Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wow Loli jakie stwierdzenie 🙂 dziękuję 😘
ale co Ty... miewam złe humory, przecież to normalne, tearz jeszcze w ciąży 🙂

jestem tak rozpieprzona tym dupnym zielonym ptakiem że mnie skręca ze śmiechu 🙂
ale niestety już mnie babka z Urzedu miasta wkurzyła...muszę potwierdzić za zgodność z orginałem dowód osobisty i akt ślubu,a ona mi mówi że to tylko u notariusza mogę zrobić = zapłacić za to trochę kasy! 😠
więc nie ma szans...

hehe Aga chichrac jak beda nacinac tego nawet nie poczujesz ja co do takich urzedow mam dosc juz w tamtym tyg zalatwialam alimenty ale sie nalazilam ehhh szkoda gadac przynajmniej mam wniosek na becikowe heh

no właśnie o tej co się sączą wody czytałam, bo dla mnie to dziwne że jej nie biorą na wywołanie 😞 no ale cóż...
tak, mi tez jest się ciężko w tych postach połapać, bo się cytują 😁 widocznie taki sposób na podglądalskich mają hehe

Loli czyli samotny dzień? 😞 mój też zaraz wyrusza do pracy...ech takie życie!

• Mamusia
Czesc dziewczynki wrzesniowkowe 🙂 ja z pazdziernika wpadlam zapytac jak sie czujeciie i czy macie juz jakies objawy zblizajacych sie porodow uu was bo warto by bylo wiedziec co mnie za miesiac czeka 😜 🙂pozdrawiam wszystkie aaa i gratuluje wam pierwszej rozpakowanej mamci 🙂

• Mamusia
No dokladnie Agaa , dla mnie tez to jest dziwne ale ta panienka z tego co kiedys wyczytalam jest z Holandii wjec sama widzisz co kraj to obyczaj :/
Tutaj identycznie robia.
No samotny dzien samotny wieczor, bo pewnie wroci okolo 24 :/ jak nie lepiej ehhh.
Ja sie zbieram do lekarza powoli bo jeszcze w pizamie siedze 😜 😜

Mortishia24 takich jednoznacznych i pewnych objawów to nie mamy 🙂 jedna ma skurcze, jednej już powiedzieli że dwa tygodnie temu urodzi, a nadal nic...
póki co niecierpliwie czekamy swoich terminów...ale chciało by się już mieć maleństwa przy sobie...

aaa w Holandii...no to to trochę pocieszające! ale współczuję jej, bo jak tak można? leci z Ciebie, dziecko gotowe, nic tylko mu pomóc trochę wyjść i po sprawie, a nie takie męczenie...nie rozumiem!

• Mamusia
Cześć misiaki 😘 Wiecie co...Wczoraj zrobiło mi się strasznieeee przykro. Ponad dwa dni siedzimy tu z Krystianem i zasuwamy. On maluje, montuje na nowo rolety, karnisze itp. A ja uszykowałam prawie do końca torbę i trzeci dzień już piorę 🤢 Piorę, prasuje, piorę, prasuje i robię porządki w szafach itp. I końca tego wszystkiego nie widać 😞 Miałam jeszcze pobyć u rodziców, ale to już nie są żarty i po prostu nie zdążę wszystkiego zrobić jak będę tam siedziała. A Krystian od jutra do piątku idzie do pracy na umowę zlecenie...No , ale miałam napisać czemu przykro mi było. Otóż chcieliśmy jechać do rodziców i ja miałam tam zostać do środy bo idę do lekarza, a nie wiem czy Krystian zdąży mnie zawieźć. A tu jak już się prawie szykowaliśmy dzwoni wypita mama, żebyśmy lepiej nie przyjeżdżali bo po co mamy się denerwować bo oni piją i mają tych gości co zawsze 🤨 Czyli taki przygłupawy koleś i co najlepsze laska z dwójką dzieci ,która ma dom i faceta, a szlaja się z takim starym oblechem. I ten oblech też był wczoraj 🤢 Nosz kur......Jakiś dom schadzek robi ta moja matka czy co???? Ludzie się dowiedzą to wstyd będzie tylko. A ja??? Cóż...Towarzystwo było ważniejsze od dziecka. Wolała się pozbyć mnie niż powiedzieć im, że ja przyjeżdżam i żeby odłożyć imprezę 😞
A tak poza tym to zamknęli ten wielki komis koło mnie 😞 I nie wiem gdzie kupię wózek bo nie stać mnie na nowy 😞 Z dobrych wiadomości to chyba tylko te, że nadal Franuś siedzi w brzuszku i że dzisiaj już chyba skończymy pokój nasz. Tylko muszę jakąś ładną firankę kupić i na razie wystarczy.

a po co Ty chciałaś jeszcze Eluś u rodziców siedzieć? ze względu na tego lekarza? czy żeby jeszcze z nimi czas pospędzać?
olej to, masz swoje gniazdko teraz 🙂 czekaj w nim na Franka 🙂 a sama mówisz że w ciul roboty...więc powolutku ale konsekwentnie to zrobisz!

szkoda mi tylko że ten komis Ci zamkneli cholera...może jakiś inny, gdzieś indziej? bo nowy wózek to rzeczywiście przesada w wydatku...też bym nowego nie kupowałą, gdyby nie mama... 🤢
może w necie poszukaj ktoś by chciał sprzedać?
jak byś mieszkała bliżej to moja szwagierka na pewno by Ci po kosztach sprzedała, no ale bawić się w przesyłki i pakowanie tego? no nie wiem..

• Mamusia
Aguś no miałam zostać ze względu na lekarza, żeby pobyć zwłaszcza z siostrą i w ogóle tam jest cisza spokój, przyroda i moje zwierzaki. Luna na razie też tam została , ale chrzanie to i dzisiaj ją zabieram bo brakuje mi jej tu strasznie.
Wózek...Hm..Zaraz popatrzę w internecie czy w okolicy są jakieś komisy. Wiem gdzie są jeszcze dwa. W jednym już byłam ,ale tam takie stare i zniszczone wózki, że za darmo bym dziecka w tym nie woziła. Został jeszcze jeden. Jak po Lunkę będziemy jechali to wtedy zajrzymy.

Eluś Ty na siebie też i na Franusia!! zapieprzacie z tymi remontami i jeszcze coś się stanie... 😞
i się nie stresuj rodzinką tak...wiadomo, nie pierwszy i nie ostatni raz nas negatywnie zaskakują...
cmok 😘

Hey Dziewczny 😉)
My już po śniadanku i kawce teraz czas zaglądnąć tutaj 🙂
Nawet nie wiecie jak ja się ciesze że sotatnie noce mimo bólu tej kości przesypiam,
a z tym bólem czuje sie już normalnie nie wkurza mnie bo wiem ze on poprostu jest i bedzie już do porodu 🙂
Mój poszedł sobie rana do pracy to smacznie z Kacperkiem spaliśmy do 10 aż nie zadzwoniła moja mama i nas nie obudziła 😁
Ja z niecerpliwościa czekam na wizyte u lakarza jak tam mały i jak tam w ogóle wszystko wyglada a to dopiero w czwartek no chyba ze w srode sie uda jak mój zdoła sie urwać z pracy wcześniej 🙂
a jak wy się brzusie czujecie ?? 🙂

Dosik a w czw to na która masz tą wizytę? 🙂 ja na 16:30 i też się już nie umiem doczekać...może mnie zaskoczy i powie że to już tuż tuż, albo hehe że jak chce to mogę przyjść do szpitala na jego dyżurze to wywołamy poród? 😁 taaa 🙂
bo co ztego nawet jak mi powie o rozwarciu...fajnie, ale Wy latacie z rozwarciem i nic się nie dzieje... 🙂

ja instaluję do końca kompa mamy i tak sobie skaczę między jednym kompem a drugim, dwie myszki, laptop, monitor, klawiatura i już mi się wszystko chrzani 🙂

W czwartek na 18 🙂
Wiesz co z tym rozwarciem to jest tak że np tak jak moja znajoma rozwarcie małe miała od 32 tc w 36 tc miała już na 2,5cm w rezultacie urodziła w 41 tc 😜
a chodziłą pracowała do konca ciąży ponoć mając rozwarcie wcale tak szybko to nie postępuje jak widać wiadomo w róznych przypadkach bywa różnie

Niom Agula tez nie moge się doczekać 😁
a posluchałam Twojej rady i kupiłam soboie to kułko ratunkowe dla dzieci 😜
zaraz bede je dmuchać i zobaczymy jak mi sie na tym siedzieć będzie 😁