Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

oj braxtona, na pewno, przy drugiej ciąży te wszystkie skurcze są mocniejsze, bo macica jest bardziej reaktywna. po porodzie to samo, po pierwszym obkurcza sie delikatnie a po drugim maskara.
ja pamietam, jak urodzilam Nati lekko i prawie nieboleśnie i dopiero po porodzie poczułam, co to sa skurcze , jak mi sie ta macica obkurczała, auuu, ale ból, dawali mi paracetamol i no-spę w związku z tym. wiec tak się ie przejmuj, przygotowanie normalne.

no..ciekawe jak w tym roku nasze kurczaki(znaczy Ala i Oskar) będą chorować w żłobku i przedszkolu, mnie juz cierpnie skóra na samą myśl o tych infekcjach. a może ten pobyt nad morzem coś da? i ten Luivac(je teraz). już sie zamartwiam na zapas.

pogoda pielna, a ja się zaziębiłam, katar ropny i chrypa, no masz! przed urlopem, jak zwykle 😠

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aniu nie strasz mnie!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪
Już i tak lekarz mi powiedział,ze na 90% cesarka 😞,na poród siłami natury muszę zgodę wyrazić 😞
A ja się tak bardzo boję kolejnej cesarki!!!!!!!!!!!

no dokładnie,Oskar nie choruje wcale od kwietnia,czyli 5 miesiący bez chorób,oprócz 3-dniówki...ciekawe jak długo wytrzyma bez choroby w złobku 😞
No i jeszcze się zamartwiam,bo 9 mamy okulistę,bo mu to oczko ucieka 😞 i 20 do ortopedy i pewnie będzie musiał nosić buty ortopedyczne 😞,w piątek odbieram wynik posiewu moczu,bo wczoraj zaniosłam,żeby mieć do nefrologa świeży,oby był dobry,ale pewnie tak 🙂

Już czasem nie mam cierpliwości...Oskar rzuca zabawkami wszędzie,rzuca psa albo w klatkę a nawet w nas próbuje...na nic tłumaczenie,ze nie wolno 😞,kiedy mu to minie???? 😞
Fakt potem pomoaga mi zabawki posprzątać,ale martwię się,ze kiedyś w jakieś dziecko rzuci czymś i krzywdę zrobi,a przecież nie robi tego by zranić

no...ciągle coś. ja na szczęście ze spejalistami nie mam do czynienia(znaczy z małą, z wyjątkiem laryngologa).
A rzucaniem sie na razie nie przejmuj, taki wiek. Jak tak zrobi, za każdym razem chwyc go za rączke i powiedz prosto w oczy"nie wolno" albo"nie". Po którymś razie wreszcie załapie.
Na pocieszenie Ci powiem, że Nastka bez przerwy ma fazę na rzucanie jedzeniem-jak juz skończy, to zamiast zamknąć buzię, tak wywraca talerz do góry nogami i wywala wszystko za krzesełko (i talerzyk też), to samo ze sztućcami itd. Na mnie ręki nie podnosi na szczęście i w nas nie rzuca niczym, no chyba że przypadkiem, bo z koordynacja niestety nienajlepiej jeszcze.

• Mamusia
Hejka 🙂
FaktycznieAda Ty niedługo rodzisz 🤪Kurde ale ten czas leci 😁
Moja Amelka tez jest nieznośna i sie nie słucha,no ale żyje z nadzieją,że to sie zmieni 🙃 😉
Wiktorka jak była mała tez broiła a prosze teraz jaka poukładana dziewczyna 😁 😜Przejdzie im i będzie dobrze,zobaczysz 🙂
Aniu miłego wypoczynku 🙂
A ja tak chciałam w tym roku na mazury wyjechać ale niestety dom pochłania tyle kasy,że na przyjemnosci nie starcza.Jestem optymistka i wiem,że na mazurach i tak kiedyś zawitam 🙂
Anula to juz chyba zapomniała o istnieniu naszego forum...a szkoda 😞

Hej 🙂
Matra jak fajnei,ze jesteś 🙂
Reszta nie ma czasu,Anula już w ogóle 😞

Syna mi dzisiaj podmienili..."diabeł" z niego dzisiaj,krzyczy,rzuca,jak coś mu zabiorę czeo nie może to furia.......ach ratunku!!!!!!!!!!
jutro do lekarza,bo odbieram wynik posiewu a małego chyba siusiak boli 😞

Natalka dzisiaj wywaliła mi całą zawartość szafy - ślicznie ulozych moich ubrań z trzech duzych półek..a potem dorwała sie do herbatników i rozwaliła całą paczkę krusząć wszystkie cistka na dywan w duzym pokoju. bez komentarza.

jeszcze jeden dzień w pracy, juz nie mogę!

Ada, też Cie pocieszę, Ala tak jak Wiktoria broiła okropnie. była dwa razy gorsza od natalki, która przy niej jest dośc spokojna. A teraz grzeczna jest, młówi ładnie proszę,dziękuje, przepraszam, gardzi biciem itd. oczywiście to zasługa tego przedszkola, nie ma co ukrywać, no ale zawsze 🙂)

caluski dziewczyny!!
no właśnie-Anula, gdzieś TY???

Hejka 🙂

Aniu ja mam notorycznie powysypywane zabawki z kosza ha ha 😁
Ja posprzątam a Oskar bałągani ale to normalne :P

Kurcze posiew moczu-bakterie 10 do 3,niby mało,ale Oskar ma czerwonego siusiaka,chwyta się za niego co jakiś czas,podejrzewam,ze jak siusia,płacze,w nocy jest niespokojny bardzo,prezbudza się z krzykiem i płaczem 😞
O 8 do lekarki dzwonię i zobaczymy

Cześc Dziewczynki 🙂
Może by tu wreszcie któraś zajrzała 😠 😁...ha ha
Ania jak się czujesz,bo czytałam,ze masz zapalenie zatok 😞?
Juz na urlopie?jak Małe?
Kasia jak sprawy z Twoją firmą?
Marta jak dziewczynki???
Monika gdzie się chowasz???
Anula pisała do mnie,wszytsko u niej ok,no i mam nadzieję,że wkońcu do nas zajrzy!!!!!!!!!
Anula pamiętaj,ze daleko do Ciebie nie mam i Cię znajdę 😁 ha ha

Oskar obejmuje mnie właśnie z tyłu za szyję ,mała przylepa...no i mały buntownik w rozkwicie 🤨 a jak Wasze maluchy???
Kurcze ja nie mam ostatnio z kim tu pisać 😞

• Mamusia
Hej 🙂
W tgodniu byłam u naszej lekarki rodzinnej prosić o skierowanie do ortopedy.Bo chirurg nic konkretnego mi nie powiedział(przy okazji jak byłam z rączką) o tych nóżkach.Tylko tyle,że najprawdopodobniej zakladałam małej złe buciki jak zaczęła chodzić a jak mnie to niepokoi to mam się udać do ortopedy.Niepokoi mnie to więc sie udaje.Lekarka na skierowaniu napisała mi wielkimi literami na żądanie matki i trzy wykrzykniki.Bo ona nic nie widzi!Cholera z tymi lekarzami!!Ciężko im wypisać skierowanie 😠Może faktycznie nic nie jest ale przecież nie zaszkodzi sprawdzić,no nie?!
Same problemy...Papa na dachu nam przecieka.Wzywaliśmy faceta,który budował dom i dalej to samo.Kasy mamy mało i blache na dach w tym roku nie chcieliśmy kłaść a kur... musimy.Bo nie wyobrażm sobie jesieni i zimy,zaleje nam całe poddasze.
Sory,że tak marudze ale musze sie wygadać.
Odezwe się w poniedziałej jak wróce od ortopedy.Miłego weekendu mamuśki 🙂

Aniu miłego urlopu 🙂wypocznij,bo Ci się należy 🙂
Marta to szybko się dostaniesz do ortopedy,bo ja zapisałam małego miesiac temu i dopiero idzie 20 września 😞
Pewnie,ze lepiej sprawdzić!!!! Ja tez po to idę,choć u nas to widać,ze Oskar skręca do środka nóżką 😞
Kurcze to co to,jacyś partacze,że przecieka?! 😠
Trudno trafic na kogoś kto zrobi dobrze 😞

• Mamusia
witam 🙂
Ada ja już wcześniej zarejestrowałam Amelke do tego ortopedy,tez długo czekałam.
I bardzo dobrze,że się uparłam na to skierowanie!!Amelka ma problem głównie z prawom nóżkom i musi nosić buciki profilaktyczne.Ortopeda bardzo fajny i mam się jeszcze u niego pokazać jak Amelka skończy 3 lata.Do tej pory powinno się wszystko unormować.Wszystko zanotował w książeczce Amelki i tylko czekam aby pokazać to naszej lekarce,która stwierdziła,że wmawiam dziecku wadę chodzenia.

• Mamusia
Czesc mamuski!
Przepraszam ze sie tyle czasu nie odzywalam,ale z tym biznesplanem kupa zachodu jest:/ Jutro ostatni termin skladania,a jeszcze mase poprawek mam,ale na szczescie mam cala ekipe fachowcow ktora mi pomaga hehe 😉 (moj wujek, jego kolega, moja mama... 😉) Takze jeszcze dzis pewnie nocka zarwana i juz z glowy bedzie 🙂 Ale mysle ze mi sie uda 🙂 I tak w ogole to juz sie doczekac nie moge 😁 😁 😁
A z Piotrusiem wszystko ok, rozrabia łobuziak hehe ale nocnik u nas nadal BE i rozmawiac nie chcemy 😉

Adus a co do tego siusiaka czerwonego to nie probowalas Rivanolem przemywac? Ja jak u Piotrusia sie zaczerwieni nawet troche to przemywam i pozniej jeszcze detromycyna smaruje... 2 dni i jest ok 🙂 A Rivanolem to tak srednio co 2-3 dni przemywam,a jak smaruje mascia to codziennie po kapieli 🙂

• Mamusia
wysa22 napisał(a):
Hej Kasia1986, ja urodziłam się w sokółce, mój mąż tam mieszkał 21 lat 🙂 ze zdjęcia jakoś Cię nie kojarzę 🙂 pozdrawiam 🙂

Ja jakos tez nie kojarze Ciebe hehe,ale mieszkalas w sokolce? A mąż w jakim jest wieku? Bo moze znam 🙂 JA to w Sokolce od urodzenia jestem hehe 🙂 Pozdrawiam 🙂

Marta ale bym nawciskała tej lekarce co nie chciała dać Tobie skierowania 😠
Dobrze,ze się uparłaś 🙂

Kasiu życze powodzenia jeszcze raz,na pewno wszystko będzie super 🙂

U nas nocnik też jest BE,mały lata bez pieluszki i woli na podłoge nasiusiać a po chwili idzie usiąść na nocnik,albo go ignoruje 😞
Mówic nie chce za dużo,parę słów...czekam z niecierpliwością aż zacznie,bo nieraz nie mam cierpliwości jak on coś chce,nie umie mi powiedzieć i wpada w złość z tego powodu 😞
Noce niespokojne na przemian ze spokojnymi,nie wiem od czego,czy 5 się wybijają czy co...siusiak ładniejszy

Czy wasze dzieci tez już weszły w bunt????
Bo u nas trwa 😞

• Mamusia
Cześć 🙂
u mnie dalszy ciąg kiszenia ogórków 😁 nie chciałam juz wiecej robić ale koleżnka przywiozła mi wiaderko ogórków i nie miałam wyjścia 😁Przynajmniej będziemy mieli co jeść zimą 😁) 😉
Kasia musi Ci się udać z tym projektem!!!!!Trzymam mocnooooo kciukasy 🙂
Ada masz stres przed kolejnym porodem,czy raczej na spokojnie???
Internet mamy tylko do 10 października a potem będziemy chwile bez.Nie przedłużmy dalej ze względu na przeprowadzkę a z tekefonu stacjonarnego rezygnujemy.Chyba założymy sobie radiowy u siebie,zobaczymy.Długo nie wytrzymam bez internetu...bez Was.... Hhe to jakieś paskudne uzależnienie 😁 😉

No wreszcie chociaż jedna z Was zajrzała 😁
Marta ja mam ponad 30 słoików ogórków zrobionych...tyle,ze nie doczekają zimy ha ha,bo mąż wcina je ciągle 😁
Co do porodu to sie panicznie boję drugiej cesarki...boziu chyba nie przeżyję tego bólu znowu...oby nie

• Mamusia
No i zdalam projekt 🙂 Teraz musze czekac-kaja czas do 15 pazdzernika na ogloszenie wynikow 🙂 Ale ogolnie zostaly zdane 42 wnioski a dotacje dostanie 30 osob-takze szanse sa bardzo duze 🙂
Adus no i jak po lekarzu?
Ja to juz wolniejsza teraz bed to bede czesciej zagladac 😉
Co tam w ogole u Was slychac?

Jeju nie wierzę....wkońcu ktoś zajrzał 😁
Kasiu to gratuluję i trzymam kciuki 😁,na pewno się uda 🙂
A jak Piotarza ruś????
U lekarza to tylko kontrola ale na siusiaka,bo nadal czerwony zaleciła furagin przedłużyć do 14 dni,przemywać kwasem bornym i do picia pokrzywę.14 pażdziernika na kontrolę.

• Mamusia
Adus u mnie na zaczerwienienia na siusiaku najlepiej dziala Rivanol(co 2-3 dni przemywam wieczorem siusiaka) i jak jest czerwony to przez kilka dni detromycyna smaruje i mija i nic sie nie dzieje 🙂
No a co z tym Twoim swedzeniem? Na grudniowkach cos przeczytalam...kurcze... A moze po prostu sie na cos uczulilas?

A ja juz sama nie wiem co mam robic... Martwie sie o Piotrusia... 😞 On w ogole nie chce rozmawiac, jak probuje mu cos wytlumaczyc, czegos nauczyc to odrazu jest wisk i placz, mozna go qwolac i 50 razy a i tak jak nie zechce to nawet glowy nie odwroci(ale wszystko slyszy bo juz sprawdzalismy), jak chce sie z nim pobawic to mnie odgania i w ogole taki kołtun jest:/ Na nocnik tez nie chce siadac 😞 Ja juz nie wiem czy cos jest nie tak,czy on po prostu ma taki charakter 😞 No i sie zastanawiam czy isc z tym do lekarza czy czekac do listopada jak na szczepienie pojdziemy...:/ ech...