Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Moja firma rządzi sie swoimi prawami.
Płaca za zwolnienie lekarskie i za urlop na umowie zlecenie , sa na prawde ok. A czy musza mnie przyjac na to samo stanowisko to nie mam pojecia.

Na umowę zlecenie to nic nie muszą

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Moja firma rządzi sie swoimi prawami.
Płaca za zwolnienie lekarskie i za urlop na umowie zlecenie , sa na prawde ok. A czy musza mnie przyjac na to samo stanowisko to nie mam pojecia.

z tego co pamiętam muszą na pewno Ci dac taka sama pensje, ale czy na to samo stanowisko to nie jestem pewna..

• Mamusia
Mućka wybacz że nagle zniknęłam ale musiałam sukę wykąpać bo już cuchnęła strasznie , a przy Oli to pies musi być czysty.
No wal , pisz co cie gryzie , chociaż sie wygadasz 🙂
No na zleceniu nic nie muszą, ale moja firma traktuje pracownika na zleceniu tak jak na umowie o pracę. A jaka pensję dostanę to nie wiem??? 🤢

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Dodam że ja jestem na umowie o pracę na czas określony do końca 2012 roku.

Gosia - o powrocie po macierzynskim "Pracodawca będzie miał obowiązek przyjąć Panią na dotychczasowe stanowisko, a jeżeli nie będzie to możliwe – zobowiązany będzie zatrudnić Panią na stanowisku równorzędnym z zajmowanym przed rozpoczęciem urlopu lub na innym stanowisku odpowiadającym Pani kwalifikacjom zawodowym, za wynagrodzeniem za pracę, jakie otrzymywałaby Pani, gdyby nie korzystała z urlopu (art. 1832 K.p.)
Jeśli w trakcie Pani nieobecności spowodowanej urlopami doszło do reorganizacji, w wyniku której przekształcono Pani dotychczasowe stanowisko pracy lub je zlikwidowano, to pracodawca będzie zobowiązany dopuścić Panią do pracy na innym stanowisku – równorzędnym lub innym odpowiadającym Pani kwalifikacjom."
z tego wynika, ze gdyby Ci sie chcialo, mogłabyś powalczyc, ze to nie jest stanowisko podobne i odpowiadajace Twoim kwalifikacjom. Ja uciekam sie myc, ale gorac...spokojnej nocy

• Mamusia
Hej piękne 🙂 byłam dziś popołudniu z Olim u lekarza jak go rano zobaczyłam to aż się przestraszyłam wyglądał na buzi strasznie miał czerwone plamy i był bardzo spuchnięty lekarka powiedziała, że to od truskawek i kazała dawać większą dawkę zyrtecu calcium i hydrocortison i jak nie będzie poprawy to jutro mamy przyjechać ....GRATULACJIE DLA CARLOSITA 😘

• Mamusia
Oj Mućko, ile Ty się nadenerwujesz 🤢 Ja myślę że on chyba celowo Cie wkurza bo wie jak to jest z kojotem Mają, i chyba zdaje sobie sprawę że na sprzątaniu też się schodzi , a jak maluch płacze to i kilka godzin można sprzątać.
Jest taka duchota że nawet nie chce mi sie iść do łazienki 🥴
W czym kładziecie maluszki spać na noc. Ja zakładam Oli body z krótkim rękawkiem bez spodenek, z gołymi nóżkami. A i tak jak wstaję do niej w nocy to jest spocona 😞

• Mamusia
A może niech on ktoregoś dnia pójdzie posprzatać łazienkę i dzieci w tym casie niech tez pilnuje. ciekawe ile czasu mu to zajmie ????? Tylko on pewnie by sprzątnąl w 30 min.szmatką by starl umywalkę i wanne a do kibla by wlał domestosa i nawet go nie umyl 🤢

• Mamusia
No to ja ostatnia haha. Nadrobiłam ale mam lenia i pisać mi się nie chce. Napiszę tylko krótko Gratulacje dla Łukaszka!! Mini- oj współczuję takiej teściowej, mi to się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o takich ludziach 😠 😠 Moi teście mają to do siebie, że nic kurwa nie dadzą, nie zadzwonią z życzeniami na urodziny czy imieniny, nic małej nie kupili ani na święta ani na Dzień Dziecka i w ogóle to nic w życiu od nich nie dostałam bo są kurwa zacofani ale koniec tematu bo mi ciśnienie rośni 😠 😠 Oni więcej oczekują od wszystkich a sami nic nie dadzą bo nie czują takiej potrzeby mówiąc krótko...Ech szkoda słów... 🤨 Ogólnie ciekawi mnie komu wyjdzie kolejny ząbek 😁 😁 Może teraz Dominiś?? Albo Majka od Krasuli?? Uważajcie co mówię bo Carlosowi ząbka wykrakałam ha ha 😁 Zupełnie jak Zębowa Wróżka 🤪 😁 😁 😁 Ja dopiero skończyłam robić w garach bo robiłam gołąbki a jutro sos pomidorowy do nich a została mi kapusta więc i zupę "parzochę" zrobiłam. Oczywiście jeszcze się gotuje to i to 😜 Poza tym pranie się pierze więc muszę czekać. Super że burza była więc teraz pootwieram okna żeby się lepiej spało 😉 A w ogóle to dzisiaj spałam do 11:30 z moim dzieckiem- dacie wiarę?? 🤪 🤪 🤪 Moja kochana córeczka jest śpiochem po mamusi ha ha. Ciekawe jak jutro się obudzimy 😉 Pewnie nikogo już nie ma więc Dobranoc 🙂

• Mamusia
Hej ! Czyżbym była pierwsza 🤪 ja tylko na moment wpadlam i ide poki maly sobie drzemke zrobil to ja obiad przygotuje i ciasto chce upiec bo dzis troche gosci Domiś będzie miał 🙂 Oj Marta moj synek to szybko ząbków miał nie będzie pewnie po mnie 🙂

TRZECIA!!!!

oj Miniatura teściow to ty masz nie powiem jakich szkoda słów a swojego pierdolnij w łeb... mój też mnie wczoraj nawkurwiał i poszłam spać gnuj jeden!!!!!

byłam u lekarza bo od tyg mnie gardlo boli i chrycham i mam grypolca....

mała troche pokasłuje ale daje jej multicebion wkurwiam sie bo co ja chora to ona sie zarazi a co ona chora ja spowrotem sie zarazam.... 😮 🤢 😞