Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamusie! Fajnie Kama, że wszystko u maleństwa dobrze i znasz już płeć. Byłam dzisiaj w realu i jest dużo fajnych i bardzo tanich body dla maluszka. Nie wiedziałam w jaki kolor uderzyć,więc wybrałam uniwersalne 🙂
A tego 1 kilograma to Ci strasznie zazdroszcze! 🙂 Miłego dnia dziewczynki.

• Mamusia
to dobrze ze maluch zdrowo rosnie u mnie tez synek 🙂wiem juz od 18tyg 🙂a ten 1kg to git 🙂 u mnie 3+ ,ale od wczoraj maluszek jest ruchliwy wkoncu on zawsze taki grzeczny hehe 🙂 i chyba nawet wczoraj wyczulam jak ma pierwsza czkawke hehe 🙂niezle uczucie

• Mamusia
Hej Laseczki 🙂

Ja na pierwsze ciuszki dla dzidzi skuszę się 10 marca jak będę wracać z usg, bo wtedy będziemy wiedzieli czy chłopak czy dziewczynka 🙂

Dzisiaj jestem na nogach od 7, pogoda taka sobie była, ale wypogodziło się i słoneczko świeciło 🙂

Miłego wieczorku 🙂

• Mamusia
:laugh: dzien dobry wszystkim brzuszka,ja rowniez witam wszystkie nawe mamuski na forum 🙂)ciesze sie ze stale nasze grono sie powieksza 🙂))
..amelia tez bylam w realu i faktycznie mozna dostac oczoplasu od tych wszystkich rzeczy 🙃 ,oczywiscie sama sie skusilam na kilka dla mojego kochanego synusia 🙂))
milego dnia kochane 🙂)
...lusia ja 10 marca ide na 3d 🙂)i tez nie moge sie doczekac 🙂)

• Mamusia
Czuję się dzisiaj bardzo źle. Ale nie fizycznie tylko psychicznie - a to poniekąd też w jakiś sposób wpływa na fizyczność, tylko że nie odczuwam tego aż tak bardzo. Dopadł mnie jakiś dołek, jestem sama w domu i bardzo chciałabym mieć dzisiaj więcej optymizmu 😞 Eh...szkoda gadać ;(

• Mamusia
No i oczywiście dobry wieczór wszystkim :-)
Też się cieszę, że nas coraz więcej :-)

My jeszcze nie mam nic dla naszego Maluszka, nie dlatego, żebyśmy byli przesądni, ale po prostu jakoś tak wyszło. Zresztą, na razie musimy zrobić miejsce na te nowe rzeczy i chwilowo najbardziej nas angażuje wygospodarowywanie przestrzeni, którą potem będzie można zapełnić :-)

• Mamusia
No to się cieszę :-)

Ostatnio dowiaduję się też, co to znaczy być słomianą wdową, bo mój mąż finalizuje sprawy naukowe i nawet jak już jest w domu, to nieprzytomny duchem... Przetrwamy :-)

P.S. Jakoś dziwnie działają te suwaczki, u mnie wczoraj jeszcze było 4 miesiące, 1 tydzień i 6 dni, a dziś już tylko 3 dni w końcówce ;-) Wszyscy mi mówili, że w drugiej połowie czas leci dużo szybciej, ale żeby aż tak? 😎

• Mamusia
Skąd ja znam życie słomianej wdowy hmm... 🙂 Pewnie nie my pierwsze i nie ostatnie 🙂

Tak, dziwne rzeczy dzięją się na brzuszku, ale to może przez to, że go modernizują, albo rzeczywiście czas tak szybko leci 😉 Poza tym szczęśliwi czasu nie liczą 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, widziałam dzisiaj w biedronce pajacyki tak słodkie, że chyba pójdę i kupię, szczególnie jeden mi się spodobał, po prostu urzekł mnie 🙂 Wolałabym poczkać do usg, bo to miała byc specjalna okazja, a tak to już nie będzie....hmm, ja to mam dylematy 😉

• Mamusia
My mamy wszystkie ubranka dostać w spadku po kuzynie, więc wstrzymujemy się z zakupami, aż będzie wiadomo, czego brakuje.

Na razie całą energię skupiliśmy na wygospodarowywaniu przestrzeni dla naszego Malucha i jego gadżetów :-)
No i wózek mamy już wybrany, co też kosztowało nas sporo zaangażowania :-) Pewnie zaczniemy robić jakieś zakupy gdzieś za miesiąc, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.

• Mamusia
Napisałam się i coś mi internet zaniemógł 😠

My tylko na sam początek chcemy żeby maleństwo miało nowe ubranka, później to wiadomo... 🙂 Chyba zakochałam się w tym pajacyku, została tylko jedna sztuka i to w rozmiarze 60, więc i tak byłoby na troszke później - no chyba że dziecko okazałoby się takie duże 😉
Moja druga połówka mówi, żebym poszła i kupiła, ale zobaczymy. Jak kupię, to zrobię fotkę i ją tutaj wkleję 🙂
Oj, chyba powoli zaczyna mnie ogarniać szaleństwo zakupowe 😆
Co do wózka, to wiemy jaki chcemy, kwestia wyboru koloru i już jest 🙂

• Mamusia
witajcie dziewczynki 🙂)))...ej lusia co to za doly????no te nasze hustawki nastrojow sa szalone ale widze ze dzisiaj jest lepiej co mnie cieszy 🙂))..
musze tez sie bojnac do biedronki skoro te pajace takie fajowe 🙂))
milego dnia zycze 🙂)
ps..ale mnie wysadzilo heheh brzuszek jak pileczka z dnia na dzien 🙂)

• Mamusia
Mnie się jakoś upiekło pod tym względem, aż rodzina jest zawiedziona, że żadnych humorów, żadnych zachcianek nie znoszących sprzeciwu ;-) Mąż się zbroił jak na wojnę a tu nic 😮
Może jedynie trochę łatwiej się wzruszam niż kiedyś i czasem mi łezka poleci bez powodu...

Mnie brzuch wyskoczył trochę za wcześnie, niestety ciepła kurtka nie sprostała wyzwaniu i musiałam kupić większą, z nadzieją, że przyda mi się też na hardcorowe spacery za rok ;-)

U mnie się dopiero chyba zanosi na wichurę, bo niebo pociemniało i jakoś ponuro się zrobiło 🤨

• Mamusia
😆 Czesc dziewczyny 😉 nie moge sie doczekac kolejneo USG idziemy 17 marca i wtedy dowiemy sie czy nasza dzidzia to chłopczyk czy dziewczynka 🙂 choc wydaje mi sie ze chlopczyk 🙂 ale pewnosci nie mam . I tak jestem szczesliwa najbardziej na swiecie i marze by juz wszystko do rozwiazania bylo ok . Wlasciwie to dowiem sie tylko Ja o płci naszego dzidzi, bo moj maz chce miec niespodzianke . . . a jak jest u Was ?? oboje chcecie wiedziec ?? czy tez macie takie dylematy 🙂Milego wieczorku wam zycze