Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no na pewno 🙂 a ja sobie myślę że nasz m-c to jakiś szczęśliwy jest, bo wszystko co się dzieje złego z naszymi maluchami kończy się dobrze 🙂 cudowne!! i oby tak do września 🙂

• Mamusia
Witam laseczki 😉
Kurcze Qrka nie tylko ciebie obudzil dzis skorcz lydki bleee wstretnosc jedna 😉
Agus pokoj niby z internetem ale ciekawe w jakiej kondycji internet jest 😁 bo jak wolny jak mol to bedzie trzeba swoj jakos zrobic 😉
No podjade dzis to zobacze jak wyglada ten pokoj 😉 oby byl dobry.

kurcze qrka 😜 teraz tak czytam...jak może być KUDŁATY GAD? 😁 dobre 😁

Loli a o której jedziesz przegląd zrobić? ja myślę że może sie uda 🙂 tzn jestem dobrej myśli 🙂 było by bosko!!

o matko! Loli jak zobaczyłam na Twoim suwaczku 55 dni do porodu to mnie normalnie zmroziło 😲 a między nami to tylko 2 dni różnicy w terminie. O jejku jejku już naprawdę coraz bliżej 🤪

wczoraj już nie miałam za bardzo jak, bo było już trochę późno to napisze wam dziś o naszej porodówce -
byliśmy wczoraj na wycieczce krajoznawczej ze szkołą rodzenia 😜
więc zacznę od tego że jest dość mała, jest tylko1 sala = 2 łóżka do porodów rodzinnych oddzielone zasłonką (jak dla mnie zbyt blisko siebie 🤢 ) salka przedporodowa też bardzo mała (jak będzie rodzić więcej dziewczyn to ja nie wiem jak się tam pomieścimy) ale ogólne wrażenie robi niezłe (nie jest tak strasznie szpitalnie jak myślałam ze będzie) sala z mamusiami tez nie duża ale całkiem fajna, szkoda tylko ze nie ma tam odwiedzin i trzeba wychodzić na tzw. świetlicę (Ania wie o czym mówię 😉 ) dla tego tzw bo mieści się ona na korytarzu 😮
także mogło by być lepiej, ale mogło być gorzej więc nie narzekam - zobaczymy jak będzie w praktyce 😜

• Mamusia
Loli coś mi się wydaje, że może być dobrze z tym pokojem 🙂 Skoro ktoś lubi dzieci i zwierzęta to na bank jest dobrym człowiekiem 😉 Może tylko sobie leciutko odświerzycie pokoik i jakoś po swojemu zrobicie i będzie dobrze 😉
Dziewczyny na skurcze nóg Aspargin i magnez. Po co się tak męczycie??? Ja wyłam jak głupia z bólu i od tamtej pory ani raz nie miałam żadnego 😜 Też nie śpię od 7 rano bo z psicą musiałam jechać. Dostała kolejny zastrzyk i w niedzielę jedziemy na ostatni 😜 Weterynarz mnie wyrywał matko 🥴 Jeszcze przy mojej mamie 😮 Gada mi coś o świerzbie, że to chyba to Luna ma, a ja do niego, że nie może tego mieć bo śpi ze mną i też bym miała już dawno. A on, że nieładnie tak, że śpi ze mną bo ktoś mógł by być zazdrosny 😮 Posrało ich wszystkich do reszty 🤨
No i nasza Eloite...Tak się cieszę 🤪 Jeszcze tylko Lolinka i Sioperka znajdą kąciki dla siebie i swoich rodzinek i będę już całkiem spokojna 🙂 A Eloite faktycznie już mogła by sobie zrobić urlop. Odpocząć i zacząć bardziej dbać o siebie i Sashke 🙂
Miałam tak straszny koszmar dziś w nocy, że jak rano opowiadałam mamie to ze łzami w oczach...I mojego musiałam do pionu ustawić bo się rozczula jak baba jakaś 😠

• Mamusia
hej dziewczyny !
po pierwsze Agaa jak to nie ma czego gratulować??to super,ze twoja Ewunia rośnie zdrowo i to nie ma znaczenia czy będzie miała 3 czy prawie 5 kg tylko to ,żeby była zdrowiutka i z tego powinnaś się cieszyć kobieto, a nie marudzić...będzie CC no trudno,ale to nie jest pewne no i też nie ważne mnie tam mogą jak będzie trzeba całą pociąć byle by tylko malutka urodziła się zdrowa obojętnie w jaki sposób,więc się nie stresuj i co do terminu to też myślę ,że w swoim urodzisz a nie już w sierpniu.wyluzuj....ja bym się cieszyła 🙂Loli super,ze z mieszkaniem coś tam się wam ruszyło,qrka wózeczek bardzo ładny NO I CUDOWNIE ,ZE MALEŃSTWO ELOITE JEST ZDROWE WIEDZIAŁAM ,ŻE BĘDZIE DOBRZE BO MUSIAŁO BYĆ!!! 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Ja usg 3d mam za 13dni już też nie mogę się doczekać jak się dowiem ile moja malutka waży i chcę już znowu ją zobaczyć 😁
wczoraj byliśmy z mężusiem w lesie i doszliśmy sobie nad jeziorko ,a tu przypał trzeba było się cofnąć ,bo jakaś laska w dziwny sposób klękała przed facetem ,a on nie wiadomo czemu miał opuszczone gacie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 he he nawwt zbytnio się nie przejęli naszą obecnością.........ja pierdziele........ 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
ja dopiero od godzinki na nogach i nadraboiam zaległości na forum, wczoraj padłam jak zabita bo po szkole rodzenia jeszcze w tej łazience z mężulem robiliśmy, ale już mi się cholernie ciężko schylać a musiałam czyścić fugi z kleju w wannie.
Kania czego ty tak paskudnie mówisz na swojego męża 🙂 on przecież taki przystojny facet i wcale nie kudłaty, czy gad to nie wiem :P a Twój brzuszek już faktycznie pokaźny 🙂 co do porodówki to mnie troche przeraziła, zwłaszcza ten fotel co badają na nim (nie ten do porodów tylko ten wczesniejszy) i zrobie wszystko żeby tam nie leżeć długo przed terminem, i nie przenosić tej ciąży bo też tam wyląduję. 3 dni moze tam wytrzymam ale dłużej nie mieści mi się w głowie. sala matek moglaby być mniejsza, 7 łóżek to zdecydowanie za dużo no ale co zrobić.
Aga jakbys miala 18sierpnia rodzic to prawie już 😁 bez przesady, nie zostawiaj nas samych na wrzesien 🙂

• Mamusia
DZIEWCZYNY A CO DO PORODÓWEK TO AKTUALNIE W NASZYM SZPITALU JEST REMONTOWANA .....moja mama leżała 2 dni na ginekologi ostatnio przez''jak to mówi lata przejściowe''i mówiła ,że położne się cieszą bo pełen luksus będzie w końcu na porodówce i oddziale po porodzie i tak się składa ,że na września już będzie remont skończony....ja to wiedziałam kiedy sobie termin strzelić he he 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Hehehe jeszcze sie okaze z tych naszych zakladow ze niby ja pierwsza mialam isc z Anulka na odstrzal, a tutaj jeszcze nasza Agusia nas moze wyprzedzic 😉
A jesli chodzi o CC to teraz to robia tak profesjonalnie ze nie ma sie co zastanawiac, wiadomo kto nie mial wogule operacji to przerabane , tak jak ja lekka panika by byla bo co 😞
Kurde jakos sie czuje do dupu 😞

Ania ty sie tak nie przemęczaj przy tych remontach! 🥴 mąż sobie doskonale poradzi i tak zdolniacha a z niego ze to wszystko sam robi. No ten fotel to tez mnie przeraził 🤢 tez mam nadzieję nie leżeć tam za długo, dlatego biorę się za porządki końcem sierpnia - to mam nadzieje się samoczynnie rozsypać 😜

• Mamusia
Bo ona mu sioperzyła wacka 😁 😁 😁 Hahah ale bym wybuchła śmiechem jak bym takich zobaczyła 😜
Agaa najfajniejszy ma podpis pod suwakiem..Twoje dziecko waży już ponad kilogram 😁 A może ponad dwa hehe....A no i co do asprginu to mi ostatnio doktorek powiedział , że tam jest mało magnezu i kazał dokupić i brać cztery razy dziennie taki specyfik 🤢 I tak biorę tylko trzy razy 😜

• Mamusia
Nie wiem sama taka jakas jestem domeczona tym wszystkim najchetniej to bym z lozka nie wstawala ale to wiadomo ze organizm jak lezysz non stop to jest jeszcze gorszy, cos bym zrobila ale nie mam co 😞
I jeszcze mnie boli ta noga po skorczu niestety ( nie bede kupowala zadnych tabletek bo nie ma sesu juz wsumie u mnie te skorcze wystepuja raz na jakis czas a po co mam ladowac w siebe te paskudstwa)