zrobi cy cuś. Dajcie znać 🙂!!!
Dawno w ogóle do Was nie zaglądałam. Leer - piękna sesja z brzuszkiem! A Aniu nie przejmuj się imieniem - na pewno jak już zobaczysz maleństwo to coś Ci do głowy wpadnie. Najtrudniej nazywać coś, czego nie widzimy 🙂 Zresztą ja do końca nie miałam pomysłu na imię dla chłopca, a właściwie do końca nie wiedziałam kto się urodzi, bo Wandzia była bardzo skryta i nieśmiała na usg i nie chciała rozłożyć nóg 😉
A w ogóle jestem po pierwszych naukach w poradni przedmałżeńskiej. Wczoraj byliśmy. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo nastawiałam się przyznam buntowniczo (jak to ja 😉), a babeczka bardzo fajna. Asiu, jeśli bierzecie kościelny - polecam! Przynajmniej narazie, zobaczymy pod koniec zajęć 😉 A w ogóle trzymaj się kochana! Polecam "Pod kopułą" Kinga do czytania - wciąga jak ruchome piaski 😉

Ewcia, my jeszcze nauk nie zrobiliśmy, bo nie ma kiedy. My ślub bierzemy kościelny w tej nowej parafii na Dobrzecu. Mamy super proboszcza, który stwierdził, że jesli nie damy rady zrobić nauk w poradni (tej na 3 Maja), to nic się nie stanie. A będziemy mieli problem, bo nauki są w czwartki, a mój Janek pracuje w Poznaniu i nie zawsze dojedzie na czas. Ale przyjdzie pora na zmartwienia - teraz Kuba najważniejszy 🤪 Całą wyprawkę, pokój i reszte ekwipunku kompletuje moja mama i siostra. Trochę mi smutno i jestem zła na siebie, że tak to odkładałam, a teraz niczego nie mogę dotknąć, sama kupić 😞

no nic zrobie sobie to badanie jutro i nawet nie powiem ginowi no chyba że wynik będzie zły 🤢
ale dzisiaj duchota, strasznie.. brzuszek znów mnie pobolewa jak na okres buu 🤢

• Mamusia
Leer, chyba jednak musisz powiedzieć ginowi, bo o ile dobrze pamiętam, to wyniki na gbs robiło się z wymazu z pochwy, albo szyjki macicy - nie wiem, ale raczej nie z krwi. Więc musi Ci zrobić wymaz i z tą próbką dopiero do laboratorium musisz iść. Także pędem do lekarza, bo jesteś u schyłku 🤪 🙂
Asiu, dzięki za namiary na kosmetyczkę - wybiorę się tam w tygodniu i popytam 🙂 I gratuluję ząbka Agatce 🙂!! Martuś - byłyście w weekend na imprezce 🙂? Ja jednak byłam na woodstocku 🙂

no masz racje już gin mi pobrał wymaz dzisiaj..
ja sie zegnam z wami bo jutro do szpitala.. może za pare dni bede tulić córcie w ramionkach..
jak co to napisze martusi esa bo mam je nr to wam przekaże trzymajcie kciuki aby cos sie zaczęło dziac
buźka. 😘

• Mamusia
Madziu kochana, czekam na cudowną wiadomość!! To już tak blisko 🤪 Super, że wymaz zrobiony 🙂 Aniu, dobrze, że i Ty masz te badanie za sobą bo u Ciebie to już też niedługo 🤪 Ale ten czas leci dziewczynki !! 🙂 Mam nadzieję, że dołączycie do imprezujących mamusiek w przyszłości hehe. Ewuś, super, że byłaś na Woodstoku! Jak było? A jak nasz Asia?? Haloo, dostałaś pozwolenie na wstawanie choć raz dziennie? Dobrze, że jest lepiej!! Cieszę się 😉 Ty też już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo! 🙂

Miłego wieczorku i spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
Masz Martus racje-juz nie dlugo 🙂)) tymbardziej ze dzis sie dowiedzialam ze dzidzia i rozmiar brzuszka mam na 38 tydz a nie na 36 😮 wiec tez juz nic z tego wszystkiego nie wiem 🙂 albo malutki bedzie duuzy bo juz ma 3 kg albo wszystko sie przyspieszy 🙂))pozdrowienia dla wszystkich 🙂))

• Mamusia
Hej kobietki melduje sie dzis nie miałam kiedy zajrzec do was bo brak czasu dzisiaj dopiero wróciłam z miasta byłam na małych zakupkach no małych troszke kasy poszło ale pokupiłam małemu mleczko słoiczki i pampery i Olusi dresik juz do szkoły i tak naprawde juz jest do szkoły gotowa została jeszcze jedna ksiazka ale to juz potem a tak poza tym to mam teraz same imprezy w sobote bylismy u kuzynki na urodzinkach teraz w sobote idziemy na chrzest a w nastepna na weselicho juz nie moge sie doczekac ale zabawimy sie 🤪ale z portfela ucieka ide ziemniaczki wstawic bo pojade jeszcze po spacerówke małemu ;;;;a co u was?

• Mamusia
Kochane, ale jestem szczęśliwa - mogę wstawać sama do toalety i na siedząco mogę się wykąpać 🤪 Drenaże pomogły, wyniki się poprawiły i ryzyko zakrzepicy minęło 🤪 Ale oczywiście zostaję w szpitalu do rozwiązania.
Moja mama z Jankiem przygotowali już pokój dla Kubula 🙂 A wózek podobno mamy Maxi Cossi czarny - siostra mi dziś zdradziła 🤪 Hurra!!!!!

• Mamusia
Marta, a widziałaś nową kolekcję H&M? Wiem, że to nie ten topic, ale już nie mogę się doczekać, kiedy wpadnę do sklepu na zakupy!!! Zresztą moja siostra, mama i przyjaciółka zrobiły takie zakupy dla Kuby, że nie wiem, czy w ogóle dam radę mu to wszystko założyć. A potem będę sprzedawać na allegro 🙂
http://www.hm.com/pl/small-wonders#path=1&transition=1&duration=500

Witajcie widze ze cos sie ruszyło Leer trzymam kciuki to moze juz ten czas i córeczka bedzie z toba.Ja tez musze sie pochwalic bo w ten dzien co wyszedł Agatce zabek mojemu Adasiowi tez wyszedł 6tego w sobote akurat konczył równe 7 miesiecy 🙂i juz pomalu wybija sie drugi kwestia dni 🙂No i musze sie pochwalic ze juz sam siedziDziewczyny mam pytanie jak znacie kogos kto by chciał kupic wózek bo mam na sprzedaz to piszcie jest na gwarancji do grudnia 🙂

Hej mamuśki 🙂 ale ten czas szybko leci, juz wszystkie jesteście bardzo blisko TEGO dnia 🙂 to kwestia dni kiedy będziecie tulić swoje maleństwa w ramionach 🙂 Asiu, cieszymy się Twoim szczęściem, już jakiś ruch będzie to lepiej też dla Twojego samopoczucia, i cała wyprawka dla dziecka czeka już na Was 🙂
A ja na razie piję kawkę ale zaraz zabieram się do roboty, bo w sobotę wesele szwagierki więc mamy trochę przygotowań, tym bardziej że Karol świadkiem 🙂 Asiu pozwoliłam sobie skorzystać z kosmetyczki którą poleciłaś z Ambasady Urody, tzn. na razie się umówiłam i w sobotę sie okaże czy mi też podpasuje 🙂
A Agatka coś marudzi mi wieczorami chyba na drugiego ząbka, siedzi juz od pownego czasu sama i dobrze bo się może sama bawić i powiedziała dzisiaj nawet MAMA 🙂 ok to tyle jak na razie 🙂 miłego dnia 🙂

• Mamusia
akinorewka napisał(a):
Asiu pozwoliłam sobie skorzystać z kosmetyczki którą poleciłaś z Ambasady Urody, tzn. na razie się umówiłam i w sobotę sie okaże czy mi też podpasuje 🙂

Zapisałaś się do Gosi?? Dla mnie najlepsza makijażystka na świecie. Polecam również masaże u niej 🙂