Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie dziewczyny, dawno mnie tutaj nie bylo. Juz zapewne wszystkie maja malenstwa przy sobie. Moja za 2 dni skonczy 2 miesiace... od wczoraj ma lekka biegunke i zielona kupke... Mam nadzieje ze herbatka z koperku wloskiego pomoze.
Nie mialam okazji sie pokazac na zdjeciu, a avatar przy loginie mi nie dziala wiec podsylam nasza rodzinke z komplecie 🙂 Pozdrawiamy cieplutko 🙂
http://img825.imageshack.us/img825/2981/imagesimgp6076zmniejsza.jpg

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Wam 🙂
Aniołek, pięknie razem wygladacie, i mała Julcia ma już dwa miesiące, szok jak ten czas leci. Nasza ma już ponad dwa tygodnie... nie wiem kiedy to minęło 🙂

Mamuśki, mam pytanie, może wiecie jak najlepiej czyścić nosek dziecka? Bo w nocy Łucja miała zatkany nos, ciężko jej się oddychało, wkropliłam jej trochę soli fizjologicznej, ale nie wiem czy to trzeba jakoś odciągnąć potem...?

• Mamusia
Hej Mamuski !!!!
😁 😁 😁 😁 ja mam w koncu troche luzu i dochodze do siebie po zabiegu 🙂 tylko martwi mnie to ze Zuza nie moze zrobic sama kupki 😞
Aniołek śliczna rodzinka 🙂
mam spore zaleglosci na forum i nie wiem czy je nadrobie 😞 ale ciesze sie ze mam wiecej czasu zeby tu zajrzec 🙂 bo sie stesknilam 🙂

• Mamusia
witanko
my po nieprzespanej nocy 😞 Ala do 3 się męczyła, nic jej nie pomagało 😞 te wstrętne gazy 😠
Aniłek ślicznie wyglądacie 😁
Mufkawczoraj lekarz mówił by zakrapiać nos solą, ale nic nie wspominał by później coś odciągać, a tak bezpośrednio zakrapiałaś?

• Mamusia
Kornelia witamy witamy 🙂 fajnie, że masz czas by do nas wrócić 🙂 a jaka mała Zuzia słodka, gratulacje!!!!

Anochi do każdej dziurki po jednej kropelce dałam... mam nadzieję, że to wystarczy. A w ogóle byłaś wczoraj na kontroli u lekarza tak z własnej inicjatywy, czy coś się działo z małą? Bo nasza pediatra jest jeszcze na urlopie i się zastanawiam czy iść na jakąś kontrolę do innego lekarza, czy czekać aż wróci nasza lekarka..

mufka ta gruszka z tego co pamiętam (najmniejsza) kosztowała około 4zł więc nie jakiś wielki majątek,a jest przydatna 🙂
Klaudia jak śpi to strasznie charczy,ale sama już nie wiem czy to nosek czy nie o to takie bardziej delikatne chrapanie niż zatkany nosek 🥴 a ta gruszka jest u nas mega przydatna w momencie kiedy mała wyleje mleko noskiem,albo kicha i nie może wykichać wszystkiego,czyli nie jakoś bardzo często,ale polecam 🙂

• Mamusia
Mufka byłam wczoraj na wizycie patronażowej, takie ogólne obejrzenie malucha, przekazanie informacji jak pielęgnować, jakie podawać witaminy i umówienie się na szczepienie, dostałam też skierowanie na bioderka,
tez mam ten aspirator, na szkole rodzenia, go polecali, ze lepszy od gruszki, na szczęscie jednak jeszcze nie musiałam go używać
pisałam Wam kiedyś o problemach z położną, że długo nie przychodziła a potem na wizycie to niewiele mi pomogła, okazało się, że ona powinna zrobić całą dokumentację dla lekarza, a nawet nei zaznaczyła, że były zielone wodę albo ile dziecko wazyło i lekarz się wczoraj wkurzył i napisał jej notatkę, że odstawia fuszerke 😜

• Mamusia
No to chyba sobie sprawimy taką gruszkę 🙂 dzięki
Kornelia, co do kupy, to myśmy mieli też taki problem, no i kolki dodatkowo również są 😞 ale jak już mała się tak pręży i cierpi, to stosujemy taką specjalną rureczkę dla niemowląt, trzeba ją trochę naoliwić i wkłada się do tyłeczka, wtedy gazy fajnie odchodzą, a często nawet i kupa wyjdzie.

moja zaczyna coraz mniej kupek robić,ale pewnie sobie wszystko reguluje,bo gdzieś słyszałam,że dzidzie robią potem kupki regularnie o stałych porach a nie jak do teraz,że co chwilę... a od jakiś 3 dni zauważyłam,że Klaudia bardzo dużo sika.. zmieniam pampersa,w międzyczasie mi sika po ręce, za chwilę sprawdzam,a w nowym pampersie pełno... a ostatnio spała na brzuszku sobie słodko to jej nie ruszałam,a jak się przebudziła to ją biorę żeby zobaczyć czy ma sucho a ona była mimo pampersa obsikana aż po samą szyję,bo pampera przebrało ☺️ i to w krótkim czasie ☺️

ja idę na usg bioderek 29 września dopiero-takie terminy 😠
a co do skierowań - anochi ja idę do bielska "pod bukami" na nfz i dobra rada- umów ją już teraz-czy pójdziesz tam gdzie ja czy gdzie indziej-terminy są tak odległe,że moja już jak na nią idzie bardzo późno na to usg bo będzie juz po 8 tygodniu,więc dzwoń i rezerwuj. i jeszcze jedno PILNUJ SKIEROWANIA,chodzi mi o to,że ja przy telefonicznej rejestracji usłyszałam,że musi być napisane -"skierowanie do poradni ortopedycznej" na moim skierowaniu pisze inaczej i muszę iść dodatkowo do lekarza,żeby mi to zmienił,bo mi Klaudii nie przyjmą bo czepiają się wszystkiego teraz 😠

mufka ja mojej nie podaję nic-jedzie tylko na cycku,ale w szpitalu dostałam taką paczkę i tam się reklamowały herbatki "hipp" z tego co jeszcze o nich słyszałam to podobno są dobre 🙂

aniołek moja też miała ostatnio zielone- raz się zdarzyła cała zielona,a przeważnie żółta z zielonymi grudkami...podobno może tak być. i u mnie też wtedy dopatrzyłam w tej kupce śladowe ilości śluzu ale nie wiem czy to było z kupki ( chociaż raczej nie bo był czysty a z kupki by był brudny) czy normalnie z pipki...

• Mamusia
Hejka

Franio robi kupy co 3 dni, regularnie ale za to sika sika sika i sika podobno wynika to z tego ze dziecko większość wyciąga z pokarmu tzn wartości odżywczych i nie ma tego za dużo do wydalenia. Co do noska to Franio też charczy,ja mu wyciągam glutki atkimi pałkami dla maluchów które mają zgrubienie zeby za daleko ich nie wsadzić, gruszki się boje bo podobno łatwo zrobić krzywdę ale przypuszczam że jak sie to opanuje to luz. Ja wyciągam tylke te glutki które widze żeby nie wepchać ich do noska.
Aniołku witaj! wow! już dwa miesiące...strasznie szybko, a dzidzi prześliczne 😉
Kornelka jak tam sie czujesz kochana?

to ja dzwoniłam już jakiś czas temu i muszę czekać do końca września...dosłownie ostatni dzwonek,bo to się robi między 6-8 tygodniem życia a Klaudia będzie miała wtedy jakieś 8 i pół albo 9 tyg... zależy czy patrzy się na tygodnie czy na datę w kalendarzu... bo moja miała 4 soboty życia za sobą,więc logicznie wychodził miesiąc,bo się urodziła w sobotę,a według kalendarza pełny miesiąc wychodził chyba w pon lub wtorek...

Bułka u mnie gruszka opanowana 🙂
a czasem się zastanawiam czy moja charczy przez nosek czy płucka,bo kaszlała ostatnio...ae w sumie charczy tak noskiem od samego początku a lekarze ją badali i na patronażu też i nic 🥴