Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniulka dziekuje juz sie rejestruje 🙂
MichAlindzior/Irka skoro wy dostalyscie to byc moze i Ja zasluze sobie 😉 na ta paczuszke 😉
sliczny ten komplecik moj wymarzony bylby numer 4 🙂 moze w czerwcu nad nim pomysle 😉 na ten miesiac limit wyczerpalam z ta komoda ehh i jeszcZe chce naciagnac meza na
http://allegro.pl/item1013802168_fisher_price_karuzela_pilot_projektor_gwarancja.html
heheh ogolnie juz dawno sie zgodzil, ale chyba nie wie kiedy chce to zamowic ;p musze jakos go podejsc ☺️ 🙃 🙃 😁

• Mamusia
Ale się napiałyście....

Ja już jestem po zakupach, łóżeczko skręcone, kupiona pościel, prześcieradło i becik, zaraz wysle wam fotki, i idę do sklepu po masełko, a później was poczytam 🙂 Pewnie jak będę chciała sobie z wami popisać to was juz nie będzie 🙂

• Mamusia
Michalindzor wiesz to taki bajer heheh ale stwierdzialam, ze musze go miec , a ze moj mezus tez jest za takimi gadzetami 🙂 od razu sie zgodzil 🙃 zawsze przyda sie dla drugiego dziecka ;p niechcialabym miec rozpieszczonego synusia mamusi jedynaka 🙂
Lusiu no to Franek bedzie mial piekne sny w tym lozeczku pod kolderka suuuuper i juz zazdiroszcze chcialabym by i u mnie stalo lozkeczko, ale jeszcze nie ten czas 😉
czyli zakupy mozesz zapisac do jak najbardziej udanych ??

• Mamusia
Lusiu śliczna pościel ☺️ 😜 super że juz macie łóżeczko gotowe 🙂 tylko pozazdrościć 😉
Justi hehe to fajnie że się w tej kwestii zgadzacie z mężolem 😉 mój pewnie powiedziałby że jak chcę to mogę kupić, bo on się w takich bzdurkach nie orientuje.... ale ja mimo mojej kobiecej próżności staram się być tą bardziej racjonalną stroną związku 🙂
chociaż nie powiem że mi teraz wpadła w myśl ta karuzelka hehe ☺️ 🙃

• Mamusia
😆 🙂 😆MIchalindzior hehe dobrze powiedziane w tej kwestii sie zgadzamy 😜 🙂 ciesze sie ,ze ci sie równiez podoba 🙂 tak sobie mysle ,ze pierwsze miesiace to My w sypialni bedziemy mieli te wirujace chmurki i motylki na suficie 😆 😆 chyba bede miala wieksza radosc od dziecka 😆 przynajmniej na poczatku 😆 😆

• Mamusia
hehe ehh ci mezczyzni , a mowia, ze to oni musza czekac zawsze na kobiety, a prawda jest taka ,ze przeciez to my zawsze na nich czekamy to z obiadkiem to z czyms innym . . . .
Ja uciekam na Tv M jak milosc leci 😆 😆 to sobie poogladam Milego wieczorku dziewczyny do jutra 😉

• Mamusia
no właśnie taka prawda 😁. przynajmniej ja ciągle z czymś na niego czekam. albo z obiadem bo zrobiłam na czas, a on sie wtedy spóźnia, albo z kolacją, albo ma po mnie przyjechać i ma jakis dziwny problem z rozpiętością czasu bo nigdy nie jest w pore... a jak ja sie spóźnie nie z mojej winy, albo zwyczajnie wyjde gdzieś, a on wtedy jak na złość wraca prędzej, to wielkie halo 😆
no to zostałam sama. chyba odstraszam wszystkie brzucholki lipcowe, bo jak wyjdę to wszyscy wtedy się schodza 😉 😜
ja jednym okiem patrze na te śmieszne Wojny Klonów czy cus tam.... straszne. za to moja córka się zaśmiewa z tego stworka co tam biega 😉

• Mamusia
Hej, dziewczyny 🙂
Rozpakowałam właśnie ciuszki, które dostaliśmy w spadku i podziwiamy 🙂 Czego tam nie ma 😉
Wychodzi, że niczego nie trzeba kupować, samych czapeczek jest chyba z 10. Podejrzewam, że nawet nie zdążymy wszystkich użyć 😉
Najbardziej mi się podobają takie dorosłe ciuszki w wersji mini np. mikroskopijne spodenki albo sweterek, czy polarek 😉 Trochę to już podniszczone, bo większość miała już trzech użytkowników, ale takie słodkie, że nic nie szkodzi, że trochę zmechacone 🙂
No i wychodzi, że Staś będzie niebiesko - granatowym elegantem, z innych kolorów w zasadzie tylko biały się przewija 😉

• Mamusia
Lusia, fachowe łóżeczko i pościel też fajna 🙂 Widzę, że już nadrabiasz 🙂 Ja też jestem już spokojniejsza, bo zaczynają przychodzić najważniejsze rzeczy - w tym tygodniu ma dojechać łóżeczko, ale jeszcze nie ma materacyka.
A mąż mi z piwnicy przytargał stary fotel, żebym sprawdziła, czy się nada do karmienia. No i widzę, że się nada bardzo dobrze, a i teraz to jest najwygodniejszy mebel w całym domu, więc od jutra na odpoczywanie zasiadam na środku pokoju w fotelu 🙂

• Mamusia
Ann to fajnie ☺️ 😜 🙃 nasza dzidzia jak narazie niezależnie od tego jakiej płci będzie to większość rzeczy kremowo białych w misiaczki 😉 ale mam też kilka różowych i kilka typowo chłopięcych w dinozaury. jakoś ostatnio- przez to że postanowiłam nie kupowac nic do momentu potwierdzenia płci- ciągnie mnie do oglądania wszystkich zgromadzonych ciuszków 😜
szukam i szukam w tej lodówce a tam nic interesującego.... 🤔 orzeszki bym zjadła. mam ale włoskie, leżą na balkonie od jesieni 😉 ale nie będę się tłuc bo małe już popadały.
zaczynam sie martwić bo pada, a Mężocha jeszcze nie ma 🤨

• Mamusia
Dziewczyny, zakupy jak najbardziej udane, łóżeczko stoi w pokoju i czeka na Franka 🙂 Pościel za jakiś czas schowam żeby się nie kurzyła, ale teraz chcę żeby trochę sie wywietrzyła. Nie wiem czy ją uprać czy nie 🤨
Materacyk kupiliśmy kokosowy, uznałam że ten z gryką może nie spełniac swojego zadania gdy będzie dodatkowy podkład, a kokos nie jest wcale za twardy, i też jest zdrowy 🙂
Miałam na oku jeszcze przewijak, ale już nie wyrobilibysmy się z kasą, a uważam że jak na "takie coś" jest bardzo drogi, bo prawie 50zł. Na wszystkie rzeczy dostalismy zniżkę - jak przy wózku i zapłaciliśmy 295zł 🙂 Więc cieszy mnie taka oszczędność 😉 Jeszcze tylko musimy dokupić ze 2 przescieradła na zmianę, i pościel, ale już same poszewki - widziałam takie w sklepie ale juz innym za 39zł, na poduszke, kołderkę i ochraniacz, a w gratisie dają prześcieradło. Więc opłaca się 🙂

• Mamusia
Nawiążę do wcześniejszego tematu, czyli wychowywania...
Wiadomo, rzeczywistość okazuje się inna niż sie wcześniej zakładało, ale ja będę się starała jak najwięcej tłumaczyć dziecku, bez bicia. Napewno nie będzie miał na wszystko pozwalane, chociaż wiem, że moim rodzicom to się nie spodoba, bo ja widzę na co oni pozwalają pieskom - swojemu i jak ja ze swoim przyjade...masakra!!! Są tak rozpieszczone, że dziecka własnego to ja już wogóle nie poznam!!! 😁

Moja kumpelka ma 2,5 rocznego synka. Ale to, co ta dziewczyna wyprawia, to szok. Jak jestem u niej to tak się męczę, ale opiszę wam w skrócie.
Dziecko może dosłownie wszystko, a to czego nie może to i tak może, bo słowa zakazu wypowiadane przez nią z uśmiechem na twarzy nie są serio traktowane przez dziecko, a ona nie wyciąga żadnych konsekwencji. Mały może walić rękoma w telewizor, mają stary więc niby nic mu nie będzie, ale może zlecieć z szafki i co wtedy??
Kiedyś przyjechali do nas, a ten mały zaczął wali w nasz, a ona żadnej reakcji!!! My na ich nieszczeście mamy plazme, więc nie mieliby wesoło jakby coś się stało.
Raz na stole u niej stały gorące herbaty. Mały wchodził na krzesło, potem na stół i zaczął ściągać przekąski. Ja odbierałam mu je i odstawiałam dalej, ale wylał herbate - nie poparzył się na szczęście tylko wystraszył i zaczął wyć, a ona z mordą na mnie, że mówiła żeby trzymac herbaty z daleka od niego!!! Jak się wkurwiłam na nią i jej nagadałam, bo ona patrzyła co on robi i zero reakcji!!! 😠
Drugi raz podobna sytuacja, nikt nie pilnował małego, my byłyśmy w kuchni a on latał po całym domu, mój Robert wyszedł z jej mężem na fajkę a ona zorientowała się ze nie ma dzieciaka. I znów dym, bo Robert zostawił herbate i mały mógł wylać.
Chwile potem zaczyna sie temat ze mały od 3 dni nie robił kupy....ło matko, i dopiero teraz ona reaguje?? 😮 Wyjęła Xennę i zastanawiała sie czy moze mu dać, więc jej odradziłam. Zostawiła opakowanie w pokoiku i poszłyśmy do kuchni, a mały latał bez opieki, a za moment przychodzi do nas z listkiem tej Xenny....SZOK!!!! Na szczęście nie połknął żadnej tabletki, bo nie wiem co by było, jakby go przeczyściło.
I to jest chyba "bezstresowe" wychowanie mojej koleżanki. Szkoda gadać. Mały nic nie umie, źle się zachowuje, czasem ją bije a ona nic, smieje się. Mnie raz uderzył, więc wskazującym palcem pokazałam mu mówiąc stanowczym głosem " nie wolno" to dziecko stanęło jak wryte, oczy jak 5zł. Bo w końcu ktoś mu czegoś zabronił......

Sory że tak sie napisałam, ale dla mnie jest to bulwersujące!!

My z bratem byliśmy grzeczni, wiadomo, jak to dzieci jakies drobnostki...ale pamietam jak mój brat lubił wkładać druty do kontaktu, ale nie był już takim maluchem 🙂 🙂

• Mamusia
kurcze, wiedziałam że tak będzie, że wszystkie lasencje pójdą lupciać jak ja będę w necie 😉

szukam sklepu w któym były te pościele za 39zł i nie mogę znależć, już ledwo na oczy widzę...był to napewno sklep u mnie w mieście, ale gdzie... 🤨

powiem wam że jak przechodzę koło dużego pokoju i spojże na łóżeczko, to tak milusio mi się robi na serduszku, tylko brak Franka...ale to już niedługo 🙂 coraz bardziej staje sie to dla mnie namacalne, czasem nie mogę uwierzyć 🙂
kurcze, dzisiaj chyba tylko z raz czułam Franka 😮 mam nadzieje że wszystko ok, może byłam tak zajęta tym łóżeczkiem i wogóle że nie czułam nic...ale sie zaczęłam martwić 😞

• Mamusia
puk puk 😉 melduje sie jako pierwsza 🙂 🙃
hehe zawsze rano takie pustki . . . . ale mialam dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga noc o 1 do wc i pozniej godzinka myslenia . . . . czuje od tygodnia takie intensywne ruchy naszego malenstwa ze chyba juz zajmuje caly moj brzuch . . . . i wyglada na to ze mam baaaaardz malo wod bo kazdy jego ruch to u mnie grymas i bol na twarzy a w srodku to jestem cala poobijana po prostu czuje siniak na siniaku . . . boli mnie bardzo w jednym miejscu pod zebrem od wczoraj i troche sie martwie mam nadzieje,ze to dzidzia sie tak ulozyla . . . . juz nei wiem jak mam lezec lewy bok odpada bo dziecko nie dostaje wystarczajacej ilosci tlenu podobno na plecach tez a moj prawy bok no kurcze ile mozna na nim lezec 😞
ale moj moral: Niech kopie i tak to najcudowniejsze ruchy mimo tych moich grymasow 🙂