Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki,
U nas kolejna nocka przespana od 19 do 2 w nocy 🙂 Mieliśmy z mężem czas żeby zjeść sushi 😁 chociaż nie wyszło takie dobre jak wcześniej 🤢
Amelko z tym zwolnieniem to trudna sprawa bo jeśli weźmiesz na małą to Ci mogą zarzucić że podróżujesz z chorym dzieckiem. Chyba że będziesz miała zwolnienie od lekarza już tam na miejscu. Wtedy w sumie będzie obojętne czy weźmiesz na siebie czy córę.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Lusiu współczuje nocki
mój bąbel tez obudził sie po raz pierwszy o 23 😮 nawet nie zdazyłąm sie położyc, a on już wstał .. . na szczescie najadł sie cycka i zasnoł jednak spał z nami do rana ☺️ ☺️
teraz tez sie wyleguje u nas w łożku bo niechcialam go ruszac jak juz zasnoł
Amelko wydaje mi sie,ze ZUS nie przychodzi jak masz L4 na 2 tyg tylko musi się dłuzyć ewidentnie . . . jakby mieli przychodzic do kazdego kto ma L4 tak krótko to by z tej papierkowej roboty nigdy nie wyszli (takie jest moje zdanie) wiec nie ma znaczenia czy wezmiesz na siebie czy na Hanie
Ja nie kombinuje , bo u mnie w pracy dziwnie by na to patrzyli 🥴 wiec wracam zgodnie z tym jak mi wyliczyly kadry i na ile pozwala mi moj zaległy urlop . .. zreszta opiekunka małego już wie wszystko zobaczymy jak to bedzie ... juz o tym mysle bo nei wiem np. jak malego zawioze po raz 1 -szy do niej to bedzie spał i czy mam go budzic i pokazac gdzie jest czy zostawic a jak sie obudzi bedzie w nowym miejscu z nowa osoba ?? ehh niby mały problem,a dla mnie ogromny . . . . . 🥴

• Mamusia
Dzień doberek kochane 🙂
U nas nocka ok, Emi obudziła się pierwszy raz o 2:35 więc zdąrzyłam usnąć 😉 Potem przebudziła się o 6 rano. Przewinęłam ją, pobrykała trochę w łóżeczku i wkońcu usnęła o 7 więc ja razem z nią 😉 I na dobre obudziła się o 8:00 😉 Teraz znowu drzemie 😉
Amelko też uważam, że nie musisz się martwić, bo ZUS nie nawiedza w domu przy tak krótkim L4 😜 Co innego gdybyć była na zwolnieniu np. 2 miesiące 😉

• Mamusia
Witam mamusie 🙂

Amelia - też uważam że nie powinnas się martwić kontrolą Zusu. Sama tak planowałam zrobić, ale na szczęście okazało się, że mam tyle urlopu, że spokojnie do końca grudnia mogę być w domu. Poza tym masz malutkie dziecko, więc to normalne że może zachorowac.

Królewicz mój zasnął o 1.15 🤢 Podejżewam, że szkoda było mu czasu na sen, bo jak przyszło co do czego, to zamknął okcza i już spał 🙂 A ja wykapałam się i usnęłam w wannie...Definitywna pobudka o 10.15, ale ja jeszcze ze 20min. pokimałam sobie a Franek sobie gadał 🙂
Mam nadzieje, że jesgo coraz późniejsze zasypianie nie spowoduje, że przestawi się z dziennego na nocny tryb życia, bo bym chyba zwariowała 🙃

Ja Robert wrócił rano z pracy to powiedział, że niedaleko nas był wypadek, koło 3 w nocy rozbiło się na drzewie bmw. Jak podjechał to jeden leżał juz w worku a drugiego reanimowali. PRzykre to, ale ludzie są tak bezmyślni że szok!! A akurat koło mnie jest prosta droga, przez kilka kilometró, więc gnają, bo wydaje im się że jak jest noc to bezpiecznie...

• Mamusia
wrrr.. Lusia aż ciarki przechodzą czytając o tym wypadku... i pomyśleć w jaki szybki i głupi sposób można stracić życie!
U nas dziewczyny noc rewelacyjna od ostatnich trzech nocek znów się polepszyło spanie i mam nadzieje że już tak póki co zostanie. Wczoraj na ostatnią dzienne spanie pozwoliłam jej od 16 do 17 po 19 kąpiel, karmienie i 20 śpi aż do 4.00!!! szok nakarmiłam ją znowu i sen do 7 a dalej już codzienne poranne rytuały ;p

• Mamusia
Witam
Byłyśmy na małych zakupkach i spacerku. Wiatr wiał ale nie było tak źle, kupiliśmy prezent na roczek dla koleżanki syna, gdzie jutro idziemy na kawę do nich.
Moja Lenka coś jak wcześniej idzie spać to w nocy tez się wcześniej budzi i później jeszcze raz wcześnie rano, ale dajemy rade bo to są przerwy 5-cio godzinne i jak pobódka jest około 5 to jeszcze sobie razem śpimy do 10 prawie więc moge powiedzieć że się wysypiam.

• Mamusia
Hej kochanienkie 🙂
U nas nocka tez ok maly sie wyjatkowo obudzil przed 2 i ciezko mial pozniej zasnac,ale pozniej spal do 8.30 🙂
Wlasnie zakupilam krzeselko do karmienia uzywane stan idealny zadnych pekniec,(zreszta zobacze jak przyjdzie 🤔obym sie nie rozczarowala)dogadalam sie z babka i kupilam je poza licytacja,a kosztowalo mnie 150 zl,czyli o polowe taniej od nowego bo nowe ponad 300 zl, a tak wyglada,bedziemy mieli te niebieskie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-coneco-fabula-zabrze-sklep-i1340713541.html

• Mamusia
eva101 napisał(a):
my już po tzw. "dobranoce" Kinga usnęła ciekawe na jak długo :p dziewczyny jak tam wasze brzuszki dalej regularnie ćwiczycie? mi jeszcze trudno się za to wsiąść. W dzień brakuje czasu a na wieczór już mi się nie chce ;p ☺️

Ja dzisiaj wykonałam swoją partię brzuszków 🙂 Amelko a jak u Ciebie?

• Mamusia
Irka - super krzesełko, takie jak moje tylko innej firmy 🙂 Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z użytkowania, bo ja jestem 🙂

Dzisiaj Franek mało spał, ucinałm sobie 20-40min. drzemki, więc jest nadzieja że prześpi ładnie noc - w sumie to o to sie nie martwię, tylko że nie obudzi się koło północy wyspany...(obecnie spi od jakiś 30 min. a jest 22).
Ja już też wykąpana, oglądamy Mam talent, i jak Robert wyjdzie do pracy wskakuję do wyrka 🙂 A jutro jedziemy do teściów, bo na wekeend przyjechał Karol 🙂
Miłej nocki kochane 🙂

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂
Emilka miała dzisiaj bardzo dobry dzień, chichrała się cały dzień jak szalona 🤪 🤪 🤪 A ja myślałam, że już do reszty ją zacałuję heheh 😜
Kurcze już chyba wszystkie macie krzesełka do karmienia a my nawet ich jeszcze nie przeglądaliśmy ☺️ Tylko czemu one są taaakie drogie 🤢 Chyba narazie będziemy musieli sobie darować taki wydatek i zakupimy jakieś krzesełko w styczniu...

• Mamusia
A wogóle apropo "Mam talet" to jestem zawiedziona finałem. Mimo tego, że bardzo lubię dzieci, to uważam, że na wygraną bardziej zasłużył Kamil 😠 Ta dziewczynka jakoś nie przekonała mnie, że faktycznie tak kocha życie jak śpiewała w piosence...A Kamil jest bardzo pozytywnym człowiekiem, a ja takich ludzi uwielbiam 🙂 I do tego ma genialny głos. No i lubię muzykę reggae 😉

• Mamusia
Hej mamuśki,
a u nas nocka byłaby baardzo udana tylko mamusi się coś poprzestawiało 😉 synek miał pierwszą pobudkę o 4! 🤪 🤪 Ale ja się tak rozbudziłam że już nie mogłam zasnąć. Zaczęłam więc czytać książkę do następnego Tymkowego karmienia (6:30). Potem już trochę przysnęłam do 9:30 ale w związku z tym że poszłam spać ok 1 to nie zaliczam tej nocy do udanej 😉
Tymianek ćwiczy dziś na macie od rana przewracanie się z plecków na brzuszek. Narazie kończy się to na boku bo ręka mu coś "przeszkadza" 😉

Edytko , Emi słodko wygląda w Kubusiu 🙃
A jeśli chodzi o mam talent to myślałam że może Piotrek wygra ☺️ Koleś ma świetny głos.

• Mamusia
Witam 🙂
U nas nocka ok, Franek sie nie obudził tak jak sie tego obawiałam, wiec wszyscy wyspani 🙂

Edytka - słodko Emi wyglada w tym Kubusiu 🙂 A tak swoja droga to tez jestem rozczarowana tym kto wygrał "Mam talent". Stawiałam na Kamila lub na Me, Myself and I. Juz w Dd tvn mama tej małej zapowiedziała że kasa pójdzie na budowę domu. Nie wiem jakie warunki u nich były, ale super by było, gdyby te pieniążki albo chociaż większą część byłyby dla tej małej, bo miałamby zapewnioną przyszłość...

Przymierzyłam Franka do spacerówki i też nie ma jakis rarytasów 😮 No, ale ciut większa jest od gondoli.

• Mamusia
czesc dziewczyny ehh Ja wyspana choc kurcze spimy ostatniio do 11 z przerwami oczywiscie na zmiane pampersa i zabawe

Emilka słodziutka niunia 🙂
Ja tez nie mam krzeselka do karmienia 🙂 mysle, ze mamy jeszce czas bo nasze dzieci nie siedza przeciez 🙂 w wiekszosci 🙂

ehhh uciekam moje Lwiątko wzywa 😁

• Mamusia
Hej 🙂
A moj babel wczoraj usnol kolo 9,i przebudzil sie kolo 23 i po spaniu,ale jakos udalo sie go ululac 🤪 🤪
A ja chcialam,zeby ta dziewczynka wygrala,ona nawet juz wczoraj w programie mowila,ze chce wybudowac za te pieniadze dom....
Edytko,Emi wyglada przeslodko w tym Kubusiu 🙂 🙂
Elli moj Kacper tez cwiczy przewroty na brzuszek,ale ciagle raczka mu przeszkadza,i wkurza sie z tego powodu masakrycznie hehe... 🙂

• Mamusia
hej laski ja tez poki co nie mam krzeselka do karmienia ale mysle ze jest jeszcze czas 😉
jaka mala "kubuska"z emilki hihi super..
my dzis od rana poza domem,teraz u tesciow po obiadku i niedlugo bedziemy sie zawijac
skonczylam z podawaniem kaszki bo mijalo sie to z celem tylko sie mi bidulek zatwardzil i teraz robi takie malenkie suche bobki 😞...wczoraj poszedl spac tylko z cycem i od 19 spal do 23 potem zjadl i jeszcze w nocy ze dwa razy takze jak dawalam kasze wstawal zaraz za godzine na cyce i co dwie pozniej,zobaczymy jak dzis pojdzie...
poki co jest strasznie marudny przez te zabkowanie i biedny sam nie wie czego chce