Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Aniu mam nadzieję ze będę szybsza od Ciebie 😜 także relacja będzie na pewno. Tez jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce, spakowałam mnóstwo rzeczy które mówią ze maja być zapewnione ale w razie W wolę mieć. Laktatora jeszcze nie mam ale sama nie wiem czy mam go kupować przed porodem czy nie 🤢 w sumie żadna to różnica przed czy po bo pewnie i tak będzie potrzebny 😜

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hey dziewczny 🙂
nie było mnie tak długo bo najpier wszykowałam jedzonko an jutrzejsze urodziny a póżniej byłam u lekarza 🙂
Już zdaje wam relacje 😜
więc tak mały waży tyle ile ważył (jak dla mnie dziwne że nie przybiera ) ale lekarz mówi ze to normalne i ze to i tak jest w granicach błędu do 200gr czy jakoś tak 😉
wszystko jest wporządku sprawdzał serduszko i przepływ krwi 🙂
A cco do szyjki i rozwarcia to powiedział że delikatnie się powiększa i w sumie tyle.
Porodu mam się spodziewać za ok 7 do 10 dni ale jakoś mi się w to nie chce wierzyć 🥴
Kazał mi za tydzień znów do kontroli jakby nie urodziła do tego czasu, kazał pilnowac by były ruchy. Powiedział jeszcze że macica się stawia czyli musza występować jakieś skurcze
Mówie mu o tym bólu moim powiedział ze to normalne jesli to ból w granicach rozsądku a ja mu mówie ze ja nie umiem juz normalnie usiąść a on no bo mały naciska w dół
mówiłam mu tez o tym zakrzeniu po mi dał jakies globulki które to podleczą
to chyba na tyle.
W ogóle dziś popołudniu dostałam takie 3 skurcze ale dziwne w dole brzucha i w macicy myślałam że we mnie coś pęka i skrecało mnie z bólu 🥴

Agaa różne mam odczucia np. ze mała jest strasznie nisko i jak czasem porusza rączkami to czuje ją jakby w prawej pachwinie 😮 dziwne uczucie 😮 ale balonu z woda nie czuję 😜
pewnie Ewunia już tez bardzo nisko jest
Eloite trzymaj sie tam, ale Cie męczy okropnie 😞

• Mamusia
kasia ja dzis zamowilam laktator, wole miec przed bo pozniej to chyba każdy dzien robi różnicę jakby tak nawał pokarmu był, a co do szpitala to niby mamy nie brać nic dla dziecka tak? czyli ubran i kosmetyków nic, no i tych podkładów i wkładów też nie? chyba że źle zrozumiałam..
tylko dla siebie koszule juz po porodzie i na wyjscie ubranie dla siebie i dziecka tak? a bierzesz takie rzeczy jak tu dziewczyny pisza np termometr(dla siebie)

ech biedulka 😞 i po cholere ją cały dzień trzymali i czekali na te rozwarcie! ech nie, nie denerwuje się! jest Marcelek zdrowy, to się cieszymy! 🙂

eloite co Ci słońce? może Ciebie też już bierze? dam znać jak by coś się tutaj działo 🙂 zdrówka 😘

Aniu na święta mówisz? 🙂 toż to będzie wyjątkowy prezent pod choinke 😁 nie ma źle 😁

Agula i tak jakoś nie wierze że do 10 dni urodze nie wiem czemu 😜
Właśnie jakie laktatory zamawiacie bo ja sama ciagle myśle
ostatnio babka w sklpeie powiedziała mi że nie warto na początek kupować takie za 170zł bo niektóre mamy sie w takie pozaopatrywały a póżniej te okazały sie zbędene

dosik to fajnie ze z malenstwe wszysktko dobrze 🙂 no i wizja 10 dni do porodu 🤪
a co do balonika miedzy nogami to nie czuje nic takiego bardziej odczowam tak jak tu ktoras pisala raczki w pachwinie 🙂

Aniu juz Ci pisze co ja tam napakowałam: wszystko tylko dla mnie bo dla niuni nic nie biorę, z tego co wiem to oni tak mają kosmetyki i pieluchy i urzywaja sudocremu, octeniseptu i w ogóle dobrych rzeczy dla dzieci, ciuszki na wyjście przywiezie Dawid później.
a dla mnie to tak:
biore jednak podkłady i majciochy jednorazowe płyn i chusteczki do hig. int. papier toaletowy i kosmetyki do mycia dla siebie, ręczniki x 3 (1duzy i 2 małe), koszulę, szlafrok, kapcie, matko co ja tam jeszcze mam? a biustonosz do karmienia i wkładki laktacyjne, termometru nie biorę bo maja taki bezdotykowy także po co ?

• Mamusia
Agus ale wiesz jak ci odejda wody to nie tak odrazu ci sie robi rozwarcie, musisz czekac, czytalam ze rozwarcie 1cm robi sie w 1 godzine widzisz u niej powoli byly postepy, ale mieli nadzieje ze urodzi silami natury.
Jak by tak miali podejmowac decyzje po 4-5godzinach to kazda kobieta by miala CC ? troche bez sesu.
A wjec CC robia w naprawde juz naglych przypadkach, tak samo tutaj w Angli.
A widocznie Marcelkowi sie nic nie dzialo czekal niecierpliwie, no ale niestety sie nie udalo.

Mi ten lekarz powiedział że jak się nic nie będzie działo a bedzie juz strasznie uciążliwe dla mnie te bóle to moze mi rosmasować szyjke i wywołać tym sposobem ale ja sie boje i tego nie chce
wole czekać naturalnie 🙂

• Mamusia
no kasia ja podobnie zamierzam tylko jeszcze obcinaczki do paznokci wezme dla małej a dla siebie osłonki na sutki, chociaz ostatnio mowili ze pekaja w 3 dobie wiec pewnie sie nie przydadza na poczatku ale wezme na wszelki wypadek i nie wiem czy laktator brac

aga laktator kupilam taki jak pisalam kiedys z TT

• Mamusia
a nie wiem czego z anula tak czekali dlugo, ok niby czekaja zaawsze zwlasza jak 1szy porod ale nie jak odplyna wody! u nas mowili ze jak odplyna to sie czeka 6godz jak sie samo nie rozkreca to daja oxy, nie mozna dlugo czekac po odpłlynieciu wód no a z nia czekali do wieczora z tego co mi tu wiadomo czyli jakies 12 godz, a po oxytocynie jeszcze sie meczyla, ale jakby jej dali wczesniej to moze inaczej by było