Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny,
nie było mnie prawie tydzień i na razie raczej Was nie doczytam.
Gratulujemy ząbków i życzymy wszystkiego najlepszego jubilatom!
Haniu dużo zdrówka maleńka!

Rodzinka właśnie wyjechała. Ale było wesoło 😉 porządne domowe przedszkole 😁 Tymi bawił się ze starszą o 3 m-ce siostrą i uśmiech nie schodził mu z buzi przez cały ich pobyt 😉
My już mamy 5tego ząbka (górna dwójka) 🙂 a dzisiejsza nocka należała do udanych bo pobudka na jedzenie była tylko raz ok 2. Mam nadzieję że będzie coraz lepiej i dojdzie w końcu do przespania nocki. Nadal borykamy się z alergią i mamy zielone luźne kupki 😞 Dostaliśmy maść na suchą skórę i muszę podawać małemu probiotyk. Tymi zrobił ruchowe postępy: siada z pozycji raczka i rwie się do wstawania. Wszędzie go już pełno. Ani chwili nie usiedzi w miejscu 😉

Miłego dnia dziewczynki i do później.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki 😉
ellie o mamo już 5!!! a u nas ani jednego 😮 jestem w szoku... Viki też dobrze już wystartowała !
u nas chyba kaszel wynika z suchego powietrza i bardziej pilnuje by mokre ręczniki były na grzejnikach na bieżąco. Dziś już upichciłam z mężem gołąbki to mamy spokój z obiadkiem lecę do małej bo już krzyczy mi...

• Mamusia
Ellie no to terminy mają obłędne 😮 😲
Eva my właśnie dlatego zakupiliśmy nawilżacz powietrza, bo od kaloryferów powietrze jest strasznie suche, a jak byliśmy w szpitalu to nam go polecono (również ze względu na alergię).
A ja dziś na obiad robię Chłopski Garnek 😜

• Mamusia
Ale Tymi jest słodki! 🙂
Viki rzeczywiście niedługo będzie mieć komplet 😁
U nas wynik moczu dobry- całe szczęście. Dalej czekamy czy to już koniec choródbska (dużo bym dała by tak było) czy nie.

Co do antykoncepcji to ja najprawdopodobniej zdecyduję się na nuvaring (taki pierścień dopochwowy z hormonem). Ma najmniejszą możliwą dawkę hormonalną- to mi pasuje.

• Mamusia
Uffff dobrze, że Hania ma dobre wyniki 🙂
Ja nie mogę stosować środków hormonalnych bo miałam kiedyś zator żylny, także zostają prezerwatywy 🤢 Zło konieczne, ale co zrobić...Narazie nie chciałabym znów zajść w ciążę, więc nie mam za bardzo wyjścia. Bo liczyć na szczęście...to można się przeliczyć heheh 😁

• Mamusia
nono muszę przyznać że chłopskiego garnka jeszcze nie wypróbowałam a może i za kilka dni i z twojego pomysłu skorzystam ;p tylko widzę że trzeba zaopatrzyć się w drugą główkę kapusty i paprykę musi być też mniam 😜 Kinga bawiła się w łóżeczku i widzę już padła na miejscu a myślałam że dłużej wytrzyma do kolejnej drzemki ale ma jakiś dziś śpiący dzień..

• Mamusia
Hej 🙂
Gratulacje dla wszystkich maluszkow i ich nowych zabkow 🙂
Co do antykoncepcji to my pozostajemy na stosunku przerywanym tyle lat sie udawalo to mam nadzieje ze nadal tak bedzie hehe>>> 🙂,bo z gumka to nie lubie,a co do hormonow to mi tez nie za bardzo podchodza,kiedys bralam tabsy i przez caly okres ich brania mialam problem z pecherzem!!!A okres zawsze mialam regularny,ale teraz jest o niebo lepiej bo niemam bolesci bo przedtem to mdlalam z bolu....
Ellli z Tymiego slodziak jak niewiem i jaki duzy chlopczyk z niego,zmienil sie jak niewiem od ostatniej fotki,no i wloski mu urosly 🙂
Amelio zycze szybkiego powrotu do zdrowka dla Hanusi 🙂
A my wczoraj przelozylismy spacerowke malemu i jest nia zachwycony 🙂Mi tez sie podoba poza jednym minusem ma beznadziejna bude,ale w domu ja zdjelam calkowicie 🙂
A maly juz zdrowy i w srode idziemy na szczepienie,az sie boje zeby znowu nie mial takiej wysokiej temperatury jak ostatnio...
A co do zebow to my nadal zostajemy przy dwoch dolnych jedyneczkach,innych nie slychac i nie widac...

• Mamusia
My już znaleźliśmy spacerówkę, ufff troszkę się naszukałam ale wkońcu się udało 😜
http://allegro.pl/ultralekki-slapi-2011-5-kolorow-i1457718927.html
Gościu dał nam rabat i wózek kosztuje razem z przesyłką 439zł 😉
Wogóle sprzedaliśmy nasz wózek, tyle, że dziewczyna wpłaci teraz zaliczkę, a resztę za miesiąc i wtedy też odbierze wózek, bo teraz nie ma kasy, a strasznie jej zależało. A wiadomo, kobietom w ciąży się nie odmawia 😜 Wogóle okazało się, że ona też ma termin na lipiec 🤪 A my wózek kupowaliśmy w podobnym czasie bo jakoś pod koniec marca 🤪 Cóż za zbieg okoliczności 😉

• Mamusia
My też mieliśmy wózek 3w1 i mamy spacerówkę, ale wózek jest ciężki (ok 15kg) 😲 A ja jak już kiedyś pisałam mieszkam na 2 piętrze bez windy i wyjście na spacer jak jestem sama jest katorgą 🤢 Także muszę mieć lżejszy wózek. Niestety jak kupowaliśmy nasz obecny to o ty nie pomyśleliśmy...
A ten który zamówiliśmy waży 6kg 🤪