A właśnie - jak chodzicie na usg to jak Wam mówią termin porodu?? Cały czas ten sam?? Bo ja miałam w kolejności tak:
28 grudnia
20 grudnia
24 grudnia
21 grudnia
hahaha 🤪 Brałam pod uwagę 24 grudnia i się go trzymałam, bo był robiony w 12 tygodniu i niby taki najpewniejszy. Na ostatnim usg zostało 21 grudnia i mam nadzieję, że już nic nowego mi nie wymyślą 😁
Ja miałam najpier chyba zgodnie z obliczeniem od dnia ostatniej miesiaczki na 18, pozniej 16, 17 i podczas ostatniej wizyty pierwotnie znow 18 grudnia i mam nadzieje ze finalnie tak zostanie 🙂 Nina wydaje mi sie ze powinno sie sugerowac najbardziej aktualnym ale moze gdzies taka informacja jest na necie zeby poczytac...
Ale fajne zdjęcie 🙂 Lubisz photoshopa, co?? 😁 Wiesz, fajne ma się wspomnienia jak się robiło to czy tamto, ale teraz jest teraz i jest nowy etap w życiu 😁 Ja zaraz spadam, bo Ciąża z zaskoczenia będzie hihi 😁
No to Nina Ci w głowie namieszali z tymi datami. Ja mam tylko dwie wyznaczone właśnie na 19 i na 30. Ale w szpitalu trzymają się tej 19 grudnia 🙂 Wiesz oni tak zmieniają bo to zależy od dzidzi jak rośnie i jak wygląda na danym USG i oni tak na prawdę sami dokładnie nie wiedzą 😁
No Marta 🙂 To u Ciebie były takie schadzki 😁 Dreszczyk emocji 😁
Nie mogłam wybrazic sobie nic bardziej romantycznego i pieknego ale kazdy odbiera swoja wlasna historie jako ta najcudowniejsza 🙂 A co do przeznaczeniam o ktorym pisalas ze wierzysz ja rowniez Ci powiem ze jest cos w tym na pewno bo nie poznalabym mojego męża gdybym nie byla wowczas z tamtym bo on zadzwonil w sprawi ogloszenia o prace w Kauflandzie i tak sie to potoczylo.
Ale ciekawe czemu u Ciebie jest taka różnica pomiędzy miesiączką a datą z usg?? Miałaś nieregularne cykle??
Aaaa jeszcze zapomniałabym dodać, że gdybym miała patrzeć na miesiączkę, to przeganiam Was wszystkie, bo bym była już w 29 tygodniu ciąży hahaha 🙂 Czyli jeszcze inny termin porodu 😁
No właśnie nie wiem czemu aż taka różnica 🤨 Bo tak na prawdę Bóg wie którą się sugerować 🤔 Ja bardziej jakoś tak pomiędzy 19 a 30 się trzymam. Miesiączki mam bardzo nieregularne ale to chyba nie o to chodzi nie wiem 🤨 Myślę, że dzidzia po prostu była na tym pierwszym USG tak duża, że skrócili mi datę o 11 dni 🙂 A teraz byłam na skanie i nic nie mówiła, że data się zmieniła. Zobaczę jeszcze co powie mi położna 20 września czy data się zmieniła czy nie. Mała teraz miała 17,5 cm w 20 tygodniu i 6 dniu a więc muszę zobaczyć taki wzrost to na jaki tydzień się zalicza.
No niby Mała w tym tygodniu była długa zgodnie z tym tygodnie czyli data na 19 bardziej jest poprawna. My też się pobraliśmy w sierpniu w miesiącu spotkania. Spotkaliśmy się 14 a ślub był 6 lat później 15 🙂 Miał byś 14 sierpnia ale wtedy wypadał piątek i zdecydowaliśmy się na 15 sobota akurat to było Matki Boskiej Zielnej i było dużo problemów z czymkolwiek. Sama kosmetyczka wołała sobie 100% ceny pierwotnej od makijażu bo to święto i miała zamknięte a więc sam makijaż kosztowałby mnie 140 zł 🤪 Ale ja zdolna dziewczynka sama się umalowałam za darmo 😁😁
Oj tak kocham tą suknie !! Nie będę miała już okazji żeby ją założyć dlatego chce ją sprzedać 🙂 poza tym już w nią raczej nie wejdę bo to rozmiar S 😉 Ja też w ciąży coś na zielono a przed ciążą na turkusowy miałam szał 🙂 W ogóle teraz to dla dzidzi biały zielony żółty pomarańcz chociaż już niby wiem że dziewczynka i mogłaby kupować różowe 🙂
Dobranoc Nina- również kolorowych snów i do jutra 🙂
Mnie teraz ciągnie kolor różowy, liliowy, fiolet i biały- nie wiem czemu choć pewnie coś w tym jest 🙂 Kasiu nie ma to jak kobiety- same sobie poradzą w każdej sytuacji nawet tej bez wyjścia albo w ramach oszczędności potrafią wybrnąć z najgorszego problemu 🙂
Oj, bo to przez Kasię, bo napisała o makijażu... 😉 To ja też się pochwaliłam, że sama robiłam 😉 Sobie nawet powiększyć możecie haha. Teraz już idę - foch 😁
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
naylaaa
28 grudnia
20 grudnia
24 grudnia
21 grudnia
hahaha 🤪 Brałam pod uwagę 24 grudnia i się go trzymałam, bo był robiony w 12 tygodniu i niby taki najpewniejszy. Na ostatnim usg zostało 21 grudnia i mam nadzieję, że już nic nowego mi nie wymyślą 😁
Martuska_D
naylaaa
Martuska_D
Nina wydaje mi sie ze powinno sie sugerowac najbardziej aktualnym ale moze gdzies taka informacja jest na necie zeby poczytac...
naylaaa
Wiesz, fajne ma się wspomnienia jak się robiło to czy tamto, ale teraz jest teraz i jest nowy etap w życiu 😁 Ja zaraz spadam, bo Ciąża z zaskoczenia będzie hihi 😁
aisak_89
Martuska_D
Nie mogłam wybrazic sobie nic bardziej romantycznego i pieknego ale kazdy odbiera swoja wlasna historie jako ta najcudowniejsza 🙂 A co do przeznaczeniam o ktorym pisalas ze wierzysz ja rowniez Ci powiem ze jest cos w tym na pewno bo nie poznalabym mojego męża gdybym nie byla wowczas z tamtym bo on zadzwonil w sprawi ogloszenia o prace w Kauflandzie i tak sie to potoczylo.
Martuska_D
Romantycznie 🙂 też olałaś byłego dla nowej miłości i teń ślub 2 lata po pierwszej randce 😁
Witaj więc w klubie 🙂 😉 😆