Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moja lista póki co się nie zmniejsza...jedynie szlafrok dostałam od mamy reszta bez zmian......
DLA MALUTKIEJ;
-HIPP żel do mycia ciała i włosów.......................................................................lipiec
-termometr w smoczku,......................................................................................wrzesień
-sudocrem duże op.............................................................................................sierpień
-nasączone gaziki spirytusem.............................................................................sierpień
-sól fizjologiczna................................................................................................sierpień
-krem do buzi na każdą pogodę nivea..................................................................sierpień
-proszek Jelp do koloru.......................................................................................lipiec
-proszek Jelp do białego......................................................................................lipiec
-pieluszki z 4p.....................................................................................................sierpień
-karuzela nad łóżeczko.....................................................................................wrzesień
-grzechotki łańcuszkowe do wózka....................................................................wrzesień
-czapeczka grubsza x2-3.................................................................................sierpień
-folia na wózek................................................................................................sierpień
-wózek..........................................................................................................sierpień
-kombinezon zimowy......................................................................................wrzesień
-bluzasweterek ciepły......................................................................................koniec sierpniawrzesień
-dresik polarowy..............................................................................................sierpień
-herbatka z kopru włoskiego.............................................................................wrzesień
-herbatka rumiankowa z melisą.........................................................................wrzesień
-naklejki ścienne piankowe x4............................................................................sierpień
ZAKUPY DLA MNIE:

SIERPIEŃ:
-chusteczki odświeżające x 3
-ręczniki papierowe x 2
-kapcie pod prysznic i zwykłe
-płyn odkażający do higieny
-koszula do karmienia x3
-stanik do karmienia
-wkłady poporodowe
-majtki poporodowe jednorazowe
-laktator
-pas poporodowy
-herbatka na laktację

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no tak też sobie pomyślałam 🙂 ale jego nie jest brak...on tam jest i czeka na mnie 🙂 🙂 🙂 heheheheehe

a ja się nie spotkałam nigdy z karmieniem na ulicy, czy w parku....widziałam tylko moją szwagierkę w aucie jak karmiła i koleżankę....chociaż nie! w tamtym roku widziałam jak babka karmi na drodze z Morskiego Oka 🙂 ale w gruncie rzeczy taka karmiąca mamusia to przecudowny widok 🙂 a najbardziej to się nie umiem doczekać widoku córeczki przyssanej do piersi, jak będzie ssała z zamkniętymi oczkami.....uchhh....już do niej tęsknie... 🙂

o masakra Magda, jaką Ty masz dokładną tą listę! 🙂 kurde też się muszę wreszcie za to wziąć...z kosmetyków nie mam kompletnie nic! wózka nie mam...pościel może przyjdzie dzis 🙂
bujaczek...wsiąknął...
i dla siebie mam tylko buty do szpitala i pożyczoną koszulę ze szlafrokiem...

Loli to ja mam całkowite przeciwieństwo 😁 ja co chwile coś jem i co chwile mam ochote na cos 😁
No Aguś tez już się nie moge doczekać aż mój synnuś będzie ssał mleczko z piersi mamusi 🙂
jejku to musi byc cudne uczucie =)

achhh kanapki 🙂 to pewnie jadłaś z czymś co dziecku bardzo odpowiadało 🙂 ja byłam w sklepie to kupiłam sobie ten jednodniowy soczek jabłkowy! mniam! 🙂 i byłam też w lumpku...ciuchów mnóstwo!! ale dla dzieciaków bardzo malutko...kupiłam jednego bodziaka z małym Snoopym 🙂 różowe 😜

• Mamusia
Kurde no wlasnie nie wiem co sie zemna dzieje 😁 ale pewnie Olusia zaraz poczuje sie glodna i zacheci mamusie do wcinanie non stop czegos.
A wczoraj moze zeczywiscie jakos nie mialam apetytu i czasu poprostu caly dzien gdzies biegalam :P dopiero o 17 znalazlam sie w domu ;p od 9 rano 😁

ja startowałam daleko za 60 😜
hmm no wiesz jeszcze właściwie z bliższych to jest Perełka z cieszyna i laurana z częstochowy, która na studia dojeżdza do Katowic 🙂 do Anuli ostatnio sprawdziałam...autem było koło 3godzin 😁
ale fakt, my mamy najbliżej 🙂 🤪

• Mamusia
Kurde Dosik ja mam nadzieje ze jak urodzimy to sie jakos spotkamy w tym krk 🙂
Jak dobrze pujdzie no bo to jak to bedzie wygladalo 😁 przerabane tylko ze z tymi dziaciaczkami sie bedziemy musialy lekko tarmosic 😁 ale napewno warto 😉
Dosik buziak 😘 😘

Elu trzy tabliczki? a może to nie będzie Franuś tylko Frania? 🙂
no tak...mój brzuch to też worek bez dna, nie ma końca, nie czuję sytości 🙂 więc wiem o co chodzi....

Ja coprawda trzech naraz nie zjadłam jeszcze 😁 ale potrafie po całej czekoladzie zjeść jeszcze lody i pół arbuza 😁, aa co do arbuza to mam ostatnio non stop na niego ochote 🙂
Dziś zapowiada mi się nudny dzień, mój zostaje w pracy do 21 czyli w domu bedzie ok 22 😞
ja juz w sumie nie mam co tu robić 😜
porobiłam bym wam zdjęcia pokoju ale oczywiscie mi aparatuu nie przyniósł który został u rodziców 😞
Loli: fajnie by było gdyby się udał =)

• Mamusia
jestem taka głodna i tyle jem, że aż się wstydzę ☺️ teraz z siostrą peppies jemy. a juz kombinuje czy mam dojrzale truskawy na ogrodzie. zamiast skupiac sie na zblizajacym sie porodzie to ja mam jeden dylemat-co zjesc.
a wracając do kolczyka to mnie strasznie boli cała ta okolica. I z tej krechy od kolczyka zrobił mi się jeden wielki rozstęp. Loli z pobieraniem krwi mam podobnie.

powiedzcie mi dziewczyny.....bo się zabrałam za porządki w ciuszkach i troche się zakręciłam...mam dużo kupionych swoich, z metkami, ale dużo też od szwagierki, większość bez metek.... i chciałam je poukładać rozmiarowo. i zgłupiałam! 62 rozmiar np. nie jest kompletnie równy rozmiarowi 62!! czasem wygląda jak 74....zauważyłyście to?
chyba od nieodpowiedniej strony się za to wzięłam...pójdą bodziaki do bodziaków, spodnie do spodni itd....