Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Spojrzałam na tabelkę i... kurczę, duże Wam się te dzieci rodzą! 😮 wszystkie ponad 3100! 🤪
U nas najmniejsze dzieciątko ważyło 2400, a największe 4140 🙂 🙂 "rozrzut" - spory 🙂

Więc oby tak dalej! 🙂

Teraz tylko żeby u nowych jednopaków się żadne problemu nie pojawiły i żeby wkrótce dziewczyny z maluszkami wróciły do domów 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
No ale cichutko tu dzis znowu 😮 tylko ja zostałam???

i ja 🙂 ja w ramach pieknej pogody wzielam sie troche za sprzatanie, bo widac kurz w takim sloncu 😠 😁, mam zamiar sie troche przejsc. Ciekawe gdzie reszta..

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
MARTULKA JAK MAŁA???

Oj super!!Je i śpi, je i śpi i tak na okrągło 😜 Nie chce jej się spać przeważnie na wieczór i rano nas budzi 🙂 Uważam z jedzeniem ale dzisiaj w nocy chyba ją brzuszek bolał bo zjadłam kluski robione na jajku więc może za wcześnie. A u Ciebie jak Maleńka, śpi z Wami w nocy czy w łóżeczku i jak z Twoją dietą, bardzo się ograniczasz, jak sen małej i jedzenie?? 🙂 Eh tyle pytań na raz 😁 😉

SylwiaC napisał(a):
Marta a Ty najpierw zaczelas krwawic tak czy skurcze mialas? I czy te pierwsze skurcze bolaly?? Ja sie boje że przegapie poczatek hehe 😜

ja przegapilam:P

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Marta a Ty najpierw zaczelas krwawic tak czy skurcze mialas? I czy te pierwsze skurcze bolaly?? Ja sie boje że przegapie poczatek hehe 😜

Sylwuś, ja miałam krwawienie i elkkie skurcze takie co 10 minut, a jak zajechałam do szpitala i podłączyli mnie do ktg zaczęły się co 5 minut...bolesne były te po przebiciu pęcherza płodowego i później przy parciu- eh wolę nie wspominać tak bolało. Ja też nie wiem czy bym wiedziała jak to z tymi skurczami gdyby nie krwawienie. Przede wszystkim jeśli jesteś niepewna to licz sobie odstępy między skurczami czy są regularne

• Mamusia
Hej Mamcie i Dwupaczki 🙂
Ja też nadal w dwupaku 😞 Noc przejebana dosłownie sorry za słowo. Ale miałam takie bóle, skurcze w dole brzucha jak na okres sama już nie wiem co to było 🤨 I do tego kręgosłup tak bolał na dole aż drętwiał 🤨 Mnie musi najpierw porządnie wymęczyć zanim coś się zacznie. Ja wiem, że Święta przenoszę ale chociaż wiem, że w szpitalu nie będę leżeć chyba, że po badaniu by wyszło coś nie tak. No tak Dziewczyny nam się posypały. Teraz jestem pewna, że odjedzie Agatka bo jednak ma spore rozwarcie, ale reszta Dziewczyn to nie wiem bo jakoś u Was spokojnie jest 🙂 Chociaż Kafinka pisałam krótko przed porodem, że nic się nie dzieje a o 5:55 urodziła 😁

ja miałam co 5 min... to pojechałam do szpitala... ale bolał mnie krzyż w czesci ledzwiowej nie aż tak ale bolal... 😮 jak mi wody odeszły na fotelu już porodowym to zaczęło boleć uuu.. parte już mnie nie bolały aż tak ... jak mała wylazła to taaaka ulga jakbym niewiem jak zrelaksowana była 😁 🤪

aisak_89 napisał(a):
Hej Mamcie i Dwupaczki 🙂
Ja też nadal w dwupaku 😞 Noc przejebana dosłownie sorry za słowo. Ale miałam takie bóle, skurcze w dole brzucha jak na okres sama już nie wiem co to było 🤨 I do tego kręgosłup tak bolał na dole aż drętwiał 🤨 Mnie musi najpierw porządnie wymęczyć zanim coś się zacznie. Ja wiem, że Święta przenoszę ale chociaż wiem, że w szpitalu nie będę leżeć chyba, że po badaniu by wyszło coś nie tak. No tak Dziewczyny nam się posypały. Teraz jestem pewna, że odjedzie Agatka bo jednak ma spore rozwarcie, ale reszta Dziewczyn to nie wiem bo jakoś u Was spokojnie jest 🙂 Chociaż Kafinka pisałam krótko przed porodem, że nic się nie dzieje a o 5:55 urodziła 😁

ja miałam te krzyżowe to tak jak by ci ktoś wbijał coś w środku w dole kregosłupa a potem żeczywiscie takie bolesne dretwienie...

• Mamusia
Cześć! Zajrzałam na chwilę, mąż ma dziś wolne i nie mam kiedy za bardzo tu zaglądać. Fajnie że się nowe mamusie posypały, już nas mało zostało, ciekawe kiedy teraz znów się ruszy, też mam przeczucie że Agatka szybko odjedzie 🙂 🙂 🙂
Co do bóli porodowych to ja też boję się je przegapię, bo w szpitalu pod kroplówką takie długie i wielkie skurcze mi się pisały na ktg a ja sobie spałam jakby nigdy nic i nic nie czułam, ale mam nadzieję że będę miała jakieś przeczucie, że to już 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć! Zajrzałam na chwilę, mąż ma dziś wolne i nie mam kiedy za bardzo tu zaglądać. Fajnie że się nowe mamusie posypały, już nas mało zostało, ciekawe kiedy teraz znów się ruszy, też mam przeczucie że Agatka szybko odjedzie 🙂 🙂 🙂
Co do bóli porodowych to ja też boję się je przegapię, bo w szpitalu pod kroplówką takie długie i wielkie skurcze mi się pisały na ktg a ja sobie spałam jakby nigdy nic i nic nie czułam, ale mam nadzieję że będę miała jakieś przeczucie, że to już 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Martuska_D napisał(a):
Ola88 napisał(a):
MARTULKA JAK MAŁA???

Oj super!!Je i śpi, je i śpi i tak na okrągło 😜 Nie chce jej się spać przeważnie na wieczór i rano nas budzi 🙂 Uważam z jedzeniem ale dzisiaj w nocy chyba ją brzuszek bolał bo zjadłam kluski robione na jajku więc może za wcześnie. A u Ciebie jak Maleńka, śpi z Wami w nocy czy w łóżeczku i jak z Twoją dietą, bardzo się ograniczasz, jak sen małej i jedzenie?? 🙂 Eh tyle pytań na raz 😁 😉

u mnie mała w ocy budzi sie średnio 3-4 razy w tym raz butelke dostaje lubi się kompać 😁 i jest grzeczna choc czasem płacze ale to chyba każde dziecko czasem złości sie ale to po mamusi charakterek 😁 hahaha 😁 je cycka ale dokarmiamy ją buteleczką a moja dieta uwazam na to co jem i co dzien czego nowego prubujemy tylko ma problemy z kupką ale od wczoraj poje ją herbatką... a ja schudłam już 17 kilo jeszcze 13 i bede zadowolona hahaha 😮 🤪