Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
A nalejecie mi też kieliszeczek?? 😉
Uczulenie na słońce ma?? Biedactwo 😞

tobie zawsze 🤪

No niestety na słonko 😮

haha ja nie lubie kubusia wole multiwitamine...

dobra wypijemy multi i już nie marudź bo kpa w ten futrzany tył :P
a czym durnoto smarujesz dziąsła i który Alusi wychodzi?? Majce dolny po prawej 🙂

u nas też prawy dolny a smaruje dentinoksem 🙂 😎

a masz echo jak pukasz?? ja już nie wiem czy to echo czy Majki ślina 😁
ale napewno jest pod dziąsełkiem ząbek którego można wyczuć palcem 🙂

u mnie go widac już pod cienkim dziasełkiem....

• Mamusia
Hej gUpie cipy 😜 😜 😜 😜
Nadrobiłam tak po krótce co zeście naskrobały.
Ale Gabi ,a zakładki, cała składa się z fałdek 😁 😁 😁 😁 Super wyglada 🙂
Maja jak rozebrana na dworze a a jaka szczęśliwa hahaha. No to nie tylko ja mam plujkę hihihi.
Olka gratulacje pierwszego ząbka. Niestety każde dziecko będzie ząbkowało i przy tym będzie płacz 😞 😞 😞Żałuję Małej że ma uczulenie na słonko , aby z wiekiem jej minęło.
Kasiak jak twoja wysypka ???
Ooo i nie wiem co jeszcze miałam napisać ☺️
Ja dziś teś się kiepsko czuję 😞 Dziś miałam jeszcze Tomka w domu to Olkiem się zajął,a jutro już do pracy idzie.Mam nadzieję że będzie lepiej.A dziś dodatkowo jeszcze mnie głowa boli 😠 😠
Jutro do Was zajrzę wariaDki 😜
A teraz idę dalej leżeć i zdychać 😞 😞
Dobranoc 😘 😘

• Mamusia
Hej! Wreszcie jestem 🙂 Nie miałam dziś za bardzo czasu, bo pokój Kajtkowi ogarniamy, mieliśmy tam dużo strasznie rzeczy, więc trzeba poprzeglądać, po układać, niepotrzebne wynieść, sprzątnąć itp. No i sprzątane ogólnie było w mieszkaniu i okna umyte 🙂 Jeszcze trzeba różne obrazy co mamy powiesić, ale to ciężko wiercić w takich ścianach betonowych, nawet wiertła do betonu wysiadają 😞 Więc zobaczymy jak to z tym będzie. No i niedługo może nas ktoś z rodzinki odwiedzi, bo już ciepło to mogą z dziećmi w podróż wyruszać, to będą dwa pokoje do dyspozycji gości 🙂 Mąż był w domu to też czas razem spędzaliśmy bo potem 9 dni z rzędu pracuje, dziś na noc 😞
Jutro jeszcze u Kajtka małe poprawki, zamówiliśmy mu parę gadżetów do pokoju, a jutro meble zamówimy 🙂 Jeszcze ze 2-3 miesiące i się tam przeniesie, co będzie z rodzicami w jednym pokoju, taki kawaler już 🙂 A tak serio, to trzeba jego rzeczy tam poprzenosić, bo te wszystkie zabawki, maskotki itp. to muszą tam być bo tak to wszędzie ich po trochu i bajzel wszędzie 🙂 No i będzie miał fajny pokoik do zabawy, a jak się do niego przyzwyczai i będzie gotowy to będzie tam sobie spał 🙂
Nadrobiłam 🙂
Ola gratuluję pierwszego ząbka Alusi 🙂 Mam nadzieję że szybko przestanie się męczyć 🙂
Pigi, widziałam twoją śliczną księżniczkę na nk, słodka 🙂 Nie spij się za bardzo 😁
Gosia, Ty się tam kuruj, niech cię Tarzan leczy domowymi sposobami 😁
Mini i Koko, to jak zwykle sobie jeżdżą 😁 Gdzie dwie się kłucą tam Mrówka korzysta 😁 😁 😁 Głuuuuuuuuuuuuupie zwierzęta gospodarskie, i tak się tylko na rosół nadajecie 😁 😁 😁 😁 😉
Aga, super że u Pawełka ładnie się poprawia 🙂
No i dalej już nie pamiętam co napisać miałam 😞
Ja to się cieszę że Kajtek kolek nie miał, a teraz to ma znowu wilczy apetyt, na noc 250 kaszy gęstej zjadł i mało mu było, ale już nie dostał bo ile można, może znowu jakiś skok ma bo zauważam że nowe rzeczy umie robić 🙂

• Mamusia
witajcie,
widze, ze zabki na calego zawitaly do nas na forum 😉 oby dzieciaczki nie cierpialy na bardzo 🤨
i pogoda w polandowie jak nalezy, taka letnia.... uczulenie na sloneczko to fatalnie.... 🤔
Gosiu, powrotu do zdrowia.
a moja wysypka - wczoraj mialam troche stracha, bo gardlo zaczelo tez bolec i powieka puchnac.
rano obudzilam sie z opuchnietymi dwiema powiekami, wysypka troche ustapila, nie do konca, ale bylo lepiej. teraz mam lekko opuchniete powieki i bledsza wysypke.
wczoraj Kaya miala swoj samodzielny debiut - spala w oddzielnym pokoju, w nowym lozeczku.... 🤪
na szczescie przyjela zmiane na spokojnie, a nawet poweidzialabym z radoscia 🤪
chyba dobrze sie tam czuje 🤪

• Mamusia
Nadrobiłam ufff 😜

Ola gratuluję ząbka 🤪 Chyba że Majeczce wyjdzie szybciej niż Alusi hihi. U Gabrysi słyszałam echo metalową łyżeczką ale nie wiem czy to ślina czy ząbek się przebija 😉 Widzę, że pogoda dopisuje i dzieciaczki już na "krótko" ubrane 🤪 Ja się trochę obawiałam ją tak letnio ubrać ale skoro Wy już krotki rękaw i bez rajstop to i ja jutro moją Pannę tak ubiorę, a co ha ha 😁 Mają być upaly lada chwila więc super bo Gabi ma 21 bluzek na krótki rękaw 🤪 🤪 🤪 nie wiem kiedy to się uzbierało 😜 😜 😜 Ale przez to zanim się zdecyduję co ubrać to pół dnia minie 😁 Kajtuś będzie miał na pewno super pokoik! 😉 A Kayka już sama spała?? No no no- jaka odważna panna 🙂 Aga2010 ach jak ja Ci zazdroszczę IKEI - ja jestem chora jak tam jestem bo tyle rzeczy mi się podoba 🙂 Ale z racji że najbliżej mamy 1,5 h drogi to rzadko w niej bywam... Co do nowości to moja tak średnio pluje ale za to piszczy jak oszalała bo jej się to spodobało hehe- na spacerze dzisiaj chyba z 15 minut piszczała i się śmiała z tego 😁 😁 😁 Jutro robię jej zupę jarzynową z brokułem 🙂 Pigi kusi alkoholem- ja też bym sobie drina wypiła oj tak 🤪 😜 Póki co pozwoliłam sobie na pół Reddsa 😉 Ech nie wiem co miałam jeszcze napisać więc idę spać tym bardziej że pustki o tej godzinie 🙂 Dobranoc wariaDki 😉

• Mamusia
Pierwsza 🙂 Kajtek już dawno dokazuje, ładna pogoda za oknem to i on ranny ptaszek 🙂 Już się pobawiliśmy, zjadł i teraz gada, kurcze już po 5 wstał 😁 A ja z początku padałam ale już lepiej, choć nie ukrywam że bym jeszcze pospała 🙂 Ja Kajtka na krótki rękaw boję się ubrać, zwłaszcza że nie dzwonili jeszcze ze szpitala, no i wiatr czasem jak zawieje to mi zimno, więc powoli będzie się przyzwyczajał 🙂 Lecę do niego bo już marudzi, miłego dnia 🙂

• Mamusia
Ja też jestem 🙂 Iwonka -wrzuc zdjecia pokoju Kajtka! Martus - to prawda, ze ikea ma fajne rzeczy i bardzo zmyslne rozwiazania; Gosia - jak Ty sie czujesz? i gratuluje pierwszych zabkow! Jana krotki rekaw jeszcze nie ubieralam Pawelka, bo w cieniu chlodniej bylo, wiec sie balam..milego dnia

• Mamusia
Dzień dobry 😉 No to ja jestem chyba piąta 😜

Malutka ucina sobie drzemkę więc jak się obudzi to ja ubiorę i na spacer śmigamy do Parku 🙂 U nas noc super czy standard hehe- zasnęła po 20 i obudziła się po 7 także 11 godzin snu 🤪W tym dzisiaj jedna przerwa na karmienie 🙂 🙂 🙂

Mini daj znać co z tymi płytkami krwi u Majeczki bo są rzeczywiście trochę ich więcej ale to niekoniecznie może cokolwiek oznaczać bo zdarza się nadplytkowość wrodzona 😉 Albo to po przeziębieniu bo organizm jest przemęczony a podczas wysiłku fizycznego poziom płytek też wzrasta 🙂 Także nie masz powodu do obaw 😉
Nina przyszła, przywitała się, naskrobała tyle, że hej i poszłaaaa 😁 😁 😁
Aga ja tez się bałam ubrać małą na krótki rękaw ale chyba rzeczywiście już pora...zawsze można jakiś sweterek zarzucić albo bluzkę i ewentualnie zdjąć 😉
Iwonka, no właśnie pochwal się pokojem Kajtusia bo jestem ciekawa tej aranżacji 😉
Kasia oj a to może pokrzywka?? Ma podłoże uczuleniowe na różne rzeczy w tym pyłki traw i drzew albo substancje spożywcze 😮 Koniecznie daj znać po lekarzu!... 😉

Miłego dnia i do wieczorka PiENkne 😁 🙂 🙂

HEY dziewczyny!!!

MOJA mała ma zęba na wierzchu wyszedł dzisiaj... widać go i słychać ... ale zdjecia dac niechce zrobic jak troche podrosnie wam pokażę... jestem szczesliwa bo taka maruda z niej była że hej...

niom ja lece bo dzidiaj na pogrzeb śmigam... 😞 do wujka... wiec miłego dnia dziewuszki:*

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
HEY dziewczyny!!!

MOJA mała ma zęba na wierzchu wyszedł dzisiaj... widać go i słychać ... ale zdjecia dac niechce zrobic jak troche podrosnie wam pokażę... jestem szczesliwa bo taka maruda z niej była że hej...

niom ja lece bo dzidiaj na pogrzeb śmigam... 😞 do wujka... wiec miłego dnia dziewuszki:*

Pierwszy ząbek u dzieciaczków Grudniówek 2010 🤪 🤪 🤪-GRATULACJE DLA KSIĘŻNICZKI ALUSI 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Witam się i uciekam do wanny a później na zakupy bo muszę piżamę kupić jutro do szpitala 🤔
Już tak dokucza mi ta nerka, że czasem to płakać mi się chce bo przez ból czuję się normalnie upośledzona bo nic nie mogę zrobić 😠 Mam nadzieje, że zabiegi szybko pomogą.
Nie zapomniałam o Was, ale nie mam czasu na siedzenie przy komputerze 😉
Zajrzę później 😘

• Mamusia
Kasiu, powodzenia po zabiegu 😘 😘 obyś pożegnała się z bólem 🙂
Gratuluję zęba 😁 ale jaja 🙂 moja synowa ma już czym gryźć matkę w rękę hhahahhah.
Kasiu, idź mimo wszystko do lekarza!! Jadłaś coś nowego ostatnio?? Zdarzało Ci się to już?? 😘 😘

• Mamusia
ale pustki...u nas gorąc, mowiac szczerze, to i tak zle i tak niedobrze..tj Pawelek dzis spal 3 razy po 30 min, byl bardzo marudny, nie wiem czy to przez pogode czy jak? Ja tez jakas padnięta; jutro idziemy na szczepienia;wszystkiego dobrego dla Gabi i gratulacje dla Alusi za 1 ząbek 🙂 dziewczyny karmiące piersią - dopajacie/zamierzacie dopajać dzieci wodą jak tak ciepło?

• Mamusia
No hej 🙂 Zdjęcia Kajtka pokoju wstawię jak będzie już gotowy z meblami, bo i tak jeszcze na kilka innych gadżetów czekam do jego pokoju 🙂 Ale jakaś super aranżacja to nie będzie, bo ten pokoik to taki mało ustawny jest, ale ok 🙂 Jak Kajtek trochę podrośnie to i tak po swojemu go zrobi 🙂
Dziś u nas ciepełko było, aby tak dalej. A tu macie fotki ze spaceru:
http://zapodaj.net/1bf52ba2feb0.jpg.html
http://zapodaj.net/cd25ae8cd813.jpg.html
http://zapodaj.net/cc7968e37225.jpg.html
A to po spacerku:
http://zapodaj.net/ea9473d5dceb.jpg.html

• Mamusia
Hejka. Melduje się i uciekam spać 🙂
Byliśmy dzisiaj na plaży a upal jak cholera, mała w krótkim rękawie i spodenki z gołymi stópkami hihi- ale jej pasowałoooo 🤪 🤪 Jutro ciąg dalszy ładnej pogody 🙂
Gabrysia dziękuje za życzenia i pamięć 🙂 Nie powiem nic nowego ale czas leci jak cholera...zaraz pół roku potem rok... 😉
Kajtuś ale duży chłopak 🤪 🙂 I jaki śliczny 😉 Mieszany chyba jest z urodą, trochę po mamusi, trochę po tatusiu 🙂
Sylwia kiedy Ty w końcu kończysz te studia? Odpoczynku potrzebujesz 😁
Aga ja nie dopajam bo moja nie lubi pić niczego co nie wygląda i nie smakuje jak mleko z cyca hehe ale zawsze mam przygotowaną herbatkę malinową z dziką różą 🙂
Kasia chyba lepiej sprawdzić co z tą wysypką i puchnięciem...Nina ma rację 🙂
Pigi powodzenia jutro! Możesz się pożegnać z bólem na zawsze 😜 😉 😉 😉

Dobranoc dziewczyny 😉