Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie maseczkę nałożyłam 😁 jeszcze 7 min;p;p
Zazdroszczę Ci trochę tej szkoły rodzenia 😁 ja to miałam bardziej szkołę życia - bo oddychać nie umiałam (nie szło mi dobrze - dusiłam się podczas porodu;p) a w kąpieli nikt mi nie pomagał.. Pamiętam jaka byłam przerażona.. tyle osób nade mną a nikt nawet nie proponuje pomocy...

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia wiesz teraz jet super ale ja panikara z natury jestem i moze byc tak ze sobie przeponke piknie wycwicze a potem i tak na masce z tlenem bede jechac 😁 😁 😁 ale jak narazie wierze ostro w swoje mozliwosci i naturalny instynkt samozachowawczy 😁 😁 troche mnie przerazila opowiesc o 1 fazie porodu ze tak do okolo 5 cm rozwarcia jest git a potem zaczyna sie jazda przez nastepne pare godzin ze skurczami ktore trwaja po 45 sek co 2, 3 minuty 🤪 🤪 ale kij ja trwardo dalej uwazam ze dam rade i koniec 🙃

haha Martuś ja już od pierwszych skurczy miałam takie min po 30 sek co 30-45 sek... i tak 10 godz;p przebolałam więc teraz z ręką na sercu stwierdzam, że nie ma co się schizować na zapas 😁

• Mamusia
Mi polozna powiedziala ze 10 g przy pierwszym dziecku to jest ok a 5, 6 godz to po prostu rewelacja bo sa takie ktore rodza cala dobe niestety ale wszystko zalezy od nastawienia kobiety rodzacej no i od szyjki bo rozwarcie moze byc se na 3,4cm ale co z tego jak szyjka bedzie twarda i nie do konca sie "schowa" 🙂 Mam nadzieje ze nie spanikuje bo wtedy to ja nikogo nie slucham 😁
Jk nie spanikuje i szyjka sie wygladzi to bedzie git 🙂

10 godz tak - nie jest źle. Tylko ja miałam takie intensywne 10 godz.. bo skurcze miałam cały czas a rozwarcie to mi się zaczęło robić chyba po 4 godz;p potem znowu długo długo nic.. na panikę nie było czasu;p Ale ja nie lubię bólu i tak miałam tego dość, że też nie słuchałam nikogo - powinnam się wstydzić za swoje zachowanie - krzyki, piski i przekleństwa to była normalka (podobno;p) do tego już na samym końcu jak miałam skurcze parte kopnęłam położną ☺️ Nie wspominając, że absolutnie nie chciałam maski z tlenem a sama nie potrafiłam oddychać;p

Także jeśli ja i osoby mi towarzyszące przeżyły to znaczy, że nie jest tak źle 😁

Ale mi mały dzisiaj skacze po brzuchu 😁 Kub nawet dał buzi dzidziusiowi i zrobił mu "puk" czółkiem 😁

Gocha moja koleżanka swoje pierwsze dziecko rodziła całe... pół godz! 😁
No ale biorąc pod uwagę, że są takie co ponad 20 rodzą to 10 faktycznie źle nie jest 😉

• Mamusia
NOO tak Gosiu ja sie zgodze ze sa takie strusie jak ty ze wpadaja i sie kluja od razu 😁 ale to sa chyba bardzo sporadyczne przypadki przeznaczone dla typowych SZCZESCIAR malpo jedna tyyyyy A tak to mowila ze ten pierwszy okres porodu nie jest zawsze strasny i ze niektore parki to po 3, 4 godz potrafily sobie chodzic rozmawiac albo pan rozwiazywal krzyzowke i sie pytal rodzacej o haslo 😁

Hmm.. jakby mi Grzesiek na porodówce z krzyżówką wystrzelił to bym go chyba zabiła;p mnie tak przemordowało, że miałam ochotę zabić każdego kto się nawinął;p szczególnie zaś lekarza - całą noc dyżur miał murzyn.. ja w tych bólach w ogóle go nie rozumiałam 😁 tak seplenił;p pytałam się mojego albo położnej co on mówi do mnie;p;p

gosia2301 napisał(a):
to powiadacie że ja nie mam czego za bardzo wspominać 😁 a nie mam zanim urodziłam to obejrzałam na porodówce poród laski bo ja skakałam na piłce a ona rodziła przy mnie tak wiec jak zobaczyłam to wiedziałam ze już nigdzie nie uciekne 😁 😲 😮

ja się cieszę bo w ten dzień zaczęło się ode mnie;p ale panna, która rodziła po mnie (potem leżałyśmy razem na sali) przez prawie pół mojego porodu była na korytarzu i się ładnie nasłuchała 😁 Z tego co mówiła to była tak przerażona, że uciekać chciała:P:P 😁

Ja się pół dnia z Kubem użeram.. drań jest niemiłosierny dzisiaj..
Ale jak już pisałam przeszczęśliwa jestem bo kupiliśmy tę pralkę w końcu 😁
A teraz znowu bez męża 😞

hehe pewnie musiałabyś kupić drugie;p;p
Ja musze jutro wyskoczyć do jakiegoś sklepu bo postanowiłam kupić Kubie jakąś duuużą ciężarówę 😁 On się takimi autami lubi bawić a w sumie nie ma.. No a jutro mamy roczek więc bez prezentu od mamusi się nie obejdzie:P 😁

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki 🙂 wyprawiłam meża do pracy i nadrobiłam zaległości, a trochę tego się zebrało 😜 🙂 Muszę się pochwalić, że chyba mamy w końcu mieszkanie 😁 😎 Na 19 jedziemy podpisać umowę i odebrać klucze, więc trzymajcie kciuki 😁 a na 17 do lekarza popodglądać troszkę naszą malutką 🙂 😆
Jula współczuje Ci bardzo, zabiłabym takiego lekarza na Twoim miejscu 😠 żeby już wszystko dobrze teraz było tylko 😘

• Mamusia
hej brzuszki ja juz po śniadaniu idę sprzątać bo gary od wczoraj stoją 😁 Pilar trzymam kciuki mam nadzieje że wieczorkiem wpadniesz z wiadomością że macie nowe mieszkanie 🙂 Gosiu moc buziaków dla Kubusia dużo uśmiechu i radości z okazji 1 urodzin 🙂
[URL=http://img514.imageshack.us/i/su01105350101wu6.gif/][IMG]http://img514.imageshack.us/img514/9786/su01105350101wu6.gif[/IMG][/URL]