Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt faktem jak sie lezy na tym fotelu i wyciagną dzidziusia i poloza na brzuchu to przechodzi wszystko. Nie powiem ze nie bo chwila niesamowita i nie do opisania ale niestety ten bol pozniej sie pamieta..

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
i tak mnie to czeka, prędzej czy później.
za miesiąc mam egzaminy, które trwają 8h, muszę do tego czasu być zwarta i gotowa,
zdążyć się przygotować (teraz nie mam jak, ze względu na brzuch, opuchnięte nogi, a muszę stać)
nauczyć małego chłeptać z butli.
mogłabym łazić w ciąży jeszcze trochę, ale nie mam na to czasu! 😁

No to Kasiu masz duzo do zrobienia 🙂
Trzymam kciuki zeby sie wszystko udalo tak jak chcesz i zebys jutro juz miala swojego skarba przy sobie 🙂
Ohhh jak ja sie ciesze ze ja juz mam to za soba 😁

No jak się dostanie takiego maluszka kochanego to sie zapomina na chwile o tej całej męce jaką sie cierpiało w bólach 🙂
Piękne chwile 🙂
Ale też się ogromnie ciesze że to juz za mną 😁

• Mamusia
Noo 🤪 🤪 🤪 🤪 ja sobie poszlam wczoraj wieczorem a tu takie rzeczy sie dzieja??? 🤪 🤪
hihi
Laurana poszla rodzic?? 😁
KAsiu a my trzymamy kciuki za Ciebie 🙂))
zreszta za obie 😁 ehe 🤪 🤪 wkoncu sie wrzesniowki skoncza rozpakowywac 😁

Co do bolu, to masarka ja sowjego tez nie zapomne, ale juz tak nie mysle o tym... wiem ze strasznie cierpialam i jak narazie to na najblizsze 5 lat dzieci nie chce... a puki co ten maly lobuz mi to rekompensuje to wszysko 😉
musze pomyslec o jakis tabletkach antykoncepcyjnych albo plasterkach. tylko takie zebym przytyla 😁 heh
Elus jak ona Ci az nosem ulewa?? dobrze przeczytalam?? oj nie wiem ale to chyba nie za dobrze..jak raz to ok w miare ale jak to sie powtorzy to nie za dobrze.

a mnie maly dzis obudzil raz w nocy i rano dopiero 😁 przed 7 😁 heheh i tak sie zaciesza ze nie wiem 😁 hehe A ja pranko zrobilam, obiadek, i liste zakupow na chrzciny ☺️ masakra ile kasy poplynie na to 🤨 ale trudno 😉
Dzis na bioderka idziemy.. normalnie az mam stracha 🤨

A Wy jak tam?? jak nocka minela?? 😜

Eluśka pytasz o moje krocze 😁 u mnie super! nawet czasem udaje mi się usiąść na twardszym krześle. rewelacji nie ma, ale już nie ciągnie. ja miałam szwy rozpuszczalne...dwa dni po porodzie już ich nie było i myślę że gdyby nie te dłuższe leżenie w szpitalu to dłużej bym dochodziła do siebie, bo przy małej to sie trzeba cały czas ruszać...więc pewnie dlatego u Ciebie taki ból 😞
tantum rosa stosuj non stop, powinno pomóc.
u mnie problem jest z załatwieniem się na 'dwa'...nie potrafie się przemóc 🙂

tak czytam i czytam 😁 😁D 😁 😁 czyżby to dzisiaj był ten dzień kiedy zamknę tabelkę z wymiarami wrześniowymi? 😁 😁 😁 trzymam mocno kciuki!!!!
dostałam smsa od eloite że ją przyjeli i jest pod oksy! ciekawe co z Martą 🙂

• Mamusia
No wrzesień się kończy to i one niech już zamkną ten dział. A co? Za dobrze miały 😜 Cisza, spokój...Niech też się pomęczą obolałe i potworkami nad którymi trzeba skakać hehe 😜
U nas była położna. Wszystko ok i mówi, że Franio jak na drożdżach rośnie bombelek 🙂 Tatuś dumny jak to usłyszał ☺️ Jutro na wizytę idziemy do doktorka.

No wlasnie Aniu mowilam poloznej ze mi sie to nie podoba a ona ze moze tak sie dziac. POza tym mowie jej ze mama po 10 minutach zasypia na cycu to ona zeby naciskala piers zeby jak najwiecej zjadla i wiecie co malutka zrobila wieczoraj. Tak mi mlekiem walnela przez ramie, wyrzut niesamowity. I powiedziałam ze nie bede naciskala zeby sobie powoli jadla a nie tak bo jest jeszcze gorzej 🤢
Oj Agus ale Ci dobrze. Mnie boli cały czas. Non stop tabletki bo bym nie przy małej nie zrobiła. Katastrofa.

• Mamusia
Elus mój też tak ma. Potrafi zwymiotować z dobrą szklankę mleka. I też położna mówiła, że to normalne bo mięśnie przełyku nie pracują jak należy.Ale też mu idzie noskiem. I czasami cała twarz sobie zarzyga, mnie obrzyga i np łóżko 🤢 Mój sposób na to to właśnie nie wpychanie na siłe i na czas jedzenia tylko robię mu króciutkie przerwy. Pokarmię go i podnoszę żeby złapał oddech i żeby mu się odbiło. I znowu zaczynam karmić. A jak przysypia to lekko wysuwam brodawkę i on znów chwyta.Albo pomiziam go po bródce czy ustach i zaczyna ssać.

• Mamusia
eluska ciebie pewnie boli przez to pekniecie tak! ja mam to samo, to szycie na kroczu da sie zniesc, boli ale znosnie, zreszta juz duzo mniej szwystko boli mniej ale jednak ciagole dosc duzy dyskomfort jest. no ale ta cewka moczowa co pozszywana jest w srodku to napierdziela równo, bo nie wiem czy ty doczytalas ale ja tez mialam bonusowe pęknięcie oprócz nacięcia. czytalam gdzies ze to boli dluzej chyba z 2 miesiace moze byc, cos kolo tego, a bol krocza to w tygodniach sie mierzy wiec jednak mniej
Aga jak tak szybko ci sie szwy rozpuscilyu? mi cholera jeszcze siedza a juz 2 tyg minelo, ale to dobrze bo mi sie ogolnie goi wszystko powoli wiec lepiej zeby byly jeszcze, tylko zeby sie rozpuscily kiedys 😁

• Mamusia
Ola mnie tak wczoraj wykonczyla! mial kolke od 4 a ja sama bylam do 8 wieczorem, siedzialam nad nia i suszylam jej brzuch suszarka to nie plakala ale ja nad nia usypialam, balam sie ze spadnie na nia ta suszarka. usnela dopiero o 12.30 ale spala do 7. zjadla mleko i spi do tej pory 🤪 ale aż sie boje popoludnia znów

widze ze o nacieciu gadacie moje juz prawie sie zagoilo jeszcze tylko jeden szewek do rozpuszczenia zostal 🙂ja odrazu moglam siadac na calej pupie bylam w szoku bo kazdy mi mowil ze jak mnie natna to nie bede mogla siedziec.Ginekolog mi polecal tantum rosa i robic nasiadowki jak bedzie bardzo bolalo.