Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
LOli ja mam to samo..ten ciagle w pracy, tescie tez i rodzice siora 30 km dalej i dupa jasiu... ehh
bedziemy razem przez skypa rodzic 😜
Ja tam juz w nic nie wierze zadne schody zadne masaze sranie nic... bo mi to nic nie daje... a sutki ze sobie pomasujesz 10 albo 15 min to ci nic nie da...
Kormelia jak najbardziej zapraszamy 😜

Loli po pierwsze jak już dojedziesz do szpitala to powinnaś być w niebowzięta że udało Ci się na czas!
po drugie: na pewno znajdzie się tam jakaś polka która Ci wytłumaczy co się dzieje i co do Ciebie mówią.
a po trzecia...hallo! co Ty chcesz im tłumaczyć? 🙂 wezmą Cię na samolot, zobaczą co w pipce Ci piszczy i idziesz sobie poskakać na piłeczce, czekając na swojego, albo od razu na fotel rodzić.
nie mówię że będzie Ci lekko, obcy kraj, obcy ludzie, obca kultura i obcy język...ale po co się aż tak nakręcasz kotek? zaszłaś w ciążę to nie ma wyboru, trzeba urodzić 🙂 a nie będzie tak źle zobaczysz...głupie tłumaczenie, ale mi pomaga....NIE TY PIERWSZA - NIE OSTATNIA 🙂

Objawy zbliżającego się porodu - bezpośrednio poprzedzają poród.

I. Zmiany nastroju i zachowania - w 9-tym miesiącu ciąży, możesz odczuwać zmęczenie i wyczerpanie. Niektóre jednak z ciężarnych przeżywają nagły przepływ energii (zaczynają np. sprzątać, meblować dom - przygotowywać się na przyjście oczekiwanego potomka). Tuż przed porodem możesz odczuwać: ogólny niepokój, kołatanie serca, uczucie gorąca i uderzenia krwi do głowy - nie niepokój się, jest to normalne.

II. Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.

• Mamusia
Wezcie mnie nie straszcie blagam was 😁 wstreciuchy.

A jesli chodzi o polke to dzis mi polozna powiedziala ze moze sie tak zdazyc jak bede miala szczescie ze akurat sa 2 polozne na calym szpitalu ktore odbieraja porody i ze moze beda mialy dyzur a tak to nie ma szans :/

• Mamusia
noo..dokladnie a co jest najgorsze..
Zmartwila mnie LOLI tym ze tak dlugo beda czekac az nie urodzi 😞
w sumie to 2 tygodnie ale to sie tak daleko wydaje od daty....

I nie pojmuje tego, porostu nie pojmuje jak oni moga czekac tak dlugo wiedzac co kobieta przezywa jak sie meczy??
ze w ostatecznosci sie na cos tam decyduja...?? WYTLUMACZCIE MI TO??
Ja moze jestem za glupia na to... ale nie dosc ze musi sie kobieta meczyc 9 miesiecy to zamiast miec latwy i szybki porod to niee bo po coooo

• Mamusia
kurde dziewczyny na allegro nie ma lewatywy...są tylko jakieś zbereźne ,erotyczne oczyszczacze anusa........Boże co to za skomplikowane przyrządy 😮 😮 😮 😮 😮......kurde ja jej w aptece nie dam rady kupić ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
chyba pozostaje mi zrobić to na porodówce 😲 😲 😲 😲 😲 😲

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Pozwole sie wtracic 🙂 ja zakupilam sobie ta lewatywe bo przed porodem podobno u mnie w szpitalu tez nie robia tylko czy ja przy takich skurczach bede miala sile ja robic 😜 a to prawda ze organizm sam sie tez czysci niestety nie zawsze i z tego co wiem i tak nam sie cos "wymsknie" bo to ogromna siła parcia ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

sioperka a Ty nadal masz taką blokadę lewatywową? 😁 oj Ty 😁 idź to przecież nic wstydliwego!! widzi kobieta żeś w ciąży, to wie że Ci potrzebna 🙂

ja zrobię sobie sama...jak czas pozwoli, a jak nie to trudno...w szpitalu 😞 nie ja pierwsza nie ostatnia...ech