Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj jeszcze napisze i teraz napewno już zmykam hehe maiha Ja też się zastanawiam jak lepiej ,też się naooglądałm filmików i myślałam że padne 🙃 ale moż nie będzie tak żle 😉 madeline ja też się często ubieram w ciuchach, na moje wymiary to nawet lepiej było mi znaleść ubrania 🙂, niektórte właśnie z metkami nowe bo teraz to takie ceny nakładają że człowiek jak by chycieł siebie fajnie ubrać to by zbankrutował a co mówić też dzieciaki co szybciutko wyrastają, spudniczka na pięciolatke 60zł no słuchajcie ....... toż to zdzierstwo ale dla niektórych złoty biznes i niestety zdzierać będą, bo dzieci też będą się rodzić i niestety może ludzie przestaną kupować jak zbankrutują całkiem

• Mamusia
Nie macie co się zawczasu stresować. Podzielam Wasze obawy, naoglądałam się porodów... ale z drugiej strony - musimy to przeżyć, nie każdy poród jest mega bolesnym i traumatycznym przeżyciem. Najważniejsze to się nie nakręcać. Ja na razie o tym nie myślę. Co ma być i tak będzie. Narazi cieszcie się urokami ciąży - porodem będziemy się martwić za parę miesięcy :P Uszy do góry 🙂

Zmierzyć obwodu nie zmierzę bo nie mam centymetra ale trochę wystaje - niedużo, mojej mamie też późno widoczna była pierwsza ciąża. Na początku myślałam, że na tym etapie będę miała wielki brzuch a tu... jak ubiorę tunikę luźniejszą, lniane spodnie, to nie widać. Faktem jest, że przed ciążą nie należałam do chudych ale i tak widać jak mam obcisłe dresy w domu, a jak się ubiera luźniej na uczelnie, czy po zakupy - to nie 🤨

• Mamusia
maiha napisał:
Powiedzcie mi jak to jest ze szpitalem?? czy ja mogę sama wybrać sobie szpital w którym chce rodzić?? czy to trzeba w tym szpitalu wczęsniej zgłosić?? kompletnie się w tym nie orientuję-a to chyba bardzo istotna rzecz

Właśnie miałam odpowiedzieć ale zapomniałam - z tego co się orientuje to można sobie samemu wybrać szpital - warunkiem są wolne miejsca.

• Mamusia
beatasz napisał:
obwód mojego brzucha pod pępkiem to 94cm! 🤪

Wow, to spory musisz mieć ten brzuszek 🙂

A mnie brzuszek cały dzień pobolewa. Po zaliczeniu bolał ze stresu - zrozumiale, ale teraz też czuje jakby mi ktoś balon napompował - taki nabrzmiały mam.

Uciekamy spać, dobranoc 🙂

• Mamusia
no sporawy!! ostatnio napisałam nawet, że nie wiem kiedy on rośnie! chyba w nocy! Co prawda jestem po późnym obiadku i owocowej oraz warzywnej sałatce 🙂 a teraz sie mierzyłam 🙂
Ja mam do tego szerokie biodra i nigdy nie miałam super wąskiej talii. A w spodnie normalne to sie nie mieszcze, chyba, że w niskie biodrówki. Może zrobie zdjęcie z profilu i wrzuce sie pochwalić:P 🙂

• Mamusia
Z jednej strony też czekam na to jak się brzusio sporo powiększy i wszyscy na ulicy będą widzieć, że nosze w sobie maleństwo, bo na razie to mam 88 cm pod pępkiem i mieszczę się jeszcze w moje ciuchy. A z drugiej strony boje się tych upałów w końcu niedługo się zaczną.... 🤪
Czy któraś z Was pytała się lekarza kiedy widać płeć dziecka?? Idę za tydzień (16.06) 🙂 i będę w 17tc i zastanawiam się czy będzie można już coś zobaczyć??

• Mamusia
Mar85 to zalezy od dziecka i od lekarza teoretycznie widać już od 16 tygodnia ale u jendych mam już wczesniej wiadomo a u innych później, niektórzy lekarze dopiero na USG połówkowym mówią o płci-bo w tedy już powinno to być jasne, ale czasem dzidzia nie chce pokazać 🙂 ja idę w 23 tc n USG połówkowe i mam nadzieję że się już dowiem co noszę pod sercem 🙂

madeline dzięki za odpowiedź, martwiło mnie to bo u nas jest szpital zresztą nowy więc wszytsko full wypas jest w nim prócz lekarzy i pielęgniarek na oddziele położnictwa, więc wybrałam inny szpital-gdzie może mniej komfortowe warunki ale personel pierwsza klasa 🙂

• Mamusia
Podam przykłąd jak traktują u nas kobiety po porodzie, znajoma urodziła po terminie niestety martwe dziecko, pielęgniarka się do niej strasznie źle odnosiła, kobieta straciła dziecko a ta do niej mówi "i o co beczysz" albo wiem co pani czuje bo mi też wczoraj pies zdechł" czytałam ze 100 opini na temat tego szpitala i może jedna była pozytywna tylko 😠 dlatego większość kobiet z mojego miasta jeździ rodzić do sąsiedniego szpitala gdzie traktują nas jak należy, i gdzie można godnie urodzić

• Mamusia
hej a moj brzuch w obwodzie, tuz pod pepkiem ma... 105 cm... 🤢 moze dlatego ze wczesniej juz przed ciaza mialam oponke 🤔 a co do kilogramow to az tak duzo chyba nie przytylam od pierwszej wizyty w 8tc do teraz przytylam ok 6kg co prawda ruchow jeszcze za bardzo nie czuje ale dziecko daje od czasu do czasu o sobie znac wczoraj rano jak sie obudzilam to dostalam takiego kopniaka az sie przestraszylam 🙂 bo taka gorka mi wyrosla po prawej stronie pepka (chcialam zrobic zdjecie ale niestety nie zdazylam) 🙃

• Mamusia
ooo fajnie, że zdjęcie wrzuciłaś, bo nie mogłam sobie Ciebie wyobrazić 🙂
wiesz co, widze ze samopoczucie również mamy podobne... ja przedwczoraj wymiotowałam 😞 dziwne, że w 17 tygodniu nas jeszcze to dopada 😞 mam nadzieje, że to minie już na dobre!
ostatnio mam mdłości i czuje sie jakbym miała coś na żołądku albo jakbym nałykała sie powietrza! 🤨

• Mamusia
Hej Marzi szczerze to nie mam zielonego pojecia. Musze jeszcze sie zebrac i gdzies zapisac na szkole rodzenia ale jak na razie kiepsko mi to wychodzi. Powiedz mi na kiedy masz termin bo ja na 2 listopada ale wydaje mi sie ze cos w pazdzierniku sie wykluje:laugh:
Akigo daj znac jak bylo i czy dziecko dalo Ci zobaczyc swoja plec 😉

• Mamusia
Marzi jak jestes na glownej stronie juz zalogowana to po prawej stronie masz puste miejsce na zdjecie nad swoim nickiem musisz w nie kliknac. Nastepnie pokaza Ci sie trzy zakladki jedna o nazwie edycja profilu (czy cos takiego) i tam rozwinie Ci sie aktualizuj swoj obrazek - musisz na to wejsc. Pozniej zamiast wybierac z obrazkow z brzuszka wciskasz przegladaj i szukasz swojego obrazka.
Pamietaj zeby go wczesniej odpowiednio zedytowac do wymaganych rozmiarow pikseli.
A i od razu Ci sie ten obrazek nie pojawi. Musisz sie wylogowac. I chyba dostaniesz jakiegos maila od brzuszka na swoja poczte z linkiem (ale tego to juz do konca nie jestem pewna)
Dziewczyny sprawdzcie czy dobrze wszystko opisalam w razie co to poprawcie 🤢
pozdr

• Mamusia
Hej Mamusie!
Nie wiem jak was ale pogoda mnie dobija - nie tego sie spodziewalam wyjezdzajac z IRL 😞 Codzienne bole glowy coraz bradziej staja sie nie do zniesienia, no i ile mozna siedziec w domu 😞 To przeciez nie sluzy ani mnie, ani malenstwu w moim brzuszku 🤔 - az sie plakac chce!!! Jak wy to znosicie bo ja juz mam serdecznie dosc!! 🥴 Chyba kupie wycieczke gdzies na Kanary i juz z niej nie wroce... powaznie!!