Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hehe to wpisz jajko niespodzinka 😁 ale cos mama sie pytała ile zwykle usg kosztuje bo mowila ze do kolejnego okropnie duzo czau wiec moze moze jeszcze pojde wcześniej 😉

• Mamusia
Agaa dzidzia ma miec twardo i prosto, mi mama wlasnie ma kupic taki rozek z usztywnianym spodem, bardzo wygodny jest i podobno bardzo dobry dla dziecka bo ma prosto kregoslup, moja mama mi opowiadala z w dawnych czasach takich zeczy nie bylo to kladla mnie na krzesle zebym miala rowno

• Mamusia
i tak samo mi powiedziala ze bron boze nie spac z dzieckiem we wlasnym lozku bo puzniej przerabane, moja kolezanka wlasnie tak zrobila i jej coreczka ma juz z jakies 2 latka i spi nadal z nia i jej chlopakiem w lozku bo inaczej nie chce, wyobrazasz sobie to ? zero sexu ani nic...
Ale wiadomo to tylko moje zdanie kazda z nas zrobi jak uwaza i jak wlasne mamusie wam powiedza lepiej moja mi tyle powiedziala i chcialam sie z wami podzielic ta wiadomoscia 😉

no tak, w sumie racja...po co ma leżeć jeszcze na kołdrze...mojej koleżance sie m-c temu urodziła mała i widziałam na fotach że główkę opierała jej o poduszkę...nie wiem, każdy ma inną szkołę 🙂

Loli napisał(a):
i tak samo mi powiedziala ze bron boze nie spac z dzieckiem we wlasnym lozku bo puzniej przerabane, moja kolezanka wlasnie tak zrobila i jej coreczka ma juz z jakies 2 latka i spi nadal z nia i jej chlopakiem w lozku bo inaczej nie chce, wyobrazasz sobie to ? zero sexu ani nic...
Ale wiadomo to tylko moje zdanie kazda z nas zrobi jak uwaza i jak wlasne mamusie wam powiedza lepiej moja mi tyle powiedziala i chcialam sie z wami podzielic ta wiadomoscia 😉

jakoś nie trudno mi wyobrazić sobie 'zero seksu' Loli 😁 😁 ale co racja to racja, nie można z dzieckiem spać, bo później ciężko je odzwyczaić, od razu do łóżeczka i niech tam zawsze śpi 🙂
ciekawe jak przejdziemy etap pozbywania się smoczków 🙂

• Mamusia
Agaa co do smoczkow to ja kupie bo jeszcze nie mam ale widzialam bardzo fajne z napisami (kocham tate) i (kocham mame) no wiesz po ang. z takim serduszkiem mardzo slodkie bo tutaj sa zazwyczaj po 2 pakowane, ale nie chce tez dzidzie zabardzo do tego przywiazywac ;/ wiem ze w szpitalu sa one czasem bardzo potrzebne jak dzidzia nie umie ssac to na poczatku smoka dajesz i sobie tam ciumcia 😉

ciumcia 🙂
ja mam dwa smoczki, ale zobaczymy...mojej szwagierki mała w ogóle nie chciała smoczka, pluła nim 🙂
wg mnie to taki bobas ze smoczkiem wygląda uroczo!!!!!! 🙂

hihihi nooo kochanie to wygląda 🙂
próbowałam teraz znaleźć imiona tych dziewczyn co wymieniałam, ale za cholerę nie umiem 😞 jedynie od perełki adres mailowy znalazłam 🙂 to już coś - cały czas do przodu 😁

• Mamusia
Ja się też nie orientuje... Pościeli i kołderek na razie nie będę kupowała. Może jak dziecko będzie starsze...Najlepiej rożek, albo tak otulaczek specjalny i z głowy. Widziałam tylko takie jak by podkłady czy no nie wiem jak wytłumaczyć. Taka jedna poduszka twarda coś w kształcie przewijaka i ją się wkłada do łóżeczka i dziecko się nie przekręci jakoś i ma sztywno...Zresztą jak ma materacyk i ochraniacze to się nic nie stanie. Też spałam. A teraz mnie okropnie boli gardło. Miodu nie mam i nie wiem czym to leczyć.

• Mamusia
O to jest lista do naszego szpitala od koleżanki, która niedawno rodziła więc chyba najbardziej wiarygodna:
Trzebga zabrac :
-z 2-3 koszule nocne najlepiej takie do karmienia
-szlafrok
- kapcie i jedna kapcie pod prysznic
-reczniki
-przybory kosmetyczne i do higieny (wiadomo )
-wkłady poporodowe,i majtki jednorazowe dostepne w aptece
-dla maluszka z 3 pary bodow, spiochow,kaftanikow chyba ze bedzie sie korzystac ze szpitalnych
-pampersy ale nie cala paczke ok 20
-chusteczki nawilzane
-oliwke albo parafine (parafina lepiej nawilza, jest bezzapachowa i nie uczula)
-kremik do pupci maluszka sudocrem albo cos takiego
-pieluchy tetrowe( w szpitalu tez sa i moze lepiej uzywac te szpitalne bo sie pozniej myli i chyba zostawilam tam z 3 moje )
-no i ciuszki na wyjscie maluszka
-wode niegazowana bo raczej sokow nie mozna po porodzie zadnych pic no chyba ze jablkowy ale rozcienczany z woda
-i do porodu mozesz miec jedna mala butelke niegazowanej wody najlepiej z dziubkiem bo schna strasznei usta

dzięki dziewczyny za dane 🙂
buuterfly nie wiem czy myślimy o tym samym, ale ostatnio w gazecie widziałam taki 'przytrzymywacz' bobasa 🙂 z jednej i z drugiej strony taki ochraniacz. wyglądało to troche śmiesznie, ale podobno bardzo przydatne, bo właśnie trzyma dziecko w miejscu i odpowiedniej pozycji.

• Mamusia
dzień dobry dziewczynki :P mnie jakos scielo, mialam wam napisac ze ide spac ale juz nawet nie dalam rady, obudzilam sie meeeeeeeeega głodna i bardzo zdrowo przekąsiłam zielony spleśniały chleb 😮 mam nadzieje ze nie zaszkodzi dzidzi bo mi raczej nie juz przecchodzilam takie akcje. nie popatrzylam i dopiero jak konczylam druga kanape patrze a on caly zielony, feee

ojej Aniu 🙂 fujozaaaa 🙂 🙂 oby Ci nie zaszkodziło, weź się teraz dużo napij czegoś 🙂
mnie też morzy do snu...ale nie umiem się w sobie zebrać żeby zasnąć 😞 nawet Klan mnie nie uspał 😜