Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No zapraszamy zapraszamy na wrzesień 😉
ale powiem Ci mnie też z USG wychodziło koniec sierpnia ale jednak chyba trzeba patrzeć na tą date ostaniej miesiaczki bo jak widać do dziś jestem w dwupaku 😜
chociaż nie powiem bardzo bym już chciała urodzić

Dosik napisał(a):
No zapraszamy zapraszamy na wrzesień 😉
ale powiem Ci mnie też z USG wychodziło koniec sierpnia ale jednak chyba trzeba patrzeć na tą date ostaniej miesiaczki bo jak widać do dziś jestem w dwupaku 😜
chociaż nie powiem bardzo bym już chciała urodzić

Bo USG wylicza mniej więcej po wielkości dziecka... stopniu rozwoju jakby.. ma jakieś tam standardy. a dzieci są różne. Przy Kubie już miesiąc przed terminem lekarz mi groził, że z usg to ja mogę wcześniej urodzić.. a co wyszło? 10 dni po terminie;p

• Mamusia
hy hy wiedzialam a wlosow w pizdu mi wypada wiec nie bylonby trudno kurde musze zaczac po sobie tu sprzatac 😜 😜
Dosik ja bym chciala juz na tego 23 albo 30 fajnie by bylo urodzic w 37,38 tygodniu 🙂 wiadomo ciezko juz na koncowce 🙂 Ja wlasnie ta ost miesiaczke mialam 6 stycznia ale ona byla taka niemrawa to moze zaskoczylam w grudniu 😉 nie ma to jak sie ludzic 😜

No fajnie fajnie też już tak od 37 tc wyczekuje porodu i do teraz nic 😞
a w sobote wypada dokladnie dzien mojego terminu a ja mam jakieś wrażenie dziwne ze przenosze termin 🤨

• Mamusia
noo moja przyjaciolka przenosila swojego babla 13 dni ;/ a mojej szwagierce na usg na poczatku wyliczyli termin na 13 czerwca a urodzila przez cc 11 lipca 🤪 ale u niej to wogole tak pomieszane wszystko bylo no i do jakiegos starego rupiecia chodzial bo jej szkoda kasy bylo na prywatnego

Dosik ja miałam wywoływany poród.. i gdyby nie niezdecydowanie lekarzy (przez nich przez ponad 5 godzin leżałam pod ktg podpięta do oksytocyny) to pewno jeszcze dłużej bym przenosiła.. a okres nie był najlepszy bo środek lata;p;p

Ja jak nie urodzę to 13 września mam wizytę u mojego lekarza i on mi powie co dalej.
Jejku w środek lata masakra, ja sie tak meczyłam teraz w te upały w lato w ciązy ze szok ..
ciekawe czy mi wywołają czy będą czekać w nieskonczoność czyli nawet do 2 tyg po terminie 😮

Mi mój lekarz tydz po terminie kazał jechać do szpitala.. no więc co mieli robić? patrzeć jak sobie leżę?? musieli coś ruszyć;p;p hehe

kurwa.. mój mi właśnie napisał, że te gówniarze z mow pouciekali i raczej wróci dopiero rano;( a liczyłam, że wcześniej...

Przecież jak ja byłam tu u mnie w szpitalu na KTG to babka mówiła że jest już 15 dzień po terminie i dopiero w ten dzień jej wywoływali poród no maskra jakaś przeraża mnie to jakbym ja miała tyle czasu jeszcze chodzić w ciąży 🥴

Dosik napisał(a):
Przecież jak ja byłam tu u mnie w szpitalu na KTG to babka mówiła że jest już 15 dzień po terminie i dopiero w ten dzień jej wywoływali poród no maskra jakaś przeraża mnie to jakbym ja miała tyle czasu jeszcze chodzić w ciąży 🥴

no niestety i tak się zdarza... ja mam nadzieję teraz nie przeciągać bo kurde mi się plany spieprzą jak nie urodzę w terminie albo najlepiej 3 dni przed;p;p