Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mój gin też powiedział że od początku 37 tyg. można rodzić - bo już jest donoszona ciąża. Od 37 tyg. dziecko jest już w pełni rozwinięte i tylko nabiera ciałaka i rośnie. Więc można rodzić

No i na tym też mi zależy by miała tego ciała jak najwięcej 😁 no w 36 to mi stwierdził że jest taka duża że możliwe że już ma nawet te 3 kilo 🙂

No te 3 kg. to sporo juz 😆. Ja jutro sie dowiem ile waży. Zaley mi też aby nie była duża bo położna powiedziała że może obejdzie się bez nacinania 🤪 Ja bym chciaął aby ważyła tak ze 3 kg. Byłaby taka ok 😉

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
A wracając do Oli to jak nie będzie odczuwała bólu przy skurczach to ją na cc zabiorą. Tak moja koleżanka miała.

No właśnie mi napisała eska że wciąż skurcze a ona nie czuje,i że jej mówią że czas rodzić 🙂

hehe oj ta nasza Ola, wcale się nie śpieszy, jak się tak będzie opóźniac nie poczuje jak urodzi 🙂

kurde baby zgaga mnie ciągle pali, po lekach po wodzie z cytryna i miodem, po miodzie, po zwykłej wodzie, mandarynek mi się chce a się boje bo ciągle tylko pali i cofa sie co powoduje odruch wymiotny a to kaszel i zaczynam się dusić
mąż mi zrobił w łazience wywietrzniki w drzwiach, tzn te kułeczka, bo tam jest nieziemska wilgoć a wiecznie zapominamy drzwi otwartych zostawiać, zoabczymy może to pomoże

• Mamusia
Jestem 🙂
Spałam trochę, pozmywałam i dalej do łóżka, nadal czuję się taka nie do życia, a na dodatek chyba wykrakałam z tymi otwartymi oknami, bo boli mnie gardło od kąt wstałam i mam okropną chrypę 😞
Moj synek od kilku dni też jest mniej ruchliwy, tzn. czuję jak się rusza i to często ale jego ruchy przypominają raczej jakieś jego przekręcanie się z boku na bok lub przeciąganie, niż kopanie,
Od paru dni też często na tronie zasiadam, ale to raczej jeszcze nie są objawy przedporodowe u mnie. A co tu dziś tak jakoś pusto dziś?

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
A wracając do Oli to jak nie będzie odczuwała bólu przy skurczach to ją na cc zabiorą. Tak moja koleżanka miała.

No właśnie mi napisała eska że wciąż skurcze a ona nie czuje,i że jej mówią że czas rodzić 🙂

hehe oj ta nasza Ola, wcale się nie śpieszy, jak się tak będzie opóźniac nie poczuje jak urodzi 🙂

kurde baby zgaga mnie ciągle pali, po lekach po wodzie z cytryna i miodem, po miodzie, po zwykłej wodzie, mandarynek mi się chce a się boje bo ciągle tylko pali i cofa sie co powoduje odruch wymiotny a to kaszel i zaczynam się dusić
mąż mi zrobił w łazience wywietrzniki w drzwiach, tzn te kułeczka, bo tam jest nieziemska wilgoć a wiecznie zapominamy drzwi otwartych zostawiać, zoabczymy może to pomoże

Ja mam dziś 2 kilo mandarynek i zero chęci na nie 😞 coś nie tak chyba ze mną dziś 😁

U mnie zero mandarynek i zero słodkiego, a mąż w pracy do 22, a mi się nie chce nawet dupy z łóżka podnieść 😞

• Mamusia
Cześć Szalone Krowy !! 😜
Was nie grypa łapie tylko wścieklizna dzikich krów !!! 😁 😁
Ja miałam tak szalony dzień, że nawet nie będę opisywać wszystkiego.
U mnie w Anglii śnieg padał !!!!!!!!!!!!!!!!!! 😁 Ale było ślicznie 😎 Ja dzisiaj czuję się jakby mnie ktoś wyruchał i nie zapłacił ha ha ha ha 🙃 🙃 🤪 🤪 😮 🤔 😎 Plecy bolą jak cholera i pipka kuje 🤔 🤨 A teraz właśnie wpierniczam mandarynki i niedługo biorę się za obiadek dla męża no i dla siebie oczywiście 😁 Nawet nie będę Wam pisać co robię bo byście klawiaturę zaśliniły 😜 😜 🙃 🤪

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Cześć Szalone Krowy !! 😜
Was nie grypa łapie tylko wścieklizna dzikich krów !!! 😁 😁
Ja miałam tak szalony dzień, że nawet nie będę opisywać wszystkiego.
U mnie w Anglii śnieg padał !!!!!!!!!!!!!!!!!! 😁 Ale było ślicznie 😎 Ja dzisiaj czuję się jakby mnie ktoś wyruchał i nie zapłacił ha ha ha ha 🙃 🙃 🤪 🤪 😮 🤔 😎 Plecy bolą jak cholera i pipka kuje 🤔 🤨 A teraz właśnie wpierniczam mandarynki i niedługo biorę się za obiadek dla męża no i dla siebie oczywiście 😁 Nawet nie będę Wam pisać co robię bo byście klawiaturę zaśliniły 😜 😜 🙃 🤪

Ooooo... nowy awatar 🙂 ale fajny brzusio, taka piłeczka 🙂 🙂 🙂
Masz rację, lepiej nie pisz co robisz na obiad, bo ja dziś tylko śniadanie jadłam i obiadu nie robiłam, a kolacje nie wiem czy będzie mi się chciało dla siebie robić, więc jeszcze polecę i Ci zjem ten obiadek 🙂 🙂 😁 😁
Mi się chce słodkiego, ale w mieszkaniu nawet jednego cukierka nie ma 😞 😞 😞

• Mamusia
To Iwonka chodź do mnie na słodkie mam jeszcze ciasto i szafkę pełną słodyczy 😉 Kocham Anglię za to, że tu słodycze taaaakie tanie 😁 Aga Ty mi nie ródź jeszcze bo później powiesz, że to przeze mnie jako Rudolf do szpitala jechałaś 🤪 🙃 Ale była byś na czasie bo to zaraz Święta 😁 Gorzej jakby Cie do sań zaprzęgli hi hi

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
To Iwonka chodź do mnie na słodkie mam jeszcze ciasto i szafkę pełną słodyczy 😉 Kocham Anglię za to, że tu słodycze taaaakie tanie 😁 Aga Ty mi nie ródź jeszcze bo później powiesz, że to przeze mnie jako Rudolf do szpitala jechałaś 🤪 🙃 Ale była byś na czasie bo to zaraz Święta 😁 Gorzej jakby Cie do sań zaprzęgli hi hi

Nie kuś 🙂 Poszłabym sobie po coś ale tak mi się nie chce 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Oj biedna Iwonka ja wiem jak to jest jak się chce a nie chce się iść po to 😠 🙃 Mi nie raz z pokoju do kuchni nie chce się iść a co tu mówić do sklepu hahaha 🤪 😁 Aga a co Ty zamierzasz ten nos mężowi w dupę wsadzać, że musi być ładny i seksowny ?? 🤪 😁 Niech położy Ci flagę na twarz I ZA OJCZYZNĘ !!! 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Oj biedna Iwonka ja wiem jak to jest jak się chce a nie chce się iść po to 😠 🙃 Mi nie raz z pokoju do kuchni nie chce się iść a co tu mówić do sklepu hahaha 🤪 😁 Aga a co Ty zamierzasz ten nos mężowi w dupę wsadzać, że musi być ładny i seksowny ?? 🤪 😁 Niech położy Ci flagę na twarz I ZA OJCZYZNĘ !!! 😁

Ja w piżamce, na dworze mróz... i jak tu ma się chcieć wyjść... muszę coś wymyślić bo nie wyrobię 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

W szpitalu jak mi zrobi zdięcie z Mają musze wyglądać jak Bogini Seksu 😁 i matka płodności 😁 🤪

Ja czuję, że na pewno po porodzie będę tak wyglądać 🙂

• Mamusia
Ty Aga a tak się zastanawiam a Tobie też świeci i fosforyzuje nos jak Rudolfowi na czerwono?? Bo jak tak to kochaj się z mężem przy zapalonym świetle bo jak będzie chciał pójść na łatwiznę i pokieruje się światełkiem to wsadzi Ci małego ale do buzi a nie pipki ha ha ha ha 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
[URL=http://img98.imageshack.us/i/mikolajnareniferzerudol.gif/][IMG]http://img98.imageshack.us/img98/6840/mikolajnareniferzerudol.gif[/IMG][/URL]

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiii MIkołaj 😁

Chyba wam się nastroje poprawiły 😉 🙂
Wiem, że to żadna pociecha, ale jem marchewkę, coś muszę, ale jakaś gorzka 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Koniec z nami 😠 🤪 🙃 wczoraj byłaś milsza 😁 🤪

Iwonka no i co Ty robisz tej naszej Agnieszce 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁
Aguś ale ja tak z miłości 😁 😘
Iwonka marchewka też dobra ja tez już tą opcję próbowałam jak nie miałam słodkiego w domu hahaha 😁 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
[URL=http://img249.imageshack.us/i/img0285wx.jpg/][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/6073/img0285wx.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Chyba aż tak źle nie jest co?? z tym nosem??

Ja tam nie widzę, żeby był czerwony 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
[URL=http://img249.imageshack.us/i/img0285wx.jpg/][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/6073/img0285wx.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Chyba aż tak źle nie jest co?? z tym nosem??

Jeszcze lampa błyskowa się w nim nie odbiła a więc jest spoko 😁 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Koniec z nami 😠 🤪 🙃 wczoraj byłaś milsza 😁 🤪

Iwonka no i co Ty robisz tej naszej Agnieszce 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁
Aguś ale ja tak z miłości 😁 😘
Iwonka marchewka też dobra ja tez już tą opcję próbowałam jak nie miałam słodkiego w domu hahaha 😁 🙃

Jem ją, ale gotuję też ryż i z jabłuszkiem 🙂 Nie lubię ryżu ale może w takiej postaci będzie ok