Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to daj znać Asiu jak byś miała to usg ile mały waży 🙂

Eluś! maleństwo 🙂 to aż niemożliwe 🙂 🙂

idę robić obiadek, wpadnę do Was potem:***

No i ze ja mam niby duzo wód płodowych?? Ale ze gdzie? ze w brzuchu?? hahaha 😁 jak to usłyszałam to prawie padłam ze smiechu 😁 no brzucha wielkiego to ja napewno nie mam 😁 Może mi sie uda do 100 dociągnąć 😁

• Mamusia
Elus ja to taki brzusio to w ktoryms 20 tygodniu mialam, zazdroscic na maxxxxxa 🙃 🙃
Patrz 23 tydzien 😜
[URL=http://img63.imageshack.us/i/23tyd1dzien.png/][IMG]http://img63.imageshack.us/img63/4985/23tyd1dzien.png[/IMG][/URL]
Ciekawe jaki bedziesz miala pod koniec 🙂
Ja tez wsumie dosc dlugo miala maly teraz to ronie mala jak na drozdzach

Agaa pewnie ze dam znac 🙂 tez ide przygotowac troche do obiadu
ide tez sie polozyc bo oczka mi sie zamykaja przed monitorem haha a dzisaj ostatnie zajecia w szkole rodzenia to musze byc przytomna
do pozniej papa

Ja was poprostu kocham 😁 tylko wy fundujecie mi w nie długim czasie tyle czytania 14 stron :P
Lolinku ale brzuchoOoOool 🤪 wielgaśny to mój mi się mały wydaje przy Twoim :P
Eluśka: taki brzusiooo to ja miałam w 4-5 miesiącu ale przynajmniej sa zalety nie męczy Cię pewnie jeszcze tak bardzo 🙂
Widziałam tam pisalyście o połogu no ta znajoma z Zbrosławic mówiła że pierwszy tydzień po porodzie to jest masakra tyle lecą te brudy jak z kranu i nieprzyjemnie pachną 🥴
co chwile trzeba się podmywac i zmieniac te podpaski 🙂
ja kupiłam z Belli takie długiee niebieskio granatowe 😁
a te podkłady na łóżko z semi kupiłam ale narazie tylko 5 sztuk 😁
jak cos to mój je dokupi póżniej 🙂
A co do sierpniówek to fakt rozpoakowywują się jeszcze troche i myy 🤪 🤪
Ja jestem tylko ciekawa ile mój Kaspuś waży 😁 a do USG jeszcze tylko 12 dni !! 😁

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Strasznie długo mnie nie było, po części nie mogłam się zalogować, ale nawet nie bede wam pisala czemu sie nie odzywalam, bo nie bede sie rozczulac nad soba. Dlugo by opowiadac.
U mojego maluszka ok, brzuch juz mam strasznie wielki, chyba nawet wiekszy od Loli. Na początku sierpnia mam kontrole serduszka malego, wiec zobaczymy czy sie zrosly te komory, czy jest gorzej, wiec trzymajcie kciuki.
Ostatnio jak bylam na badaniu, to byl 28 tc to malutki wazyl 1800g, u mnie tam zawsze pisza +,- 300 g, wiec moze wiecej moze mniej, zobaczymy.
Lozysko juz mialam 2 stopien dojrzalosci i powiedziala ze jest wszystko dobrze i jest duze prawdopodobienstwo ze duzo szybciej urodze. Wedlug USG maluszek nadal jest wiekszy o 3 tygodnie niz wg OM.
Porobily mi sie straszne rozstepy, ale to straszne na lewej stronie brzucha taka siateczka z cienkich czerwonych wrecz rozstepow. Po prawej stronie nie mam ani jednego, ale tam mam duza blizne po wyrostku, duza bo mialam rozlany wyrostek w wieku 3 lat i moze dlatego mi sie tam nie robia. Smaruje brzuch od poczatku 3-4 razy dziennie i to dosc drogimi kosmetykami ale coz, lekarka mi powiedziala ze jak maja byc to bede, ze to uwarunkowanie genetyczne.
Moj Marcin dalej w Anglii, odliczam dni do jego powrotu, wstepnie na 20 sierpnia. Jest mi coraz ciezej, bo nie daje rady juz dzwigac zakupow na gore i wogole. Siedze w domu sama caly dzien wiec depresja gwarantowana.
Pisalyscie o bolach w kroczu, ja te bole mam juz czwarty miesiac i co wizyte mowie o nich lekarce bo w tej chwili sa tak silne ze chodzic nie moge, nie mowiac o wstaniu z lozka, a ona za kazdym razem mi mowi ze to normalne, bo sie naciaga tam wszystko. To czuc jakbym miala jakiegos wielkiego siniaka w samym kroczu i zakwasy sciegien i caly tydzien sie bzykala 24 na dobe. Nie wiem jak to opisac. Niedawno dzwonila do mnie kumpela i powiedziala ze tez tak miala ale tylko przez miesiac ostatni i to jest ból spojenia łonowego. Często nieszkodliwy, ale przy tak długim bólu to spojenie może się całkiem rozejść i wtedy rtg po porodzie i 6 miesięcy w usztywnieniu, wiec mam zamiar iść również do innego lekarza.
Anemii dalej się nie pozbyła, dostalam teraz leki na niedokrwistość, ale chociaż wyniki tarczycowe mi się poprawiły.

Loli, pytałam mojej siostry o mieszkanie, niestety w tej chwili mieszkania nie ma wolnego, jedynie domek ale on jest wielki bardzo i pewnie kupe kasy byście płacili za niego. Ale ona ma na uwadze jak coś to da znac.

Buuterfly fajnie ze juz niedlugo twój wraca, normalnie ci zazdroszcze, bo mi to az sie ryczec chce jak sobie pomysle ze musze czekac jeszcze miesiac. Ale przynajmniej kasa jest.

iwwwa fajnie że do nas znowu dołączyłaś! ach te zasrane uroki ciąży 😞
dobrze to Loli dzisiaj podsumowała, że początek ciąży to pikuś w porównaniu z tym co się teraz dzieje!
trzymam kciuki za Twoje bobo, często bywa tak żę na następnej wizycie już jest wszystko OK, więc i tym razem pewbnie tak będzie 🙂
a jak się nudzisz to zapraszamy do nas częściej, czas szybciej leci i można niezłe jaja porobić 🙂 zresztą wiesz jak to bywało 🙂

kawał na poprawę humoru:

Siedmioletni chłopczyk wraca ze szkoły. Podjeżdża samochód. Kierowca opuszcza szybę i mówi:
- Wsiadaj do środka, dam Ci 10 zł i lizaka.
Chłopczyk nie reaguje i przyspiesza kroku. Samochód powoli toczy się za nim. Znowu się zatrzymuje:
- No wsiadaj, dam Ci 20 zł, lizaka i chipsy.
Chłopczyk ponownie kręci głową i przyspiesza kroku. Samochód powoli jedzie za nim:
- No nie bądź taki! Moja ostatnia oferta: 50 zł, chipsy i cola.
- Oj, odczep się tato. Skoro kupiłeś matiza, to naucz się z tym żyć.
🙂

a wyobraźcie sobie że porobiłam pierwsze pranie ciuszków 🙂 bodziaki tylko i pieluchy tetrowe...a że piorę ręcznie, nad wanną to już trochę załuję...plecy mi napieprzają nieźle, takie bóle lędźwiowe, masakra! chyba jednak zdecyduję się na pralkę...

Agus ja wlasnie prałam posciel itd. Oczywiscie w pralce bo mam specjalny program na rzeczy dzidziusiowe 😁 Pierze sie fakt faktem prawie 2 h 😁 No a teraz szukam przepisu na ciasto ze sliwkami

ojj to moja pralka ma ponad 10 lat i własnie nie chce ryzykować, tymbardziej że to nie są przecież brudne rzeczy, więc nie trzeba ekstra prania do nich...ale trzeba mieć niestety mocne plecy!

ojj przepisów w necie na takie ciasto to mnóstwo znajdziesz pewnie 🙂

• Mamusia
Dzięki Aga 😘
Ja sie tez zabieram za pranie ciuszkow i w koncu musze sie spakowac i malenstwo do szpitala, ale teraz mam sajgon w chacie, a z moim tempem sprzatania... ach
Moja szwagierka sie przeprowadza na swoje mieszkanko nowe i sprzedalismy jej pralke i lodowke ( a mamy pralke i lodowke tu w mieszkaniu wynajmowanym) no i oddalismy meble. Wczoraj wszystko zabrali a ja siedze sprzatam i ukladam i jakos strasznie mi wolno idzie.
A ta druga pralke zle mi podlaczyli i cieknie a mialam dzis wlasnie prac... Musze znow poczekac bo nie umiem sama tych rur poprzestawiac zeby nie ciekly 🤢

No znalazłam juz kilka i pozniej robic bede 😁 No ja piore mojemu koszule recznie jak ma codziennie do pracy a dali mu 1 koszule to jak wraca to tylko recznie. i plecki tez pękaja.

• Mamusia
A no to fajnie, to tez tak zrobie, wlasnie jestem na etapie poszukiwania wozka na allegro. Dziadek (moj tata) powiedzial ze jak dla wnuczka to on kupuje i koniec basta.

Eluska jak ja bym chciala miec taki brzuszek jak ty, w sensie maly :-(

Ale mi dziwnie teraz w domu bez mebli w jednym pokoju, tak pusto. Ale przynajmniej bedzie gdzie lozeczko postawic. A potem jak bedziemy wyprowadzac sie do Angli, na kawke do Loli 😁, to bedzie łatwiej, a te kilka miesiecy bez mebli sie jakos przezyje.

dużo dziewczyn już prało i żadna nic nie mówiła, więc nie może się nic dziać...więc i ja chyba włącze jutro pranie normalne w pralce, bo ten ból pleców mnie wykończy.

iwwwa ja też bym nie wiedziała jak podłączyć te rurki i szlag by mnie trafił że nie mogę już czegoś robić! 🙂

Ja bym tak kombinowala zebym wykombinowala cos albo zalała sąsiadów 😁 No brzuszek mam mały i nie wiem jakim cudem lekarka powiedziała ze mam duzo wód 🤔 Dziwne 😁 a dzidzia tez nie taka mala bo prawie w 32 tc 1643 g

Eluś Ty dla mnie jesteś ewenement 😁 okaz do muzeum hehe 🙂
aż nieprawdopodobne żeby mieć taki mały brzuch z normalna wagą dziecka w środku 🙂 i jeszcze o tych wodach Ci mówi! szok po prostu 🙂 ale to tylko potwierdza fakt że nie ma ciąży identycznej, bo Loli też malutka i zgrabniutka a bebol wywalony że hej 🙂 a Ty takie mini!
mi mówią znajomi i rodzina że mam mały na ósmy m-c i wtedy zawsze sobie o Tobie myśle 😁 😁

ooo Eluś Ty też masz takiego bejbola jak ja 😁
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Agaa&year=2010&month=9&day=20&babycount=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash

• Mamusia
Przeprowadzka zalezy od tego kiedy oddadza nam domek ktory kupilismy, bo reszta mebli i wszystkie rzeczy ktore zostaja to tam laduja. Ostatnio wlasnie bylam na budowie i ustalalam z elektrykiem cala elektryke, tzn. gdzie i ile kontaktoe, oswietlenie, alarm, rolety antywlamaniowe gdzie kominek itd. Ach nie myslalam ze to bedzie takie trudne. I nawet nie milama jak tego z Marcinem u stalic.
Najpozniej odbior domu mamy 28 lutego i wtedy mozemy przeprowadzac. Ale Marcin po miesiacu siedzenia ze mna i dzidzia wraca z powrotem, a ja do niego okolo listopada jesli wszystko z maluszkiem bedzie dobrze to dolacxze, bo te szczepienia itd. A potem tylko wrocimy przeprowadzic rzeczy.

Ja probowalam te rury podlaczyc i w sumie podlaczylam odplywy i doplywy do pralki i zmywarki ale nie mam sily zeby dokrecic te rury - szlaufy i przecieka. A sasiadow nie chce zalac bo raz juz zalalismy a oni maja b.wysoko ubezpieczone mieszkanie i slono, oj bolalo zaplacilismy za pare plamek na ich suficie 🤪