Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłam ten wózek co mi się podoba
http://www.britax-roemer.pl/wozki-spacerowe/b-dual
ale dzisiaj w sklepie go oglądałam i jest cholernie ciężki a gdzie jeszcze jak dzieci dojdą 🤪,no i cena 2500 😞

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Miałam do ogarnięcia tylko 2 strony 🙂 ale otworzenie tej drugiej graniczyło z cudem. Ile ja kart pootwierałam i tylko patrzyłam która się otworzy 😁 Ada, ten wózek całkiem fajny, tylko mnie zastanawia które dziecko gdzie siedzi, bo tam na dole jakoś tak mi niesympatycznie by się siedziało 😁 Ale lepszy długi wózek, niż szeroki 🙂 Ja jestem dziś przybita do kwadratu i zdołowana. Wszystko mi się kumuluje, samotność, roztargnienie i jakiś taki smutek. Dobrze, że mam rodzinę, koleżanki no i Was 😁 Bo inaczej to bym zwariowała. Zawsze po płaczu jakoś mi przechodzi i w miarę poprawia mi się humor, ale już nawet łzy mi nie chcą lecieć.
Wczoraj przed snem jak zobaczyłam, że brzuch mi podskakuje, to położyłam się, zapaliłam lampkę i patrzyłam na brzuch... i cisza, nie kopał. Dobra, wstaję, zgaszam lampkę, kładę się. .... ... Kopie! 🤪 I znowu zapalam lampkę, cisza. Gaszę, kopie. I tak w kółko. I miałam poważną, pierwszą rozmowę z moim synkiem, że takich psikusów nie można mamusi robić i że nieładnie się zachował 😉 Ale... nie zrozumiał 😉

• Mamusia
Ja mam dzisiaj taki nijaki dzień 🤨 Nie mam co ze sobą zrobić. Posprzątałam, poprałam, byłam na spacerze i nadal mnie nosi. Czekam na męża, aż wróci z pracy to chociaż będę miała do kogo pogadać 🙂 Chyba pójdę i zrobię porządek z oknem na korytarzu bo takie brzydkie i brudne a ja powieszę nawet firaneczkę 😁

• Mamusia
A ile brat ma lat ?? Bo jeśli 18 to wydaje mi się, że nie masz się nad czym zastanawiać a jeśli mniej to pomyśl w jakim towarzystwie idzie. Jeśli idzie z ludźmi rozsądnymi to spoko. Poza tym młodość musi się wyszumieć i jeśli brat jest inteligentny to nie będzie szukać powodu do zaczepki tylko się świetnie pobawi i co najwyżej jutro wstanie z małym kacem no ale w życiu trzeba wszystkiego spróbować 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć dziewczyny ja właśnie zjadłam obiadek i siedze z paczką ciastek przed komputerem. I zastanawiam się czy puścić dziś mojego brata z braćmi (jeden idzie z żoną drugi z dziewczyną) na dyskoteke... Z jednej strony bym chciała by się troche rozerwał a z drugiej...

Napisałaś wcześniej, że nie wiesz czy puścić BRATA na dyskotekę, ale chyba chodziło Ci o męża 😉
A Ty masz z kim zostawić małą?? Może u babci, a wy pójdźcie razem 😁 I wtedy nie będziesz miała problemu 🙂 Wiem, że dyskoteka + dym papierosowy w standardzie to niesprzyjające środowisko dla ciężarnej, ale może masz ochotę potańczyć brzuchem 🙂
A jeśli ma iść sam, to nie wiem na ile ufasz mężowi... To wiesz Ty 😁 Ja mojemu ufam, ale jestem okropnie zazdrosna, więc bym nie puściła, zwłaszcza że obawiasz się tej dziewczyny.

Aga raczej nie masz kontroli nad tym co się stanie i czy pójdzie,jest przecież dawno dorosły,poza tym powtórzę słowa Kasi-jak ma się coś stać to nie muszą iść nigdzie.
Nie martw się na zapas

Mąż usypia małego,a jak zaśnie to idę sobie poleżeć w wannie,ciepła woda dobrze mi zrobi 🙂
Potem Amol,maść i moze doproszę się masażu wkońcu 😠

Beata co to za opis na gg,ale Cię Twój mąz drażni widzę...co za chłopy...u nas "narazie" spokój

Lecę...buziaczki kochane brzuszki 🙂 odpoczywajcie i nie piszcie za dużo beze mnie 😁

• Mamusia
Ja już zgłupiałam o kogo chodzi 🤪 czy o brata czy o męża 🙂
Ja też uważam tak jak dziewczyny, ale jednak czasem nie warto kusić losu. Na dyskotece też jest alkohol, a to zmienia często zachowanie i tok myślenia. Naprawdę, nie wiem co Ci doradzić. Może to, co podpowiada Ci serce 😁
W ogóle Ada, to muszę Cię pochwalić, że masz takiego dobrego męża - zrobił ogórki 😁 Dla mnie to szok i muszę Ci pogratulować i zazdroszczę 🙂

• Mamusia
Aga co ma być to będzie. I tak na siłę nikogo przy sobie nie zatrzymasz. Poza tym urodzi się wam drugie dziecko i na pewno mąż w końcu zrozumiał kto tu jest dla niego ważny. A to, że mu się ta dziewczyna podobała to było kiedyś zanim pewnie wiedziałaś, że nosisz pod sercem drugie dziecko 🙂 Ale decyzję podejmij Ty. Jeśli boisz się, to nie puszczaj ale to nic nie da. Na spotkanie zawsze znajdzie się okazja i pora. Ja pewnie bym nie puściła bo bym nie umiała już mężowi zaufać. Ja wcześniej myślałam, że chodzi o twojego trzeciego, niepełnoletniego brata.

• Mamusia
Aga, no co Ty 😘 Na pewno jesteś atrakcyjna i każda kobieta w ciąży jest piękna i nie wiem co zrobisz, ale musisz mi uwierzyć!! 🙂 A tą koronkową piżamkę ubierz, stań przed lustrem i jak zobaczysz swoje odbicie uśmiechnij się i na pewno w to uwierzysz 😁 Masz chyba gorsze dni, co Aga?? Niestety bywają i takie. Ja czuję się dobrze ze swoim ciałem, ale jestem załamana przez inne sytuacje.

• Mamusia
Na imprezę idzie, to ubrała szpilki 😘 A Tobie nie wskazane chodzić w szpilkach 🙂 Twoje zdjęcia widziałam i na pewno na kopciucha nie wyglądasz 🙂 Pewnie jesteś od niej milion razy ładniejsza, ale czujesz się teraz źle. Jest teraz duża różnica między wami, Ty jesteś w ciąży, ona nie. Masz teraz inne sprawy na głowie niż strojenie się i wyglądanie jak milion dolarów i według mnie to jest właśnie seksowne! Musisz nabrać pewności siebie, bo czuję że jesteś niedowartościowana 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny. No więc mój staruszek jednak zabrał nas na spacer który trwał ponad 3 godziny 🤪 Złożyłam obcasiki a potem się na siebie wściekałam bo tylko jedna idiotka miała obcasy - ja ! Piękny park, wodospady, zwierzaki , rzeki , lasy, cudnie. Potem się na niego wściekałam bo postanowił zdobywać nowe szlaki a mi juz nogi do tyłka wchodziły na szczęście szybko znaleźlismy droge na parking. Ogólnie dzień udany. Nynuś poszedł na drzemke o 17 i spi do tej pory nie wiem czy go budzić bo zawsze chodzi spać o 21- 22.

• Mamusia
Ja wiem, że chciałabyś żeby mąż Cię zrozumiał, ale facet to prosta rzecz i on zrozumiał, że może iść, a Ty nie jesteś zła. Gdybyś mu powiedziała, że nie chcesz żeby szedł, to dopiero wtedy by zrozumiał. Niestety oni są niedomyślni i działają w inny sposób niż my. Lody na pewno Ci poprawią humor 😁 A Ty się nie martw, mąż potańczy, pobawi się i przyjdzie do domu 🙂 Ja idę pooglądać tv i potem spać. Dobrej Nocy Dziewczęta 😁

• Mamusia
Aga, każda z nas w ciązy ma taki etap że czuje się brzydsza od innych to normalne. Dlatego zrób cos dla siebie , kup to na co masz ochotę a nigdy się nie odważyłaś, moze zmien kolor wlosów lub fryzurkę , zaszalej a na pewno poczujesz się sto razy lepiej. Ja mam o tyle dobra sytuacje ze tutaj norma jest rozmiar 16 ( 46 chyba jak sie nie mylę ) więc tak czy inaczej jestem szczuplejsza od wielu tutaj nie ciężarnych Szkotek, poza tym lubie dobrze wyglądać, w domu też. Poza tym, kto powiedział ze kobieta w ciązy nie moze isc na imprezę oczywiście pod warunkiem ze jest to lokal dla niepalących.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Hej dziewczyny. No więc mój staruszek jednak zabrał nas na spacer który trwał ponad 3 godziny 🤪 Złożyłam obcasiki a potem się na siebie wściekałam bo tylko jedna idiotka miała obcasy - ja ! Piękny park, wodospady, zwierzaki , rzeki , lasy, cudnie. Potem się na niego wściekałam bo postanowił zdobywać nowe szlaki a mi juz nogi do tyłka wchodziły na szczęście szybko znaleźlismy droge na parking. Ogólnie dzień udany. Nynuś poszedł na drzemke o 17 i spi do tej pory nie wiem czy go budzić bo zawsze chodzi spać o 21- 22.

Ale nadal mamy swoja separacje od łoża, ja sie nie poddaję śpię na dole, poza tym nie piorę jego ciuchów i tym podobne. Niech sobie nie mysli ze będzie mógł mną pomiatać.

Fajnie że macie dziś lepszy dzień 🙂 najwidoczniej koło się kręci i na każdego musi jakiś smutek paść 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ja wiem, że chciałabyś żeby mąż Cię zrozumiał, ale facet to prosta rzecz i on zrozumiał, że może iść, a Ty nie jesteś zła. Gdybyś mu powiedziała, że nie chcesz żeby szedł, to dopiero wtedy by zrozumiał. Niestety oni są niedomyślni i działają w inny sposób niż my. Lody na pewno Ci poprawią humor 😁 A Ty się nie martw, mąż potańczy, pobawi się i przyjdzie do domu 🙂 Ja idę pooglądać tv i potem spać. Dobrej Nocy Dziewczęta 😁

Tyle że mam ochote go teraz zabić! taki mało domyślny jest że jestem w ciąży i chciała bym by był ze mną? 😠 faceci naprawde są chyba z marsa,mnie by samej w życiu nie puścił i by się wściekał,ale myśli że mi jest obojętne to czy on idzie... Oczywiście "tak się ciesze że banan do okoła głowy mi się zakręcił"

Wiesz co wystarczyło powiedziec ? Jak u Was w domu nikt nie pali to trzeba było mu powiedzieć ze nie chcesz mieć w domu popielniczki a jak posiedzi w zadymionym lokalu to nawet 3 kąpieli nie pomogą.

• Mamusia
Aga ja mam tak samo. Nigdy się nie czułam super atrakcyjna ale teraz to już w ogóle. Jakoś nie mam ochoty przed mężem paradować w bieliźnie a tym bardziej nago !! 😮 Kocham swój ciążowy brzuszek i dla mnie i męża jest śliczny ale to nie świadczy tez o tym, że jest seksowny i podniecający 🤨

• Mamusia
Cieszę się Beata, że miło spędziłaś dzień 😁
Kasia, Ty też?? Co z Wami dziewczyny?? Jesteście piękne i jak dla mnie brzuszek jest sexy 😁
Ja nie mam problemu z własnym ciałem, mimo że ostatnio ważyłam więcej niż normalnie, a ciążę tez pokochałam przez to, że nie mam już boczków, bo rozciągnęły się do przodu hahah 😁

• Mamusia
Beata dobrze Ci mówi - zrób może coś na co masz ochotę od dawna, ale masz jakieś opory przed tym 🙂 Ja myślę, że każda z nas ma gorszy dzień i akurat ten należy do Ciebie, a np. za 3 dni będziesz się śmiała z samej siebie 😁 Przynajmniej ja tak mam.
Ja wpadłam ostatnio na pomysł, by powrócić do szaleństw z młodości i zrobić sobie włosy na różowo lub pasemka różowe 😉 Lub fioletowe... 😉 Będę wariatką z brzuchem hahah 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Cieszę się Beata, że miło spędziłaś dzień 😁
Kasia, Ty też?? Co z Wami dziewczyny?? Jesteście piękne i jak dla mnie brzuszek jest sexy 😁
Ja nie mam problemu z własnym ciałem, mimo że ostatnio ważyłam więcej niż normalnie, a ciążę tez pokochałam przez to, że nie mam już boczków, bo rozciągnęły się do przodu hahah 😁

Zgadzam się z Toba Nina. Kobieta ciężarna nie przestaje byc seksowna. Chyba ze dla kogoś sexi znaczy skóra i kości ale to mija się z fizjologią bo większość takich kobiet jest bezpłodna a podniecające w kobiecie jest właśnie możnośc posiadania potomstwa tego żadna ewolucja nie zmieniła 🙂
Dla mnie seksowna bielizna w ciąży jest czymś fajnym jak się ma zabrane ciało to brzuszek dodaje tylko uroku.
http://www.groszki.pl/groszki/51,95942,8120669.html?i=5 Ja tu nie widzę nic aseksualnego.

• Mamusia
Jaka świetna reklama! Super zdjęcia 😁 No i bielizna śliczna. Ja tam się czuję seksownie dla mnie i swojego męża,a obce błyski w oku mi nie są potrzebne 🙂 Wiadomo, że obcy facet rzadko się obejrzy za ciężarną, bo mu się kojarzy z tym, że będzie matką.
Ja chyba czuję się bardziej seksowna w ciąży, lubię się oglądać w lustrze 🙂 Pewnie w 9 miesiącu już tego nie powiem hihi, ale teraz czuję się cudownie 😁 Miałam iść leżeć tak w ogóle 😜

• Mamusia
Oj ja miałam dobry dzień 😉 Tylko, że te dni tal lecą nawet nie wiadomo kiedy 😮 Właśnie wróciłam ze spacerku z psem 🙂 Ja ogólnie lubię swoje ciało sprzed ciąży też ale jak to Nina napisałaś boczki były i brzusio też nie duży ale był 🤨 Ale jak pracowałam i dźwigałam przed ciążą pudła po 30 kilo nawet to zrzuciłam kilka kilo i było oki 🙂