Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

o kurde Anula 🙂 🙂 teraz to już mam kompletnie pomieszane...bo znam dokładną datę poczęcia i ona się różni o 5 dni od tej podanej przez ten kalkulator:> także już się w to nie wglębiam 😜 dzięki 😘

http://moda.allegro.pl/item1025301526_pentelka_kurtka_bluza_polar_m_dla_chustomam.html

patrzcie jakie fajne 🙂 na innych aukcjach pokazują "mocowanie" dziecka...jakoś mnie to nie przekonuje 🙂

no to tak właśnie się 'montuje' to dziecko...przejrzałam te aukcje i jakoś mi się to nie podoba. wygląda fajnie, ale sposób przymocowania dziecka do matki jest okrutny...na jednym zdjęciu było widać że temu dzieciakowi się ta chusta wrzyna w nogę...o zgrozo 😲

• Mamusia
tak czytam i moja kruszynka wlasnie mi kopniaczki daje no i to nasunelo mi pewne pytanie.. na karcie ciąży mam okienko pierwsze ruchy dziecka. narazie puste.. lekarz ostatnio nie pytal to nie mowilam nic ale mesiac temu pytal czy czuje juz ruchym wtedy nie czulam jeszcze, no a teraz jak zapyta to nie wiem.. bo tak 14-15 kwietnia poczulam pierwszy raz jak sie przekrecilo tak delikatnie, 22 to juz tak wyraznie czulam jak sie przekreca tak jakby se tam cos przewalalo 😁 a od wczoraj czy przedwczoraj czuje wlasnie takie kppniaczki pojedyncze a raczej serie jak juz cos, tak ze 3 -5 i cisza to calkiem inne uczucie niz to wczesniejsze, tamto tez czuje ale kopniaczkow nie bylo,.. i co ja mam mu piwiedziec zeby tam wpisal ? kurcze kopie dalej.. to chyba po kawie bo mnie tak leb bolal godzinke temu wypilam, czuje sie o niebo lepiej a mala chyba pobudzona

ania87 też nad tym myślałam, bo podobno pierwsze ruchy dziecka oznaczają połowę ciąży. ja mam zapisane kiedy poczułam te łaskotania...ale czy to oto chodzi? czy o takie prawdziwe kopy?

• Mamusia
ta stronka od anuli swietna, kiedys ja widzialam ale jakos tak mnie nie zachwycila a teraz jak patrze to wszsytko sie mi zgadza, tylko termin porodu pokazuje o 1 dzien wczesniej niz wszystkie inne zrodla. ale zaplodnienie i dlugosc ciazy idealnie mysle.. bo tak jakos to sobie wyliczylam zet o wlasnie wtedy musialo byc 😁;D

• Mamusia
A ja będę miała zupełnie inne 😜 A zdjęcia wstawię jak już będę miała przed i po. Myślę, że tak za kilka dni heh 😜
Ej no zwariuje zaraz...Sutki mi ciągle sterczą i mam takie uczucie non stop jak bym podniecona była 🤔 Głupio tak. Zwłaszcza jak u kogoś jestem ☺️ Muszę ruszyć dupkę na spacer, a tak mi się nie chce...Ale za to Lunie ,,chce się,, bardzo 😜

No ejj... to jaqk od pierwszego ruchu to ja miala w 16 tyg i co to polowa?????? no wezcie mi tak nie mowcie... bo to za wczesnie by bylooo 🤨

nie wiem, albo ktoś tak kiedyś tu na forum napisał, albo ja przeczytałam w jakiejś gazecie...u mnie to chyba był 17tc, albo 18, ale to te łaskotanie...jak kopniaki to z tydzień, dwa temu...

A ja to w srodku
http://www.klups-gostyn.pl/lozeczka1f.html
I komode tez ta w srodku ale w kolorze takim jak jest lozeczko 🙂
http://www.klups-gostyn.pl/komody2.html