Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kurcze jutro miałam sprzątać w końcu a tu mąż przychodzi i mówi mi ze jesteśmy jutro o 14 na trakcie umówieni z położną oddziałową, eh ma zoabczyc co się dzieje, kiedy poród, ktg mi w koncu zrobić i wogóle ma być przy porodzie wiec jak się zacznie mamy dzwonić w nocy i północy,bo podobno położne lepiej zorientowane niż lekarze, hehe a baba od razu mnie skojarzyła bo na szkołe rodzenia chodze

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kurcze jutro miałam sprzątać w końcu a tu mąż przychodzi i mówi mi ze jesteśmy jutro o 14 na trakcie umówieni z położną oddziałową, eh ma zoabczyc co się dzieje, kiedy poród, ktg mi w koncu zrobić i wogóle ma być przy porodzie wiec jak się zacznie mamy dzwonić w nocy i północy,bo podobno położne lepiej zorientowane niż lekarze, hehe a baba od razu mnie skojarzyła bo na szkołe rodzenia chodze

to fajnie, ze jutro idziesz i pogadasz z polozna! u nas byla kolezanka, wiec zrobilam kolacje, ogarnelam i teraz padam, wiec dobranoc!

• Mamusia
Ja też zaglądam i mówię że jeszcze nie odjechałam 🤪
Pani doktor powiedziała żeby się nie przejmować jedzeniem... dała inne leki no i zobaczymy jak to będzie 🙂
Moje dzieciaki właśnie padły a ja czekam na tel od siostry i też się położę obejrzę jakiś film.
Dobranoc 🙂
oo a co do zdjęcia dzieciątka to wam wcześniej nie wyślę jak wrócę ze szpitala bo mam jakieś opcje powyłączane i nie mogę wysyłać mmsów.

• Mamusia
Widzę, że tu już pusto zupełnie 🙂 A więc i ja mówię dobranoc 🙂 Nie czuję się za dobrze, ale już się przyzwyczajam do tego stanu 🙃 😮 Ja też jak Kropeczka wyślę zdjęcia dopiero jak wyjdę ze szpitala bo z telefonu nie będę mieć możliwości 🤔 Poza tym mam nadzieje, że wyjdę zaraz 6 godzin po porodzie 😁 Buźka 😘 😘

• Mamusia
Hej baby 🤪 🤪
Ja juz nie spię od 5. Zaczęłam srać w gacie ze strachu. Chciała bym zostać dziś i już dziś urodzić, ale z drugiej strony się boję 😮 Trzymajcie kciuki za mnie plissss - choć mam przeczucie że dziś wrócę do domu 😞
To pa miłego dnia 😉 🙂

• Mamusia
Ja też się melduję w dwupaku i mówię że zaraz zbieram się do szpitala na ktg ... ciekawe czy dziś będzie mnie badać doktor 🙃 i co powie że za miesiąc urodzę 🙃
Gosiu trzymamy kciuki żebyś dziś rodziła 😁
Agatka czekamy na wieści od ciebie 😉
A może już nam któraś urodziła tylko my nie wiemy 😁

• Mamusia
hej, melduje sie 🙂, Gosiu - trzymam kciuki, Aga i Agatka - tez, moze sie cos okaze 😉. Mi spuchly nogi wieczorem i mam jak balony 😮 🤢...poza tym w nocy bolalo mnie podbrzusze jak na @ - nowe objawy dochodza, ale w takim tempie to jeszcze duzo czasu 😁. A czy cos mozna zrobic na te spuchniete nogi (kostki i stopy?) bo ja sie chyba w butach nie zmieszcze 😞

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
na spuchniete nogi to chyba tylko uniesc je do gory i lezec, szczerze nic innego mi do głowy nie przychodzi 🤢 ja ide sobie kawe sparzyc i posiedze sobie i pogrzebie w necie bo nie mam co robic a właściwie nic mi sie nie chce 🤔

no nogi w górze sa najlepsze a poza tym nie chodzic tyle, nie jesc soli, mozna zrelaksowac nogi w letnio ciepłej wodzie 🙂

albo Gosiu to do porodu juz wode zatrzymujesz 🙂

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Hej baby 😉
Wróciłam KTG normalne żadnego porodowego skurczu, Doktor wymasował mi szyjkę i powiedział że najpózniej jutro na 99% powinnam rodzić. Ciekawa jestem jak to będzie

to dobrze, ze Cie nie zatrzymali jak na 99% ma byc jutro 🙂 a masaz szyjki bolał?

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Hej baby 😉
Wróciłam KTG normalne żadnego porodowego skurczu, Doktor wymasował mi szyjkę i powiedział że najpózniej jutro na 99% powinnam rodzić. Ciekawa jestem jak to będzie

to dobrze, ze Cie nie zatrzymali jak na 99% ma byc jutro 🙂 a masaz szyjki bolał?

Nie wcale nie bolał , tylko nieprzyjemne uczucie , ale bólu nie czułam.
No doktor mówił że skurcze powinny najszybciej zacząć się już dziś koło wieczora. Bo wszystko jest pięknie przygotowane do porodu, więc na 99% powinnam jeszcze dziś wrócić do szpitala . Okaże się mam nadzieję, że to dziś się stanie 🤪 🤪, Dobra lecę jeść bo od 5 nie śpie i nic jeszce nie jadłam.