Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asiu, bo ja chyba nie doczytałam...a co zamawiałaś?

kurde powiem Wam, że robienie prania ręcznego tej całej pościeli, wszystkich rożków, ograniczników itd to była jedna wielka pomyłka 😞 będę zdychać za chwile! największej z małych pościelek nie umiem wypłukać...a prałam właściwie nie ręcznie tylko nożnie 😜

Agaa zamawialam na allegro torby prozniowe zeby pochowac ubranka Adasia te co mam na pozniej a te torby super sie sprawdzaja 🙂 a reszte co sie dzialo z przesylka to juz wiesz.pisalam kilka postow nizej 😜

niom właśnie tak to ostatnio wygląda 😜 Aga ty nie szalej tak z tym praniem, a pierzesz wszystko, co nowe też? ja stwierdziłam ze rożka nie będę prała. Ja jeszcze nie mam pościelki i w ogóle wyposażenia łóżeczka tylko rożek i się nad tym nie zastanawiałam 😜

kasiu wydaje mi sie ze rozek powinnas wyprac wiesz ile osob dotykalo tego rozka 🥴
Agaa ja jeszcze poscieli nie pralam.A dlaczego pierzesz recznie??? ja rozek pralam w automacie i posciel tez milam tak wyprac ale zwatpilam teraz.

faktycznie czytałam też o tych torbach 🙂 to dobrze, że to się tak skończyło i że czekały na Ciebie na poczcie, mi raz sie tak zdarzyło że ani na poczcie ani u sprzedawcy nie było 🙂 później głupie składanie reklamacji, czekanie rozpatrywanie...ee bez sensu.

qrka wszystko piorę...a te rzeczy ręcznie, bo się boję co by sie mogło z nimi stać w pralce! i tak po ręcznym są pogniecione w cholerę!

moja pralka ma 10 lat, podstawowe programy...nie jest najgorsza, bo ani razu się nie popsuła, wiec nie narzekam 🙂 ale do delikatnego prania nie ma programu....a jak by miało mi się to pogrudkować to wole przepłukać to ręcznie, typowe brudne przecież nie było, tylko śmierdziało nowością, takim plastikiem, sztucznością...fe

• Mamusia
bobas jakas gluia ta babka na poczcie, mój mi zawsze wybiera przesyłki nie ważbne czy na mnie czy na niego adresowane, no ale mna ten świstek wtedy to może dlatego nie robia problemów.
Ela pewnie że mnie też te opuszki bolą na stopach, wieczorem to aż pieką.
Aniu noe dernerwuj się bo nie dotrzymasz do tgodnia z rodzeniem. a mój zegar się przestawił tak jak i twój. rano spać nie moge i to już od 4-5 a za to jak mnie sieknie koło 8-9 to do 11 śpie jak zabita. dzis tez tak było.
Kasiu nie ide jednak dzis na ten wyklad bo autka miec nie bede 😞 wiec czekam na dokładną relację 😁 heh wejś dyktafon później nam prześlesz 😜
ide teraz mierzyć pokój i projektować komode i łóżko bo może w końcu zamówię.
a tak wogole to czekam na papiery z policji bo maja mnie wzywac jako swiadka z wypadku, no niech sie lepiej pospieszą bo coś zwlekają z tym, najwyzej mi na porodówkę przyjadą i będę zeznawać 😜

• Mamusia
aga no ja tez wlasnie chyba w pralce nie bede, moze wypiore recznie a rzuce tylko na płukanie do pralki, zeby dobrze to zrobilo. moja pierze długo nawet jak wlacze opcje szybkie pranie, to ponad godzine i tak jest. to chyba nie normalne :P kiedys kupimy nową ale kiedy to nie wiem............

• Mamusia
Aga, hmm wiedziec wiedzialam ale on caly czas zapewnial ze nie bedzie na poczatku na takie trasy jezdzil itd a sam sie idiota pcha.... i nic zadnego innego tematu tylko o pracy i ciezarowce caly czas przez tel gada o dupie maryni... Przez caly tydzien nawet nie zapytal jak sie czuje ani nic, nawet nie dzwoni tylko ja dzwonie do niego itp.Jemu wcale nie jest ciezko bo sobie jest z kolegami smiechy hichy i nic wiecej i podniete maja ze dziwki w huja robia i np stawaja a jak widzia ze ona idzie do nich to odjezdzaja... heh Po drugie jemu to odpowiada bo nikt mu dupy nie truje robi co chce....i w d ma wszystko.
przychodzi z pracy naje sie i nic wiecej ciuchy rozwalone po calym mieszkaniu, zmywania caly zlew.. co go poprosze zeby zrobil to nie , bo zaraz bo cos tam... i rano wstaje a to dalej tak jak bylo syf. I co maly szie urodzi to nie dosc ze zszyta bede musialaa kolo malego robic to jeszcze cala hate i jemu uslugiwac jak bedzie w domu bo on wielki kurwa kierowca taki umeczony.... a cale dnie spi czekajac na rozladunek... no to ja cie prosze...
przyklad oo... kilka dni temu szukalam dokumentow, a mamy je w szawce do ktorej ciezko mi dojsc i szarpnelam teczke ktora potrzebowalam i reszta wyleciala... prosilam go wieczorem zeby schowal...do teraz leza i bede musiala stoilk i fotel przestawiac zeby je schowac 😮
wczoraj wieczorem spadly mi klucze jak jedlismy kolacje...wpadly pod stol tak pod sciane az... i prosilam zeby je podniosl bo nie mam jak siegnac...on ze zaraz....i dzis rano przerazona szukalam ich bo zapomnialalm ze spadly... i musialam sie wtargac pod stol zeby je siegnac.... 😮
To teraz to calkiem hotel bedzie robil z domu a ze mnie nie wiem.... nowi koledzy i mu sie we lbie jeszcze bardziej przestawi... 😠

pierdolic go.... 🤪

a dzis kupilam :
gatki jednorazowe
gaziki nasaczone spirytusem
gaziki suche
podpachy wielgachneee 🤢
odciagacz najzwyklejszy...sprobowalam sobie ale MATKOOOO JAK TO BOLIIIIIIII 😮 😮 😲
i lewatywke i spioszki 😁
tylko ze moja lewatywa wyglada o tak.... no i spiszkii 😜
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/318/f3bd51aaa828b88b.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Laski kumpela wczoraj mowila cos ze ma lezaczek z FP ANTYKOLKOWY.... ze on ma wibracje i pomaga to dizeciom i fatycznie dziala.... 🙂
ale jakos na allegro nie moge znalesc... ale znalazla mi siora cos takiego
http://allegro.pl/item1166296497_termofor_hipcio_ciepla_maskotka_ukoi_bol_dziecka.html
fanje ale czy to by dzialalo??
co mowicie??

• Mamusia
aniu moze dzialac bo cieple, ja slyszalam ze na kolke dobrze jest dziecku suszarka w brzszek dziecku grzac, lekarz tak kumpeli mojej mowil 🙂 to moze i termofor pomaga, a taki w misiu fajny bo nie parzy bardzo i miły, sama taki mialam 🙂 calkiem niedawno i teraz tez chce taki kupic tylko w plaskim pokrowcu a nie takim z glową, żeby się można było na nim połóżyć, a też są słodkie i fajniutkie

jeżuuuu Aniu!!!! nie rób tego więcej dopóki mleczka nie będziesz miała 😁 😁 😁 aż mi niunia podskoczyła jak to przeczytałam 😉
Twojemu mężczyźnie należy się opierdol jak się patrzy - gdzie to tak zaniedbywać swoja kruszynkę?! Ja rozumiem praca- praca ale jak już jest w domu to niech o ciebie dba!! dziad jeden!! 😠 😠 😠
Ps. Sroga ta lewatywa 🤢 dziewczyny powiedzcie mi wy tą lewatywę do szpitala bierzecie czy zamierzacie same się za to zabrać 😮 bo ja bym się chyba nie odważyła, poza tym podobno raczej zostawić to personelowi i być wtedy w szpitalu bo lewatywa przyspiesza całą akcję porodową - skurcze przybierają znacznie na sile. Ja nie kupuję u nas robią na oddziale jak ktoś chce jak nie to nie.

co do kolek to pediatra nam mowil na szkole rodzenia ze nie ma sposobu na kolke sama przyszla i sama musi odejsc. Jedynym sposobem jaki on zauwazyl ze lagodzi kolke to kontakt dziecka z cialem rodzica ze cieplo je uspokaja.Ale czy to prawda to nie mam pojecia 😞