Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🤪Ja teraz wizytę mam 25 sierpnia. A USG za cztery tyg bo wtedy wg jego obliczeń będę w 38tyg 🤪 Jutro baardzo wcześnie rano w drogę wyrusza Franusiowy tatuś 🤪 Jakoś to do mnie nie dociera 🤨
Eloite ja też ok.3 wstałam na siku i spać nie mogłam to sobie z pieskiem gadałam 😁

• Mamusia
ja nei spie od 6, ale nie ze nie moglam tylko chcialam mojemu jakies sniadanko zrobic zeby nie jechal do pracy bez jedzenia, i jak zwykle nadrabiam zaleglosci, tyle ze przewaznie jeszcze pozniej spalam a dzis tyle stron mialam ze juz chyba nie pojde do łóżka. ponad 50 stron napisalyscie od wczoraj! czytam od godziny 🙂 Aga super ze wszystko ok i ze juz donoszona Ewcia. moja dlaej sie malo rusza :/ w poniedzialek mam wizyte, kurcze ciesze sie ze te wizyty teraz co 3 tyg bo przed kazda mam jakies obawy.
Dosik mnie teź boli kosc ogonowa tak że siedziec ciezko a jak w nocy wstaje to tgak boli ze kuleje na jedna noge i ide jak kaleka jakaś
Qrka myslalam ze pojdziesz poogladac cwiczenia wczoraj ale zmyłaś się jak większość :P chyba nas tylko 5 par było. mojemu sie wreszcie wyklad bardziej podobal bo bylo o maluchach a nie o porodzie 🙂 ale i tak przysypiał, zmeczony ciągle jest.
znowu sie goraco zapowada, a ja nie chce! jestem padnieta po nocy z komarami, jak ja tego dziadostwa nienawidze. dzis bede czyscic sciany z krwi 🙂 mam taka gąbeczke co schodzi elegancko 😎 bo moje sciany zamiast zielone to są zielono czerwone. a i zostawilam sobie jeszcze siostre do pomocy na kilka dni to bedzie łatwiej

cześć dziewczynki 🙂
Aniu ja z ćwiczeniami odpadam to już nawet nie szłam na górę bo ostatnio ledwo co wyszłam po tych schodach, ale oglądałam się za Tobą i zniknęłaś mi gdzieś 😞
Wczoraj tak mi się niunia rozpychała i pchała na szyjkę ze masakra 🤪 a dziś od rana jakieś bolesne skurcze 🤔 zobaczymy co się będzie działo, teraz siadłam przy kompie to trochę przeszło, jak chodzę są większe. W razie W nr mam do Agi to będę pisać jakbyśmy mieli jechać na bocianówkę. Ale bym już chciała 🤪

• Mamusia
oj nie ładnie, 22 str od wczoraj....

nocka jak zwykle :
po godz 1 siku
po godz 3 siku
po godz 5 siku

potem około 7 malutka okopoała mi zeberka wiec wstałam, i juz po siadanku, jajecznica i kakao, ale Niunia kopała po słodkim.

ciekawe jak tam moja szyjka i rozwarcie, ale do poniedziałku niewiele wiec wytrzymam

A sioperka bidulku pewnie bedzie tak ze nic nie masz, nic nie masz , ale jak sioe rozkreci to na całego. Nie martw s 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜ie,
jakos tez musisz urodzic 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
no aksi ja tez tam patrzyłam za Toba ale my bylismy kolo drzwi i szlismy z prądem 😁 a Ty zza tego stołu to pewnie gdzieś na końcu :P ja sie spieszylam bo siostra na nas czekala i chcialam sprawdzic jeszcze czy zyje w tym parku i nikt jej nie porwał 😁
ale mnie przyszpiliło do łózka teraz, zagrzmialo 2 razy i sie obudzilam, ale burzy żadnej nie ma 😞 pije kawke i poprasuje troszke na siedzaco oczywiscie bo juz inaczej sobie nie wyobrażam

• Mamusia
Ania0303 jejku ale mi narobiłaś ochoty na kakao 🤪
ania87 moje prasowanko też odbywa się już na siedząco (wydaje mi się, że schodzi mi wtedy dwa razy dłużej 😉 ) ale zawsze oglądnę sobie jakiś film 🙂
btw. o tej 3ciej napisałam listę potrzebnych mi rzeczy jeszcze do kupienia (!?) i o dziwo jest jeszcze większa od pierwotnej wersji 😮
Chyba muszę zrezygnować z aktywności nocnej bo coś zbyt kreatywna jestem 😉
Całą noc mi coś chlupotało i ciągle mi się wydawało, że wody mi odchodzą 😁 popadam w paranoje 😉 😜

hej dziewczynki 🙂
kurcze wylogowało mnie z brzuszka, cały czas pierwszy post mi pokazywało...ale już jest ok 🙂

Dosik jak tam z Twoim po nocce? wiesz, coś w tym jest że oni teraz chcą się wyszaleć...chociaż mój cały zestresowany po wczoraj że dziecko może być dużo wcześniej, a on będzie na tym zlocie i go przy mnie nie będzie 🙂 hehe niech się troche pomartwi 🙂

Bobas wg moich obliczeń to już jakaś się powinna rozpakować zanim wrócisz 😁 także będziesz miała niespodzianke 😁

BOCIANÓWKA!!! świetna nazwa qrka 🙂 skurcze skurcze?? 🙂 jeszcze dwa dni i się zacznie, zobaczycie 😁 qrka czekam na smska 😁

Aniu0303 jakie regularne te siku 😁
to moja nocka dzisiaj boska! jak sprzed ciąży!! ani jedno siku, ani jedna pobudka i ani jedno piciu 🙂 i do tego do po 9tej spałam! chyba mnie wczorajsza wizyta uspokoiła 🙂

a jak Wy się dzisiaj czujecie? jakieś nowe bóle?

sioperka Ty to masz fuksa z tym mieszkaniem 🙂 i jeszcze z ogródkiem? 🙂 to chyba lepiej trafić nie mogliście! mega fajnie 🙂 a jak cenowo? lepiej niż na tym pierwszy mieszkanku?

• Mamusia
Agaa też mnie to dziwi, ale owszem 😮
Jeszcze miesiąc temu byłam na całonocnej imprezie w klubie na 13cm szpilach 😁
Co prawda fizycznie już bym sobie nie poradziła, ale zauważyłam, że od czasu do czasu zarywam noce z przyjaciółmi (nawet na zwykłych pogaduchach) i nie odczuwam wtedy jakoś specjalnie dolegliwości ciążowych 🙂
chyba jest to kwestią nastawienia. jak jestem w domu, mam czas, żeby jojczyć, użalać się nad sobą, mam możliwość ogólnie pojętej niedyspozycji to mimowolnie to robię.
kiedy mam okazję spędzić czas z ludźmi to po prostu nie myślę o sobie w kategoriach "jaka ja biedna" 😉 😜

wow 🙂 no to nie wiem, bo mi by się po prostu nie chciało 🙂
a np. knajpy zadymione Ci nie przeszkadzają? bo jak ja mam siedzieć w takiej knajpie ze znajomymi którzy kurzą to odechciewa mi się 🥴

• Mamusia
sama paliłam przed ciążą 🙂
dym zaczyna mi dokuczać, ale zawsze staramy się znaleźć takie miejsce, żebym czuła się komfortowo. nawet jak siedzimy w domu to znajomi wychodzą do okna/na balkon żeby nie palić w mojej obecności. także pod tym względem mam wiele udogodnień 😉
właśnie to mnie zaskoczyło u ludzi, że stają na wysokości zadania 🙂 zawsze planują wszystko z myślą o mojej wygodzie 🙂

ja też i to sporo paliłam 🙂
znajomi jak znajomi, ale w knajpie nie tylko oni kurzą, a na tych innych nie mamy już wpływu 🙂
może to też zalezy od tego jakie kto życie prowadził przed ciążą? 🙂

hmm i jeszcze mi powiedz że chopów podrywasz w tym stanie? 😁 😁

no właśnie, inaczej byś się o ten tyłek nie martwiła 😁
hmm eloite my zupełnie z innych światów jesteśmy 🙂

ale wiesz co? 🙂 jak ja bym wyglądała tak jak Ty to i może też bym taka była? 🙂

• Mamusia
nawet nie wiesz jak często wolałabym być inna niż jestem 🙂
stworzyłam sobie barierę emocjonalną i ciężko mi się zaangażować.
a tak może byłabym z jakimś facetem i miała w nim wsparcie 🙂
wyobraź sobie więc jak zazdroszczę Wam tych Waszych mężów 😉 (choć pewnie nieraz dają się we znaki 😜)