Madziu Ty sobie zartujesz chyba????? jak moglas przytyc 1,5 kg skoro twoj maluch wazy praweie 2 kg wiec nie rozumiem, zamiast tyc to Ty chudlas? Ty masz chyba anemie.......
czewsc Anita, my sie chyba jeszcze nie znamy 🙂 widze ze masz jakis problem, trzymam kciuki za Ciebie i jestem pewna ze wszystko bedzie ok tylko lez i odpopczywaj.
Iwona... czemu?? przecież każda ciąża jest inna 🙂 i w sumie nie ma co się porównywać 🙂 a z Darią przybrałam 6kg do dnia porodu 😉
A z Maleństwem wszystko ok 🙂
Anitko witaj 🙂 to teraz leż i staraj się nie denerwować 🙂 wszystko będzie dobrze 🙂 i mam nadzieję, że bez szpitala się obejdziesz do końca 37 tygodnia chociaż 🙂 potem można już rodzić 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
iwonka1
iwonka1
iwonka1
iwonka1
madzia_88
A z Maleństwem wszystko ok 🙂
Anitko witaj 🙂 to teraz leż i staraj się nie denerwować 🙂 wszystko będzie dobrze 🙂 i mam nadzieję, że bez szpitala się obejdziesz do końca 37 tygodnia chociaż 🙂 potem można już rodzić 🙂