Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hej laseczki ja dzisiaj u lekarza bylam i wszystko jest ok. Rozwarcie nie postepuje i moge chodzic ale tylko jak musze ale siedziec jesli chce nie musze lezec 🙂 czyli pomagac w kuchni na siedzoco moge 🙂 ale dzisiaj niestety przespalam cale popoludnie wstalam calkiem niedawno bo po 18 a spalam od 14 i tak zeszlo i nawet niesiem kiedy i czemu. Jakby nie Filip sie zaczal wiercic to bym chyba spala do jutra 🙂 a takto dziewczynki wszsytko jest wporzadku i badzo sie z tego ciesze 🙂 kurowac sie uwazac na siebie i wypoczywac 🙂 buzka

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Widze dziewczynki zapracowanwe przygotowaniami do swiat 🙂Ja tez weszłąm tylko na chwile bo robie sałatki no i sprzatam 🙂Dziewczyny skoro juz weszłąm a niewiem czy jeszcze dzis zajrze to chciałm wam złozyc życzenia .WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DUZO ZDROWIA I SZCZESCIA I SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA ABY KOLEJNY ROK BYŁ JESZCZE LEPSZY DLA WAS I DLA WASZYCH POCIECH 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 Nikt nie urodził?? Fajnie byłoby w Wigilię urodzić ale tuż po kolacji żeby można było skosztować pyszności ha ha 😁 U mnie dzisiaj ubogie menu ale dam radę dla mojej księżniczki. Wyobraźcie sobie, że moja Gabi obudziła się dzisiaj po północy i nie spała do 4:30 Jestem więc nie bardzo wyspana ale daję radę. Muszę jeszcze jej kupić prezent i mężowi więc nie wiem kiedy to zrobię bo muszę wyskoczyć jak mała będzie spać. Muszę się więc z dupą ruszyć już teraz żeby śniadanie zjeść bo po 4 godzinach snu wyglądam nieciekawie więc i do porządku muszę się doprowadzić 😁 Wesołych Świąt gdybym nie zajrzała już dzisiaj i wszystkiego dobrego dla Waszych rodzinek 🙂

• Mamusia
Widzę, że wszystkie świętują bo nikgo nie ma od wczioraj 🤪! Moją Gabi nadal brzuszek pobolewa i jestem bezsilna wobec tego. 🤨 Dzisiaj przespała mi prawie całą noc w porównaniu z ostatnią bo wstała tylko na karmienie o 2, 5 i 7, a później obudziliśmy się po 11 Także chyba lepiej z tym brzuszkiem skoro spała całą noc. 🙂 Odpukać w niemalowane 😜 Boję się jej zaaplikować czopek bo ona taka malutka...A kupkę robi tyle tylko, że trochę sie biedactwo męczy...Teraz śpi słodko Wczoraj dostała mnóstwo prezentów choć przespała całą Wigilię i rozdawanie prezentów he he 😁 U Gabi słychać takie przelewanie tudzież burczenie w brzuszku i nie wiem czy to dobrze czy coś nie tak 🤔 A co do jedzenia to wczoraj zjadłam tylko kawałek karpia robionego na parze, barszczyk czerwony zamiast grzybowej i pierogi z ziemniakami- wsio ryba 😉Taka moja wieczerza wigilijna była 🙂 Mój mąż się ze mną zsolidaryzował i też jadł karpia na parze a nie smażonego żeby mi przykrości nie zrobić 🙂 No i słodkiego w ogóle nie ruszyłam bo nie wiem czy można jeśc sernik w ogóle.... My po 14 mamy rodzinny obiad więc zmykam tym bardziej, że nikogo nie ma. Zajrzę później to może ktoś zaglądnie na brzuszek Buzka;*
P.S. Dostałam od męża pod choinkę przpiękny złoty pierścionek z cyrkoniami!!! 🤪 W życiu nie wymarzyłabym sobie tak pięnego prezentu 🙂

• Mamusia
A Gabrysi kupiliśmy z Coccodriloo spodnie, bluzkę i bluzę ale tak na 6 miesięcy bo teraz mam wszystko a była promocja 30 % więc zamiast 150 zł zapłaciliśmy 100 z groszami także się opłacało. Do tego zamawiamy szafę safari klupś do zestawu jaki mamy tj łóżeczka i komody tyle tylko, ze kosztuje ponad 700 zl więc kupimy po Świętach 🙂A Wasze dzieciaczki jakie prezenty dostały od Św. Mikołaja??? 😉

• Mamusia
Czesc Martusia co do Gabrysi to szkoda zeby sie meczyła a ty razem z nia bo wiem co to znaczy ból brzuszka wiec przełam sie i zapodaj czopek bo nie dacie rady i ulzysz małej.C o do prezentu to naprawde postarał sie twój mąz a moja Ola dostała mnustwo prezentow ze nie wie czym sie zajac .Ciekawe co tam u dziewczyn nie odzywaja sie.Zajrze potem ja dzisiaj odpoczywam dopiero wieczorkiem bede miała gosci a ja jutro wybieram sie do rodzicow i brata bo nie widziałam go 6 miesiecy bo siedzi w Angli i tylko przyjechał na swieta.

• Mamusia
Hej dziewczyny
Spóżnione najlepsze życzenia. Wcześniej nie miałam czasu nic napisać. Zyczę Wam dużo spokoju, radości, oraz zdrowych i slicznych dzieciątek, a także waszystkiego co najlepsze dla Waszych rodzin.
Sciskam sedecznie. 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 😉Nie urodziła jeszcze żadna?? 🙂
Jak się czujecie? Pewnie na Święta pojadłyście a ja w zasadzie prawie nic nie ruszyłam ale o tym chyba już pisałam 😜 My zaraz kąpiel małej ale najpierw musi się obudzić więc mam chwilkę. Dajcie znać jak po Świętach 😉

• Mamusia
Hej kobietki 🙂! My przez Święta zaganiani i wiecznie w kursach pomiędzy rodzicami a teściami i znajomymi, także do domu tylko na spanie wracaliśmy. I z tego wszystkiego nawet nie miałam kiedy Wam życzyć wesołych Świąt! Ale z Nowym Rokiem nie dam ciała 😉!
Ciekawe co u Was? Weronika coś zamilkła.. Czyżby 😉?....
Martuś, a ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, w sumie nawet 2 kg mniej 🙂 Tak to dziecko wyciąga z mamy! 🙂 Tylko skóra na brzuchu pozostawia trochę do życzenia, ale tragicznie nie jest. Jak tylko wiosna przyjdzie - zaczynam znowu biegać, bo przed ciążą 8km dziennie robiłam, a trzeba się doprowadzić do ładu, bo we wrześniu weselicho 🤪 🙂
Jak Gabrysia się czuje? Unormowało się jej już troszkę? Mam nadzieję, że tak, bo i maleństwo się męczy, i rodzice potrząc na to. Ale prawdziwa męczarnia psychiczna dla rodzica to chyba pierwsze szczepienie.. My 5 stycznia idziemy drugi raz i już mi się ryczeć chce na samą myśl 😞..
Martuś, a co do jedzenia - nie jesteś sama 😉 Ja u teściówki jadłam ziemniaki, gotowaną pierś z kurczaka i brokuły, także standardzik, który już mi bokiem wychodzi.. 🙂 Tym bardziej że inni zajadali się tradycyjnymi pysznościami. Ale za to moja mama zrobiła mi pierogi w wersji z rodzynkami - pycha, jeszcze takiego specjału nie jadłam! I rybę gotowaną i w galarecie. I wsio - cała moja wigilia 😉 Także brzucholki - najadajcie się póki jeszcze możecie i korzystajcie z pysznego, tłustego żarełka, bo potem - finito! 😉 A w ogóle jak samopoczucia? Pewnie już się toczą co niektóre, co 😉? Ja jak parę dni temu oglądałam z Karolem swoje zdjęcia z 9 miesiąca to się uśmialiśmy - dosłownie czołg 😉! Tego się tak na bieżąco nie widzi, bo człowiek się przyzwyczaja do widoku w lustrze, ale jak się spojrzy z biegiem czasu 🙂.. Także wiem, że Wam ciężko, że plecy bolą a nogi puchną, ale już niedługo i wszystkie będziemy tu sobie gadać nie o obrzmiałych palcach, tylko o pierwszych uśmiechach i ząbkach 😉 Także trzymajcie się ciepło dziewczynki i bądźcie silne, jeszcze troszkę 🙂! Jadę dziś po południu jadę z bratem i bratową (i z Wandzią oczywiście) do nich do Gdyni i wracamy w nocy 30/31 XII, także ciekawe, czy jak zajrzę następnym razem, to będę już mogła pisać gratulacje 🙂.. Cześć brzusiaki!!!!! 🙂

hej dziewczyny, nie miałam czasu nawet złożyć Wam życzenia więc życzę Wam aby spełniło się to wszystko co życzyli Wam najbliźsi i same sobie życzycie 🙂
a my też jeździliśmy po rodzicach i teściach i spaliśmy u nich i juz mam dosyć... nie ma to jak w domu 🙂 trochę sie polepszył stan mojego zdrowia, już mi lepiej 🙂 ale jakie ekscesy miałam z teściową to normalnie myślałam że padnę, tak mnie wkurzała, już sama nie wiedział co zrobić żeby mi pomóc i wogóle co dać jakbym umierała normalnie 😞 ona chyba nie rozumie że ja jestem już duzą dziewczynką i sobie poradzę i mam różne specyfiki i domowe sposob żeby się wyleczyć, ona wie najlepiej i tylko ona może mi pomóc i koniec 😞
no a oprócz tego to jeszcze sie jakoś toczę 🙂 teraz to już chciałabym wytrzymać do nowego roku 🙂 czuję sie strasznie ociążała, trudno mi wstać z fotela, przewrócić sie na drugi bok w łóżku i czuję takie mocne parcie w dół i kłócie które czasem nawet boli 🙂 a ciekawe co u Reni też sie nie odzywa 🙂

no hej dziewczynki. No ja juz myslalam ze moze któraś z was naprawde na tą porodówkę się wybrała. 🙂 ja dzisaij tez mam szalony dzien 🙂 remonty zaczeli u mnie kuchnie cala rozwalilili i teraz tak musze siedziec do nowego roku cale szczescie ze maly wlutym ma sie urodzic i juz bedzie po tych calych balaganach i halasach 🙂 a ja niestety zmuszona jestem siedziec u siebie w pooju bo oni jakies tam cos klada i to tak smierdzi ze rzoladek odmawia posluszenstwa. To dziewczyny teraz do nowego roku trzymac sie 🙂

Jestem dziewczynki i to w dwupaku 🙂Mialam dzis jeszcze gosci i przez to niezagladałam 🙂Weronika ja juz myslałm ze moze pojechałas bo cie tez nie było 🙂Mnie juz wszystko męczy ledwie siedze wypycha mnie we wszystkie strony kazdy mi sie pyta jeszcze nie urodziłas?a mnie szlak trafia 😠Przyjdzie czas to urodze kazdego to czekanie wkurza wiadomo 🙂Dam znac jakby co na telefon Weronika tobie to przekazesz dziewczyna jakby sie cos działo 🙂Mam nadzieje ze ty tez 🙂dasz znac 🙂bo czuje ze szybciej urodzisz ja tam zadnych objawów nie mam tylko mnie czasem uciska na dół jakby chciał wyjsc hehe 🙂

No nie wiem Renia która z nas piedrwsza sie rozpakuje, bo ja też nic więcej niż Ty niwe czują, tylko to rozpychanie i parcie w dół, żadnych skórczy ani nic, coś te porody nam się wogóle nie zbliżają 🙂 jak już to pewnie razem sie znajdziemy na porodówce 🙂 a Ty pierwszego synka kiedy urodziłaś w terminie czy przed czy po???

• Mamusia
Takie parcie w dół jak się czuje to już blisko... 🙂 Zapomniałam Wam napisać , że w szpitalu na wyprawkę dostaje się dwa pudełka różnych fajnych rzeczy także to miły akcent 😉 Piękne są dwie chwile w szpitalu: narodziny- jak dzieciątko kładą na brzuszku i wyjście ze szpitala do domku!!! Cudowne uczucie 🙂 🙂 🙂Teraz byle do soboty dotrwajcie by w Nowy Rok urodzić 🙂 Oczywiście niezależnie od godziny dajcie znać bo ja noc cała nie przesypiam więc miło mi będzie jak w nocy dostanę smsa z cudowną wiadomością , że się rozpakowałyście 🙂 Dzisiaj mam pierwszych gości a właściwie to kuzynka 4- miesięczna wraz z rodzicami swoimi a moją kuzynką przychodzą odwiedzić Gabrysię 🙂 Minęły dwa tygodnie więc to bezpieczny czas na wizyty 🙂 Byliśmy już z małą u teściów samochodem także pierwszą podróż ma za sobą 😉I z kredytem naszym ruszyło bo dostarczamy tylko jeden dokument i możemy iść do notariusza i podpisać umowę z bankiem bo kredyt nam przyznali 🤪 W styczniu czeka więc nas przeprowadzka 🙂 A u Was dziewczynki widzę- do przodu 😁 Kurczę ale fajnie, że dwie z Was się już rozpakują to będziemy mogły pogadać o dzieciaczkach. Aha- i co z tym spacerem??? Może umówimy się później na wiosnę razem na spacerek, Ewunię się zgarnie i pójdziemy do pareczku 🙂 Ale byłoby fajnie! Moja Gabi teraz leży z tatusiem na łóżku i miny strzela ha ha mała aparatka 😁

Weronika ja syna urodziłam 39tydz i 1 dzien to tak akurat dzis miałam z 20 tel z zapytaniem od kolezanek czy urodziłam 😠aja ze nie ze jak co dam znac.Poszłam dzis na nogach z synkiem po wynik bo dopiero robiłam posiew a jak szłam z powrotem to zadzwoniłam po męza bo myslałm ze niedojde tak mnie rwie skóra mówie wam to taki ból ze nawet teraz ledwie siedze 😞Juz bym chciała miec za soba no Weronisia my bedziemy razem w szpitalu tak czuje 🙂

mi często przesuwa się na prawą stronę i bardzo wypycha mi brzuch i wtedy skóra tez mi sie bardzo naciąga 🙂 no i jak czuję to parcie w dół i kłócie to troche boli, ale też juz bym chciała mnieć to za sobą chociaż z drugiej strony chciałabym w nowym roku więc jeszcze 4 dni ale na razie nie widać żadnego postepu 😞 a wiecie może dziewczyny czy jest cos takiego w kaliskim szpitalu że pierwsze dziecko urodzone w nowym roku dostaje jakąś extra wyprawkę?? Bo podobno w pleszewie to jakieś agd rodzice dostali i kasę, tak mi opowiadał kuzynka która rodziła w styczniu i leżała przez sylwestra w szpitalu i wie o tym, ciekawe czy w kaliszu też jest taki zwyczaj 🙂 może mi albo Reni się uda???

Weronika ty jak pierwsze dziecko to mozesz wczesniej urodzic z drugim to mozna przenosic 😞Poród niema zadnych objawów przyjda nagle bóle i jedziesz 🙂zobaczysz przyjdzie to niespodziewanie 🙂Juz niemoge sie doczekac 🙂

no może tak być że nagle poczuję że to już i trzeba będzie jechać 🙂 bo na razie nic nie czuję innego 🙂 ale też nie ma reguły że jak moje pierwsze dziecko to wcześniej urodzę bo moja mama przenosiła nas wszystkich o 2 tyg więc genetycznie mogę to chociażby po części odziedziczyć czego wolałabym raczej nie odziedziczać 🙂 ale Renia wiesz co tak myślę że my obie w przeciągu najbliższego tygodnia sie rozpakujemy 🙂 no bo jak minie termin to raczej lekarz powiien nas skierować do szpitala i wywołać jakoś poród bo kto teraz w tych czasach przenosi ciążę o 2 tyg 🙂 ja mam zwolnienie do 3 stycznia do mojego terminu i jeśli nie urodzę do 3 stycznia to musze iść do lekarza po zwolnienie no i chcę żeby zrobił coś żebym urodziła już 🙂 bo wogóle to miałam iść do niego wczoraj albo dzisiaj jeślibym nie urodziła do świąt ale nie idę teraz bo robił by mi to coś co mówił a wolałabym urodzić już w nowym roku a nie na koniec starego 🙂 więc jeśli nie urodzę w nowy rok to w poniedziałek idę do niego i niech mi przyspieszy to wszystko 🙂 a Ty Renia, jak tam byłaś u lekarza albo idziesz teraz jakoś?