Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Anus pisałam ze gadałam z nim i sie sam pytał jak sie czuje itd..
Jak chciała zadzwoniła. Ja bym miła na tyle ile sie dało. To w sumie tez ich wnuczka ale lepiej skoncyc ten temat. Loli ja cos słyszałam o tych witaminkach jak sie karmi piersia ale za cholere nie pamiętam. A u mnie spokoj i cisza nic sie na rodzenie nie zapowiada wiec jutro ide na zajęcia.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej 😉
wit k i d się podaje 🙂 wit k przez pierwsze 3 miesiące,a d około 6 miesięcy 🙂 k jest na krzepliwość krwi,a d na kości. k podaje się kilka dni po urodzeniu,bo w szpitalu dostaje tą witaminkę w zastrzyku a d od około 3 tyg. można je podawać osobno lub po miesiącu zakupić vita k+d-dwa w jednym 🙂 ja podaję jednak osobno,bo d na receptę wychodzi taniej i buteleczka wystarczy na bardzo długo,a kapsułki na miesiąc 🙂

nie wiem jak to jest z karmieniem,czy to ma jakieś znaczenie- ja karmię piersią,a u nas są też dziewczyny na sztucznym mleku i wszystkie podają witaminy tak samo...najlepiej spytać lekarza lub położną 🙂

• Mamusia
malutka90 napisał(a):
nie wiem jak to jest z karmieniem,czy to ma jakieś znaczenie- ja karmię piersią,a u nas są też dziewczyny na sztucznym mleku i wszystkie podają witaminy tak samo...najlepiej spytać lekarza lub położną 🙂

hej Wam, jak się karmi mlekiem modyfikowanym to nie trzeba osobno dawać witaminy K. Ja karmię i piersią i z butelki, i położna powiedziała, żebyśmy tylko dawali wit. D3 .

Mufka napisał(a):
malutka90 napisał(a):

hej Wam, jak się karmi mlekiem modyfikowanym to nie trzeba osobno dawać witaminy K. Ja karmię i piersią i z butelki, i położna powiedziała, żebyśmy tylko dawali wit. D3 .

hehe na sierpniu Cie teraz nie ma a tu jesteś 😁 😁 😁 a tam takie pustki

• Mamusia
malutka90 napisał(a):
Mufka napisał(a):
malutka90 napisał(a):

hehe na sierpniu Cie teraz nie ma a tu jesteś 😁 😁 😁 a tam takie pustki

a tak wskoczyłam przez przypadek na wrzesien 🙂

• Mamusia
Eluska_09 napisał(a):
Ja bym wolała jednak urodzic bez pomocy... :/
No ale małej sie nie zbiera. A Mufka w którym tygodniu u Ciebie wywoływali??

w 41. w sobotę poszłam do szpitala, dostałam przez cewnik taki jakiś balonik, który miał spowodować rozwarcie, no i jak mi go ściągnęli po 6 godzinach miałam 2,5 cm, ale szyjkę długą. potem dostałam kroplówkę z próbą oksytocynową, ale nie wywołała mi ona skurczów. w niedzielę nic ze mną nie robili, w nocy z niedzieli na poniedziałek dostałam takich lekkich skurczów przepowiadających. A w poniedziałek o 9 rano dostałam lewatywę i kroplówkę z oksytocyną i poszło to już szybko. urodziłam o 13.40.