Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A jak byś w pasmanterii kupiła taką czarną tasiemke i przewiązała się nią pod biustem? Myślę, że wyglądało by fajnie. No i jak się tak jak Agaa mówiła, ładnie uczeszesz, umalujesz, założysz butki i dodatki to będzie super 🙂
Eluś koleżanka mi powiedziała, że to może być taka reakcja po kleszczu. Wapno już dostała, ale rano wolę jechać do weterynarza na zastrzyk odczulający i niech on to zobaczy. Nie chce żeby moja psiunia się tak męczyła 😞

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Teraz dopiero tam wypatrzałam co tam pisałyście jak mnie nie było 😁
Loli ślicznitki ten piesio na zdjeciu z Tobą 🙂
Sioperka: Kupiłam te tabletki na zgage co polecałaś i fakt pomagają 😁
dziekuje kochana ;*
mój to jest sprzątacz miał, posprzątac pokój a co zrobił, wszystkie rzeczy wsadził do łóżeczka 😠 masakra co to jest za łoś :P

Eluś moja sunia ma juz kilka lat i jest rok w rok to samo w krople na kleszcze dostaje zawsze 🙂 Twoja jest młodziutka wiec dlatego mozesz nie zauwazyc ze cos sie dzieje ale nie przejmuj sie to mija 🙂 Qrka bardzo łądna sukienka na obrone bedzie idealna 🙂

• Mamusia
znow ponad 20 stron mialam, ja dzis od poludnia po lekarzach biegam, ale mnie wkur**** dzis normalnie aż mnie głowa rozbolała!!!! zapisalam sie do diabetologa, chyba juz to pisalam, nie pamietam, wizyta za 2 tyg ale juz dzis dostalam glukometr i się kłuję, ale po paski do niego musialam isc do rodzinnego zeby dal recepte bo bez są drogie, no a babka z recepcji ta co daje glukometry to mi nie wypisze recepty,mówila ze rodzinny bez problemu to zrobi, wiec poszlam a ten debil gada ze mi nie da bo ja cukrzycy nie mam i zebym mu dowod pokazala ze mam ponad 200 cukier to mi recepte da, to go przeprosilam ze niestety mam tylko 153! ale chyba gin i diabetolog wiedza co robic ze musze mierzyc i ze mam juz glukometr, to ten mi gada ze tego sie nie leczy ani nic tylko dieta i ze to taki pic na wode ze oni sobie tylko pacjentow naganiaja ta cukrzyca bo to co 2ga ma i ze on tego nie uznaje, no ale jak mam diete robic jak nie wiem co jak na mnei dziala, czym mam sobie to zmierzyc kurna palcem? to mi kazal do diabetologa isc!! gadam mu znow ze ide za 2tyg bo kolejki sa a mi trzeba teraz to mnie wysylal do swojej znajomej ktora akurat od wczoraj na urlopie ale jeszcze jest w domu i bierze tylko 30zl! wkurzyl mnie! tu o naganianiu gada a sam co robi! powiedzialam ze sobie kupie bez recepty! to mi gada ze jak cce ale to drogie jest i lepiej zebym sobie recepte skombinowala, to kurde od czego on tym rodzinnym jest jak glupiej recepty nie moze wypisac, mowil ze bedzie go nfz scigac i sam za to bedzie musial zaplacic jak bez dowodow mi wypisze cos co jest tylko dla cukrzykow! dal mi skierowanie zebym sobie do przychodni jezdizla meirzyc jak chce, to niech mi kase na paliwo da jeszcze jak ja mam 3 razy dizennie robic po 100km łącznie. pojechalam do mojej starej rodzinnej, od ktorej odeszlam rok temu, (znajoma rodzicow) ona oczywiscie foch ze sie przepisalam ze cos tam, ble ble ble wiec sie przepisalam z powrotem i bez problemu mi te paski przepisala,ale z wrazenia zapomnialam o iglach, ale pare mam z tym sprzetem dostalam wiec moze styknie.
siedzialam z tym przed 1szym ukluciem chyba z minute zanim sie dziublam a i tak musialam drugi raz bo za płytko! no ale do przezycia, czego sie nie robi dla dziecka.. nie wiem jeszcze czy mi dobre wyniki wychodza, ale póki co to nie moge sie do herbaty i kawy bez cukru przyzwyczaic, moze bedzie lepiej..

• Mamusia
z tego co pamietama mniej wiecej to tak: loli nie przejmuj sie ze nie wiesz jakie duze dziecko, dziewczyny maja racje, mi tez gin powiedzial jak bylam w poniedzialek ze juz teraz zeby nawet na usg nie patrzec na termin bo dzieci inaczej rosną i to się różni, ze to sie tylko na poczatku sprawdza, powiedzial mi na kiedy mi wychodzi i rozni sie od OM o 1 dzien tylko i mowil ze ok ale ze czasem rozni sie duzo bo dzieciaczek sie rodzi wiekszy lub mniejszy ale nie wplywa to na termin.

agus cos o lewatywie czytalam ze nie chcesz? albo cos zle zrozumialam, ale lepiej sie zastanow, nam położna na szkole rodzenia to jasno i dokładnie wyjaśniła 😮 no nie kasia? 😁 😁 na filmach tego nie pokazują. mowila ze nikt

• Mamusia
a wiec mówila ze mozna sie nie zgodzic ale potem rodzi taka pani i powstrzymuje parcie bo mówi ze kupa jej idzie 😁 a ze wtedy nie ma innej opcji musi isc bo inaczej dziecko nie wyjdzie tylko taranujac wszsytko przed sobą, i mowila ze personelowi to nie przeszkadza ale rodzacej tak bo smierdzi a czasem sie ktos tam kreci jak np 2 porody na raz jest, no i ze te polozne to odbieraja poki mogą ręką ale potem są zajęte dzieckiem pępowiną nacinaniem itd a to sobie tak lezy a dziecko przewaznie wychodzi twarza do odbytu i nurkuje sobie w to wszystko, nie dosc ze ci daja takie wymazane to tam pelno bakterii i moze sie cos do niego przypałętać. takze jak sama nie zdążysz w domciu to sie zastanów...
słyszalam ze sa inne metody, ale to w niemczech bylo i nie przed porodem takze nie wiem czy mozna albo czy dostepne, ze pije sie jakis plyn i dziala tak samo.
Kasia, fajna sukienka, ale jak Cie widzialam to mi sie wydawalo ze masz taki malutki brzuszek, albo nie dopatrzylam albo w tej sukience masz taki duzy, ale na obrone im wiekszy tym lepszy 😁 😁

no to by bylo chyba na tyle 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!po pierwsze eloite trzymaj się tam w szpitalu i nie martw wszystko będzie dobrze...ania87 współczuję lekarzy..banda debili wiem to też niestety z doświadczenia..a co do tego o lewatywie to szok....chyba faktycznie ją se zrobić jeżeli samej się w domu nie zdąży... 🤢 🤢 🤢 🤢 Dosik super ,że zgaga minęła 🙂 🙂no i na sam koniec Qrka sukienka na obronę bardzo ładna i nie marudź 😉 😉
DZIŚ WEDŁUG OM MAM 32 TYDZIEŃ I BRZUSIO MA 117CM......można uzupełnić tabelkę 🙂
Agaa dzięki za tabelkę z danymi 🙂 🙂no i tak jak obiecałam prześlę wam za jakiś czas kilka fotek z wesela 😜 😜 😜

• Mamusia
Hej dwupaczki 😉
Eloite trzymamy kciuki za Was, i jak naszybciej wracaj i daj znac co i jak ;****
Madzia jaki Ty masz ten brzusiooooo 🤪 ogromnyy 😁 hihi jak bys miala zaraz urodzic 😉
Tesciu jaki mlody 🤪 🤪 😎 hihih a fryzurka bardzo ciekawa 😉

My wczoraj bylismy u znajomej, i byl taki facet.. po 40 ale poprostu do rany przyloz 😉
ciagle mi dogadzal 😜 Aniu a moze soczku Aniu a moze to a moze tamto... kupil siate skarpet orginalnych od jakiegos handlarza i polowe mi wydal bo "jak syn ma mu podpierniczyc to woli dac mojemu brzusiowi" 😜 hehe potem popedzil i nakupowal mi sokow ....bo"wujek musi dbac o brzuszek " haha tak to mi nawet Karol nie dogadza 😜 heh
A w nocy....ehhh... taki skurcz ze gdybym mogla to noge bym uciela 🤢i teraz jeszcze boli, ehhh....

Ale wiecie co zauwazylam.... jak np sie obracam w nocy, i noge chce sobie zgiaa to boli mnie brzuch, jak by maly tak gdzies lezal i mi nie pozwalal... takie ciagniecie czuc...dziwne uczucie i tymbardziej ze tylko tam gdzie on ma glowe... ehhh

milego dnia laseczki 😉 mnie dzis czeka ostre sprzatanko 😉

• Mamusia
Hej dziewczynki 😉
Wkoncu internet normalnie dziala 🙂
Wczoraj kupilam ten wozeczek jestem zadowolona jest fajny bardzo 🙂 lekki jak piorko , musze tylko wyprac wszystkie pokrowce ktore sa tam... myslicie ze teraz sie oplaca?czy dopiero puzniej?
Powiedzcie mi jakie pizamy sobie kupilyscie do szpitala?

Agaa snilo mi sie ze dzwonilas do mnie 😁 i sie pytalas o wozek 😁

• Mamusia
Sioperka wow fryzurka normalnie super strasznie mi sie podoba ta kokardka, fryzjerka ci robila??
A brzusio wow dosc pozadny juz jest 🙂 okraglutki jak pileczka 🙂

Ania8888 kurde ja tez czuje rwanie non stop w dol ona chyba juz tak glowka uciska mi na dole ze jakas masakra i u mnie wystepuja takie z zaskoczenia czasem uklucia centralnie w pochwie, czasami sie boje ze pujde do sklepu albo cos a tutaj chlup 😲

Aniu kochana 😉 tak tak, to ja mówię lewatywie stanowcze nie 😜 ale wiesz, wolałabym uniknać skupciania sie na stole porodowym, więc jak tylko zdążę to zrobię to w domu...tylko instrukcję obsługi potrzebuję 😜 wcześniej może zrobię żeby zobaczyć że nie taki diabeł straszny? hmmm...blee!
a z tymi igłami i lekarzami to daj spokój! bądź tu mądry człowieku i wiedz jak masz się zachować, jak jeden mówi tak a drugi tak...no ale dobrze że już masz cały sprzęcik 🙂 ja kawę i herbatę od ponad 10 lat piję niesłodzoną i nie wyobrażam sobie posłodzić! 🙂 także da się przyzwyczaić, a smakuje jeszcze lepiej Ci mówie 🙂

czy do kogoś jeszcze nie doszła tabelka???? piszcie...

sioperka jaki Ty masz piękny brzuszek!!!!!!!! 🙂 🙂 i jak uroczo wyglądałaś 🙂 a fryzurka?? szok 🙂 dawno nic mi się tak nie podobało!! 🙂 szkoda że zdjęcia z teściową nie dałaś hihi

Anulka to co miałaś to na bank był ucisk Marcelka...dobrze, że Ci zszedł z tego miejsca i możesz chodzić, bo podobno bywa i tak że nie można, tak boli...brrr. a ten 'wujaszek' 😮 wooow 🙂 jaki przejęty 😁

kurcze jak tak patrze na Wasze profile to Wy prawie wszystkie już po 30stym tygodniu jesteście, a ja jakaś zacofana 😜 jak moja Ewa będzie tak zapierniczAĆ z wagą to dojdzie do 4kg i będzie problem żeby ją urodzić...kurde no 🙂 ciekawe ile waży teraz?

Loli 😁 😁 widzisz, Ty się śnisz mi, ja Tobie, coś w tym jest 😁 jakieś wzajemne przyciąganie 😁
wiesz co? ja powoli się zastanawiam kiedy poprać te wszystkie ciuszki, im później tym będzie mi ciężej, bo chce wyprać niektóre rzeczy w rękach...a myślę że jak bym miała wózek to wyprałabym te pokrowce i wózio przykryła jakimś prześcieradłem - niech czeka 🙂
co do piżamki to ja jeszcze nie mam...ale do końca m-ca na pewno już się pozbieram ze wzystkimi dla mnie potrzebnymi rzeczami. a Ty kupiłaś jakaś no nie? jaką? 🙂

• Mamusia
No ja sie wlasnie tez zastanawiam nad tym praniem i prasowaniem wszystkiego przecierz puzniej z takim brzuchem to nawet 15 min nie wystoisz przy tym prasowaniu, a jak bedziesz siedziala to tez nie wygodnie 😞 nie wiem nie mam pojecia hmmm...

No Agus przyciaganie jest 😁
Kurde jesli chodzi o pizamke, to ja kupilam taka koszule nocna do kolana, bo sobie pomyslalam ze jak kupie 2 czesciowa to przecierz za kazdym razem sciagac te spodnie? jak oni ci beda tam zagladac? troche bez sesu, ma 4-5guziczkow z przodu wjec jak by co cyca sie bedzie dalo rady wyciagnac 🙂

• Mamusia
Wróciłam od weta...Ale mnie mały gniótł w dole. Łazić nie mogę...Ja chcę już Krystiana do pomocy bo samej tak ciężko 😞 Aniu pewnie jeszcze nie raz będzesz przechodzić takie akcje. Ja w swoim życiu już tyle bitew stoczyłam z tą chołotą, że ojej...Ale co się dziwić jak dzięki mej genialnej pani doktor trzy razy na pogotowiu wylądowałam 😜 A co do tych lewatyw to mi już na prawdę wszystko jedno...Od kilku dni mi niedobrze jest ciągle. Wczoraj nie miałam nawet siły z Krystianem na gg siedzieć i gadać. Musiałam iść się położyć. Tak mnie żebra bolały i mdliło mnie...Ja widzę moje tabletki i wodę niegazowaną to mi jest słabo 🥴 Aniu ja też nie słodzę kawy itp.Nawet mleko wolę to 1,5% niż 3,2%. Czekam na wypłatę i po wypłacie muszę znowu do Gorzowa jechać. Ale już ostatni raz 🙂 I tak już nie daję rady...
Sioperka, ale ty masz wielkiiii brzuch. A fryzurka bardzo ładna. Ciekawe jak by wyglądała taka na moich ciemnych kłakach 🤨

• Mamusia
Aaa Lolinko śniło mi się, że spotkałam Twojego chłopka na ulicy jak gadał z kimś o mieszkaniu i ten ktoś, że ja nie wiem, że no dziecko, że nie bardzo...I że się odezwałam i zaczęłam was polecać i się zgodzili 🤪 To może coś się ruszy i znajdziecie w końcu i z głowy 😜 A takiej pidżamki dwuczęściowej to nie pozwolą mieć...A niedaj Boże jak by któraś miała cesarke? Wyobrażacie sobie schylać się żeby zdjąć spodnie z tą raną?

Loli pewnie że dwuczęściowa nawet chyba nie może być! tzn nie wiem jak tam, ale u nas to chyba by wywalili razem z dwuczęściową piżamą 🙂