Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wszystkie histroie jakby z telenoweli wyjęte 🙂 Bo to nasz życie jest jak telenowela, nie da sie ukryc. Noi przynac tzreba ze w kazdym przypadku bardzo romamtyznie a im bardzoej zakrecona histroia tym wiecej milosic z niej plynie i bylo to przeznaczeniem 🙂
Kasiu z tym terminem porodu to nie wiem czy bardziej sie powinno sugerowac data ostatniej miesiaczki tzn tym obliczeniem czy data z usg, musze lekarza zapytac z ciekawosci 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Te prawdziwe i jedyne uczucie chyba przeważnie jest dla nas kobiet jak telenowela 🙂 ja to miałam jak byłam z byłym chorror przez 2 lata a później z Pawłem romansidło brazylijskie 😁 No a teraz serial polski "na dobre i na złe" w połączeniu "m jak miłość"

No u mnie tez troche brazylijsko bo jak poznalama Rafala w pracy to w zasadzie bylam z innym facetem wowczas wiec troche sensacji wzbudzilismy w markecie tym naszym romansem, przynajmniej ludzie mieli o czym gadac. Wychodzilam ukradkiem na fajke z Rafalem ale ten moj ówczesny facet zaczynal cos podejrzewac totez w telefonie zapisalam sobie Rafala jako Karoline ze jak mi smsa napsize czy ide na fajke to zeby moj owczesny chlopak myslal ze to kolezanka napisala hahah. W konsekwencji zerwalam z tamtym i od razu zaczelam chodzi z Rafalem a rowne 2 lata po pierwszej randce (po nocnej pracy) wzielismy Ślub 🙂

• Mamusia
A właśnie - jak chodzicie na usg to jak Wam mówią termin porodu?? Cały czas ten sam?? Bo ja miałam w kolejności tak:
28 grudnia
20 grudnia
24 grudnia
21 grudnia
hahaha 🤪 Brałam pod uwagę 24 grudnia i się go trzymałam, bo był robiony w 12 tygodniu i niby taki najpewniejszy. Na ostatnim usg zostało 21 grudnia i mam nadzieję, że już nic nowego mi nie wymyślą 😁

• Mamusia
Ja miałam najpier chyba zgodnie z obliczeniem od dnia ostatniej miesiaczki na 18, pozniej 16, 17 i podczas ostatniej wizyty pierwotnie znow 18 grudnia i mam nadzieje ze finalnie tak zostanie 🙂
Nina wydaje mi sie ze powinno sie sugerowac najbardziej aktualnym ale moze gdzies taka informacja jest na necie zeby poczytac...

• Mamusia
No to Nina Ci w głowie namieszali z tymi datami. Ja mam tylko dwie wyznaczone właśnie na 19 i na 30. Ale w szpitalu trzymają się tej 19 grudnia 🙂 Wiesz oni tak zmieniają bo to zależy od dzidzi jak rośnie i jak wygląda na danym USG i oni tak na prawdę sami dokładnie nie wiedzą 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
No Marta 🙂 To u Ciebie były takie schadzki 😁 Dreszczyk emocji 😁

Nie mogłam wybrazic sobie nic bardziej romantycznego i pieknego ale kazdy odbiera swoja wlasna historie jako ta najcudowniejsza 🙂 A co do przeznaczeniam o ktorym pisalas ze wierzysz ja rowniez Ci powiem ze jest cos w tym na pewno bo nie poznalabym mojego męża gdybym nie byla wowczas z tamtym bo on zadzwonil w sprawi ogloszenia o prace w Kauflandzie i tak sie to potoczylo.

• Mamusia
Ale ciekawe czemu u Ciebie jest taka różnica pomiędzy miesiączką a datą z usg?? Miałaś nieregularne cykle??
Aaaa jeszcze zapomniałabym dodać, że gdybym miała patrzeć na miesiączkę, to przeganiam Was wszystkie, bo bym była już w 29 tygodniu ciąży hahaha 🙂 Czyli jeszcze inny termin porodu 😁

• Mamusia
No właśnie nie wiem czemu aż taka różnica 🤨 Bo tak na prawdę Bóg wie którą się sugerować 🤔 Ja bardziej jakoś tak pomiędzy 19 a 30 się trzymam. Miesiączki mam bardzo nieregularne ale to chyba nie o to chodzi nie wiem 🤨 Myślę, że dzidzia po prostu była na tym pierwszym USG tak duża, że skrócili mi datę o 11 dni 🙂 A teraz byłam na skanie i nic nie mówiła, że data się zmieniła. Zobaczę jeszcze co powie mi położna 20 września czy data się zmieniła czy nie. Mała teraz miała 17,5 cm w 20 tygodniu i 6 dniu a więc muszę zobaczyć taki wzrost to na jaki tydzień się zalicza.

• Mamusia
No niby Mała w tym tygodniu była długa zgodnie z tym tygodnie czyli data na 19 bardziej jest poprawna. My też się pobraliśmy w sierpniu w miesiącu spotkania. Spotkaliśmy się 14 a ślub był 6 lat później 15 🙂 Miał byś 14 sierpnia ale wtedy wypadał piątek i zdecydowaliśmy się na 15 sobota akurat to było Matki Boskiej Zielnej i było dużo problemów z czymkolwiek. Sama kosmetyczka wołała sobie 100% ceny pierwotnej od makijażu bo to święto i miała zamknięte a więc sam makijaż kosztowałby mnie 140 zł 🤪 Ale ja zdolna dziewczynka sama się umalowałam za darmo 😁 😁

• Mamusia
Oj tak kocham tą suknie !! Nie będę miała już okazji żeby ją założyć dlatego chce ją sprzedać 🙂 poza tym już w nią raczej nie wejdę bo to rozmiar S 😉 Ja też w ciąży coś na zielono a przed ciążą na turkusowy miałam szał 🙂 W ogóle teraz to dla dzidzi biały zielony żółty pomarańcz chociaż już niby wiem że dziewczynka i mogłaby kupować różowe 🙂

• Mamusia
Dobranoc Nina- również kolorowych snów i do jutra 🙂

Mnie teraz ciągnie kolor różowy, liliowy, fiolet i biały- nie wiem czemu choć pewnie coś w tym jest 🙂 Kasiu nie ma to jak kobiety- same sobie poradzą w każdej sytuacji nawet tej bez wyjścia albo w ramach oszczędności potrafią wybrnąć z najgorszego problemu 🙂