Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak dokładnie nie wiem czy w tej chwili aktualnie jakaś od nas dziewczyna leży w szpitalu ale faktycznie dużo osób od nas ma problemy. Ja np dwa razy już byłąm w szpitalu po 5 dni bo albo mi się skracała szyjka a teraz znów mam rozwarcie 🤢

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U Nas na szczęście większość nie ma na co narzekać 🙂
Kilka dziewczyn było w szpitalu, ja również, ale jak widać wszystko w porządku, maleństwa donoszone, a to najważniejsze 🙂
Emsi właśnie macie jakieś wieści w sprawie małej Majeczki? Jak tam jej zdrówko?
Independent_19 a jakie masz rozwarcie na obecny moment?

Jak wychodziłam ze szpitala miałam około 0.5 cm więc nie mam pojęcia czy się pogłębia.. Będę w poniedziałek u lekarza to się wszystkiego dowiem 😉 ALe jestem spokojna bo mały dostał zastrzyk na rozwój płucek jakby coś miało pójść nie tak 🤨 Oby jeszcze 3 tyg wytrzymać oszczędzam się jak mogę

Po lekarzu od razu napisze jakieś wieści modlę się tylko żebym już nie wylądowała w szpitalu bo ja tam nie wytrzymam 😜 Nigdy w życiu nie byłam w szpitalu aż do tego momentu NIE NAWIDZE SZPITALI i mam na nie alergię brrrrrrrrrr 😠

• Mamusia
jak ja leżałam na patologii ciąży to był tam jeden pokoik przeznaczony dla ciężarówek już dobrze zadomowionych w szpitalu..
jak gadałam z dziewczynami, to niektóre leżały tam już od 3,4 miesiąca ciąży aż do samego końca..
nie mogłam się nadziwić jak dziewczyny nie zwariowały i nie pouciekały stamtąd po tak długim okresie 😮
ale czego się nie robi dla maleństwa 🙂

• Mamusia
miałam podejrzenie hipotrofii płodu (czyli, że maleństwo nie jest odpowiednio duże, rozwinięte jak na swój wiek) ale okazało się na szczęście, że po prostu jest kruszynka ten mój królewicz 🙂
a ze szpitala wyszłam z ostrą anemią i ciążą zagrożoną przedwczesnym porodem. szybko się jednak z tym uporaliśmy, nie wróciłam już do pracy i się byczę na L4 😉

EMSI A lekarz powiedział Ci co masz robić czego raczej nie, co może wywołać poród?? Bo u mnie był bardzo skromny w tych informacjach dlatego chciałabym się poradzić kogoś kto jest w temacie ... Pociesza mnie tylko fakt że skoro wytrzymałaś te prawie 2 miesiące to donoszę spokojnie Dzidziusia, bo u mnie w mieście lekarze nic konkretnego nie powiedzą tylko straszą

Czyli to jednak przesada lekarzy u mnie...;/ Bo mnie straszyli że mogę w każdej chwili urodzić a ani z szyjką nie mam tragedii ani z rozwarciem bo co to jest 0.5 cm . A mój Zgred nawet mi swego czasu zakazywał siedzieć bo napieram na brzuszek zabardzo 🤪 Co oczywiście wprawiało mnie w stan "wkurwienia" bo co za dużo to nie zdrowo

• Mamusia
ja tez mam bardzo krótka szyjke macicy co sie dowiedziałam przy tej ciazy Rybko lekarz mi powiedział poprostu ze ja juz wieloródka i tak juz mam i raczej urodze wczesniej no i od 27tc zaczeło sie ale walczymy z tym i sie niepoddajemy 🙂dla mnie w tej chwili to mały mogłby te 2tyg posiedziec jeszcze ale skoro ma byc inaczej to trudnoi tak damy rade 🙂 moj synek ma teraz 6lat a jest z 33tc po ojomie i została mu astma a pozatym zdrów jak rybka 🙂z tym da sie zyc
🙂

• Mamusia
Elo to moja tak naprawde 6ciaza tylko dwie straciłam 😞a niby ze mnie taka wieloródka a panicznie boje sie porodu bo niechcałabym przezyc tak jak z Przemkiem to był mój najgorszy poród no i z Natanielkiem...a dziewczynki to mogłabym rodzic przez tydzien ha ha 🙂niewiem czy cos w tym jest ale mi dziewczynki wychodziły łatwiej choc dłuzej 🙂