Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej nie bylo mnie tydz i tylko 33 str hmhm...cos sie nie rozpisalyscie kochane,ale zaraz was doczytam 🙂
Bylam caly tydz z Kacperkiem u siory i jakos nie bylo czasu na kompa...
A z nowosci to tyle,ze wracam od srody do pracy,i maly bedzie z tesciowa chyba mi serce peknie bez niego,no ale jakos to przezyje...Tylko najgorsze te ranne wstawanie,ja bede pierwsza wyjezdzac,a malego na 6.30 bedzie maz zawozil bo od 7 zaczyna prace...
reszte napiszxe jutro bo dzis juz padam 😞
Buzka i milej nocki 🙂

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
Lusiu, my też nie kupowaliśmy zaproszeń, w sumie nawet nam to do głowy nie przyszło że można by.
Ewa, u nas nie było wyczuwalnie rozpulchnionych dziąsełek ani temperatury, jedynie nieco marudzenia a potem pani doktor powiedziała że są już 2 zęby 🙂

Gratulacje dla wszystkich domowych podróżników 🙂

My dziś pozabezpieczaliśmy szafki i kontakty, bo Stasiek się coraz bardziej do nich dobiera. Z nowych umiejętności to nauczył się podskakiwać, poza tym dzieli się z rodzicami swoimi gryzaczkami - podtyka nam do ust żebyśmy też sobie pogryźli 😉

Dobrej nocy 🙂

• Mamusia
No mnie się kilka zaproszeń podoba z tej stronki, i nie sa drogie, a nawet bym powiedziała że bardzo tanie 🙂 U nas bedzie 16 osób, może 18, i wydaje mi sie, że wypada po prostu wręczyć zaproszenie, przeciez chrzciny to nie impreza imieninowa, że wystarczy słownie zaprosić. Poza tym jak ktoś zapomni np. godzinę, to spojży na zaproszenie i już będzie wiedział, a tak to, chyba w kalendarzu na ścianie musiałby zaznaczyć sobie 😉 😜

Irka - chyba nie chwaliłaś się wcześniej, że zamierzasz wrócić do pracy....a co to za praca wogóle? Fajnie, że teściowa zajmie się małym, bo chyba nie miałaś z nią najlepszego kontaktu...

Eva - Franek nie miał gorączki, bynajmniej nie sprawdzałąm, bo nie widziałąm takiej potrzeby, ale jak miały mu wyjść ząbki, to dziasełka miał zaczerwienione, spuchniete, i od razu wiedziałam, że niedługo mu wyjda, i w sumie wszystko potoczyło się w ciągu ok. tygodnia.

A ja w poniedziałek jadę do pośredniaka, i w końcu biore sie za to, za co powinnam juz dawno się wziąść, czyli zarejestruję się, i najprawdopodobniej będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych do 12 miesięcy, więc wpadnie do portfela tyle, co bym pracowała gdzieś na 1/2 etatu, a może i więcej. Zobbaczymy co załatwie....

• Mamusia
Eva u nas nie było czerwonych i rozpulchnionych dziąsełek, ząbek wyszedł całkowicie niespodziewanie 🤪
Irka no to mnie zaskoczyłaś z tym powrotem do pracy 😮 Kurcze widzę, że coraz więcej mamusiek się na to decyduje...
Ann my kanty i kontakty juz dawno zabezpieczyliśmy, bo Emi też się wszystkim interesowała 😉 Teraz muszę zebrać wszystkie rzeczy spod ławy i znaleźć dla nich inne miejsce 🤔 bo mała wszystko wyciąga heheh 😁 Teraz jej ulubioną zabawą jest wchodzenie samodzielnie na wagę, lub chowanie się za zasłoną w salonie bo mamy ją do ziemi heheheh 😁 No i standardowo stawanie gdzie się da 😜
Słdokich snów kochane, lecę się kąpać bo padam z nóg... 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
PS. Jutro pewnie nie wejdę na kompa, bo jedziemy do rodziców na obiadek więc nie będę mieć czasu także za wczasu:
DUUUUUŻO ZDRÓWKA ORAZ RADOŚCI Z POZNAWANIA ŚWIATA DLA FRANIA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 8 MIESIĄCZKÓW 😘 😘

• Mamusia
Edytka - Franio dziękuje, chociaż śpi 😉 😁 Stary koń się robi z tego mojego synka 😉 😁 😁

Ja póki co nie osłaniam kantów ani kontaktów, bo moje dziecko jest bardziej stacjonarne 😁 😁 Jak zacznie byc bardziej mobilny, to się za to wezmę.
Ale i tak nie mam za dużo kantów, bo tak jakoś poustawiane mam meble, że raczej sie nadzieje się...z resztą małe dziecko to zawsze tak wykombinuje, że się walnie 🙂

Ja zaraz też spadam spac, tylko jeszcze chwilę pobuszuje 🙂

• Mamusia
Lusiu, ja kupowałam zaproszenia z allegro po 1,99 ze zdjęciem. Chce mieć dodatkowa rzecz cv do mojego pudełka z pamiątkami 😁http://allegro.pl/show_item.php?item=1478168280 moje to jasne kremowe z kokardka ecru. Lusiu moja Gabi tez jest bardziej stacjonarna 😁 przemieszcza sie za pomoca turlania, choc trochę pełzać zaczyna do tyłu 😁 😁

• Mamusia
Irciu, no to widzę ze i u ciebie spora zmiana. A co sie stało teściowej ze sie zgodziła? ...no wczoraj był dzień teściowej, kupiłaś jej prezent 😁 😁 😁 😁 😁 😜 😜

Lusiu, no z tym zasiłkiem to by była fajna sprawa. Musisz kochana koniecznie tam isc i wszystko załatwic
Edytko udanego obiadku 😁

• Mamusia
Eva Gabi miała lekko ciepła głowę ale to tylko czasami, głównie to była marudna, szczególnie wieczorami, płacz problemy z zaśnięciem,, pobudki w nocy z płaczem. Tona leciała litrami i paluszki oraz inne przedmioty pchała na siłe do pyszczka.

Ann no to Stasiek szaleje z tymi gryzakami 😁 pewnie sprawdza na ile moze sobie pozwolic 😁 😁

• Mamusia
Cześć mamusie!

STO LAT DLA FRANCZESKA!!!!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Moja Hania jak widzi zdjęcie Franka to krzyczy do niego 🤪

Ja nadrabiam zaległości domowe czyli sprzątanie i spedzanie czasu z dziećmi 😎
Mój synek cieszy się,że wróciłam do pracy bo dzięki temu siedzi dłużej w przedszkolu 🤔 a mała nie przeżywa rozstania ze mną bo cały dzień jest z tatusiem i jest szczęśliwa. Zobaczymy jak będzie później.

EDYTKA- moja też wszędzie tak staje (a ma oczywiście zakaz od rehabilitantki 🥴 ) a łóżeczko macie na najniższym poziomie czy pośrednim?

No i Gabi i Kinga są prześliczne! 🤪

Ach....dzisiaj posadziłam małą na nocniku i zrobiła kupkę 🤪 Przez infekcje układu moczowego muszę ją szybko nauczyć robić na nocnik. Jest fajna książeczka (poleciła mi koleżanka) o nauce nocnikowania. Napiszę Wam jak sobie przypomnę tytuł.

A na chrzcinach też tylko dziadkowie i chrzestni byli,więc zaproszeń nie wysyłaliśmy.

• Mamusia
eva tu jest link to niemieckiej stronki ze specjalnym mlekiem dla dzieci i ono jest od roku,wiec mysle, ze to zwykle jest pozniej bo to dla dzieci i takj pewnie wzbogacaja.
http://www.milupa.de/mil/de/home/produkte/detailseiten/produktdetails_4554.jsp

Sto latek dla Frania!!

• Mamusia
Dziekujemy bardzo za zyczonka 😘 😘

Amelia - może Hania zakochała sie w Franku?? 😉 😁 Wow, to zuch dziewczyna, jak walneła kupola w nocnik 🙂 A długo siedziała??

Byłam dzisiaj na krótkim spacerze, myslałam ze bedzie cieplej, ale wiało jak cholera...

Co do zabkowania, to Franek tez miał ciepłą główke, teraz tez ma, i wydaje mi sie, ze beda mu szły dwójki na dole...

• Mamusia
Ja mam z bobovity jogurt, wiec czasem dostaje, i R tez raz mu kupił takie serki homo w szesciopaku, malutkie , ale nie Danonki, i raz na tydz. tez mu daje 🙂

Czy wasze dzieciaczki tez celowo upuszczaja zabawki?? Frankowi tak to sie spodobało, ze nieraz to schylam sie po cos co sekunde, a po chwili zabieram zabawke, bo normalnie jaja robi sobie z matki 😜