Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
W sumie dzisiaj na to że mam jeszcze jedną rocznicę !- wychodzi na to że już rok nie palę 🤪 A najgorsze że ciągnie mnie do nałogu bo w końcu paliłam 10 lat ! Ech...Ale nie zrobię to mojej malutkiej- nie będę jej truła... 😉 Najgorsze jak wrócę do pracy bo praca z klientem to najgorsze co może być i wtedy papieros to jak środek uspokajający 🤔 A szkoda gadać. Piszę bez sensu bo w sumie nikt chyba nie ma z tym problemu tylko ja 🤨 Sorry za pierdoły 🙃

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
W sumie dzisiaj na to że mam jeszcze jedną rocznicę !- wychodzi na to że już rok nie palę 🤪 A najgorsze że ciągnie mnie do nałogu bo w końcu paliłam 10 lat ! Ech...Ale nie zrobię to mojej malutkiej- nie będę jej truła... 😉 Najgorsze jak wrócę do pracy bo praca z klientem to najgorsze co może być i wtedy papieros to jak środek uspokajający 🤔 A szkoda gadać. Piszę bez sensu bo w sumie nikt chyba nie ma z tym problemu tylko ja 🤨 Sorry za pierdoły 🙃

Ada też rzuciła palenie, także nie jesteś sama 😉 Ja kiedyś popalałam, ale to było takie palenie, że nie paliłam codziennie. Tylko w jeden dzień zapaliłam 2, w drugi 6, w trzeci w ogóle. Także takie dziwne 😜 I tak pół roku. Stwierdziłam. że to bez sensu, zwłaszcza, że jestem okropnym wrogiem papierosów.
Marta, nie warto, jak już tyle nie palisz 😁 Tu możesz wszystko wariatko napisać i nie przepraszaj za to 😁

• Mamusia
Hej ale u mnie jest cieplutko dziś 😎 😎 Byłyśmy z Olkiem 2,5 godz. w parku 🤪. Moja suka skąpała się w stawie 😁 😁. Wbiegała od wody i wybiegała hahahaha. Wróciła do domu taka zmęczona że teraz na nic nie reaguje 😁 😁 😁. A moja Olusia śpi jeszcze na balkoniku 😆 🙃 😁
Ja piorę w dzidziusiu od początku-tani i fajnie pachnie. Płyn mam teraz jelp. A ubranka prasuję cały czas bo moja alergikiem jest prawdopodobnie 😞 Zupkę jej już ugotowałam i zmieliłam , obudzi sie to zje moja dziewczynka. Paulinka na dworze jest u babci - tam ma kolegów i koleżanki. A o 15 umówione jestesmy z chrzestna Oli na dokupienie ostatnich drobiazgów do chrztu 🙂
Aga musicie dobrze przemysleć decyzje o domku. Aby nie żałować.
Łukaszku wszystkiego najlepszego i dużo,dużo mleka hihihi.
Ja paliłam ok.10 lat nałogowo i pewnego dnia ,to byla niedziela stwierdziłam że nie będę paliła bo drogie i śmierdzące są papierosy. I od tamtej niedzieli mineły juz ponad 2 lata, albo 3 ???
I teraz pachnę perfumami i miętową pasta do zębów 🤪 🤪

• Mamusia
Oby się Twoja suka nie przeziębiła 😘 A jakie ma imię ?? 🙂

Gosiu, z której strony Dzidziuś ładnie pachnie?? 😮 😮 hahha dla mnie śmierdzi 🤪 🤪 🙃 🙃
Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz Carlos się obrócił z plecków na boczek. Także dołącza do grona dzieciaczków przekręcających się hahah.

Ps. Czita, a ja myślałam, że Ty bananami pachniesz 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Oj Marta, nie jesteś sama. Ja mam niby 20 lat ale od 15 roku życia popalałam, potem paliłam dużo pod koniec liceum a potem to i dwie paczki dziennie, przestałam jak w ciążę zaszłam i mnie nawet nie ciągnęło, bo mój mąż też wtedy przestał, ale teraz zaczął popalać i mnie zaczęło ciągnąć i teraz od jakichś dwóch tygodni popalamy oboje, ale dziś się bronię jakoś... Niestety ale jak czułam zapach z męża ciuchów to mi stare nawyki wróciły, ale postanowiliśmy że jak skończymy te paczki co mamy to koniec, za drogie są i jeszcze zdrowie po co psuć no i lepiej żeby Kajtek nas palących nie widział, jemu nie będzie wolno! Żle się z tym czuje że popalam, muszę wziąć się w garść.
Co do kremu to ja mam Penaten ale muszę coś z filtrem zakupić. U nas dziś brzydka pogoda,wieje, nie ma słońca i zimno, nie biorę dziś Kajtka na dwór bo chcę na piątek go na szczepienie zapisać.

• Mamusia
Dziewczyny, znacie jakąś dobrą dietę ale taką żeby można było większość rzeczy jeść?
Mam do zrzucenia 3,5 kg, ważę niby 57,5kg przy 171 wzrostu ale założyłam sobie że na chrzciny będę 54ważyć ale waga mi stanęła. Przed ciążą 60 ważyłam więc 2,5 kg poszło i stanęło. Może macie coś ciekawego. A jak nie dietę to może jakieś ciekawe ćwiczenia?

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
Kura - zniesiesz dla mnie kilka jaj bo mi na święta potrzebne? A może dasz radę od razu kolorowe pisanki znieść?

Ok, zjem trochę buraczków, to będziesz miała fioletowe jajka prosto z dupci hahahah 🙂
Myślałam, że takiej małej mrówce to wystarczy jedno jajko na całe święta, ale widać Twoja postura jest mylna 😉 Taka mała, a tyle zjeść potrafi 😁
Co do diet.... to myślę, że Ci nie jest potrzebna 😁 ale Ci pomogłam hahaha.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Oby się Twoja suka nie przeziębiła 😘 A jakie ma imię ?? 🙂

Gosiu, z której strony Dzidziuś ładnie pachnie?? 😮 😮 hahha dla mnie śmierdzi 🤪 🤪 🙃 🙃
Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz Carlos się obrócił z plecków na boczek. Także dołącza do grona dzieciaczków przekręcających się hahah.

Ps. Czita, a ja myślałam, że Ty bananami pachniesz 🤪 🤪 🙃 🙃

😞 😞 😞 😞 😞Zawiodłaś mnie kwoko 😠 Strasznie. Dzidziuś nie śmierdzi !!!! Mnie sie podoba jego zapach 🙂 🙂 🙂
Ninka bananem pachnę po kopulacji gdy jest Tarzan w domu hahahahahahaha. A szczególnie teraz kiedy moja szczelina sie goi 😁 😁 🤪 🤪 😁 🙃
Moja suka to Dzina. Pies się raczej nie przeziębi bo do skury woda raczej nie dochodzi - gruba sierść ją chroni 😉

• Mamusia
Nina gratuluję ! No to Ci Łukaszek na 4 miesiące niepsodziankę zrobił 🤪
Moje dziecko jeszcze nie z tych przekręcających więc musimy cierpliwie czekać 😜
Co do fajek myślałam, ze jestem sama.... choć przyznam się że ostatnio wypaliłam 3 fajki i w sumie źle mi z tym było 🤔 No i nie zapaliłam więcej i na razie nie zamierzam. Muszę jednak walczyć ze sobą tak jak Iwonka bo ostatnio z mężem byliśmy o krok od kupienia paczki fajek. Wstrętny ten nałóg 😠 A mój Rafał przestał palić też ja jak ja przestałam więc było mi łatwiej i podziwiam go za to i dziękuje bo razem zawsze raźniej 🙂 Sylwia no to Dominiś ładnie waży i fajnie że kolejne szczepienie za Wami 🙂 Aga kurczę , tak jak pisze Nina - do lekarza nie chodzisz codziennie , zakupy można robić rzadziej i ponoć mniej kasy idzie , hmm no nie wiem ale sama miałabym problem z podjęciem decyzji bo Tobie łatwiej doradzić- "weź" ale sama też miałabym problem 🤔

• Mamusia
Nooo Dominik to waga ciężka 😁 A ma 3,5 miesiąca 😁
Ja się zważyłam z moim sumo i waży 8kg, ale nie mam wagi elektronicznej, tak jak wy, także takie niedokładne to ważenie.
Mój mąż pali, także nie wracajcie do tego, bo to tyle kasy pochłania, że nie wiem... Miałabym co miesiąc trzy pary nowych spodni, a tu chuj, bo kasa idzie z dymem i jeszcze szkodzi zdrowiu 😠 😠 i jeszcze dostał kaszlu takiego palaczowego i udaje, że jest chory. taaaa od kilku miesięcy jest chory 😜
A tak w ogóle to zaraz wszystkie będą dla mnie miłe.... bo każda będzie chciała jajka za darmo.... 😠 😠 Także oświadczam, że więcej jajek nie będzie!! (jedynie dla Mrówy załatwię, bo obiecałam). Co wy myślicie,że ja mam dupę z gumy?? Chcecie mnie zajechać w te święta!!

• Mamusia
Właśnie wszystkiego naj dla Carlosa 😁 ja po obiadku tez z małym wyruszam na świeże powietrze chociaż nie wiem czy tak po szczepieniu można normalnie na dwór? Po ostatnim wieczorem dostał goraczki wiec teraz tez pewnie bedzie miał 😞 a jak krzyczał strasznie żal mi go biedaczek. Ja używam lovelli do prania chciałam kupić dzidzisua ale u nas nie moge nigdzie znalezc 😮
Mini wyobraź sobie że w taką pogodę siedzisz sobie przed domkiem 😁

Miniatura!!!! przestań!!! domek to domek nie ma porównania....
a do lekarza nie jeździszraz dziennie... wiec nie pitol....

a za różnice w prondzie kupicie samochód.... po jakimś czasie.... 🙂

• Mamusia
Hej piękne 🙂 Mini w lato taki domek super sprawa, ale w zimie to Ty będziesz uwięziona, bo ani do sklepu ani gdzieś wyjścia, bo śnieg albo błoto także wszystko ma swoje plusy i minusy trzeba się naprawdę zastanowić czy warto! Kasia Alusia to mała ślicznotka oczywiście za mamusią 🙂 Ola ja zamawiam z bon prixu. Moja dziewczynka próbuje już siadać tak jak wasze i przekręca się z boku na bok i zaczyna się interesować grzechotkami i pcha wszystko do buźki, co jej się nawinie pod rączkę. W sobotę dam jej pierwszy raz jabłuszko jestem ciekawa czy będzie jej smakować, bo kiedyś dałam jej polizać makaron i bardzo jej to nie smakowało 🙃

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
kafinka i jak jakościowo są te rzeczy z bon prixu??? i jak rozmiary bo ja chciałam kilka rzeczy zamówić ...

Jakościowo są dobre ja zamawiam 36/38 lub 38 ale spodnie roz mniejsze 🙃 duży plus to jak Ci się np bluzka nie spodoba lub rom nie taki to możesz odesłać oni zwracają kasę bez problemu ogólnie jestem zadowolona zamawiam już 8 lat 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
mieliśmy już nie o agacie pisać ale cholerka wkońcu Zosi uśmiech zobaczyłam na nk 😮 😁
wkońcu ten szkrab się uśmiechnął i wyglądała na zadowoloną 🙂

Mogłaby się odezwać, co i jak z Zośką, ale jak ma się focha za prawdę ....

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Nogą bujam Alusie we wózku bo marudziła chociaż nie powinna iść teraz spać.
Byłam w szpitalu i mam wyznaczony zabieg jeden pewnie z trzech na 10 maja na 8:15 bo będą mi je narazie rozbijać ESWL a jak to nie pomoże to dopiero przez pęcherz będą sondą je rozbijać i wyciągać. Ale mam nadzieje, że pierwsza opcja da rade i się ich pozbędę.
Cały oddział gadał o Ali haha każdy przychodził Ją zobaczyć haha śmiała się do wszystkich i gadała. Nawet pana z rejestracji kokietowała. Ona obsługiwał ludzi a Ona do niego na głos AGUUUUUUU a jak nie zwracał uwagi to krzyczała EEEEE haha i piszczała aż się spojrzał to ta w śmiech aż piszczała haha Powiedział, że poczeka aż dorośnie i się z Nią ożeni hahaha 😁 😁 😁
Kupiliśmy walizkę i jutro pakowanie.
Dzisiaj już posprzątałam i robię drugie pranie a pieluchy się gotują w garnku bo marchewka w pralce nie zeszła 😮 🙃
U mnie upał i słońce na całego !! 🙂

• Mamusia
Pawełek śpi, a mój Mąż jutro wyjeżdża w delegację i wraca w piątek wieczorem 😞 więc będziemy sami przez te 3 dni 😞 a jutro ma być podobno zimno, pochmurno i deszczowo...może się nie sprawdzi,a może ja pójdę do kina na seans dla Mam z dziećmi, zobaczę jeszcze. Kasia - to na ile nas opuszczasz? 3 tyg??