Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dlatego właśnie nie ma co się martwić takim głupim gadaniem, tylko wpuszczać jednym uchem a wypuszczać drugim 😉 Wkońcu ty sama wiesz najlepiej co jest dobre dla twojego dziecka 🙂 A gdybyśmy miały się sugerować tym co nam radzą rodzice, czy teściowie to Justi powinna maczać smoka w miodzie i podawać go Wojtusiowi 😮 😁

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
lusia nie przejmuj się tesciową moja teściowa to też by moje dzieciaki bardzo szybko przegrzała,(i pare razy tak z madzią mi zrobiła a potem była chora) a tymczasem u nas jest tak ciepło w domu ze mikuś jest w jednej warstwie i zawsze śąpi odkryty a magda lata w samych gaciach i skarpetkach moje doswiadczenie jest raczej takie ze najgorzej dziecko przegrzać bo potem tym bardziej będzie chorować, na dwór to wiadomo ubieram teraz bardzo grubo bo mróz dziecko ubiera się odpowiednio do pogody, bambosze ło matko udana ta twoja teściowa

• Mamusia
Hehe, dobre Edytka 🙂 Już nie przypominaj Justi 😉 😁
NAjgorzej jest włąśnie jak przegrzeje się dziecko, wszyscy o tym trąbią, ale ona wie lepiej...

Na gwiazdkę my kupimy Franiowi krzesełko da kąpania, bo zaczniemy powoli przenosić się do łazienki, tylko gorzej z ubieraniem, bo tam zabardzo nie ma miejsca, a jak juz sobie cos zorganizuje to jest mi bardzo niewygodnie.

• Mamusia
Koralik - ja robie dokładnie to samo, wiem, że jakbym się z nią pokłóćiła to sama później byłabym stratna, a po co...wysłucham, przemilczę i robię swoje 🙂 Ale z tymi danonkami to chyba juz lekka przesada 😲 Przeciez to za wcześnie!!!!

Acha, i teściowa jeszcze dodała, że pewnie jego kołderka jest za chłodna, bo to sztuczne teraz takie robią i żeby go pierzynką przykrywać 😁 Więc jej mówię że Franek śpi ze mną pod moją kołdrą i napewno nie jest mu zimno 🙂

• Mamusia
Hehehe 😁 I kurczaka z rożna 🙂 - to tak przy okazji wprowadzanie dań mięsnych 🙂

Dzisiaj natomiast moja mama stwierdziła (jak jej powiedziałąm że mały ma na policzku silne zaczerwienienie), żeby mu wodą utleniona przemyć 😲 😮 🤢 🤨 🤔 😠 Może najlepiej spirytusem salicylowym przemyć 😉 Matko święta - co te kobity mają w głowach? 😲

• Mamusia
kkkkoralik napisał(a):
A co ja mogę na ta kobiete pewno że za wcześnie o wiele ale ona już coś o mleku krowim wspominała

Moja koleżanka, która po wyjściu za mąż wyprowadziła się na wieść, nigdy swojemu dziecku nie dawała mleka modyfikowanego, tylko krowie!!!! I to zaraz po wydojeniu krowy. A raz jak ta krowa się ocieliła i cielaki poraniły jej wymiona, to oni i tak z takich wymion dawali mleko małemu (a przecież mogło być tam troche krwi i wogóle róznych zarazków!!!)

• Mamusia
A ja sama siedzę z Frankiem, bo Robert pojechał kupić opony zimowe, później do gumiarza je założyć i pewnie od razu do pracy pojedzie....a ja mam taki apetyt na różności, ale nie będe miala jak wyskoczyc do sklepu 😞 Muszę się zadowolić tym co jest w lodówce 😞

• Mamusia
ELLIE- ja też przez 2 dni zapomniałam o brzuszkach ☺️ Wszystko przez to,że skupiłam się na załatwianiu konsultacji dla Hani i czytaniu różności w necie. Ale dzisiejszą partyjkę zrobiłam 🙂
Znalazłam ten masaż Shanta- to jest taki rozluźniający i relaksujący masaż dla niemowląt. Polecam. Bardzo łatwy.

Dziewczyny Wasze opowieści o teściowych są przerażające. Moja na szczęście mnie lubi i trochę się mnie boi,więc nigdy niczego mi nie powiedziała,że robię źle 😎

Mój synek ma jutro wyjazd z przedszkolem do fabryki bombek. 50 km. Ale stwierdziłam,że jest tak brzydka pogoda i ślisko,że go nie puszczę i zostawie w domu. Strasznie przewrażliwiona się zrobiłam, ale w autokarze będzie gorąco A oni ubrani będą w kombinezony, poza tym mają być śnieżyce.