Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aisak_89 napisał(a):
Cześć Laski 🙂 🙂
Ale Was wyprzedziłam 😁
Nie rodzę i dzisiaj jak najbardziej nie chce urodzić chociażby do 12:00 w nocy !! Ponieważ rano jakoś około 5:30 zmarł mój teść, ojczym męża. Nie chce żeby data urodzin mojego dziecka u Mariusza w rodzinie najpierw kojarzyła się z datą śmierci teścia 🤔 🤨 😮 🥴 Pewnie spać to już nie będę ale zajrzę dopiero później 😜 Od rana najadłam się kabanosów mniam mniam 😜 😎 A moje miasto zasypała lawina śniegu !! Tak pięknie za oknem !! 🤪 🙃 😁

przykre 😞
tak się zastanawiałam co tam u Ciebie słychać 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
noo... moja zasnęła spała 4h prawie wypiła cycki dwa zmieniłam jej dupke i śpi dalej 😁 mogła by w nocy tak a nie w dzien 😁 😁 hahaha 😮 🤪

Olu dobrze, że chociaż w dzień możesz podrzemać jak Ona też śpi gorzej jakby była niedobra 24 na dobę 🙃 🤪

• Mamusia
Ale tu cisza! a jak zostanę ostatnia, to w ogóle nikogo nie będzie 😞 wlasnie, ja tez nie mam w co sie ubrac na Wigilie! u mnie nic sie poza tym nie dzieje, Maly sie rozpycha bardzo od wczoraj, ale poza tym nic...milego wieczoru, ciekawe kiedy wyjda dziewczyny z maluchami

Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Ale tu cisza nawet Krowa wymiona zarzuciła na plecy i się czymś w końcu zajęła !! 😁 🤪 🙃

Krowa ma dziś ciężki dzień 🤢 nie dość że Maja od 2 do 4 w nocy nie chciała spać bo chciała się "bawić" cycem,to jeszcze od 16 do 18 to samo... juz nawet jej próbowaliśmy podać butle bo myśleliśmy że jest głodna...ale nie jej chodzi o to by cyca trzymać w buzi... 🤢

moja czasem ma kolki i mleko inne jej daliśmy... zobaczymy ... teraz padła.... całe szczescie bo sobie poflirtowała z cycem wiecie jak ona gada sobie do niego tak mmmmmm albo mymymymym nie da sie opisac... Aga a twoja Maja dzwiga głowe bo moja sama podnosi nawet jak lezy aż sie dziwiłam dziiaj... 😮

• Mamusia
Hej 🙂wróciłam juz do domu 🙂
Więc tak : Rodziłam nie całe 4 godz. bolało jak cholera - ale do przeżycia. Weszłam na porodówkę , wlazłam na lóżko i gin przebił mi od razu wody, zaraz dożylne znieczulenie i na zmiękczenie szyjki.Zeszłam z łóżka i usiadłam w zwykłym fotelu , podłączono mnie pod ktg i tak dość długo siedzieliśmy, w między czasie kolejny przeciwbólowy. Tomek cały czas ze mną był , rozmawiał głaskał. Gdy już blisko porodu położna rozłożyła materac przyniosła sake i na niej już do końca byłam. Więc urodziłam na kolanach 😉 Ostatnie bole parte były najgorsze,ale jak dali mi Oleńkę to wszystko zapomniałam 🤪. Tomasz dzielnie mnie wspierał, dużo pomógł swoją obecnością. Nie rozcinali mnie , ani nie pękłam 🤪. Ale dwa szwy mi założyli bo byłam pościerana i miałam ranki. Pokarmu mam bardzo malutko,dokarmiam Oleńkę NAN.
Zdjęcie wstawię jutro bo jestem zmęczona i boli mnie kręgosłup i brzuch jeszcze . Idę się kąpać i kładę się do łóżka . Aaaaa Oleńka to aniołeczek wcale nie płacze jest grzeczniutka. A Ada , Ninka Kropka I Kafinka są już w domku ??????????

• Mamusia
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA GRATULACJE I MIŁE SŁOWA 😘

My też już w domku gonia miałaś super poród ja pękłam i do tego zostałam nacięta, bo mała mi utknęła w kanale i źle się ustawiła zszywała mnie 20 minut normalnie koszmar teraz muszę siedzieć na kole, bo normalnie to nie mam szans przez jakieś 2 tyg 🤢

Witajcie dziewuszki 🙂 mamuski normalnie ekspresem wróciłyscie...cieszę się!!! widze zdjątka maluchów!!!
Agulka czasem tak jest ze dzieciaki dają popalić wiec marudz ile wlezie pomaga... 😁

• Mamusia
Ja też bym tak chciała Wam pomarudzić, że Mała przy cycu za długo siedzi albo coś a jak narazie to Ona siedzi za długo ale w brzuchu !!! 😠 🤪 🙃
Witajcie Dziewczyny spowrotem 😘 😘 😘 😘
A jak chyba już mówię DOBRANOC bo jestem nie do życia. Jutro mam termin a tu dupa blada !! Nic się nie dzieje 🤔

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
do mnie kto nie zadzwoni, to wszyscy sie pytaja - jescze w domu? nie w szpitalu?!
tak Kasiu, obie mamy na jutro termin i u mnie tez pewnie nic z tego 😮

Ach no właśnie Kasia przecież My obydwie w tym samym terminie mamy 🤪 A kiedy masz do położnej ?? Bo ja mam na poniedziałek.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
do mnie kto nie zadzwoni, to wszyscy sie pytaja - jescze w domu? nie w szpitalu?!
tak Kasiu, obie mamy na jutro termin i u mnie tez pewnie nic z tego 😮

Ach no właśnie Kasia przecież My obydwie w tym samym terminie mamy 🤪 A kiedy masz do położnej ?? Bo ja mam na poniedziałek.

moja polozna juz umowila mnie na wizyte w szpitalu. jak nie urodze - na 23.go

• Mamusia
Hej 🤪 🤪 🤪
Juz lada chwila i wy będziecie marudziły że Wasze maluchy na cycach wiszą ha ha ha. A mnie tak bardzo bolą wymiona ha ha ha , a jakie wielkie i pełne 😮 Wczoraj Tomuś mnie doił ha ha ha . Mój aniołeczek trzy razy w nocy wstał na jedzonko i spała 🤪 Budzi się tylko na papu i dalej zasypia 🤪 Nawet kupa jejn nie przeszkadza ha ha ha . Moja ślicznota. A moja Paulinka cały czas przy Oleńce leży - zakochała się na zabój 🤪 🤪 🤪

No ja miałam dobry poród, nie mogę narzekać, Aga współczuję rozdartej pupy 😞 😞 Boli niesamowicie. Ja powoli siadam normalnie 🙂
Nawet nie wiedziałam że Agatka też już urodziła swoją Zosię 🙂 Gratulacje dla świerzych mamuś 🤪 🤪
A to zdjęcia Oleńki 😉
[URL=http://img824.imageshack.us/i/olar.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/7719/olar.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img828.imageshack.us/i/paulaiola.jpg/][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/2310/paulaiola.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Hej 🙂wróciłam juz do domu 🙂
Więc tak : Rodziłam nie całe 4 godz. bolało jak cholera - ale do przeżycia. Weszłam na porodówkę , wlazłam na lóżko i gin przebił mi od razu wody, zaraz dożylne znieczulenie i na zmiękczenie szyjki.Zeszłam z łóżka i usiadłam w zwykłym fotelu , podłączono mnie pod ktg i tak dość długo siedzieliśmy, w między czasie kolejny przeciwbólowy. Tomek cały czas ze mną był , rozmawiał głaskał. Gdy już blisko porodu położna rozłożyła materac przyniosła sake i na niej już do końca byłam. Więc urodziłam na kolanach 😉 Ostatnie bole parte były najgorsze,ale jak dali mi Oleńkę to wszystko zapomniałam 🤪. Tomasz dzielnie mnie wspierał, dużo pomógł swoją obecnością. Nie rozcinali mnie , ani nie pękłam 🤪. Ale dwa szwy mi założyli bo byłam pościerana i miałam ranki. Pokarmu mam bardzo malutko,dokarmiam Oleńkę NAN.
Zdjęcie wstawię jutro bo jestem zmęczona i boli mnie kręgosłup i brzuch jeszcze . Idę się kąpać i kładę się do łóżka . Aaaaa Oleńka to aniołeczek wcale nie płacze jest grzeczniutka. A Ada , Ninka Kropka I Kafinka są już w domku ??????????

O witamy z powrotem! super, ze tak szybko, a znieczulenie dozylne to cos innego niz zzo? super, ze Olenka grzeczna i ze calkiem dobrze sie czujesz!