Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
heheh no to Gabrysia dala ci doslownie do wiadomosci ,ze poki co masz ja tylko rozpieszczac 😉
moze jak skonczycie budowe domku ? a jak wam w ogole ida formalnbosci dogadaliscie sie z tesciami ?

blizniaki ?? hehe no to mialabys ciekawie
u mnie byly tylko raz i wypada na moje pokolenie,ale jakos w to nie wierze 🙂 zreszta szczerze ?? chyba bym nie chciala wole sie cieszyc pojedynczo z dzieci heheh 🙂 i nie wiem czy dalabym rade z dwojka tak absorbujacych dzieci na raz

• Mamusia
no tez jestem ciekawa co Gabi na to. Wczoraj z m zastanawialismy sie gdzie by sie zmiesciła 4 osóbka w naszym łóżku?he he
no wiem ze juz były pomiary działki i jest zgoda na wycięcie drzewa. co do reszty to zobaczymy jak będzie. Najpierw formalności potem reszta, oni cos Gadali o przepisaniu działki na nich a mój m powiedział ze na nich nie przepisze tylko moze ich dopisać.... jeszcze nie bylo rozmowy ze wszystkimi zainteresowanymi, pewnie będzie w niedziele. ja tylko boje sie ze tam nie znajd pracy bo to małe miasto i ciężko jest o nia.
Mala mi os płacze , pewnie jesc chce i spac

• Mamusia
HANUSIA STO LAT!!!!!!
A swoją drogą to KACZUSZKA nas olewa!!!!NAGANA!!!!

LUSIU- strasznie mi przykro z powodu babci. MAm nadzieję że szybko do siebie dojdzie.

ELLIE- HAnia też woli słoiczki 😮Zjada moje zupki ale w dużo mniejszych ilościach niż gotowce.

A kaszki dajecie przez smoczek trójprzepływowy, zwykły do kaszki czy łyżeczką?

• Mamusia
czy wasze dzieci tez nie moga tak po prostu zasnac ehh bez bujaczka, wózka , a najlepiej raczek rodzicow sie nie obejdzie
uciekam dokonczyc obiadek bo mezus lada chwila bedzie w domku
mam nadzieje,ze dzieki powrotowi do pracy bede bardziej zosrganizowana bo dopiero kilak min temu wzielam prysznic przebralam sie z pizamki w normalne ciuchy bo tak mi sie wvczesniej niechaoialo. . nie mialam przy łobuzie jak , a pogoda do kitu to nawet na dworku nie bylismy jutro rehabiliotacja, a w czwartek targ ide polowac na warzywa, miesko eko 😜 obym cos znalazła

• Mamusia
Lusiu ehhhh no to sie porobilo
przykro mi z powodu twojej babci 😞 szkoda,ze nie dalo sie jej uratowac tej nogi ,ale niech wraca do zdrowka . . . teraz twoja mama znow bedzie miala jeszcze wiecej zmartwien i wiecej obowiazkow przy niej
niechce byc stara ehhh starosc jest straszna jak sie ma kto toba zaopiekowac to super gorzej jak nie ma takiej osoby 😞

• Mamusia
Lusiu, bardzo mi przykro z powodu babci 😞 3majcie się wszyscy cieplutko.
Monika, przeczytałam kilka przepisów żeby mniej więcej wiedzieć jakie proporcje stosować. Może wyszło mi trochę marchewkowe 😉 ale na początku tylko marchewkę jadł więc to chyba nie marchewka mu przeszkadza. Zobaczymy jak zrobię coś innego.
Justi, coś Ty kochana sporo o tej ciąży piszesz, i nawet wyczytałaś na czerwcówkach że ktoś zaciążył 🙂 może jednak to Ty będziesz pierwsza? hehehe 🙃

U nas w rodzinie też były bliźniaki - rodzeństwo taty. Podobno to idzie w żeńskiej linii co dwa pokolenia więc u nas chyba nie grozi.Chociaż nic nie wiadomo ale osobiście wolałabym ciążę pojedynczą 😉

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Ja właśnie wróciłam ze spacerku. Byłyśy tylko pół ghodzinki ale zawsze to coś 😉
Lusiu jeju aż mnie ciarki przeszły, strasznie współczuję twojej babci, to naprawdę straszne co ją spotkało 😞 😞 😞 Dużo zdrówka jej życzę 😘 😘 😘
Co do bliźniaczych ciąż to u mnie też jest duże prawdopodobieństwo, bo moja mama ma siostrę bliźniaczkę, więc z tego powodu tym bardziej boję się drugi raz zajść w ciążę, bo jakby się trafiło, to chyba bym z palcem do d... sobie nie trafiła heheheheh 😁
Amelko ja dałam Emi raz kaszkę (zrezygnowałam bo mała miała zaparcia) i wtedy podawałam jej łyżeczką 🙂
Co do usypiania Justi to na szczęście w porę się za Emi wzięłam (jak miała może ze 4 miesiące i odstawiałam ją od piersi). BO wcześniej usypiała tylko przy cycusiu. Potem jak zaczęłam karmić ją butlą to usypiała przy butli, a jak nie udało jej się w ten sposób usnąć to trzeba ją było nosić aż usnęła. I wtedy właśnie się wkurzyłam i jak nie usypiała przy jedzeniu to odbijałam ją, potem kładłam taką rozbudzoną do łóżeczka, dawałam smoka i wychodziłam z pokoju. I odziwo po 20-30 minutowym buszowaniu w łóżeczku usypiała 🤪 I teraz też tak robię, tylko teraz troszkę ciężej ją upilnować, trzeba częściej do niej zaglądać bo od razu przekręca się na brzuch i próbuje raczkować heheh 😉 Spróbuj, konsekwencja czyni cuda!!! Na początku napewno będzie ciężko, ale z czasem Wojtuś zrozumie, że tak ma być 😉

• Mamusia
Hej 🙂 🙂
Sto lat dla Hanusi z okazji pol roczku 🙂 🙂
Elli znam i to niejedno dziecko,ktore wolalo sloiczki od domowych obiadkow,zreszta siora mi mowila ze jak sie juz nauczy dziecko do smaku ze sloika to za cholere nie bedzie chcialo jesc innego jedzenia,ale z wiekiem to mija 🙂 🙂
Justi ja caly czas uzywam bujaczka do zasypiania 😮 😮sam nie zasnie za nic na swiecie....
Olusiu slodka Viki i slicznie wyglada w tych kapciuchach 🙂
Lusiu wspolczuje z powodu babci,ale najwazniejsze,ze operacja sie udala 🙂Duzo zdrowka zycze 🙂 🙂
U nas na szczescie ani z jednej ani z drugiej strony niema blizniakow uffff,bo nie wyobrazam sobie dwoch brzdacow naraz......
A dzisiaj mezus ma urodzinki wiec lece bo pichce pstraga na kolacyjke 🙂

• Mamusia
Justi Gabi zasypia najczęściej przy cycku lub leży obok i zasypia sama no i jeszcze opcja raczki 😁

Amelko ja kaszki daje przez smoczek trój przepływowy ale teraz mam zamiar jej wsypać więcej kaszki do mleka wiec nie wiem jak to będzie lecieć i chyba trzeba będzie wkroczyć z łyżeczka

• Mamusia
Hej 🙂 Mamy DWA zęby 🙂
Właśnie wróciliśmy od lekarza (wizyta w sprawie niejedzenia) i mamy dyspensę na jedzenie. Tzn. mam Staśkowi rozszerzać dietę wg schematu ale nie przejmować się ilością - ma jeść ile będzie chciał, bez wpychania. Uffffffffff 🙂