Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Eluniu Kochana z Ciebie to TWARDA BABKA!!!!! Super, że powolu zaczyna się układać a wiadomo, że okres zimowy to zastój w robocie więc miejmy nadzieję, że jak tylko zawita wiosna to Sałwek znajdzie już konkrteną prace i tak jak Ircia napisała kupicie Lence wypasioną spacerówkę!!!! Tylko trzeba dalej być silnym i wierzyć w dobre jutro!!!!
Ircia ja nienawidzę kupnych pierogów więc wolę poświęcić jeden dzień i zrobić swoje ale fakt faktem te w 50% są niewypałem :/;/
Michalindziorku współczucia z tymi alimentami, ja pamietam jak moi rodzice się rozwodzili to mój stary wnosił wnioski o umożenie płacenia bo go nie stać( dupek) stare
dzieje....
Haniutek też uwielbia patrzec w tv nie ważne co leci ale bajki wiadomo kolorowe, ruchliwe itd. 🙂 poza tym uwielbia oglądać tv w momencie jak jest karmiona, przekręca w tego głowę żeby tylko oglądać 😁 😁 skubana bestia rosnie z mojej malutkiej 😁 😁

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cud świata oboje śpią dzieciaczki moje, była teściowa podrzuciła mi słoiczki i słodkie dla madzi nie jest jednak taka zła, dobra z niej kobieta tylko jak każdy ma swoje za uszami ale zawsze nam pomogła jak miała, a teraz to i u niej i u nas ciężko. Mąż złapał dopiero ostatnio lepszą pracę mam nadzieje ze teraz to już będzie lepiej.

• Mamusia
Witam kochane mamuśki 🙂
U nas dzisiaj sypie cały dzień, a ja jestem tak rozbita, że nie mam mocy na nic 🤢 Głowa mnie boli i jestem strasznie senna... 🤨
Ann gratulacje dla twojej koleżanki za taka wenę 🤪 Piosenka super!!!! Gratulacje również ode mnie 😉
Co do glutenu to my zakupiliśmy taką zwykłą kaszkę mannę z firmy Kupiec, mam nadzieję, że mogę ją małej podać...nie orientujecie się może? Bo jeszcze jej nie dawałam... Bo w dzidziowych to widziałam tylko mleczne, a my narazie mleczka też nie możemy podawać...
Michalindziorku wyglądasz szałowo 🤪 Bardzo ci loczki pasują 😉
Amelko ale z Hani zdolniacha 🤪 🤪 🤪 Może ty ją już do przedszkola wyślesz heheeh 😜
Ircia kochana głowa do góry 😘 😘 😘 Nie załamuj się, niestety ta pogoda nie napawa radością, do tego pełno roboty...ale bądź dzielna!!! I nawet jak siedzisz w domku to staraj się "wystroić" tzn. pomaluj się, ubierz ładnie, ułóż włoski, a twoje samopoczucie napewno się polepszy 😉 Buziaki ode mnie i Emi na poprawę humorku 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Buziaczka dawno cię u nas kobietko nie było 😉 Buziaki równiez od nas 😘 A córcia śliczna 😉
Eluniu super, że wychodzicie na prostą, oby tak dalej 😉 🙂
Emi też się gapi w telewizor i tez w momencie jak je heheh 😜
A to moja gwiazdka 😉
[URL=http://img526.imageshack.us/i/zdjcie437x.jpg/][IMG]http://img526.imageshack.us/img526/6803/zdjcie437x.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Hej 🙂 Dziewczyny, będzie dobrze 🙂 Musimy w to wierzyć bo inaczej można byłoby oszaleć 🙂

Dzisiaj i my dołączyliśmy do plastelinowych bobków 🙂 Tyle że Stasiek jeszcze nie umie skutecznie wyprodukować tej plasteliny w odpowiednich ilościach, więc trochę się męczy.
Wprowadzamy mu trochę dużo nowości na raz, bo zależy mi na tym, żeby faktycznie od poniedziałku - wtorku dawać gluten, a tydzień później mięso (tzn. zależy mi przede wszystkim na tym mięsie, ale chcę zachować tygodniowy odstęp od wprowadzenia glutenu). Dziś dostał po raz pierwszy marchewkę do dyni i ziemniaka, które już zna. Jakoś mu nie za bardzo podeszło, ale to może dlatego, że przesadziłam chyba z dogęszczaniem pulpy kaszką. Jutro spróbujemy lżejszą konsystencję, może pójdzie lepiej. W niedzielę chcę mu jeszcze wprowadzić pełną zupkę jarzynową, czyli dodatkowo seler i pietrucha (z porem poczekamy jeszcze na po 7. miesiącu). W ten sposób będę miała już bazę do glutenu i mięcha, a kolejne warzywne nowości zaczniemy dawać dopiero kilka dni po wprowadzeniu mięsa.
Uczymy go też drugiego posiłku stałego w ciągu dnia, czyli jabłuszka (na razie nie wprowadziłam jeszcze żadnych innych owoców) koło 14-15. Mam nadzieję, że jabłko mu też pomoże w tych plastelinowych produkcjach 🙂 Na razie nie dodaję do jabłka kaszki, żeby go nie zakitować na amen, ale docelowo być może to zrobię, jeśli waga po tygodniu futrowania nie pójdzie wystarczająco do góry.
No i wieczorna kaszka - wczoraj znowu bez entuzjazmu, wypił gdzieś 20ml i ryknął z oburzenia na oszustwo. Nie mogę też jakoś utrafić we właściwą konsystencję. Robię na swoim odciągniętym mleku, sypię tej kaszki i sypię i ciągle jest za rzadkie. Czy któraś z Was robi też kaszkę do picia na swoim mleku? Ile dajecie kaszki?
Jakoś mnie ostatnio pochłania całkowicie temat jedzenia Staśkowego. W sumie zawsze chciałam pilnować żeby nie był za gruby a teraz się wszystko odwróciło, bo trzeba go faszerować żeby odpowiednio przybierał na wadze. Mam nadzieję, że złapię moment kiedy z chudzielca zmieni się w grubasa 😉 Liczę na to, że spali to wszystko, bo jest strasznie aktywny.

• Mamusia
Kaczuszko no straszne rzeczy z tymi alimentami, straszne...
mój nie płacił baaardzo długo, teraz załatwiłam w końcu ten fundusz, i po pół roku dostał odsiadkę.... a ja 50zł przelewu z zaległości... 🤨

ehhh.....wiecie co.
opowiem wam coś.... 🙂
ostatnio taki fajny młody, może góra 32 lata listonosz mi przesyłke płatną przy odbiorze przyniosł, a ja nie miałam kasy i pozyczałam na szybko od znajomej bo tak się złozyło ze u mnie była.... i ona woła tam do niego przez pokój niech na kawę wejdzie itp itd a on ze nie bo w pracy, i taka szkoda, że dziewczyny siedzą a on musi pracować... a dziś mnie z drugiego końca osiedla skubaniec wyczaił i wołał ze ma przesyłkę... 😉 a ze nie miałam nic przy sobie, to zebym "nie musiała chodzić dwa razy" przyjedzie na koniec zmiany po 17 z tą paczką 🤪
masakra. a w tej przesyłce staniki heheheehe tak swoja drogą hehehe 😁

• Mamusia
Edytko, na bank możesz dać Emi normalną kaszkę mannę. Tyle że będziesz mieć trochę więcej pracy, bo ją trzeba normalnie ugotować i dopiero dodać do obiadku. Nie musisz jej natomiast miksować ani przecierać przez sito, jest na tyle drobna, że nasze maluchy potrafią sobie z nią poradzić.

• Mamusia
Jak moglam zapomniec o naszej dzisiejszej malej jubilatce ☺️
Hanusiu 100 latek zycza ciocia i Kacperek 🙂 🙂[color=purple][/color]
Edit Emilka slodka jak niewiem 🤪,a jaka ona juz duza,i cos nam sie mieni bo do mamy coraz mniej podobna,chyba ze tak akurat fotka wyszla 🙂
Ann jaki twoj cukiereczek do ciebie podobny 🙂 😁 😁

• Mamusia
A mi łeb pęka od nadmiaru wrażeń! Wróciłyśmy właśnie z rehabilitacji i jeszcze musiałam z dzieciakami sama jechać (mąż jak zwykle w robocie-więc też dziewczyny jestem skazana zawsze tylko na siebie) a tak ślisko,że miałam mega stresa.
Pani rehabilitantka powiedziała,że Hania jest intelektualnie bardzo dobrze rozwinięta,ale ciałko ma spięte. Nie jest źle,ale trzeba ćwiczyć. Dobrze,że zabrałam aparat to wszystko filmowałam. I musimy tak 4 razy dziennie ćwiczyć,ale damy radę.
I dziękujemy za życzenia 😎

OLUSIA- widzę,że Viki już próbuje nawiewać z łóżeczka 🤪Co będzie później? I wcale nie jest chudzinką na zdjęciu! 🙂

ANN- widzę,że bardzo powoli wprowadzasz Stasiowi nowości. Ja dużo szybciej to robie. Od jutra zaczynamy mannę i mięsko też już będę podawać.
Stasiu słodki 😘

EDYTKA- Emi boska 🙂 I na zdjęciu widać,że bardzo długa jest. A głowe widzę,że odgina w tą samą stronę co Hania 🤔