Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zołzy... przyszłam, a Was nie ma 😠 Witam nową mamuśkę 🙂
Grudzień chyba został zdominowany przez panienki 😜 Małe śnieżynki będą 😉 Ale to dobrze, mój książę będzie mógł przebierać i wybrzydzać, bo dziewczyn będzie pod dostatkiem 😉
Kasiu, każda z nas wychodząc za mąż ma już tak jakby duże dziecko w pakiecie. Tyle, że PEWNE rzeczy robią sami 😉 A nie jest tego dużo, bo przecież jak wiemy, oni NIC NIE ROBIĄ hahaha 🙂
Beata, ja nie będę miała dziewczynki, a wstręt do kurczaka mam okropny...
I co, mam tak sama ze sobą pisać?? ..... 🤨 🙃 🙃

• Mamusia
No, jeszcze Ty nam zostałaś i można zrobić tabelkę 😉 heheh.
Może należysz do tych kobiet, które mają intuicję?? A kiedy masz następne usg??
Mi niby powiedział, że chłopak, a ja się mylę i czasem mówię mała mnie kopie 😜 Ale ogólnie mówię dzidziuś 😉 Nie mam jakichś przeczuć 😞

• Mamusia
Bo to mężczyzna decyduje o płci dziecka. Oczywiście nie może sobie zrobić tak jak zaplanuje, ale to od niego zależy co "zrobi" 😉 Ja jak zaszłam w ciążę, to od razu gadałam i czułam że będzie chłopak, a potem mi minęło i nie czuję nic od tamtej pory 😉 Czasem myślę, że może to bliźniaki, ale miałam już tyle razy usg, że by zauważyli hahaha.

• Mamusia
Wyjęłaś mi to z ust... miałam właśnie o tym napisać. Po kąpieli bardzo bolą mnie sutki 😞 Pewnie to normalne, ale bardzo nieprzyjemne. A jak ubieram piżamę, to czuję okroopny ból.
Aga, będziesz rodzić w domu, o ile będziesz miała siłę rodzić, jak przytyjesz z 40 kilo haha. 🙂

• Mamusia
Aga ja też mówiłam ciągle on i on i on ale wyszła ona 😁 Ja właśnie wróciłam z psem ze spacerku 🙂 Coś nie czuję się za dobrze może po porostu potrzebuję więcej odpoczynku, no ale niestety nie jest mi dany 😮 Nina znikasz na całe dnie ty to jesteś ruchliwa dziewczyna 😁

• Mamusia
Bo ja jakoś cały czas mam coś do roboty... 🙂 Dziś na nogach przemierzyłam parę kilometrów, byłam u szwagierki, potem na zakupach z męża siostrzenicą 🙂 Jestem tzw. pracowitym leniem haha 😉 Tylko jednego nie umiem się oduczyć w ciąży - nadal szybko chodzę 😞 Co zwalniam, bo sobie przypominam że nie mogę tak pędzić, to zaraz znowu prawie biegnę.
Jeśli się źle czujesz Kasiu, to znajdź czas na leżenie i odpoczynek 😁 Godzinka leżenia dobrze Ci zrobi 🙂 A jak poprosisz męża o masaż to już w ogóle 😁

• Mamusia
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr/tydzien-23.aspx Aga nawet na tym filmiku pokazują co się dzieje z piersiami kobiety 🙂 To link na stronę którą Nina znalazła 🙂 A co do masażu wykonanego przez męża to by musieli go rozgrzanym prętem przypalać, żeby coś dla mnie zrobił a tym bardziej masaż 🤨

• Mamusia
Mój na szczęście przestał mi gadać o xboxie.... I tak jak się dopadnie do kompa, to go nie ma cały dzień, bo tylko by grał 😠 A jakby miał xboxa, to na dodatek by chyba jeszcze nie spał. A jak się wczuwa w grę i się odezwę w nieodpowiednim momencie, to krzyczy i przeżywa, że to przeze mnie przegrał, bo mówię do niego 🙃 Mojemu się nigdy, NIGDY ! nie chce robić mi masażu, ale wpadł cwaniak na to co zrobić, żebym go już nie prosiła. . . Robi to tak mocno, że mi się odechciewa, bo wyję z bólu, po czym mówi: ok, jak nie chcesz masażu to Ty mi zrób i... odwraca się plecami żebym go masowała 😁 I jeszcze chce żebym go masowała, aż zaśnie... wtedy dopiero ja mogę iść spać 🤪 Ah jak mi tego brakuje 🤨

• Mamusia
A jak czasem się nie odezwę, bo czytam sobie książkę jak on gra... Siedzę sobie cichutko, a tu nagle krzyk: to przez ciebie przegrałem!! Moja mina wygląda mniej więcej tak : 😮
I myślę, nie no wariat...
Wkręciły mi się miłosne piosenki 😉 http://www.youtube.com/watch?v=Ludxpkyrab0

• Mamusia
Albo ostatnio wymyślił, że mielibyśmy więcej miejsca w pokoju, gdyby wyniósł biurko z kompem do piwnicy i tam byśmy sobie schodzili 😮 😮 😮 Chciał przez to powiedzieć, ze cały dzień by siedział w piwnicy, bo ja do piwnicy nawet w czasie wojny nie zejdę 😜 I poza tym skąd ten pomysł 🤢 🤪

• Mamusia
Ooo mój umie włączać pralkę i dobrze umie nią operować... ale nie umie robić prania. Oczywiście miesza kolory z białymi. Jak robię białe pranie, to muszę mieć pralkę na oku, bo mi podrzuca czarne ubrania, bo PRZECIEŻ TO NIC NIE SZKODZI i potem dostaję zawału jak wyjmuję czarne skarpetki 🤪

• Mamusia
🙂
Ach Ci nasi faceic, co my byśmy bez nich zrobiły i na odwrót (to szczególnie) 😁
A brzuszek.net jakiego czarnego bociana dał hehe 😁
Dziewczyny, ja lecę do łóżka, bo jutro mam rano sprawę do załatwienia i muszę się zwlec z łóżka o 6. Kolorowych snów 😁 DOBRANOC

• Mamusia
Gości pojechali to i ja wpadłam 🙂 Moja mała się z Wami wita bo wreszcie cos tak grzebie bo czuje łaskotanie 🙂
Tak z facetami to nie da się nudzić. Mój tez nigdy nie wie gdzie co lezy taki zaoferowany pomaganiem zonie :P a pralka to pojazd kosmiczny na którym tylko zona startuje. Tak jak ktos kiedys mądrze powiedział " dziecko od mężczyzny różni tylko cena zabawek " 😉
a tak poza tym kupilam Maksiowi adidaski i sandałki bo juz powyrastał ze wszystkiego.

Hejka 🙂
Oj trochę znowu napisałyście,ale nadrobiłam 🙃
My już po śniadanku,mąż pojechał do pracy,mały ogląda bajki i się przytula...mała przylepa 😁
W nocy 4 razy sikac wstawałam 😞 a Alanek kopał wczoraj nadzwyczaj mocno,brzuch skakał i tak do 22 🙃
U nas leje...i to mnie martwi,bo maz jutro popołudniu jedzie na działkę a my w sobotę mamy dojechac,ale jak taka pogoda będzie to niestety nici z odpoczynku 😞,wtedy mąż wraca w niedzielę.Musi zostac tam,bo 3 facetów przyjeżdza działkę oglądac,ona jest na sprzedaż.
No i niestety zabiera laptopa 🤨 🤨 🤨...więc jeśli nie dojadę to wrócę do Was dopiero w niedzielę wieczorem 😞