Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
heheh nie czuje sie spoko bolec to mnie moze jedynie glowa jak sobie pomysle ile prasowania mnie jeszcze czeka 😁 a tak serio to kurde macie tak ze jak wasi mezczyzni wypija to na drugi dzien wy odczuwacie kaca?? Bo moj popil z chlopakami wczoraj i zaznacze ze siedzialam z nimi prawie do 2 tak fajnie bylo potem poszlam spac a oni jeszcze godzinke sie "dobijali" i moj pijany ale myslacy spal specjalnie w stolowym zeby na mnie nie chuchac a i tak sie dzis czuje jakbym poochlala co to kurde jest ja nie wiem 🤪

• Mamusia
Marta ja mieszkam na wsi i powiem ci tak mój jak pochla to go nie ma cały dzień bo śpi wielce zmęczony 😁 natomiast mój ojciec jak pochla dajmy w sobote skończy impreze np.3 w nocy a rano o 6 wstanie i rosół gotuje 😁 więc nie ma różnicy czy miastowy czy ze wsi 😁chłop to chlop i swoje odchorować musi 😁 natomiast jak ja bym tak popiła to i tak bym musiała wstać wcześnie ,żeby się dzieckiem zająć dlatego nie pije 😁 w dużych ilościach 😁

• Mamusia
zazwyczaj w szpitalu to usg jest trochę wykończone 🙂więc tym bardziej nie masz żadnych podstaw się zamartwiać 🙂 a nawet jak twój malec będzie ważył 2 kilo to nic sie nie stanie 🙂każda z nas jest inna ma inny organizm i dzieci też różne się rodzą 🙂 jedne większe drugie mniejsze 🙂

• Mamusia
MAgda ma racje nie nakrecaj sie ciesz sie ze jest dobrze i mysl pozytywnie bo takie narzekanie, banie sie to tylko poteguje te chore obawy
A ty Madziulka zle chyba zrozzumialas mojego posta nie chodzi o miasto czy wioske tylko o to ze zawsze jak moj popije to ja tak jaby odczuwam razem z nim kaca na drugi dzien a przeciez nie pije wiadomo heheh

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
MAgda ma racje nie nakrecaj sie ciesz sie ze jest dobrze i mysl pozytywnie bo takie narzekanie, banie sie to tylko poteguje te chore obawy
A ty Madziulka zle chyba zrozzumialas mojego posta nie chodzi o miasto czy wioske tylko o to ze zawsze jak moj popije to ja tak jaby odczuwam razem z nim kaca na drugi dzien a przeciez nie pije wiadomo heheh

aaaa wybacz wczorańsza jestem i malo spałam 😁 😁 😁 ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
ja spadam dorobic salatkie do obiadu i powoli bedziemy siadac do zarelka takze milej niedzieli moze wpadne po drugiej bo moj leci gdzies do jakiegos dupka bo cos mu tam z kompem nie trybi a konrad nie zna slowa nie no ale okej przeboleje :/ do pozniej dziewczynki aaa i Madzia udanej imprezki 🙂

Martuśka wagą dziecka się nie martw 😉 tu masz linka do str gdzie jest podane ile w którym tyg mogą ważyć dzieciątka 😉 http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm
I z tego wynika, że Twój jest taki średniaczek 😉 nie jest ani za duży ani za mały 😉 🙂

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki! 😉
Ja od rana sprzątałąm;p potem zakupy, uśpiłam Kubka i leżę do góry brzuchem 😁
A potem chyba pojedziemy po łóżeczko dla Mateuszka 😁 dzwoniła wczoraj ciotka mojego, że jak chcemy to oni mają takie nie kupowane w sklepie ale robione przez kogoś, trochę mniejsze od standardowego 😉 i strasznie się cieszę bo kolejny wydatek mniej 😁 teraz Kub będzie spał w swoim i jak Mati wyrośnie to wystarczy wymienić Kubie i dalej do przodu 😉 😁

Jak tam niedziela??? Bo ja kurcze od tego wczorajszego prasowania plecy jeszcze dzisiaj czuję.. a doprawiłam je trochę tym sprzątaniem;p;p

No tak faktycznie taki średniaczek Gosiu 😉 Ale mi się wydaje że będzie większy bo ponad miesiąc temu jak byłam w szpitalu też miał mniejszą wagę tzn. 760 g a cztery dni później na USG 4D lekarz był konkretny i maluch według niego ważył 950g. Więc w szpitalu dość dokładnie nie mierzą... A zresztą ja ważyłam przed ciążą 56 kg teraz ważę aż 71 kg i po mnie tej wagi wogóle nie widać także być może dużo idzie w maluszka, 🤪 No i muszę się Wam pochwalić ostatnio sączy mi się siareczka 😜 Czuję się już jak "dorodna krówka" hahaha 🙃

Ale wiesz co.. to, że teraz tyle waży to jeszcze nic nie znaczy;p Mój Kuba w28 tc ważył 1050g czyli wg tej tabeli był coś pomiędzy małym a średnim dzieciątkiem. A urodził się 3 960 czyli pomiędzy średnim a dużym 😁

Heh.. a mi pewnie jedyna siara poleje się znów dopiero przy pierwszym karmieniu;p;p bo przy Kubie nie było nic i teraz też suchutko;p A jak "dorodna krówka" to się dopiero poczujesz;p w 2 dobie po urodzeniu jak kobieta ma nawał pokarmu;p;p

• Mamusia
A ja WAm musze to napisać normalnie przyjechałam tu 2 lata temu i bylismy jedyna parą z dzieckiem i dzisiaj doszłam do wniosku ze zapoczątkowaliśmy BABY BOOM 🤪 ja zaszłam w ciążę z Damiankiem za 5 miesiecy jedna kolezanka potem słowaczka potem znowu ja teraz jedna kumpela jest w 7 tygodniu a ta co wyszła przed chwila własnie się pochwaliła ze 5 tydzień normalnie nie wierzę wszystkie teraz będziemy miec bobaski 🤪 🤪 🤪 🤪

No to pięknie 😉 Krzysiek ostatnio sie mnie zapytal czy będziemy uważać teraz po porodzie czy decydujemy sie na jeszcze jedego Bobaska ... 😁 A ja się ostro zastanawiam 🙃 🙃 😁

Gosia to nic tylko się cieszyć 😉 będzie miał się Twój mały z kim bawić! 😉
U nas u sąsiadów co mają synka 2 m-ce młodszego od Kuby też będą mieli drugiego dzidziusia - właśnie spotkałam sąsiadkę ostatnio u gin 😁 więc też się cieszę bo grono kolegów osiedlowych się powiększa 😁

Independent_19 napisał(a):
No to pięknie 😉 Krzysiek ostatnio sie mnie zapytal czy będziemy uważać teraz po porodzie czy decydujemy sie na jeszcze jedego Bobaska ... 😁 A ja się ostro zastanawiam 🙃 🙃 😁

haha mój mnie o to samo ostatnio zapytał;p bo jak stwierdził.. "płodna strasznie jestem";p;p hehe
A powiem Ci Martuś, że nie mogę się doczekać aż będzie mi dwójka pod nogami biegała 😁

u mnie było podobnie jak z Kubą w ciąży byłam;p najpierw w całej rodzinie wielkie "halo" bo gośka w ciąży a zaraz się po kolei następne ujawniały;p ogółem w 2009 roku urodziło nas 8 czy 9 ;p;p hehe 😁

gosia2301 napisał(a):
no Gosiu juz nie będę tu miała żadnej kumpeli bez dziecka 🤪 hahaha ale mi sie humor poprawił 😁ide podac jedzonko ale jestem jak by co 😁

trochę Ci zazdroszczę.. bo z moich koleżanek (takich moich, nie tych poznanych już po przeprowadzce i po porodzie) żadna nie ma i jeszcze nawet nie planuje dziecka... i kontakt w związku z tym się urywa coraz bardziej.. każda ma swoje życie - ja dziecko, a one te tam pierdółki;p