Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kaisu, po co Ci koło w Uk nie nacinają a ja po naturalnym za przeproszeniem, po godzinie załatwiałam sprawę większej rangi więc z siadaniem nie miałam najmniejszego problemu. Tez moje dziewczyny czerwcóweczki mówiły o kole ale nie zdążyłam i dobrze bo sie nie przydałoby.
Kupcie Tantum rosa przyspiesza gojenie jakby co. Do szpitala zabierzcie pusta butle zeby potem sobie rozrobić.
Termometru tez nie używałam szczególnie ze mam ten http://www.tommeetippee.co.uk/product/multi-use_thermometer/
Co do baldachinu to tak jak pisałam u mnie akurat sie przyda bo mieszkam w Szkocji, tutaj wieje zawsze nie zależnie od pory dnia i roku, a okno musze mićc otwarte a dziecko będzie stalo blisko okna. Kurzu u nas jest mało bo klimat wilgotny, poza tym piorę pościel bardzo czesto bo mamy z malym ataki astmatyczne.
Ok, ide sobie kawke zrobic.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Własnie, apropo aventa. Szczerze nie polecam. Raz ze tylko te żółte sa bezpieczne te jasne sa rakotwórcze no i to cholerne zamykanie, leje z nich. Tak sobie firma wymyśliła ze żeby zamknąć bezpiecznie butelke trzeba sie namęczyć inaczej leje. Mam stare aventa i teraz na pewno kupue antykolkowe tomme tippee. Dość mam męczarni z aventem. Pozbyłam sie 7 butelek bo mnie trafiało. Zamiast zrobic szybko mleczko siedzisz i dobierasz nakrętki bo z każdej leci.

Beata oglądałam na Allegro ten Kolcraft,fajny,podoba mi się ale taki długi 😞
Wczoraj widziałam wózek,coś takiego o co mi chodzi ale nie miałam czasu oglądac dokładnie.moze dzisiaj tam zajrzę,bo będę.
Ale jaka to firma to nie wiem nadal

• Mamusia
Przyda sie na dłuższe wyjście torba izolacyjna ale nie bierzcie tej z Aventu http://cgi.ebay.co.uk/red-avent-bottle-insulator-warmer-bag-6-dummies-FREE-/280544962962?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Bottle_Warmers_Coolers_LE
Jest tragiczna. Nic do niej nie wchodzi i po kilku miesiacach cala sie rozpadła. Mam z ta z FP i jest rewelacyjna : http://cgi.ebay.co.uk/Fisher-Price-Rainforest-Insulated-Bottle-Bag-/370397760341?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Bottle_Warmers_Coolers_LE Bardzo pojemna, jest miejsce na pieluszki, chusteczki i kilka butelek z pieluszką tetrową. Nie brudzi sie praktycznie.

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Beata oglądałam na Allegro ten Kolcraft,fajny,podoba mi się ale taki długi 😞
Wczoraj widziałam wózek,coś takiego o co mi chodzi ale nie miałam czasu oglądac dokładnie.moze dzisiaj tam zajrzę,bo będę.
Ale jaka to firma to nie wiem nadal

Jest długi wiem ale wole długi niz szeroki. Nie wyobrażam sobie wozić szerokiego wózka.

• Mamusia
A wiesz Beatka za koło dałam 1 funta a ja jakoś nie mam nawet w marzeniach, że nie pęknę ha ha ha. Dobrze, że powiedziałaś o tych butelkach i, że ja kupiłam tylko dwie ha ha ha. Co do wózka to nie wiem jaki kupie. Pewnie taki co mi się spodoba. O kilogramy mi nie chodzi bo nie będę go dźwigać. Chce tylko żeby był mały bo w autobusach jest mało miejsca na wózki i, żeby był chociaż trochę zwrotny 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
A wiesz Beatka za koło dałam 1 funta a ja jakoś nie mam nawet w marzeniach, że nie pęknę ha ha ha. Dobrze, że powiedziałaś o tych butelkach i, że ja kupiłam tylko dwie ha ha ha. Co do wózka to nie wiem jaki kupie. Pewnie taki co mi się spodoba. O kilogramy mi nie chodzi bo nie będę go dźwigać. Chce tylko żeby był mały bo w autobusach jest mało miejsca na wózki i, żeby był chociaż trochę zwrotny 🙂

Jak macie z busami tak jak tu, ze tylko niektóre mają niskie podwozie ? Tutaj to totalna jazda jest z tym. Mozesz stac pół dnia i czekać aż przyjedzie bus z niskim podwoziem. dlatego szukałam wózka który składa się jedną ręką. Możesz zobaczyc faktycznie Icandy bo lekko sie prowadzi. Od razu mówię, nie patrz na nowe bo szkoda tych 600 funtów na wózek który sie szybko znudzi ale jest faktycznie bardzo wygodny.

• Mamusia
Co do pękania, polecam szkołę rodzenia. Dzięki tym technikom nauczyłam się oddychać jak trzeba i jak juz główka wychodziła położna zaczęła krzyczeć żebym przestała przeć i normalnie nie byłabym w stanie a tutaj sie udało i dlatego sie nie podarłam. Jeszcze słuchajcie, te techniki przydały mi sie po porodzie jak miałam kłopoty z ubikacją. Piłam w ciązy hektolitry kakao i zero zaparć a po porodzie jak mnie wzięło to koniec. Jakos tak , jak Maks miał 2 - 3 tygodnie zaczęły się kłopoty i naprawdę te techniki prawidłowego oddychania wtedy mi bardzo pomagały bo umierałam za każdym razem, rodziłam co tydzień, to był koszmar.
Sorki za temat ale to tak zeby zobrazować jak szkoła rodzenia może być przydatna. Aha, poza tym, my mieliśmy zajęcia w szpitalu gdzie rodziłam więc juz znałam ten szpital i personel więc nie byłam zdenerwowana nowymi warunkami. Chociaż mając dla siebie wielki pokój z łazienką nie można narzekać 🙂

• Mamusia
U nas jest dużo niskopodłogowców także o to się nie martwię tylko, że i matek z dziećmi jest dużo i wtedy jest mało miejsca żeby wózkiem wjechać. Co do szkoły rodzenia to ja bardzo chciałam chodzić ale nie ma zajęć na obcokrajowców którzy potrzebują tłumacza. Ja niestety nie jest poliglotą i bardzo trudno przyswajam obcy język. Na zajęcia bym musiała z kimś chodzić a nie zawsze Mąż by mógł. Także musiałam sobie odpuścić niestety. Ale jak będę teraz u położnej to będę chciała żeby chociaż mi szpital pokazali i pokoje gdzie się rodzi bo wiem, że można poprosić to pokażą 🙂 Co do technik oddychania to muszę sobie coś w necie pooglądać. mam nadzieje, że jakoś to będzie 😉

• Mamusia
W naszej grupie nie było Polaków a babeczka tłumaczyła tak , jakby byli sami obcokrajowcy 😁 Możesz chodzić z koleżanką która zna jeżyk, zawsze w razie czego Ci przetłumaczy. Tak samo z mężem możesz chodzić bo zajęcia zazwyczaj sa wieczorami a ze opuścisz kilka to nic sie nie stanie.

• Mamusia
Ale te Graty z chaty to w necie są ?? teraz to już pewnie nawet za późno będzie na naukę w szkole rodzenia. Poza tym oni sobie olewają takie rzeczy tu u mnie. Nawet mi nie wysłali zawiadomienia, że mogę chodzić razem z angolami jak chcę. Przecież mam prawo a, że bym nic nie rozumiała to już moja sprawa 🤔 😉

• Mamusia
Ja się nie wybieram do szkoły rodzenia 🙂 Jakoś mi to nawet przez głowę nie przeszło. Dzięki za te graty z chaty, na pewno tam zajrzę 🙂

Ale jestem wściekła i smutna!! Umówiłam się ze szwagierką, że podjadę samochodem na rynek, bo chciała kupić 40 kg ogórków. I podjechałam koło rynku, zatrzymałam się na chwilę i chciałam do niej zadzwonić i patrzę, a w lusterku straż miejska podjeżdża. No i oczywiście podchodzą do mnie... Prawo jazdy i dowód osobisty prosimy 🤨
No i dostałam pierwszy mandacik w swoim życiu. Chyba go sobie w ramkę wstawię 😉 A najlepsze, że "blondynka" nie wiedziała za co 🤪 No to się dowiedziałam, że był znak zakaz zatrzymywania się 😉 A że ja rzadko patrzę na znaki, to mam za swoje 😜 Na szczęście tylko 100 zł i 1 punkt karny hahaha. I tyle z kupna moich spodni ciążowych 🤢 Chyba, że jutro mi minie zły humor, to jutro poszukam. ahhh

• Mamusia
Nie wiem jak u Was u nas nie wysyłają, sama sie musisz pytać. Za późno na pewno nie jest bo ja w grupie miałam najmłodsza ciążę byłam w 33 tygdniu a reszta babek mialy 36 -4o tydzień 🤪 Jedna babeczka nie dokończyła bo urodziła a dwie urodziły dzień po zakończeniu szkoły 😉 w Uk dośc późno to zaczynają i możesz dołaczyc kiedy chcesz bo sa cały czas nowe grupy. Trzeba nalegac ze chcesz bo moja znajoma tez nie chciała położna skierować bo nie znała języka az w końcu się doprosiła.
Jezu kochany, czemu ja musze mieć szurnięte dziecko. Do jasnej ciasne, nadziera ta mordę jak popierdzielony. Byłam na ogrodzie a ten sie darł i dar w końcu nie wytrzymałam złapałam za szmaty zaniosłam do ojca i trzasnęłam na podłogę do takiego stanu mnie doprowadził. Najgorsze w tym wszystkim ze to najgorzej na mnie się odbija bo po nim to spływa a ja cała rozdygotana potem chodzę. Zaczne go prochami faszerowac żeby mieć spokój. Przez niego drugie dziecko będzie psychiczne.

• Mamusia
Nie wiem jakie sa zajęcia w Pl ale tutaj sa wręcz niezbędne chociażby po to żeby sie nie podrzeć po same uszy i przetestować jak działają niektóre znieczulenie np Tens. W Pl i tak rutynowa tną więc krocza raczenie nie uratujesz a oddychanie przy skurczach sie przyda, bez nauki sama tego nie opanujesz, zreszta szczególnie facetowi jest to potrzebne bo bierze udział w metodach relaksacji które pomagaja przy porodzie z netu sie tego nie dowiesz. Możesz nie chodzić ale sporo sie tam można nauczyć jak zaoszczędzić sobie bólu w trakcie porodu a to jest moim zdaniem najważniejsze.

• Mamusia
http://przedporodem.pl/

Tu jest jakaś internetowa szkoła rodzenia 😉 Ale nie wiem jak to działa, bo mi się nie chciało czytać 😉 W Polsce chyba zaczyna się chodzić od 6 miesiąca. Gdzieś czytałam od kiedy, ale zapomniałam oczywiście.
Ty Beata jesteś kłębkiem nerwów. Ja się boję, że taka sama będę przy moim dziecku 😞 Jestem nerwowa i niecierpliwa 😞 Chyba, że po porodzie mi się wszystko zmieni i się wyciszę. Hmmm wątpię 🤢

• Mamusia
Wierzysz w to ze włączysz sobie kompa przyjdzie Twój mąz i będziecie ćwiczyć ? Nie ma szans. Na zajęciach ucza jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia i powiem Wam ze mój ćwiczył potem w domu i mnie pilnował jak siedzę czy sie ruszam bo to tez wazne. Przy porodzie bardzo pomagał i to muszę przyznać. Słyszałam ze w Polsce szkoła rodzenia jest płatna, 300zł czy cos no to nie za fajnie bo tu jest za free.
Co do nerwów, to mam nerwice od wielu lat więc i tak cud ze po porodzie nie wróciłam do psychotropów. Jako niemowlę byłam na prochach bo dostawałam drgawek jak sie denerwowałam, więc u mnie niestety nie przypadłość a choroba. Dlatego między innymi nie chciałam miec dzieci bo sie bałam ze będę je lała na szczęście umiem sie opanować chociaż przy moim synie to prawie nie realne. A jeszcze mieszkając w tak cudownym kraju to już lafa totalna 😠

• Mamusia
W Polsce jest szkołą rodzenia płatna 😞 Dlatego nawet o tym nie myślałam, ok. 400 zł. Gdzieś nawet widziałam ogłoszenie, że 600 zł 🤪
Jakby była darmowa, to na pewno bym poszła, a jak jest płatna to tłumaczę sobie, że tyle kobiet rodziło bez szkoły i to jest naturalne 😉 Na pewno pomaga, ale szkoda mi kasy...

• Mamusia
Kurcze, jak mozna za to pobierać opłaty !!! a nie ma jakiejś przy szpitalnej czy coś ? Powiem szczerze ze pewnie tez bym nie poszła gdybym miała wydać 400zł wiedząc ile jeszcze szykuje sie wydatków. Za te pieniądze można kupić całkiem niezły wózek !!!