Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zaczął wypluwać pierś przy jedzeniu, ale nie na samym początku, tylko w trakcie, ewidentnie nie chciało mu się pracować. przeszkadzało mu jak się lało strumieniami, jak się nie lało, jak cyc był pełny, jak był pusty, słowem wszystko.
no i w ryk. za każdym razem. mordowałam się, płacząc jednocześnie z nim, usiłowałam go karmić na wszystkie możliwe sposoby, w różnorakich pozycjach. ale nic nie odnosiło skutku.
ilekroć płakał trochę dłużej, a ja zostawiałam go, żeby ochłonąć przychodziła moja mama i siostra i brały go na ręce,mimo, że prosiłam je, żeby tego nie robiły ( ja nie mogę go nosić przez te problemy z krzyżem). później mały budzi się w nocy i też liczy na noszenie, a ja nie mam jak.. ledwo podnoszę go do przewijania..
wiem, że nie robią tego ani złośliwie, ani na przekór. chcą mi pomóc.
ale jak mam się nauczyć obchodzić z dzieckiem jeśli nie mogę namacać wszystkich doświadczeń?
i przed chwilą młody się obudził na jedzenie ( i przy okazji zrobił wreszcie kupę) i znowu ten sam cyrk. w pewnym momencie wzięłam go na ręce (ale siedząc, po prostu go przytuliłam),tak, żeby nie czuł się odtrącony, albo, że ignoruję jego potrzeby.
płakał i to głośno, a ja byłam spokojna. całowałam go w czółko i mówiłam do niego. w końcu się uspokoił, a ja przystawiłam go do piersi, którą zwyczajnie opróżnił.
muszę zdawać się na własną intuicję i przestać myśleć, że to zawsze ze mną jest coś nie tak..

• Mamusia
kochane przez tego neta nie moge nadrobic..
Ale widzialam Loli zdjecie jak Cie Olka tarmosi 😜
Kasiu a moze mu Twoje mleko nie odpowiada? Albo nie zassawa tak jak powiniem i on sie przy tym denerwuje,kurcze ja nie karmie piersia to trudno mi cos doradzic;(
Ale musze Ci powiedziec ze ja tez mam problem z kregoslupem.. czasem jak sie nad nim pochylam to nie moge sie wyprostowac, a jak to zrobie to strasznie bola mnie nogi i krzyz 😞 az mam strach ze czasem naprawde sie nie wyprostuje;(

noo a o wczorajszym dniu pisac nie bede bo szkoda nerwow... 😮
Ale wkoncu wyszlismy z tymi znajomymi, i tam sytuacja ze tez krew zalewa.. 😮 😠 napisze jutro 😜

A malutki byl z babcia od po 9.. spal do 4,30 🤪 🤪 i wstal dopiero teraz nie placzac aa gadajac sobie 😜 🤪 a jaki usmiechniety sie obudzil 😉

no ii najwazniejsze.... DOSTALAM OKRES 🤪 wreszcie 🤪
Ale boli strasznie nie tylko ze jak na okres, ale tak jak by szwy w srodku... 😞 masakra 😞
a mialo niby juz po ciazy nie bolec tak mocno 😞

• Mamusia
Ania, wydaje mi się, że to kwestia tego, że dostał butelkę (raz z mlekiem, jak wyszłam na miasto i wczoraj z herbatką koperkową) a przy niej nie trzeba pracować, bo samo się leje..
Podobną sytuację miałam raz w szpitalu i położna mi powiedziała, że ewidentnie młodemu się nie chce pracować przy cycu. I żeby go przystawić jak mu się zachce.

Hey Laseczki 😉
jejciu jaki mały nam dał koncert w nocy 😞
dziewczyny pierwszy raz obudził się z takim przerażliwym płączem 😲
płakał tak głośno był tak nerwowy że szok nigdy mu się tak nie zdażyło 😞
No wiec dostał butle a po butli dalej taki krzyk 😞
juz nie wiedziałam co mam mu zrobić by się uspokił kołysłam przytulałam nic nie dało 😞
dopiero wziełam go z łóżka na ręce ponosiłam i jakoś zasnoł
ale ten płacz nocny no przeraził mnie 🤨
Ogólnie ze spaniem nie było żle położył się po 22 i spał do 4 wtedy się z tym krzykiem obudził
no i od 4:30 spał do po 10 wiec nie ma żle.
Matiego wczoraj coś dziwnie na czułości brało co chwile chciał mnie przytulić, pocałować 🥴 co go napadło to nie wiem, nawet rozmawialiśmy troche na spokojnie, mówił że mnie kocha. Nie wiem chyba czuł telepatycznie że tak na niego narzekam i musi cos zmieć 😜
Dziś czeka mnie robienie prezentacji ;/ z analiz ekonomicznych 🤔 super poprostu odechciewa sie na samą myśl 😜
Dalej nie czuje się w 100% dobrze przychodzi południe czy pod wieczór to mi sie pogarsza
nie wiem czy to te zatoki jeszcze i ile one będa mnie trzymać ;/
ale przecież antybiotyk juz 4 dni brałam wiec mogło by wkoncu zniknąć i nie wraca 🙂
Myślałam że w tym tyg odpoczniemy od gosci a tu co 😜
koleżanka z dzieckiem sie zapowiedziałą że wpadnie jutro 🤔
te wizyty się nigdy nie skonczą 😁

Kasiu, sytuacja identyczna jak u mnie była z tymi cycami! i powiem Ci że od kiedy odciągam i karmie ją z butelki, gdzie wydaje mi się że też musi się napracować, bo policzki jej latają strasznie 🙂 to zjada spokojnie i ja też jestem spokojniejsza...nie płacze i nie denerwuje się. ale minus oczywiście jest...jednak z tym pokarmem moim nie jest najlepiej, fakt, nie odciągam tak często jak c ycka dawałam...tylko dwa, trzy razy dziennie, więc sama sobie zawiniłam, ale ten spokój i brak pogryzionych cycków jest dużo bardziej satysfakcjonujący 🙂 więc sama zdecyduj - ja polecam!

Anulka!! gratulacje okresu 😁 tylko czemu tak boli?? z kręgosłupem mam czasem podobnie... 😞

Dosik a nie przyśniło mu się coś? moja tak ma...coraz więcej jej się śni i dziwne dźwięki wydaje przez to. a budzi się z rykiem niesamowitym, ale biore na ręce i przechodzi po chwili.

dzisiaj nie śpi od przed 6...płakała, marudziła...przypuszczam, że to przez brak kupki 😞 a ten brak myślę że ejst przeze mnie...bo się najadłam delicji! możliwe to jest? odstawie jakiekolwiek słodycze na jakiś czas i zobaczymy...a na kupkę poczekamy 🙂