Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ale cudny dzień 🤪 Niedość, że przespałam bez pobudki całą noc to jeszcze wstaje po piętej patrze a tu deszcz pada 🤪 🙃 🙃 🤪 Normalnie aż na pole poszłam z psicą moją zobaczyć jak krzaki ziemniaków odżyły i na ogródku jak warzywka poszły w górę i nabrały koloru 🙂 Zabrałam do domu tego małego kundela i mnie tu podgryza dziad 😜

W sumie z jednej strony tak jak piszesz Aniu..Pod względem figury wyjdzie Ci to pewnie na dobre. I pamiętaj, że duże prawdopodobieństwo nie oznacza 100% prawdopodobieństwa. Wierzę Ci, że takie pilnowanie się teraz i wyniki są strasznie upierdliwe 🤢 Trzeba o tym wszystkim pamiętać i znać się...Na pewno to trudne. Pocieszam Cię tym, że ciąży to tak naprawdę już końcówka. Jeszcze tylko dwa miesiące. A później może powolutku się poprawi i zjesz czasami nawet ulubiony słodycz 🤪 Daj znać co Ci powiedział ten diabetolog bo podobnie jak Agaa z którą rodzić będziemy jestem kompletnie zielona w tych sprawach.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej moje dziewczynki widze ze tesknicie za mna 😉 hihih super, moze dzis bede aktywna poniewaz internet dziala od sasiada 🙂 (czasami calymi dniami szwankowal a wskakiwal nachwilke to do was pisalam)
Wklejam zdjecie dla mojej Agusi lózeczka nie ma jakiejs tam rewelacji ale mi sie podoba,zdjecie zrobione jest z ogloszenia wjec nie wnikajcie co tam jest w srodku
[URL=http://img718.imageshack.us/i/zeczko.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/4030/zeczko.jpg[/IMG][/URL]

A tak wogule to w piatek dostalam pierwsze pieniazki od Panstwa wjec dlatego lozeczko poszlo w zakup bo chcialam wlasnie te pieniadze jednorazowe wydac na lozeczko i wozek i takie szczescie ze wczoraj znalazlam ogloszenie o wozek i wyglada on tak 🙂 napiszcie czy sie wam podoba bo ja dzis okolo 19-20 najprawdopodobniej po niego pojade 🙂
[URL=http://img175.imageshack.us/i/wozek.jpg/][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/5373/wozek.jpg[/IMG][/URL]

hej laski 🙂
idę zaraz na kawkę z koleżanką, dlatego tak wczesna podbudka 🙂 ona też w ciąży więc szybko moge nie wrócić 😁
wiecie jak śmiesznie miałam wczoraj? przeczytałam tutaj na forum że eloite nasza pisała, że ma zgagę. I mój organizm sobie przypomniał że jest coś takiego jak ZGAGA!! bo do tego czasu nie miałam od dawna!! i się zaczęło! niewiem jak u Was przebiega zgaga,ale mnie paliło etapami...i to taki płomień że szok!! 😞 nigdy przenigdy nie miałam takiej zgagi!! więc dzisiaj gnam do apteki po ten lek od sioperki 🙂 a że zgaga nie dawała za wygraną to starym sposobem...do połowy szklanki wody wsypałam pół łyżeczki sody oczyszczonej i pomogło!!!! zasnęłam przynajmniej...nie wiem jednak czy dla dzieciątka jest to zdrowe...muszę poczytać 🙂

qrka napisał(a):

a ja się Wam jeszcze pochwalę ze kupiłam namiot na swoją obronę - no namiot jak się patrzy 🙂 🙂
buziaki na dobranoc :*:* brzusie

namiot czyli? 🙂 ciuch jakis? 🙂 pokaż pokaż 🙂 i hmmm kiedy ta obrona??

Loli słoneczko moje 🙂 fajnie że jesteś:***

łóżeczko bardzo mi się podoba!! zwłaszcza te szerokie szczebelki 🙂 wózek też niczego sobie, ale mnie troche te przednie koła nieprzekonują...ale nie wiem 🙂 super że kasiorke dostałaś!! hurra 🙂

hej dziewczynki 🙂 🙂
a ja cała połamana po tej nocy - strasznie mi się śpi ostatnio, jak się tylko przewracam z boku na boczek to cała wyprawa jest ze wszystkimi poduchami i przede wszystkim brzusiem, bolą mnie krzyże, biodra i chyba wszystko co może boleć, już myślałam ze będę płakać w nocy 😞
Ale-ale siadam dziś na kompa i sprawdzam swoją nieszczęsna prace i wreszcie mam informację ze przeszła przez ten paskudny anty-plagiat HURA 🤪 (w sumie nie wiem jak miałaby nie przejść jak wszystko sama ciupałam) ale bałam się trochę bo strasznie mi to długo trzymali. Teraz tylko się wbijać w namiociki jazda na obronę, a z takim słodkim bagażem to nie powinni mnie męczyć 😎 A właśnie jeszcze w sprawie zakupów to chciałam sobie kupić komplet taki ładny elegancki i w ogóle polazłam do ciężarnego sklepu w Plazie i normalnie MASAKRA co za ceny !!!! zwykła biała bluzka - 120 zł plus spodnie z marynarka koło 300 - o nie powiedziałam za taka cenę to ja mam materacyk i full wypas komplet pościeli dla niuni, i kupiłam sukieneczkę w Reserved (tylko rozmiar 38 😉) ale taki namiot ze ja jeszcze urosnę przez te dwa tygodnie do 19 to na pewno sie zmieszczę no i dałam tylko 99zł HA!
oki idę coś chrumnąć, narazie brzuszki 😘

cześć Lolinko 🙂 łóżeczko bardzo ładne 🤪 a wózio tez spoczko tylko tak jak Aga ja zwracam szczególną uwagę na kołka bo u nas warunki na chodnikach ogólnie nędzne, ale w Londynie pod tym względem powinno byc w porządku 🙂
Aga tak namiot - sukienka 😁 wyślę zdjęcie jak Dawid wróci z pracy i jakieś przyzwoite zrobi to Wam podeślę 😜

• Mamusia
Hej mamuski 😉
Loli lozeczko i wozek boskiiie!!! 🙂
Elus u mnie tez pada 😉 wkoncu 😉 hihih i jest czym oddychac 😉
Qrka na bank super w tym "namiocie" wygladasz wiec nie przesadzaj ze wyglada na 48 rozmiar 😜 hihi
Agaa heheh tylko za nim pojedziesz na porodowke to daj znac zebysmy zdazyly dojechac 😜 A Twoj michu moze jednak sie przelamie zeby byc z Toba...jeszcze troche sie naslucha na szkole rodzenia to moze akurat zmieni zdanie 😉 a jak nie to my tu juz wymyslimy jakies piekne wiazanki zebys go przekonala 😉)

Ja dzis na jakies zakupy bede musiala isc, jutro pranie zrobie jak pogoda wroci... 😉braciszek na wakacje przyjezdza w czwartek hahah to trza sie ogarnac powoli 😜
Karol jak wczoraj posluchal co mu nagralam z KTG jak malego serducho wali to mowil ze ma zadyszke bo szybciej niz pospieszny wali mu to serduszko 😜 ahha ze musze sie polozyc bo on sie meczy ... hahaha nie mogl sie nasluchac 😜

;* milego dzionka 😉

Anulka w Wy będziecie przed czy po porodzie? 😜 bo jak przed to może ze mną urodzicie i tez będzie fajnie 🙂 czujecie taki zbiorowy poród? 😁
czasem sobie myślę że dam radę sama, przecież tyle rzeczy już sama robię, nie tylko związanego z dzieckiem...ale z tego co mówiła położna, to kobieta rodząca rzadko kiedy słucha co mówi do niej lekarz czy położna, tylko słyszy głos męża....to chyba zależy od okazji jaka będzie, bo kto wie, może akurat tak wyjdzie,że Mich zostanie przy porodzie, albo że w ogóle go w mieście nie będzie? wszystkie jesteście takie pewne że mąż zdąży dojechać? 🙂

ejjj jak u Was może padać jak u mnie piękne słońce? 🙂

Kasiu a ta obrona kiedy?> wiesz już?

co do zbiorowego pozwu do admina jestem za....nasza Ani85 też ma problem z wejściem na brzuszek 😞 masakra...

• Mamusia
Ale przecierz z tego co zauwazylam to teraz taka moda wlasnie na te male kuleczka z przodu? Hmm nie wiem mi sie jakos podoba ten wozek i jak za taka cene kochane to az szok poporstu i z jakiej fimry to juz wogule 😲
Ten wozek co mialam kupic od tej polki , to przy tym to jest nic a pare funtow wjecej kosztuje 🙂
Mnie dzis czeka pozadne sprzatanie bo normalnie juz nie mam gdzie wszystkiego wkladac 😞
A za niedlugo ta przeprowadzka a jeszcze mieszkania nie ma 😞

Loli nam się nie musi podobać i nie musi dla nas być funkcjonalny 🙂 cieszę się że Tobie się podoba! ja tam wózka jeszcze nie mam...cholera coś mnie ciągle powstrzymuje, jakiś strach głupi?! nie wiem co to jest...
wczoraj w UWAGA był program o fotelikach, niew iem czy któraś widziała?? i właśnie mówili jakie to cholernie ważne mieć dobry fotelik ( dobry = drogi = ponad 300zł :/ )

Loli jak tylko coś się zacznie dziać z mieszkankiem to pisz nam pisz!! 🙂

• Mamusia
yyy no my bedziemy zeby cie za reke potrzymac przy porodzie 😉
A zbiorowy porod...hmmm to chyba niee bo by nas w ameryce slyszeli jak bysmy zaczeli glosno wrzeszczec 😜

Kurde szukam w necie jakis urzadzonych mieszkan gdzie ustawic lozeczko....i nic nie ma... nie mam pojecie gdzie je wetkac;( pokuj mamy w prostokacie... bocznej nie bo to od wejscia to ciagle ktos bedzie chodzil, i przy drzwiach jest piec to mi sie maly ugotuje....na dulgiej scianie nie bo laczy sie z sasiadami a tam idzie ciagle halas... typowo pod oknem tez nie bardzo... a na tej krotkiej to ewentualnie ale to teez pod oknem i dupa jasiu;/

• Mamusia
AGus z tym dojazdem meza,chlopaka to smialutko mi sie wydaje ze zdazy kazdy no chyba ze bedzie naprawde poza zasiegiem gdzies ale do poltora godziny powinien zdazyc, no chyba ze sie rozwrzemy tak szybko 😁 hehehe

No Agus mam czas do konca miecha a tu ani slychu ani widu z mieszkaniem 😞

• Mamusia
noo widzialam to aGAA... kurde a taka dobra firma.. niewielka predkosc a co sie z nimi robilo masakra;/ a ci szefowie durniii 😠

kurcze Loli wy jeszcze nic nie macie??;( faktycznie ciezko jest cos znalesc tam, hmmm.. napisze do kumepli moze cos wie ale w jakiej dzielncy czy cos wy chcecie mieszkac albo cos ja sie nie znam ale zebym cos wiesz konkretniej jej napisala...

Anulka a nie chcicałąbyś żeby o nas w gazetach i tv mówili??? 😁 hehe
hmm to chyba najlepiej pod oknem...u mnie był podobny problem, miało w ogóle stać gdzie indziej, przy ścianie żeby można było fajne jakieś malowidła czy naklejki dać, ale się okazało żę jest za duże i balkonu nie idzie otworzyć 😞

Loli to jeszcze macie w sumie czas...ale któy bardzo szybko leci niestety :/ trzymam kciuki!

babka wczoraj w tej szkole poweidziała że ostatnio rodziła u nich kobieta której cała akcja porodowa, od pierwszego skurczu do zszycia trwała 2 GODZINY!!!!!! 🙂

lecę na kawkę:* do potem kochane

• Mamusia
No niby tak kochana czas jest ale zeby sie wyprowadzic to ja musze powiedziec 2 tygodnie wczesniej wypowiedzenia, a co mu powiem dobra za 2 tyg sie wyprowadzam jak jeszcze nic nie mam.? ludzie przyjda ogladac pokoj i puzniej co beda chcieli wynajac a ja zostane na lodzie 😞
Anulka nie ma sesu prosic znajomych bo to trzeba poprstu szukac po ogloszeniach nie ma innego wyjscia tylko ze jak mowie ze bedzie dzidzia to wszyscy mi odmawiaja 😞 juz chyba 3 pokoje mi odmowili.

• Mamusia
Ale dziwnie... raz mi sie wlacza w piatek raz w czwartek teraz we wtorek mi sie tydzien zmienil.... to juz nic nie wiem 😜
A u ciebie 32 😁 hihih
No wlasnie do wszystkich znajomych co mialam napisalam zeby jak cos wiedza to dali namiary 😉
zawsze moze ktos cos wiedziec i akurat 😉

• Mamusia
U mnie to te mysli na temat porodu staja sie coraz bardziej intensywne, strasznie mnie to zastanawia jak to wszystko bedzie sie dzialo czy bedzie boalo okropnie itp 😞 no ale cuz co ma byc to bedzie...
No u mnie juz prawie 32 tydzien 🤨
U ciebie tez masakrycznie ciezko sie zrobilo?
Dla mnie najgorsze co sie stalo ze moje uda i lydki zrobily sie tak ochydnie grube ze masakra i oprosly celulitem, ze az go widac 😞

• Mamusia
heh, noo wolalabym niespodzianke 😉
No ja tez mam na lydkach celulit... 😮 nie wiedzialam ze tam wogle moze byc cos takiego.... a stopy mam tak napuchniete, kostek mi wcale juz nie widac... i zadne zimne moczenia , ani kremy nawet ten co perelka chyba mowila dla kobiet w ciazy nic nie daje... ☺️ gdyby karol nie mial takiego dlugiego rozmiaru to w jego butach bym chodzila...
Ja jestem tylko ciekawa czy jak sie robi rozwarcie czy to czuc...