Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aqula zaglądam, ale cisza tam jak nie wiem a ja muszę gadać;D mam potrzebę;p a z Was nic wykrzesać nie idzie;p;p

Kamilko - z tym kupowaniem to trochę przesądy;p ja się tym za bardzo nie sugerowałam;D a wiecie czego się najbardziej bałam jak byłam w ciąży z Kubą? Nie o to czy będzie zdrowe.. było to dla mnie oczywiste, nie wyobrażałam sobie inaczej.. Bałam się, że Kuba urodzi się łysy.. bez włosków - wiem, głupie..ale taki koszmar mnie prześladował całą ciąże;p

A to Martuś już ucieka???

heh, nie przejedź się na takich malutkich ciuszkach;p u nas teraz znajoma urodziła i jej mąż musiał w dniu porodu po ciuszki do sklepu biegać bo wszystko za małe kupili (na 56 cm) a tu 61 było;D

Agula0183 napisał(a):
GoGr nie wiem czy zauważyłaś, ale zagladam i to czesto, ale jakos głupio sie pisze jak nikogo nie ma 😞

hehe, ja piszę - sama do siebie w sumie licząc, że się któraś odezwie ale jakieś nieśmiałe te listopadówki w tym roku;p;D

KamilaRasta napisał(a):
Zapytam swojego Gina co o tym myśli... Może też się zgodzi na częste podglądanie bobaska 😉
Była bym spokojniejsza i może już pewna... Bo puki co 70% mi dał :/
Was też tak zgaga męczy??? Mnie okropnie od jakiś 3-4dni i przeważnie wieczorami 😞

Na zgagę (zawsze to powtarzam) zimne kwaśne mleko, albo chciaż jogurt naturalny dobry jest;D ja miałam zgagę dopiero w 9 m-cu, i to taką lekką.. teraz też (odpukać) jeszcze nie mam 😉

• Mamusia
😮 61cm. się urodziło...??? Jeeejjj... Moja dzidzia chyba aż taka "wyrośnięta" nie będzie 😉 W rodzinie wszyscy rodzili się tak do 55cm. 😉 heh
To nic... będą leżały i zostawię je na pamiątkę 🙂 Jako pierwsze śpiochy 🙂
a kupować się boje bo... Jedną dzidzie już straciłam 😞 także teraz nie chcę mieć nic przed porodem... 😞 😞 😞

Przykro mi... nie wiedziałam.. ale teraz już dobrze będzie 😉 w każdym razie ja Wam dobrze życzę 😉

Ja kupiłam dużo na 56 cm a Kub się 57 urodził - to jeszcze kilka razy udało mi się mu założyć;D

• Mamusia
Kamila mnie też niestety to spotkało, we wrzesniu ubiegłego roku 😞 😞 😞 ale teraz mam nadzieje i wierze w to że wszystko bedzie dobrze 🙂 i ty tez mysl pozytywnie. A jak chodzisz do gina prywatnie, to łaski ci nie robi, płacisz za wizyte i usg musi zrobić !!!

no faktycznie nie mało bierze... ja chodze do przychodni - na szczęście teraz trafiłam na sympatycznego, jeszcze bez wypalenia zawodowego i znającego się na rzeczy lekarza 😉

• Mamusia
Nic się nie stało... Tak widocznie musiało być...
Teraz musi być dobrze!!! I tej myśli się trzymam a szaleć z zakupami też zacznę, jak wyruszę to mi sie chyba karta rozpuści 😉
Ale to tak za 2-3mies. zresztą teraz i tak za gorąco na zakupy 😉 Duszno gorącą a ja z tymi moimi kg. kulam się już zamiast chodzić 😉 heh

no tak kg przeszkadzają.. ja w 9 miesiącu (w środku cholernie gorącego lata - rodziłam 5 sierpnia), spuchnięta jak nie wiem co, z dodatkowymi 26 kg ledwo się podnosiłam.. to masakra była;p ciekawe jak teraz będzie

no niestety i to ostatnie 10-11 kg w ciągu ostatnich 2 miesięcy.. a wcale się jakoś specjalnie nie obżerałam, w ruchu cały czas... nie wiem, może taka natura;p zrzuciłam wszystko dośc szybko nawet a teraz znowu zbieram;D

• Mamusia
Widzisz ja słyszałam że nie wolno robić często usg. dlatego nie chciałam dziecku szkodzić... normalne... a teraz już nie wiem bo każdy inaczej mówi :/
skoro można to ja też chcę!!! 🙂 mi co 2tyg. mierzy tylko szyjkę macicy... i słuchamy serduszka mojej dzidzi 🙂 usg też miałam teraz i wszystko było oki 🤪