Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ellie hehehe nie nie nie pisalam o żłobkach 🙂 🙂 🙂 jesli chodzi o przedszkole to mam male znajomosci wiec z nim nie bede miala problemu natomiast,ze zlobkiem jest duuuuuuuuuuzo gorzej , bo to jest z słuzby zdrowia, wiec znajomosci brak . . . . . . . . . .

Kama jakos nie dziwi mnie decyzja twojego narzeczonego 😜 jeszcze ostatnie dni 😜 faceci juz tacy sa ze kazdy pretekst jest dobry tak jak napisalas . . . . to moze i ty pomyslisz o jakims spotkaniu z kolezankam ???

a dziewczyny ile macie tych pieluszek tetrowych ?? Ja mam 10 szt a troche sie wkurzylam bo zamiawialam przez neta pisalo ekstra grube . .. . wiec sie pytam jak wygladaja cienkie ehh no nic trudno

• Mamusia
MOnika no wlasnie tego sie obawiam,ze wysle maluszka takiego do zlobka i bedzie mi chorowal wiec Ja bede z nim na L4 , bo niby jak inaczej :| ehh

heheh wiecie jaki jest najlepszy pomysl 😜 ??? od razu miec kolejnego bobaska L4 po macierzynski i odchowamy same swoje brzdace i beda dwie wypłaty 🙂 🙂 🙂 tylko ktora sie na to zdecyduje ?? 🙂
Ellie tez mysalalam nad tym by wziasc do opieki druga dzidzie tylko warunek by byl,ze zostajemy u mnie w domku . . . zastanawiam sie tylko czy jakiegos bobaska bym znalazla, bo wiadomo rade bym sobie dała . .. . . . . tak mysle 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Nooooo Justi z tą drugą ciążą to byłoby jakieś wyjście, ale osobiscie nie wiem, czy bym się zdecydowała... 😮 Wszystko pewnie zależy od tego jak by przebiegał pierwszy poród, czy nie miałabym jakiejś traumy...Ale kurcze tak dwójeczka dzieci od razu byłaby spoko też pod trzema względami: po pierwsze wiele rzeczy możnaby było użyć znowu, po drugie dzieci byłyby w zbliżonym wieku, więc by się dogadywały, a po trzecie my nie zdążyłybyśmy wyjść z wprawy w opiece nad takim maluszkiem 😜
Mój mąż mówił mi ostatnio, że jak się Emi urodzi, to niedługo potem zaczniemy się starać o drugiego bobasa, ale ja sprowadziłam go na ziemię 😉 Musimy się wkońcu najpierw przekonać jak poradzimy sobie z jednym dzieckiem (także finansowo), a potem się pomyśli 😉

• Mamusia
Edytko hehe faceci 😜 tez slyszalam kilkukrotnie takie zdanie, ale odpowiedz byla moja prosta " facet to ma super poszaleje z kobieta w lozku z wielka przyjemnoscia i taki jego wklad, a kobieta musi nosic dbac o siebie i dzidzie przez kolejne 9 mies. .. . . wiadomo,ze nasz organizm tez jest wyczerpany po ciazy i porodzie . . . . ehh . . . .. zycie nam wszystko zweryfikuje 🙂
wiem jedno po takim olejnym L4 I macierzynskim chyba wolalabym poszukac nowej pracy choc teraz za mnie jest zatrudniona kobieta na zastepstwo wiec powrot poki co mam

• Mamusia
No mój pracodawca też nie byłby wniebowzięty, choć też jest za mnie zatrudniona dziewczyna i jakby co, to wiem, że mogę wrócić 😉 A jeśli chodzi o drugą ciąże, to też nie wiem, czy chciałoby mi się znowu tak szybko nosić brzuszek, chyba fajnie będzie sobie od tego troszkę odpocząć 😜 Ale facetom jest łatwiej podejmować decyzję o drugiej ciąży bo tak jak mówisz, oni nie muszą później przez dziewięc miesięcy dźwigać pociechy pod sercem, czego zwieńczeniem jest bolesny poród...cwaniaczki 🤪

• Mamusia
he he ja tez słyszałam ze lepiej mieć jedna dzidzie po drugiej 😉 ja jednak wolała bym zaczekać, bo fajnie by było wyjechać z mała w przyszłym roku na wakacje, po cesarce powinnam sobie zrobić przerwę miedzy ciążami. Tak myślę ze może jak Gabi będzie miała 2 latka to wtedy pomyślimy i się weźmiemy do roboty.

KAMA z tym wieczorem to właściwie mężuś ma racje heeh już będzie żonaty!!! ale kochana, Ty sobie odbijesz następnym razem, tak porządnie hehe a on będzie z dzieciątkiem w domku siedzial 🤪

• Mamusia
dziewczyny ja mam 20 tetrowych i 5 flanelowych 🙂)...
wczoraj wkoncu kupilam ziajke emulsje z filtrem od pierwszego dnia zycia powiem wam ze pieknie pachnie ale kosztowala 19zl za 125ml,a ellie krople nazywaja sie buderhin,a tabletki diphergan 🙂co prawda krople juz kiedys bralam i sa ze sterydami,a na tabletkach tez nie jest za fajnie napisane jezeli chodzi o ciaze ale lekarka zapewniala ze nic dzidzi nie grozi

• Mamusia
monica to teraz to tylko pretekst tak jakbym jemu bronila wyjscia z kumplami ,a wielkie plany to ma na przyszly rok wiec sobie odbije hehehe...juz sie z niego smialam ze w przyszlym roku to bedzie mezem z ponad rocznym stazem,a nie kawalerem hehehe ale wiecie jak to z chlopami

• Mamusia
no masz racje KAMA będzie miał roczny staż jako mąż 🙂 do mojego juz koledzy wydzwaniają i sie pytają czy już urodziłam? i jest gadka ze koniecznie musi do nich przyjechać i opić przyjście na świat córki! ehhhh Tylko wiesz, opijanie z kolegami z Kutna, z kolegami z Łodzi i kolegami z pracy.... mam nadzieje ze juz więcej sie nie znajdzie chętnych!! 🤪he he
ja mam 12 pieluszek tetrowych i 5 flanelowych

• Mamusia
hehe widzę że ja mam taki sam stosunek do opijania przez mojego mężusia różnych okazji jak Wy 😉 a i chętnych towarzyszy oczywiście nie brakuje. Mój mężulek nawet łóżeczka nie chce teraz skręcać bo mówi że zrobi to jak będę w szpitalu. Czuję że będzie chciał to połączyć z toastami za zdroofko małego 😉
Dzięki Kama za leki.
Ja mam 10 tetrowych pieluch i 5 flanelowych. Oczywiście te tetrowe miały być gruuube a okazały się normalne 😉 Justi, Edytka, może kupowałyśmy od tego samego sprzedawcy 😉

• Mamusia
Ja jeszcze nie wiem ile bedę miała pieluch, bo moja mamuśka jest w trakcie ich szycia, ale koło 15 myslę że tak, może 20 i kilka tetrowych.
Mam sąsiada który już dawno "wprosił sie" na pepkowe, co wcale mi sie nie podoba, niech lepiej kupi małemu prezent 😉 🙂 Ale Robert zgodnie odpowiada że na picie to on nie będzie miał czasu 🙂 Więc trzymam go za słowo 🙂
Kama nie stosowałam nigdy tych leków na alergię które wymieniłaś, ale póki co i tak nie potrzebuje żadnych, chociaz od kilku dni troche mi leciało z nosa i swędziały oczy, ale myslę że to przez kurz jaki unosił nam się w domu podczas tego przemeblowania i porządków, bo jak wychodziłam na dwór to nie miałam problemów.

• Mamusia
u mojego w pracy składali się na prezent dla kolegi co mu sie córeczka urodziła w marcu. kupili mate edukacyjną, pościel i jakieś ubranka.Także ładnie sie zachowali. A opijanie to było w karczmie bo dodatkowo świętowali i opijali awanse. ciekawa jestem jak sie zachowaja koledzy z poza pracy...

• Mamusia
Kama bo pewnie tak to będzie wygladac w większości przypadków!! Oni musza uczcić że ich kolega to dzielny wojak bo spłodził syna/córkę i to on sie liczy...a o nas juz się nie pamieta, my przeciez nic nie robimy, nic nie wnosimy żeby dziecko przyszło na świat, a o samym dziecku nie wspomnę!! Taki już nasz los...