Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
eloite super że już znów jesteś z nami i z dzidziem wyszystko ok,odpoczywaj dużo.
Aga w L.eclerc'u kupiłam, były różniaste papmpersiaki w promocji 😁 ale te chyba największe. ja 1dynek nie kupuje a 2jek podobno tez duzo nie trzeba, szwagierka zużyła 1 paczke przy jednym dziecku a przy 2gim 3, także na poczatek 1 wystarczy bo nie wiadomo jakie dzidzi sie urodzi, zawsze tą 1 paczke można później dokupić a po co ma leżeć potem i zawadzac

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu Loli ma czas do końca lipca 😞 Przykro mi, że znów lipa. Eloite i Laurana to teraz leżakujemy 😎 I zbieramy siły 😜 Aguś ja tego wózeczka nie licytuję, gdyż wydaje mi się on taki uroczy i słodki, że tylko dla dziewczynki mógl by pasować. W Tesco będę w poniedziałek więc zobaczę co tam u nas mają ciekawego. W ogóle do Gorzowa od rodziców mam ponad 50km. I tam na mieście też mam mnóstwo kilometrów do zrobienia. A nie mam nikogo kto by mnie podwiózł...Tzn mam jednego kolesia, który będzie na bank jechał do Gorzowa i później wracał i on by po mnie nawet pod sam dom podjechał, ale Krystian jest o niego bardzo zazdrosny i by mnie zabił chyba , że z nim pojadę. Z jednej strony myślę o sobie i dziecku i tych upałach-wykończę się w autobusie. I chciała bym z nim pojechać. A z drugiej jak pomyślę o fochach Krystiana to mi się odechciewa... 😞 A w tajemnicy przed nim nie chce tego robić...Jakoś nie potrafię.

witam sobotnio dziewczyny! 🙂
eloite nareszcie jesteś z nami 🙂 super że z małym wszystko OK! z nim to też sobie chyba randkę zamawiam z moją Ewą skoro wysoki i szczupły 😁 mmm 😁 ciacho 😁 hehehe

Aniu to u mnie nie ma takiego sklepu, nawet o nim nie słyszałam...chce mojego wyciągnąć w tygodniu na ciuchowe zakupy to wieększego marketu, bo oboje nie mamy krótkich spodenek na wyjazd i może przy okazji jakieś wózeczki zobaczymy 🙂 bo pieluch już kupować nie będę...nawet chyba te newborny mi się nie przydadzą... 🙂

jaką miałam dzisiaj fatalną noc...co obrót to przebudzenie! nie mam problemu z przenoszeniem brzucha na drugą stronę 😜 ale jakoś tak nie wiem...strasznie mi niewygodnie było! duszno, a okno otwarte na oścież! i rano z nosa chlupnęło! dosłownie!! krwią 😞 cały zatkany...
Wam też się tak źle oddycha przez nos?? ja już właściwie tylko buzią dycham....dziurki całkiem zapchane...chyba się do laryngologa będę musiała jednak przejść 😞

miłego dnia brzuszki 😘

Loli no to lipa z tym mieszkankiem, ale znajdziesz jeszcze coś co Ci będzie odpowiadać na pewno! nadal trzymamy kciuki 🙂
buuterfly wózio rzeczywiście dla dziewczynki, fajniutki jest 🙂 jeszcze takiego nie widziałam!

a mi dziś w brzuszkowym suwaczku strzelił 30tc!!!!!!!!!!!! no nareszcie 😜 z tej okazji foto Wam pokażę i rozmiar brzucha podam 😁 tylko potem jak sobie pojem i posprzątam 🙂

• Mamusia
O jacie...Ja problemów ze snem nie mam. Z nosa też mi krew ani razu nie leciała.
Mam dzisiaj bardzo nerwowy dzień przez to, że wszędzie muszę jeździć sama i wszystko załatwiać narażając tym siebie i dziecko 😞 Zła jestem, że Krystiana nie ma bo to on powinien teraz koło nas skakać a nie obcy ludzie. A tymczasem tylko jego rodzina mnie tu najeżdżać będzie i wykańczać swoim pieprzeniem głupot. Jutro rano z psem w ten upał, autem bez klimatyzacji z moim głuchym, niedołężnym ojcem...Już mam dosyć jeżdżenia z nim. Pozabija nas kiedyś. A w poniedziałek do tego śmiesznego Gorzowa.

Cześć Mamuśki =)
a ja wkońcu mam troche spokoju :P
goście pojechali do zoo wiec licze ze z pół dnia ich nie będzie, bo taki tu teraz haos że wczoraj już mi głowa nawalała ;/
jeszcze w nocy żle spałam nie dość że 5 razy siku to jeszcze mnie coś żołądek rozbolał 🥴
Dzwoniła do mnie znajoma któa ostatnio urodziła bym wpadła zobaczyc jej córeczke wiec skocze na miasto kupie coś dla małej i pojade do niej 🙂
Ale już czuje jaki na dworze musi być upał ehhh
a włąśnie bym zapomniałą do uzupełnienia tabelki 🙂 dziś 31 tydzień 😁 i 105 cm 🙂 🤪
Eloite super że z małym wszystko dobrze 🙂
Loli : znajdziesz jeszcze coś napewno kochana :*

• Mamusia
Eloite: super że wszytsko w porządku 🙂 Leż tam i odpoczywaj 🙂
Loli: własnie nie miałam żadnych dziwnych objawów. W sumie poszłam bo mi ta piętke wystawiał, przez przypadek zauważyłam że brzuch sie robi twardszy, ale nic poza tym. Biore od wczoraj cordafen 1 tabl co 6 godzin i mam straszne bóle głowy po tym, ale słyszalam ze to normalne więc spoko 🙂 nie wiem czy skurcze ustapily bo ich jako takuch nie odczuwałam za bardzo. Dziwne, bo nawet KTG nie kazał zrobic 🤨 ale on jest lekarzem, nie bede sie sprzeciwiac 🙂

• Mamusia
Hej laseczki w sobote jak wiadomo to pewnie tutaj bedzie dosc cicho,chodz okaze sie 😉
Eloite super ze juz jestes z nami i wszystko jest wpozadku z synkiem
Agaa na fotki oczywiscie czekamy z niecierpliwoscia 😉 chwal sie chwal wkoncu dolaczylas do 30 😁
Dosikwymiary zapisane tabelke uaktualnie jak Aga jeszcze poda swoje wymiary
Lauranatez wlasnie mam tak ze mi twardnieje brzuch jak kamien ale to zazwyczaj mam tak jak ide wczoraj myslalam ze mnie rozerwie w drodze powrotnej do domu, mala sie tak wypinala i uciskala mi na dol ze ledwo co szlam.
Ehh dziekuje ze mnie wspieracie 😞 do konca miecha sie musze wyprowadzic ale ani slychu o zadnych mieszkaniu 😞 masakra jakas 😞 sama mam nadzieje ze znajde cos innego bo nie chce tam mieszkac 😞

Loliczku napewno coś jeszcze znajdziesz trzmam kciki, jeszcze troszke czasu jest 🙂
ja sie dziś jakos nnie bardzo czuje przez ten upał, jakaś śpiącaa, zmęczona, słaba 😞

Czesc brzuszki uff ale upał katastrofa!!! Eloite to super ze z maluszkiem wszystko ok. Loli mam nadzieje ze cos sie znajdzie jeszcze eh.. Aguś gratuluje 30 tc! 🙂 Pokazuj brzucholek 😜 Mi niestety nic brzusio nie urósł wiec wymiarów nie podaje nawet.. Boże mój to by mnie zabił dzisiaj normalnie. Poszłam z mama do sklepu a ona na kulach kurde no i oczywiscie jak dzwigałam wszystko. Jak wróciłam ton sprawdziłam i to ważyło i ponad 10,5 kg. Powiedziałam ze z nia wiecej nie ide.. 🤨

ja mam tą krew z nosa z powodu alergii, ale czytałam że w ciąży nawet całkowicie można się jej pozbyć, a mi się poglębiła 😞 teraz jak sprzątałam łazienkę to patrze na kafelki a tam masakra, całe pokapane krwią...się musiało dziać w nocy z tym moim nosem...poduszka też we krwi jak się właśnie okazało 😞 piorę ją, zobaczymy jakie zwłoki wyciągne z pralki, bo niby pisze ze ręcznie, ale nie bardzo mi się chce 🙂 mam alergię na kurz i przypuszczam że to to, więc jak nic się nie zmieni, to będę musiała pozbyć się wykładziny z sypialni...qrw!!

Aniu ja mam duże ogromne wręcz łóżko a śpi się fatalnie...tzn dzisiaj, do tej pory było OK.

Eluś kurde ja wczoraj też dźwigałam i na pewno nie ważyło to ustawowych 5kg co niby można...tylko sporo więcej bo na trzy razy wnosiłam...porażka z tymi zakupami, ale co zrobimy? czasami inaczej się nie da....

upał też mi daje w kość, słaba jestem jak szok! a wp oniedziałek podobno jeszcze cieplej...HELP!!

Eh... kurcze Aga jak ja mam ręcznie to jestem szczęśliwa bo moja pralka ma funkcje pranie ręczne i dziękuje 😁 A ja na jutro torta mamie musze zrobic bo ma urodzinki w poniedziałek, ehh a jak tak jutro bedzie gorąco to tylko sie bde modlic zebym nie umarła przy tym torcie

no tak słyszałam...i nie wiem czy źle nie widziałam, ale z 36st ma być? masakra będzie 😞

achh mnie też dzisiaj wszystko wkurza jakoś! najmniejsza rzecz, czuję się jakaś zmęczona, ale nie wiem czym, bo prawie nic nie zrobiłam. I kurde płakać mi się chce? z jakiego kurde powodu? bo nie wiem 🙂 hormony, hormony, hormony....

idę na arbuza!

• Mamusia
Mój ojciec twierdzi, że teraz w słońcu jest 46 stopni 😮 😮 😮
Agaa ja mam identycznie dzisiaj. Wściekła jak osa jestem, każdy mnie denerwuje. I ryczeć też mi się chce non stop 😁 Ale to żałosne nie?
Idę na obiad i popływać zaraz bo umrę...

• Mamusia
Hej, moje wymiary do tabelki: 29 tydzien - 104 cm 🙂
Loli, a kiedy idziesz skontrolować do lekarza ten brzuch? pewnie też da dCi jakies p/skurczowe i leżec, leżec, leżeć.. ja dzis totalnie nic nie zrobilam, tylko obiad teraz robie 😁 aa co do tych humorów, to ja tez ostatnio jestem cała rozdrażniona, cud że mój ze mną wytrzymuje 😉 a płakać to ja moge z byle powodu więc ogólnie najchętniej bym sie z łóżka w ogóle nie ruszała..

cześć dziewczynki 🙂 25 stron do nadrobienia - wybaczcie ale przeczytam później.
Ja dziś tez zdechła strasznie jestem jakby mnie ktoś przywiązał do konia i ciągnął kilometrami a tez praktycznie nie wiele zrobiłam. ale byłam na uczelni, złożyłam prace w dziekanacie pobiegałam w sumie trochę żeby podbić obiegówkę ale chyba sama jazda samochodem mnie tak umordowała, no nie dużo mam do Rzeszowa tylko jakieś 18 km ale strasznie męczy mnie jazda 😞 normalnie nawet na klawiaturze pisać mnie mogę bo cały czas kulfony wyskakują i muszę poprawiać 🙃
Aga uważaj na siebie jak masz takie krwotoki z noska - nie przebywaj dużo na słońcu, ja wiem, piszesz ze to z alergii ale pewnie strasznie cie dodatkowo osłabia. Tez mam uczulenie na kurz ale w ciąży mi przeszło na szczęście.
Eloite jak strasznie się cieszę ze u Was wszystko dobrze, odpoczywajcie nie za 2 ale za 4 😉
A my mieliśmy małą imprezę wczoraj u siebie - trochę się przeciągnęło, panowie trochę podzikowali ogólnie spoczko było, ale wchodzę dziś na balkon i patrze ze cały zalany woskiem - ktoś mądry zostawił świeczkę na parapecie, poleciało po całym parapecie, drzwiach balkonowych, elewacji i na płytki O ŻEZ QRWA JA PIERDZIELĘ tyle miałam skrobania tego wosku ze masakra 😠 😠 😠 i to jeszcze wszystko na żółto 🤢 ale zeskrobałam idę to jeszcze pomyć i kładę się na chwilę bo zdechnę zaraz.
buziaki dwupaki 😘 (ps. mąż przyczaił DWUPAKI na naszym forum i strasznie mu sie to spodobało 😁:lol 🙂

• Mamusia
jak bedzie 36 to zamykam rolety i siedze w domu, dzis ledwo przezylam na zewnątrz z tego upału. Aga Tobie się śpi fatalnie w wielkim łóżku to co ja mam powiedziec na wersalce gdzie mąż zajmuje 3/4 bo ma długaśne nogi 😁 musimy zmienić łó