Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja z kostkami jeszcze nie mam zadnego problemu ale nie ciesze sie, bo zawsze puzniej cos mi sie zaczyna dziac :/
Kurde ja od paru dni czuje czasem takie jak by nagle ukucie i odrazu jak by mi sie siku chcialo czy to oznacza ze mala poporstu naciska mi na pecherz?
Dopiero w poniedzialek ide do lekarza i musze sie zapytac co i jak.
A powiedz mi jak chodzisz chwile nie wiem po sklepach albo cos to maly ci sie tak pcha na dol ze czasem bys sie zgiela w pol? Naciska ci ? Bo moja to tak czuje w dole jak mi raczkami wali itp ze masakra jakas...
Hmm rozwarcie? wydaje mi sie ze to boli, bo dlatego robia ci sie te skorcze ktore bola zeby ci sie zrobilo rozwarcie...

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to mala Ci cisnie... pewnie glowke ma tam gdzies i sie rozpycha... jak za duzo sie wypije to tak jest czesto nie? ja czuje czasem takie laskotanie w srodku tak jak by mi gilal i mowil makta idz siku bo mi ciasno 😜 eheh
No a jak stoje to czuje jak ciagnie do dolu... dzieciaczki juz sa duze i ciaza to chyba od tego 😉
A czulas juz np jak mala sie rusza a nagle cos tak jak by cie udraplo?? bo mi juz tyak kilka razy zrobil i boli jak nie wiem dziwne uczucie

• Mamusia
Bardziej mam takie uczucie jak by mnie uszczypla pare razy , boli troszeczke ale podobno pazurki maja juz dlugie wjec moze dlatego? hmm sama nie wiem..
No powiem ci ze moja tez juz duza i nie szaleje juz az tak bardzo bo nie ma miejsca ale jak sie rozciagnie albo zeczywiscie zacznie kopac to az boli ;/

• Mamusia
hej laski!nie tylko u was się chmurzy u mnie też i szczerze bardzo mnie to cieszy w końcu będzie czym oddychać ....w nocy spać nie mogłam z tego gorąca i nawet otwarte okna i balkon nic nie dały....coraz gorzej mi się śpi nie dość,ze nie umiem się ułożyć to jeszcze te upały....ciężko 🥴ANIA TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI ,ŻEBY UDAŁO CI SIĘ JAKOŚ PRZETRZYMAĆ TĘ CUKRZYCĘ ...BĘDZIE POTEM LEPIEJ!! Qrka TRZYMAM KCIUKI TEŻ ZA TWOJĄ OBRONĘ!!
Loli co do łóżeczka to super i wózek też tym bardziej jak mówisz ,ze tanio...my wózek kupimy jako ostatni...a co do zbliżającego się porodu to powiem wam ,ze coraz bardziej się boję...dziś według OM mam 32 tydzień.....ja pierdziele jeszcze tylko lipiec ,a potem to już w sumie może w każdej chwili mała zażyczyć sobie wyjścia...oby jej się nie śpieszyło za bardzo chociaż już bym ją chciała mieć ..... 🙃

• Mamusia
No sioperka jak widze ten suwaczek to masakra jakas a jak popatrze na kalendarz ze kazdy dzien zazwyczaj tak zapiernicza to az sie boje dokladnie lipiec tylko minie a puzniej to juz jedynie czekanie nam pozostaje 🙂

• Mamusia
ja dzis od rana pol lekarzach dzwonie, umówiona jestem do dobrej doktoreczki podobno ale termin dopier na 20 lipca mimo ze w ciazy przyjmuja szybciej, normalnie czeka sie miesiacami a i w ciazy jak widac nei szybko, babka w rejestracji bardzo mila, moze uda sie wczesniej odebrac glukometr zeby juz mierzyc. i powiedziala ze jej sie wydaje ze kazda kobita co krzywa cukroowa robi w ciazy to ma cukrzyce bo tyle ich jest ze ona z zapisywaniem nie wyrabia, takze cieszcie sie dziewczyny ze was to omineło. jeszcze dzis ide do rodzinnego po skierowanie bo od prywatnego gina nie bedzie zeby na nfz isc a po co mam placic ze ten sprzet i paski no i wizyte jak ubezpieczona jestem a choroba znana, w koncu cos mi sie od tego panstwa nalezy jak tyle kasy idzie na te podatki ubezpieczenia itd.

• Mamusia
cześć dziewczyny! 😘
ja miałam dziś strasznie męczącą noc, w ogóle się ułożyć nie mogłam, źle się oddychało.
Dziś biorę się za pakowanie, bo jutro do szpitala.
Kompletnie nie wiem co mam ze sobą zabrać..

• Mamusia
ania87 dokladnie jesli masz tylko mozliwosc isc i nie placic to po co przeplacac jak moga ci zrobic to zadarmo, wogule jak sobie pomysle ile wy kasy na tych lekarzy wydajecie to az mnie glowa boli ze ja nic nie place...
Wszystko napewno bedzie dobrze, nie wiem mi na poczatku tylko robili badania przez krew czy mam cukrzyce ale wyszlo ze NIE, i od ten pory zadnych glukoz ani nic takiego nie mam :/
wy wszystkie na to chodzicie a ja nie 😞
Wogule z tego co slyszalam ze opieka ciazowa jest tutaj beznadziejna, ale jesli chodzi o sam pord to jak najbardziej na TAK

• Mamusia
qrka tydzień temu robiono mi USG, na którym wyszło,że małemu od jakiś 3-4 tyg nie rośnie brzuszek ( a co za tym idzie wszystkie organy) podczas gdy cała reszta (główka, kończyny) są odpowiednich rozmiarów. Lekarz skierował mnie więc na patologię ciąży celem obserwacji pod kątem hipotemii.
Mam nadzieję, że przez ten tydzień moje słoneczko coś podrosło..

Eloite, będzie dobrze 😘 na pewno już troszkę podrósł i szybko nadrobi wszelkie zaległości, trzymam za Was kciuki bardzo mocno żebyście szybciutko wyszli ze szpitala i żeby wszystko było w jak najlepszym porządku 😘 😘 😘

• Mamusia
Eloite wspolczuje ci strasznie, i normalnie jak czytam ze wy na usg teraz jeszcze chodzicie to wpadam w jakas panike poprostu bo ja ostatnie usg mialam robione 21 tyg i z kad ja mam wiedziec ze wszystko jest wpozadku z moja malutka? Oni mowia ze jest ok ale z kad maja to wiedziec po biciu serduszka ? dziwne jest to dla mnie nie wiem czy sie ich w poniedzialek nie zapytam czy mogli by mi zrobic usg kontrolne ale pewnie mi powiedza ze na wlasna reke...
Ania no ale co ja mam w takim razie zrobic? poprosic ich zeby mi zrobili to padanie?
Jak oni nawet KTG ci nie robia kontrolnego 😮

hej brzusie :*
ja po wizycie u lekarza 😁
znów słyszałam serduszko mojego synusia, lekarz mnie zbadał
i jest wszystko wporządku, powiedział że moge już robić to ostatnie USG 🙂
Stwierdził że to juz 31/32 tygodniowa ciąża.
Ale powiedział że dziwie się że mi rtg nie zrobiono skoro ta noga boli tak mocno a ja ledwo chodze 😞
mówił że rtg jest grożne na poczzatku ciąży, ale teraz przy zakryciu tym ołowianym fartuchem brzucha bez problemu można je zrobic, bo powiedział że jak tam cos jest złamane a ja tak z tym chodze to mnie to jeszcze kila miechów będzie bolało 🤢
w czwartek mam wizyte u ortopedy zobaczymy co mi ten powie 🥴
Wczoraj cały dzienoek mnie tu nie było bo wędrowałam po sklpeach 😁
kupiłam maluszkowi ręczniki po kąpieli i gruszke do noska 😁
Póżniej byłam w ccc kupiłam sobie też takie ładne płaskie sandały 🙂
w ogole to ja mam od dziś jakąś edukacje ciażową która prowadzi mi położna macie też coś takiego ? Dziś już miałam pierwsze zajecia :P
Eloite: Będe trzymać kciuki zeby jak najszybciej was wypuścili i by wszystko było wporządku :* :*

• Mamusia
No to pieknie widze ze wszystkie z was sa juz w tym tygodniu co ja 😮 ladnie poporstu pieknie 😮 😮
I to wszystko wykrywa z USG to ciekawe czy mi sie cos nie przesunelo w takim razie ja nawet i moge teraz byc juz w 34 tygodniu 😮
Super poprostu super jak ci lekarz mnie tutaj wkuri*****

• Mamusia
Loli kochanie nie denerwuj sie ;* tu i nie wiem czy wogle wszedzie USg powinno byc 3 obowiazkowe...a reszta to wiesz jak poprosisz ale to tez nie zawsze. Ja teraz poprosilam o USG ona ze no bo bylo 5 tyg to mozemy zrobic. Jak bym sie nie odezwala to tez bym nie miala.
A KTG... hmm Ty juz czesciej chodzilas na to Echo serduszka nie?? a ja czegos takiego np nie mialam, eraz przez pol minuty moze ale to tez bardzo dawno.
Eloite trzymam kciuki za ciebie i malenstwo zeby bylo wszystko oki:*

Loli pogadaj z tym Twoim lekarzem, ale jak Ci nie zaleca to moze byc tak że każą Ci zrobić na własną rękę jeśli chceszz a drogie to u was jest ?
Jejku dziewczyny ja od wczorajm mam cholerna zgage co chwile mnie dopada 🤨

Czesc brzuszki ehh ja od rana kłoce sie z moim bo chciałam zebysmy jutro na caly dzien sobie pojechali to on wogole z jakimis tekstami wyskakuje ze dramat a ja chciałam tylko zebysmy spedzili troszke czasu ze soba 😞 Masakra.. Eloite bedziemy trzymać mocno kciukasski 🙂

• Mamusia
Ania powiem ci tak
- 1 wizyta u doktorki(przychodnia) takiej zwyklej mowisz jej ze jestes w ciazy czy masz jakies objawy itp ona dopiero kieruje cie do szpitala i musisz czekac na list kiedy masz sie wstawic na wizyte ja akurat czekalam jakis tydzien.
-2 wizyta w szpitalu pobierani krwi 5 fiolek jakies pytania, badania na HIV itp, puzniej za np.2 godziny 1 USG aby potwierdzic ciaze ktore trwalo moze z jakies 25 min mierzenie malucha i stwierdzenie ktory to juz tydzien.
-3 Formalna wizyta tzw. siku,cisnienie,bicie serca i jakies tam pytania
-4 w 21 tygodniu USG aby sie dowiedziec plci jesli czywiscie chcesz
-5 do konca ciazy tylko rutynowe badania takie jak, siku,cisnienie,bicie serca.
I TERAZ MAM TAK CO JAKIES 4 TYGODNIE NON STOP TO SAMO, a no i ostatnio mi pobierali krew na cos tam..i tyle kochana, rozmawialam z kolzenka co chodzi do tego samego szpitala tylko ze ona juz w 38tyg jest to powiedziala ze sie jedynie to zmienia ze chodzisz co 2 tygodnie do lekarza i nic wjecej nawet KTG nic kompletnie nic...
Jej akurat zrobili USG bo polozna jej powiedziala ze maly chyba nie jest przekrecony glowka ale z tego co sie okazalo wszystko bylo wpozadku.
I tak wyglada moja ciaza :/ szpitalna ;/

• Mamusia
Dosik tylko najlepsze jest to ze ja nie mam wlasnego lekarza zazwyczaj jak ide na wizyte to zawsze jakas inna polozna mnie bada, a nie zaden lekarz ;/ hmm wiesz co jak bym miala kase to bym poszla napewno na USG pewnie okolo 50 funtow kosztuje moze troszke mnie ;/