Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wchodzicie tu http://nobiles.pl/pdmnonpro/ wybieracie pokój dla dziecka i malujemy 😜 mi sie spodobał odcień N9.44.46 oraz H2.32.62 lub z Duluxa bławatek i jedwabny liść. Tylko, że Dulux ponoć jest beznadziejny i odparza się a znowu tego nobilesu to nazw nie znam tylko te numery. chyba będę musiała iść do sklepu i tam wybrać takie zestawienie.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej laseczki 😉)

Ela ciesze sie ze spodobal Ci sie ten pokoik... jest swietny fajnie dobrane kolorki 😜 hihi
Ale nie bierz DULUX blagam Cie!!!!!!!!!!! 🤔 🤔 zrobisz sobie niepotrzebnego problemu on ciezko sie naklada.... jest niezmywalny z podlogi i odpryskuje ze scian!! 🤢 My mielismy miec duzy pokoj taki wrzosik delikatny z brazem.... i DUPA! farba az to tynku mi odpryskiwala... 🤢 nie szlo jej rozmieszac... porazka. musielismy zedrzec cala sciane z tej farby bo one nie przyjmuja innej... nie da sie dokladkie pokryc chociaz bys nakladala kilka warstw... bo jednej sciany juz nam sie nie chcialo skrobac i myslelismy ze sie uda ze nic sie nie stanie... nie dosc ze warstw jest chyba 5 a ten fiolecik byl prawie bialy taki naprawde delikatniusi, przebija miejscami z pod takiego bezu cos jak bawarka taki kolor i wydze ze w niektorych miejscach peka farba i bedzie odpryskiwac.
NIE ROB DULUKSEM!! ☺️ zrobisz sobie problemy i wydatek bo one sa drogie...
A znowu np sniezke to jak kupilismy to sama woda...
My kupilismy BARWY NATURY z dekoral.. super fajnie sie maluje szybko schnie i jest naprawde zmywalna 😉

Ja tam sie nim nie przejmuje tylko boli mnie to ze pije ciagle... i staram sie nim wstrzasnac najbardziej jak sie da... ale mi nie wychodzi, poszukam tu AA i bede z nim chodzic... albo chociaz w necie cos jak pomoc takim ludziom.... kurde bo on moze az tak czesto nie pije ..juz... ale za to do nieprzytomnosci prawie. I zrobie wszytsko zeby do narodzin malego przestal... bo nie chce zeby dziecko od malego bylo w takich napietych sytuacjach itp.
Tymbardziej ze za duzo widziaalm w rodzinie co alkohol robi z ludzmi i nie chce tego przechodzic. Dam rade cos wymysle 😉)

A dzis energia mnie rozpiera 😁 😁 😁 hemoglobina naszczescie o 1 w gore 😁 😁: 😁 a waga tez ciagle do przodu 🙂)) 3 tyg temu mialam 55kg a teraz 58;D Jestem dumna z siebie 😁 😁 😁Ale do lekarza dopiero w czwartek 😉 dzis jakies zakupy z tesciowka... 🙂 moze uda mi sie cos dla malego kupic 😉)

:*

Dzień doberek wszystkim 🙂 My juz sobie wstalismy to znaczy ja bo maluch jeszcze chyba lula sobie. Dla niego za wczesnie 🙂 Idziemy zjesc sniadanko jakies 🙂

cześć dziewczynki 🙂
widzę że Eluska_09 nam się pokazała 🙂 suuper 😁

a reszta walczy z kolorami ścian...mi się bardzo ten Twój buuterfly kolor podoba i w ogóle piękny pokój 🙂 taki duży i bardzo układny 🙂 na pewno reszta mieszkanka jest równie piękna 🙂
buuterfly a sprawdzałaś czy ta bejca, czy ten lakier którym malujesz łóżeczko jest odpowiednie dla dzieci? bo one potem gryzą i liżą te łóżeczka...to nie mój pomyśl, mój mąż pyta 😁

ania87 teraz będę Ciebie męczyć! jesteś tu najdłużej, a my po pierwsze Ciebie nie widzimy w profilu, a po drugie ani razu nie pokazałaś nam brzuszka 😉 zrób przyjemność ciotce Adze 😁 😁

sioperka na pewno z dzieciątkiem jest wszystko dobrze i jutro poznasz płeć! nie mogę się doczekać aż nam o tym napiszesz wieczorem 🙂 ja dopiero albo już w czwartek 🙂

Wy tak wcześnie na nogach, a ja ostatnio bym spała nawet do 11 albo 12tej... 🙂
moje bobo też jakieś ospałe było wczoraj...dzisiaj rusza się troszeczkę....

aaaa i wiedzie co zauważyłam? że zaczyna mi iść ta KRECHA okropna! następny dziwny aspekt ciąży 🙂 nie jest jeszcze taka ciemna, ale w lustrze ją widzę...brrr 😜

ciocia Ania tez dolacza sie do prosby 😁 hihi
kreska to mowia ze dziewucha bedzie... ale to sa takie zabobony.... 😜

Heh Karol na zgode zamowil malemu posciel u siebie w salonie.... hehe o taka bezowa z tym tygrysem... 😉http://www.meblik.pl/pl/posciele/ mam tylko nadzieje ze duzo za nia nie dal bo te melbe sa cholernie drogie to pewnie posciel tez... 🤔

Nic laski ja po sniadanku lece na miasto ... potem zagladne i mam nadzieje ze Ania doda zdjecie brzuchaaa 😁
eee obie Anie i 87 i 85... 😁

• Mamusia
oby było tak jak mówicie czyli z dzidzia wszystko ok 🙂 🙂 🙂 🙂a co do łóżeczka buuterfly to dobrze jakby te farby były takie nie szkodliwe ale jak co to można kupić takie silikonowe nakładki na ramy łóżeczka właśnie po to żeby ewentualnie dziecko gryzło je a nie gołe drewno....kupiłam wczoraj takie w Ikei za16 zł......tanio a się przyda wszystkie dzieci które znam obgryzały łóżeczko 😜 😜

dzisiaj planuję zrobić ostateczną listę rzeczy ,które mi dla maleństwa i dla mnie brakują....ciekawe na ile stron he he 😉 😉

• Mamusia
Hej...Mi najbardziej pasuje Nobiles. Cały dom u rodziców nim wypaćkałam 😜 Super farba. O duluxie anula wszyscy mają takie zdanie...I mają kiczowate kolory. Co do łóżeczka to i tak już za późno...Ja będąc dzieckiem też miałam meble malowane. W dodatku olejną 😜 I nic mi nie jest. A żadne u nas w rodzinie nie ma żadnej alergii więc myślę , że dam radę...No i łóżeczko będzie zabezpieczone dookoła pościelą.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 jak tam u was poczatek dnia?
Ja dzis troche dluzej pospalam bo wczoraj robilam ze swoim terarium i nam tak troszke zeszlo a plecy uff tak mnie bolaly ze myslalam ze odpadne normalnie.
Dzidzia tak mi wczoraj szalala ze masakra nie dala se nawet nachwilke zdrzemnac .

Anula88 tez wlasnie tak mam ze sie wypysza i czuje takie dosc twarde jak by dupka,gowka super uczucie co nie ? 🙃

• Mamusia
buuterfly pewnie ,że coś wymyślisz a zresztą nie jest mówione ,że nasze dzieci będą jak korniki nam łóżeczko wcinać 😉ale dziś u mnie senna pogoda aż nic się nie chce.....może za jakieś porządki się zabiorę po śniadanku...a po południu spacer do miasta na zakupki jakieś muszę kupić tacie jakiś prezent jutro ma urodziny....w swoje 51 urodziny pozna płeć drugiego wnuka 🤪a wy jakie plany na dziś?

• Mamusia
O sioperka właśnie...To jak już będziesz pewna to do prezentu możesz dorzucić coś co zasugeruje płeć. Dziadek będzie dumny ,gdy pierwwszy się dowie co tam nosisz 🙂 Np niebieskie buciki lub różowe , albo jakiś inny drobiazg 😉
Przydał by się taki żółw...Sama bym chciała z nim spać 😜 I pasował by jako dodatek...
http://allegro.pl/item1018296469_lampka_nocna_zolw_konstelacje_4_kolory_prezent.html

eloite...to troszeczkę współczuje, bo już się nie umiem doczekać, a jak bym miała jeszcze ponad tydzień czekać to bym nie wytrzymała z ciekawości kobiecej 😉 ale i ten tydzień Ci zleci... 🙂

• Mamusia
Elu ten zolwik to normalnie cudo jest 😁
Hmm plany na dzis ja pewnie zachwilke jakies sniadanko zjem a puzniej musze posprzatac caly dom bo w ty tyg jest moja kolej.
A puzniej pewnie wezme sie za reszte robienia terarium 🙂
Szkoda ze to nie lozeczko 😁 bo wjecej by pewnie cieszylo ale kazda praca nie hanbi oby tylko jakos czas zlecial..

Żółwik cudny po prostu 🙂 zrobiłyście mi ochote na bułki z nutella i musiałąm isc do sklepu po bułki... 🙂 a moja dzidzia spi i spi i chyba za bardzo nie ma ochoty wstwac

• Mamusia
Nie przejmuj sie u mnie tez byl malutki brzusiu jeszcze chwilke a sama sie nie bedziesz mogla zadziwic jak ci bedzie szybko ten brzuszek rosnac, tak okolo 6 miesiaca jak dzidzia ma juz wszystko dokladnie rozwiniete przez 4 miesiace skupia sie tylko na masie i na wzroscie , ja z tygodnia na tydzien w spodnie juz nie moglam wjesc 😁 wjec sama zobaczysz troszke cierpliwosci 😉