Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
A ja czekoladki wcinam, całą ciąże słodkie jem kilogramami 😁 jak nie zrzucę to się załamie 😉

I niby słodkie to na dziewczynkę 😉 Ja też jem słodkie 😉 A ile przytyłaś?

ważyłam się 2.11 na wizycie i wtedy było już 12 to teraz lepiej o tym nie myślec. Do ślubu prawie nie było widać a teraz tyje i rosnę 😞

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
A ja czekoladki wcinam, całą ciąże słodkie jem kilogramami 😁 jak nie zrzucę to się załamie 😉

ważyłam się 2.11 na wizycie i wtedy było już 12 to teraz lepiej o tym nie myślec. Do ślubu prawie nie było widać a teraz tyje i rosnę 😞

My się tu chwalimy tak co tydzień brzuszkami, pochwal się i Ty 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

a ile masz w brzuszku? mi lekarz mówi że mam mały brzuch a mam aż 94cm, oni to nie wiem ile by chcieli.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

zaraz jakąś fotkę pstryknę to wkleję

My się tu chwalimy tak co tydzień brzuszkami, pochwal się i Ty 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
kafinka napisał(a):
Hej brzucholki 🙂witam nową grudnióweczkę 🙂 widzę, że gwarno się zrobiło 🙃 załatwiłam sobie położną i jestem już spokojniejsza, bo mogę zadzwonić nawet w nocy jak się coś zacznie 🙂

To Aga tylko czekać na TEN dzień haha 😁

Powiem Ci Nina,że byłam wczoraj u fryzjera i złapały mnie skurcze myślałam, że niewyrobie, bo bolało, wzięłam no-spe i przeszło, a dzisiaj też były, ale przez chwilę także chyba zbliża się godz. zero

• Mamusia
kafinka napisał(a):
naylaaa napisał(a):
kafinka napisał(a):
Hej brzucholki 🙂witam nową grudnióweczkę 🙂 widzę, że gwarno się zrobiło 🙃 załatwiłam sobie położną i jestem już spokojniejsza, bo mogę zadzwonić nawet w nocy jak się coś zacznie 🙂

To Aga tylko czekać na TEN dzień haha 😁

Powiem Ci Nina,że byłam wczoraj u fryzjera i złapały mnie skurcze myślałam, że niewyrobie, bo bolało, wzięłam no-spe i przeszło, a dzisiaj też były, ale przez chwilę także chyba zbliża się godz. zero

Jeszcze Twój suwaczek pokazuje, że zostały 23 dni 🤪 🤪 A u Ciebie to w każdej chwili się może wydarzyć.

• Mamusia
Najlepiej by było jakby się urodziła pod koniec listopada albo w terminie, bo 3 grudnia się przeprowadzamy, a ja z rana mam jeszcze wizytę także jest nie wesoło, bo domek jeszcze nieukończony, co chwilę coś się przekłada, a to montaż drzwi albo schodów jeszcze pracownicy pyskują 🤢

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Najlepiej by było jakby się urodziła pod koniec listopada albo w terminie, bo 3 grudnia się przeprowadzamy, a ja z rana mam jeszcze wizytę także jest nie wesoło, bo domek jeszcze nieukończony, co chwilę coś się przekłada, a to montaż drzwi albo schodów jeszcze pracownicy pyskują 🤢

My też się mamy przeprowadzać ale nie wiem czy przed świętami zdążymy, a też chce żeby dzidzia już do nowego mieszkanka przyjechała

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Kasiu, a w sumie to jakie objawy miałaś?? 😘

Mega zgaga, rozwolnienie, mdłości, bolał mnie kręgosłup, żebra, mostek, nie mogłam oddychać, byłam poddenerwowana, miałam w sobie jakiś taki niepokój i lęk a do tego nie wiedziałam jak się ułożyć nie mogłam sobie miejsca znaleźć a do tego jeszcze lekko ale pobolewało podbrzusze i szyjka 🤨

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Kasiu jak będziesz się znowu tak źle czuła to dzwoń do położnej albo do szpitala, bo to może znaczyć, że już czas….

No trochę się Aguś wystraszyłam w nocy nie ma co. Niby skurczy nie było, ale dzisiaj mam jakiś dziwny brzuch 🤨 Nie boli ani nic ale czuję, że go mam tak jakoś dziwnie nie umiem tego wytłumaczyć 🤨 Teraz ogólnie czuję się dobrze tylko zmęczona jestem i kręci mi się w głowie. Ale Alusia rusza się normalnie niby trochę mniej niż zawsze ale wierci się.
A cieszę się, że załatwiłaś sobie położną bo bałaś się o opiekę w szpitalu a teraz jesteś spokojna na duszy 😉

• Mamusia
kafinka napisał(a):
iwonka1 napisał(a):
u mnie bez zmian, jeszcze w dwupaku 😉

Iwonka nie stresuj się dzidzia przyjdzie w swoim czasie 🙂 ja urodziłam syna prawie 2 tyg. po terminie i było wszystko ok 🙂

ja nie moge tak dlugo czekac na swoja kruszynke bo mam cukrzyce ciążową, takze mysle ze jutro podejma decyzje co ze mna dalej zrobic bo to juz tydzien po terminie a jutro ide na ktg

• Mamusia
Hej Iwonka oj to czekanie jest dobijające. A jak się czujesz ??
Ja się czuję dzisiaj bardzo źle 🤨 Jestem słaba bardzo aż kręci mi się w głowie 🤨 Mam nadzieje, że Alusia posiedzi tam do chociaż 28 listopada bo wtedy zaczynam 37 tydzień.
Aguś śietną sprawą jest obejrzeć szpital przed porodem. Ja swój zwiedziła i we wszystkim jestem zorientowana i dzięki temu dużo spokojniejsza.